{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.179 visninger | Oprettet:

Det forkerte valg {{forumTopicSubject}}

Puha, undskylder på forhånd hvis det bliver lidt langt det her...

Det skulle have været fantastisk. Jeg skulle have fundet denne her super venlige, nemme og rolige hest, som jeg bare havde det godt med, som jeg stolede på og som jeg vigtigst af alt kunne slappe af sammen med.
Det var det, jeg havde brug for. Og jeg ledte i 4 måneder, kiggede på ca. 20 forskellige heste, prøvede at skærpe ind, hvad det nu lige var, jeg helt præcis ville og ikke ville have.

Jeg fandt en skøn hoppe, vi havde rigtig god kemi, jeg følte mig tryg på hende, og det var det vigtigste. Hende skulle det være, men så viste handelsundersøgelsen alvorlige problemer. Ud og lede videre.

Jeg endte hos en rigtig sød hestehandler, som havde nogle skønne heste. Der var nogle stykker, der kom fra det samme sted, og mit indtryk af dem var super godt, de var søde og venlige og nemme ungheste.

Valget faldt på en af dem, efter jeg havde været ude og ride tur på ham i voldsomt stormvejr og dermed konstateret, at han var temmelig rolig. Jeg fik ham opstaldet i nærheden, bare som midlertidig løsning, til han skulle hen til det rigtige opstaldningssted.

På denne midlertidige gård var han kun på fold ganske få timer om dagen, nogengange alene (det var derfor, jeg skulle have ham flyttet, da det ikke er sådan, jeg vil have hest). Det gik godt med ham, vi kunne lige trække ned til et lille ridehus, han tog det hele fint og jeg havde det fint med det.
Jeg kunne godt se, at han var knyttet til de andre heste, som stadig stod til salg hos hestehandleren, altså dem han havde kendt gennem lang tid, og det bekymrede mig lidt. For hans reaktioner når han skulle forbi stedet kunne godt være lidt voldsomme (han hoppede og sprang rundt, vendte rundt om sig selv og vrinskede).
Men jeg slog det hen. Tænkte, at det nok skulle blive bedre, når han kom til det nye sted, og de andre heste ikke var der mere til at distrahere ham.

Han kom hen til det nye sted, og jeg blev syg, så min mor passede ham i en uge, og hun passede ham rigtig godt, gik ture med ham og det hele gik super godt.
Men hun kunne mærke, at han begyndte at blive mere knyttet til de andre heste. En dag, da hun gik tur, gik han og vendte sig rundt det første lange stykke tid og vrinskede efter dem. Dagen efter gik hun tur igen, og på tilbagevejen fik han øje på de andre, så han rev tovet ud af hendes hænder og drønede op til dem.
Hun fortalte mig det, og jeg blev lidt bekymret. Men okay, jeg havde ikke set situationen. Kunne være, at det ikke var så slemt som det lød.

I går skulle jeg så ned til ham for første gang efter at have været syg. Hestene var stadig på fold. Jeg trak ham ind i hans boks, hvor han begyndte at tonse rundt, vrinske, dreje rundt om sig selv og sparke på væggene. Han ville ud til de andre. Vi trak nogle af de andre heste ind for at berolige ham. Så tog jeg ham ud på staldgangen, da jeg åbnede boksdøren var han ved at møve mig ned, han slog med hovedet og fik smadret mig sådan én, og drønede så ud. Jeg satte ham på staldgangen, han blev ved at være urolig. Han ville vende sig for at holde øje med hestene ude på folden. Jeg havde svært ved at tage hans hove,han maste mig flere gange og fik igen slået med hovedet så det gjorde ondt på mig. Den ene gang gik han helt frem og det så faktisk ud til, at han ville have rejst sig, hvis det ikke havde været for de stramme kæder.

Nå, i dag besluttede jeg mig så for at det måske "bare havde været i går, han var sådan, og det aldrig ville ske igen". Men nej. Ligeså vild i stalden som i går, faktisk endnu værre - jeg måtte prøve at tage hans baghove i 10 min - og da jeg løsnede kæden, han stod bundet i, drejede han rundt og var ved at gå i panik. Jeg fik sadlen på, men kunne ikke spænde gjorden særlig meget, da han ikke ville stå stille. Jeg tænkte, at jeg ville gøre det henne i ridehuset, inden jeg tog ham i longe (ville bare longere ham i dag med udstyret på, for at vænne ham til ridehuset).

Henne i ridehuset var han totalt ophidset. Jeg gik rundt med ham og prøvede at få ham til at falde ned, men det blev kun værre. Det var ikke pga. ridehuset, men fordi han ville ud til de andre heste. Ridehuset kan ikke lukkes, men der kan sættes en snor for, som jo burde være godt nok. Men han prøvede at gå igennem den. Da jeg trak med ham, stoppede han pludselig op, hoppede rundt som en sindssyg med det resultat at sadlen gled ned på maven af ham (jeg havde jo ingen chance for at spænde gjorden, fordi han var så vild), og han begyndte at gå i panik. Jeg fik sadlen af ham, selvom det var en virkelig farlig situation, alt imens jeg bare tænkte, at det var BARE IKKE sådan her det skulle være, det var bare ikke sådan en hest, jeg skulle have haft. Jeg fik lynhurtigt taget tøjlerne af hovedtøjet, da jeg var bange for han skulle træde i dem, jeg kunne nemlig ikke holde fast i ham, fordi han simpelthen var for stærk og jeg bedømte at det var for farligt.
Jeg sagde til min mor, at dette her kunne jeg altså ikke tage ansvar for, jeg havde ingen kontrol over situationen og jeg var rent ud sagt pissebange. Jeg trak ham ud af ridehuset og ind i boksen. Inde i boksen kæmpede jeg med at få hovedtøjet af, mens han igen maste mig rundt for at kunne kalde på de andre heste ude på folden. Han begyndte at sparke på boksvæggene igen, sparkede lige frem og ramte mig hårdt - og så blev det bare for meget for mig. Jeg skyndte mig ud af boksen og begyndte så ellers bare at tude.

For hvad i alverden skal jeg gøre? Jeg har haft hesten i tre uger, og han er bare ikke den samme mere. Det flokinstinkt er bare for voldsomt. Det kan sikkert godt trænes bedre med ham, men jeg er blevet bange. Jeg føler slet ikke, jeg kan styre det. Han er min hest, men jeg føler mig ikke tryg ved at håndtere ham.
Det var ikke sådan en hest, jeg skulle have haft. Og jeg kunne aldrig have set dette komme. Han var en anden, da jeg prøvede ham, og det første stykke tid, hvor han ikke havde knyttet sig til nogen andre heste. Men nu hvor han går på fold i så mange timer, har han åbenbart knyttet sig til de andre igen.

Og før I siger, hvorfor valgte du en unghest, hvorfor ikke en stabil og rolig hest osv osv. :

Jeg har redet i 9 år, haft egen unghest før, redet flere søde ungheste gennem tiden. Min erfaring siger mig, at nogle ungheste opfører sig som om de var 10. Og nogle 10-års opfører sig som om de var 5.
Jeg prøvede min hest 4 gange inden køb. Fik undervisning, red alene og sammen med andre, red tur. Han var sød og nem og rolig. Hvad mere kunne jeg have gjort?

Åh, jeg er simpelthen bare NEDE lige nu. Det er virkelig et mareridt at stå i. Havde der været problemer med, at han ikke lige gad at stå stille når man skulle op, at han ikke ville have biddet i munden, at han ikke ville hentes fra fold - ja, så havde det alt sammen været noget, jeg kunne håndtere og bare en lille ekstra udfordring. Men det her med at det er SÅ stressende at skulle håndtere hesten, at jeg slet ikke kan slappe af sammen med ham, at jeg er bange og ikke stoler et øjeblik på ham - det er bare slet ikke mig.

Det er slet ikke sådan, det skulle være. Jeg skulle glæde mig til at komme ned til min nye hest. Ikke være bange for, hvad der sker næste gang, og om jeg eller hesten kunne komme til skade.

Puha, ved ikke helt, hvad jeg ville med det herinde. Bare få det ud, tror jeg. Synes det er megahårdt.

I morgen skal jeg snakke med hestehandleren og høre om vi eventuelt kunne aftale noget med at få ham "byttet". Men aner ikke om man kan sådan noget.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det forkerte valg
  • #1   13. mar 2011 Lærke: Tak for svaret, men hovedproblemet ligger i, at jeg simpelthen er bange for ham og ikke stoler på ham. Kan godt se det er lidt svært at få med hvis man ikke har læst hele teksten, men bebrejder dig ikke, den blev super lang smiley

    Problemet er, at når han "er sådan" kan jeg ikke få kontakt med ham. Han ser mig simpelthen ikke, og jeg er bange for, det kan blive rigtig farligt, hvis han bare tromler mig ned. Et klart eksempel er jo det, der skete i boksen, hvor han slet ikke så at jeg stod der, og bare lossede ud efter væggen med forbenene.

    Som sagt, har haft med ungheste at gøre før. Kan fx nævne den ene, som trak af sted med mig altid, fordi han ikke respekterede den der gik med ham, og derudover nappede og bed han som en gal i stalden. Han var derudover bundsolid og rolig. Jeg har ALDRIG, uanset hvor åndssvagt han har opført sig, været bange i selskab med ham.

    Min gamle unghest havde også sine ideer med at hun ikke ville have hovedtøj på, at hun engang vendte rundt og galoperede i skoven, fordi hun ville hjem. Hun var bange for et stødhegn ind til ridebanen, og hun stejlede engang, da jeg sad på hende.
    Jeg har ALDRIG været bange for hende. Hovedtøjet skulle hun bare lære at få på. Da hun vendte rundt i skoven skulle jeg lige sætte mig igennem og sige "nu stopper vi vist", og så droppede hun det. Stødhegnet fik jeg åbnet mens jeg holdt fast i spidsen af tøjlen og hesten stod stædigt fast i den anden ende, og stejlet var 100% min fejl, jeg havde set det komme i flere minutter forinden og skulle have lyttet til hendes signaler og være stoppet.
    Fællesfaktor er, at hun reagerede på det, hun skulle reagere på, og så ikke mere end det. Hun sagde fra, når hun skulle sige fra, og gjorde det så kun lige nok til at man forstod beskeden.
    Sådan en hest kan jeg være tryg sammen med.
    Men ikke sammen med en, der reagerer så stærkt og overdrevent, som min nuværende hest gør.


  • #2   13. mar 2011 uha hvor jeg kender det problem.
    jeg fik for 1,5 mdr siden en ny hest. han er min 5 unghest og jeg har aldrig haft problemer før.
    han er også meget ked af at være alene. han er osse begyndt at løbe fra mig når jeg skal trække med ham. for 3 uger siden fik han hævet sig meget i min arm at det er først nu at jeg kan bruge den igen. jeg har faktisk slet ikke trukket med ham selv siden. jeg har haft andre til at hjælpe mig med ham. da han fandt ud at at han ikke kunne løbe, rejste han sig bare og da han fandt ud af det hellere ikke skræmte dem så er han nu sød., jeg er nu selv så bange for ham. at jeg får helt ondt i maven nå jeg tænker på at jeg skal trække med ham igen. og det kan han helt sikker mærke. jeg tvivler på at jeg kan overvinde min frygt,. jeg har endnu ikke selv redet ham og jeg tænker fremad og hvad når det bliver sommer. kan jeg så slet ikke have ham udenfor, hvad med tur ovs. han er flink nok under rytter og i longe bare man er i ridehuset,.
    de piger som hjælper mig har nu ingen problemer med ham mere. men jeg tør slet ikke trække ham selv. jeg plejer ellers at være meget modig men ham her har taget det væk fra mig.
    jeg har efterhånden gjort meget for at løse problemet, jeg har kigget på hans foder, give ham et urtetilskud som skulle kunne berolige ham lidt, har haft andre til at hjælpe mig men det hjælper bare ikke når jeg selv er bange.
    han er hos gamle ejer trænet meget i horsemanship og han var super rolig da jeg var oppe og se på ham. det er ligesom jeg ikke kan nå ind til ham.
    de andre i stalden samt min træner siger jeg skal give ham tid men det ville jeg osse gerne. men frygten for ham er rigtig stor.,
    jeg er i vildrede om jeg burde sætte ham til salg ? eller nogen gode råd til hvordan jeg får over vundet min frygt for ham? han er en ret lækker hest, meget velredet og har en stor fremtid foran sig som dressur/springhest.
    det skal lige nævnes at staldensejer intet problem har, men han trækker ham osse sammen med hans bedste foldven. så går han pænt.
    jeg vil så gerne træne med ham men jeg tør ikke.
    jeg har muligvis mulighed for at bytte ham væk til en meget rolig hest hos en avler hvor min første hest kom fra. skal jeg gøre det? eller hvordan skal jeg takle det hele?
    jeg har flere som vil hjælpe mig men jeg ved bare ikke om jeg nogensinde tør sætte mig på ryggen af ham nu jeg ikke stoler på ham overhovedet.

    undskyld til trådstarter at jeg lige låner sin tråd.
    jeg ved jo virkelig hvordan du har det.
    har du evt ændret foder?


  • #3   13. mar 2011 Og du er sikker på at den ikke har været påvirket af noget beroligende mens du har været ned og prøve den. bare en tanke der slog mig da du skrev at du har købt den ved en heste handler??

  • #5   13. mar 2011 jeg tror du gør klog i at bytte ham og tror bestemt at ham du har handlet med gerne vil have et godt ry, du kunne ikke have gjort så meget anderleds end det du har gjort, men nogle heste er mere følsome end andre også selv om de er rolige, jeg trir bestemt ikke at hestehandleren har bedøvet ham, jeg tror fejlen ved at han er blivet sådan er at det første sted som jeg læser det var meget alene, blev taget ud af folken, for der var ikke nogen folk, mange heste kan ikke tåle det, nogen kan men ikke være alle på den måde, har set det flere gange før, og de bliver bange for at blive alene igen, jeg tror bestemt at han kan blive som før, men hvis du er blevet bange for ham, går det jo ikke, men hvis du kender en der tør ikke at det er farligt, så start stille og roligt med at træne ham, bare ved at tage ham ud af folden, bare for at sætte ham ind igen med det samme og stille og roligt øge tiden han er ude, når han så kan stå ca 10 min uden for folden, så træk ham lidt frem og tilbage, husk at ros ham og vigtig at han for bliver rolig og med tiden kan han komme længere og længere væk, det vigtigste er at han lære at han kommer tilbage og de stadig er der og når de så alle er på stald så tag ham ud og strigle ham, så han forbinder det hele med noget godt, har set mange heste rette sig, og tror bestemt at der er håb for ham, men held og lykke til jer begge

  • #6   13. mar 2011 Tusind tak for alle jeres svar, og at I havde mod på at læse alt det, jeg har skrevet...

    Jeg har snakket med hestehandleren, og vedkommende mente jeg skulle give ham en chance til, kom med nogle gode råd, ville eventuelt gerne hjælpe mig hvis det var. Men hvis det ikke gik, og jeg ikke kunne få angsten væk, kunne vi nok finde ud af noget med en byttehandel.

    Nu skal jeg have lidt hjælp af dem det sted han står også, men på nuværende tidspunkt ser jeg overhovedet ikke frem til at skulle derned, tænker på det som én stor, stressende og dårlig oplevelse, og har svært ved at se, det skal blive godt.

    Men jeg føler samtidig, at jeg bør give ham og mig selv en chance til at få angsten væk, så det er den foreløbige aftale med hestehandleren, og hvis ikke må vi tage den derfra.


  • #7   13. mar 2011 jeg kan virkelig følge dig. jeg syntes faktisk hellere ikke det er særlig sjovt at komme i stalden nu selvom han ikke har lavet ballade den sidste uge, så tør jeg ikke selv. det kan jo ikke være rigtig at jeg ikke tør hente min egen hest fra fold og tilbringe tid sammen med min hest som jeg har gjort med de andre heste jeg har haft gennem tid.

    jeg skal i stalden om lidt og der vil jeg prøve at hente ham fra fold og trække lidt mere ham. hvis han laver ballade så bliver han sat til salg i aften for så tør jeg ikke mere. jeg kender mig selv nok til at vide at jeg har meget svært ved at overvinde min frygt når den nu er så stærkt som den er nu.

    du skal virkelig gøre op med dig selv om du efter de dårlige oplever kan komme til at stole på ham. er det realistisk? vær ærlig overfor dig selv. ellers byt ham væk igen.


  • #8   13. mar 2011 Hej dam dam.
    Var faktisk ude for det samme som dig. bortset fra jeg købte en stor 11års hest. var ude masser gange ingen problemer. men kunne så også da jeg flyttede ham, koble hjernen fuldkommen fra, virkeligt farligt. du kan se ham på min profil, jeg var virkelig ved at give op, jeg var ved at rykke ham hjem til tidligere ejere, så måtte jeg jo bare kører det længere. for den hest jeg stod med, var jo ikke rolig, den var ikke det jeg havde drømt om. og ja jeg magtede ham ikke.

    Problemet var jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre og stille op. derfor blev det farligt. Min redning var så Joel shytt træner i hms og meget andet. Jeg fik ved hans hjælp gang i mit arbejde fra jorden, jeg fik værktøjer, så jeg kunne vække min hest, og hvor jeg skulle stå så jeg selv var sikker (her snakker vi f.eks longepisk med en pose på, så du har afstand til hesten.
    Han er desværre aflivet idag pga gigt, men denne dreng fik jeg med hjælp og værktøjer til at være den rolige hest jeg havde købt og mere til. vi kunne sætte et torv i grimen og ride tur til sidst, alt virkede.
    Det en lang process hesten er stressede over flytningen, han ser ikke dig som flok og leder, den position skal du tilkæmpe dig, hvis du vil have han skal stole på dig, og blive en rolig hest igen.

    Lyder klart til vil du beholde ham så få hjælp ud, lan som sagt andefale joel hvis du bor på sjælland. Evt kan du bare komme når vi holder træning i hms og se høre hvad det går ud på.
    Det alle pengene værd, og du vil igen finde din kamp gejst.

    Som en siger vær obs på foder og evt. overvej løsdrift hvis han har meget energi.
    Håber i finder ud af at løse det, for der er en grund til du valgte ham her, og som du selv har set har han de ting i sig som du ønsker.
    Jeg har selv været hvor du er nu, og kom igennem og den udvikling du er igang med nu, vil give dig rigtig meget i den sidste ende, men sørg for at få hjælp. Så du ikke er til fare for dig elv eller andre når hesten skal håndteres.

    Og husk tolmodighed er en dyd og vigtigt når du skal arbejde med heste når du skal arbejde med ungheste er det simpelhen nødvendigt.
    nogle heste bruger mange måneder på at falde til et nyt sted, min brugte over 1 år på at falde til. Så nogle uger er langt fra nok for alle heste, til at finde sig til rette i en ny flok.
    Held og lykke og bare skriv pb hvis der andre ting du gerne vil spørge om.
    V.h Tina


  • #9   13. mar 2011 i mit tilfælde tror jeg osse at problemet har været at jeg har skiftet ham over på et andet foder som indeholder en del mere energi.
    jeg tog derfor hans foder fra han igen og det er nu 14 dage siden. han har levet af vitamiiner, et par håndfulde lucerne og så masser af hø. jeg har haft 2 piger til at hjælpe mig og i dag var dagen hvor jeg selv skulle trække ham for første gang siden jeg kom til skade. heldigvis var en af de piger som har hjulpet mig med ham derude så hun guide mig igennem indlukningen. det gik super fint smiley han var rolig og lyttede til mig. jeg longerede ham i grime ( han må ikke have bid i munden, da han har meget slemme tandspidser og en løs ulvetand. dyrlægen og tandplejer kan først ordne ham onsdag.)
    han var bare så sød og rolig. nu kan jeg kende den hest jeg var oppe og se på smiley så nu er han ikke til salg smiley
    hvad får din at spise? måske problemet ligger der? hestehandlere er jo ikke kendt for at fodre med masser vitaminer, energi ovs.
    jeg har desuden givet han et tilskud som hedder wolles peace of mind. det er til stressede hest som har brug for lidt ro i hovedet.
    det ser ud til at i mit tilfækde har det hjulpet at se nemmere på fodret.
    jeg er bare så glad i dag. endelig en god oplevelse


  • #10   13. mar 2011 louise: Det er jeg super glad for at høre, rigtig dejligt, og giver os andre håb smiley

    Til jer alle: tusind tak for svar og råd! Det er fantastisk at I hjælper sådan!

    I dag var jo dagen hvor jeg skulle have snakken med hestehandleren, og fik også aftalt med dem ude fra opstaldningsstedet at de kunne hjælpe mig med ham det næste stykke tid. De er "horsemanshipmennesker" med masser af kurser og forhenværende problemheste i bagagen, virkelig søde mennesker og rigtig pænt af dem at ville hjælpe mig.

    Da jeg kom ned til min hest, stod han nede i den anden ende af folden, alene og kiggede bare ud i luften. Det ligner ham bestemt ikke, han har hele tiden været meget glad og netop leget meget med de andre heste, som han jo har knyttet sig så stærkt til.
    De andre i stalden sagde, at de da godt nok syntes, han hang meget med mulen i dag. Jeg kaldte på ham, og han gik meget forsigtigt over mod mig, stoppede op og stod og kiggede, ville ikke komme helt hen.
    Jeg kunne bare se, at han tænkte "I hader mig. Jeg holder mig bare væk". smiley Puha, det var vildt hårdt at se ham sådan smiley

    Jeg fik ham ud fra folden, trak ham hen til den udendørs striglebom, som er lige op ad folden. Der havde jeg lagt en masse hø, så han havde noget at tage sig til, så han ikke blev bange igen. Jeg fik striglet ham lidt, og så lagde den ene af dem, der skulle hjælpe mig, hovedtøj på ham, og trak ham lidt frem og tilbage. Det gik fint så længe det var foran folden, men gik man længere end til dér, hvor den sluttede, blev han nervøs og hun mistede kontakten til ham. Så vendte hun rundt og trak tilbage igen. Hun sagde, at det skulle trænes og atter trænes, og at vi skulle gå en lille smule længere hver gang.
    Så fik jeg selv tøjlerne i hånden, og han opførte sig pænt. Men jeg kunne mærke, at jeg var RIGTIG nervøs. Også selvom hende, der hjalp mig, gik lige ved siden af mig. Der sidder simpelthen den dér angst i mig nu. Men nu arbejder vi med ham, og jeg må se om jeg bliver mere tryg ved ham.

    Da jeg satte ham ud på folden igen, gik han rundt med ørerne fremme og legede med de andre heste, en helt anden og glad hest end jeg havde hentet på folden tidligere.

    For jeg synes også det ville være SÅ urimeligt at han skulle hen til et nyt sted igen, nu hvor han tilsyneladende er blevet bange over at være flyttet så mange gange. Jeg vil virkelig prøve. Og så må vi se, hvad der sker. Håber jeg kan få modet tilbage.

    Skal lige siges at han blev fodret med MEGET havre hos hestehandleren, og det kunne man også godt mærke, men han er ovre på noget havrefrit musli hos mig, og han nåede at dysse ned inden jeg flyttede ham.


  • #11   13. mar 2011 Har selv lige købt en haflinger på 5 år, som har gået som hingst til jeg købte ham. Han havde aldrig gået med andre heste, før nu. Andet end de hopper han skulle bedække om sommeren.. Nu står han et sted med 5 andre heste og stressede meget i boksen og på staldgang i starten, når jeg tog ham fra.Men har gjort det, at hver gang han bliver hentet, får han en godbid og vi laver noget han sys er sjovt hver dag. Ikke for lang tid ad gangen og så kommer han glad ud igen. Ang staldgangen lod jeg ham simpelthen stå og gik væk fra ham. Når han så stod pænt lukkede jeg ham ud igen. Det hjalp på ham, men om det hjælper på din vides ikke. Men er du først blevet bange for ham, kan han mærke det. Så derfor skal du beslutte om det en hest du vil og hvis det er det, skal du vise ham at det dig der bestemmer

  • #12   13. mar 2011 ang din fodring. så fik jeg af vide at hvis en hest ikke er vant til at få de vitaminer den skal have, og så pluddselig bliver dækket ind. kan de reagere med meget mere energi. det fortalte en foderkonsulent mig. det tager ca 4-5 uger med nyt foder inden man kan mærke en effekt,

    når din hest nu stresser så meget, så kan det tilskud jeg nævner længere oppe hjælpe rigtig meget. jeg har for set rigtig god effekt på andre hest. kender flere som har brugt det i forbindelse med tilridnig af stressede hest eller i forbindelse med en flytning. jeg ved ikke om det er det som har hjulpet på min eller det er fodret.

    det er en super god ide at få nogle andre til at træne med ham i en periode. så kan man selv overtage de gode dage, så man får en god oplevelse. ellers tror jeg aldrig vi kommer over vores frygt.
    jeg var nærmest, så jeg rystede da jeg skulle trække med min i dag. men som tiden gik slappede jeg mere af. dog ikke helt så meget som jeg skal men det kommer forhåbenligt. foreskellen på din og min er at min er super sød så snart jeg er kommet ind i ridehuset eller han er under rytter. det er kun udenfor han er slem. min er hellere ikke glad for at være væk fra andre heste.
    jeg tænkte om der ikke er en meget rolig hest der hvor du har din? så kunne du måske i starten træne sammen med den, så din ikke skal være alene.
    jeg har næsten fået trænet min til at være alene i ridehuset. han er stadig ikke glad for at være i stalden alene endnu. så jeg ordner ham kun hvis der er en anden inde. bare for at få en god oplevelse og få ham til at stole på mig. så kan du stille og roligt vende ham til at være længere og længer tid alene.

    det min har gjort der har gjort mig bange, er at han er løbet fra mig når jeg skulle trække ind fra fold og til ridehuset. sidst han gjorde det, prøvede jeg at holde fast, med det resultat at jeg fik en skade i min arm, som har taget mig 3 uger at komme mig over.
    hvis du har lyst kan vi jo skrive sammen og støtte hinanden. vi står jo med nogenlunde samme problem og jeg syntes det kunne være rart, at skrive med en som oplever det samme som jeg.


  • #13   30. mar 2011 Undskyld.... jeg har læst hele din tekst men altså ikke alle kommentarene smiley

    Men hvis det ikke er blevet sagt, så hvis der er noget galt med hesten kan du levere den tilbage i 3 måneder (; og i mine øre lyder det lidt som om den har et problem, så som du selv siger snak med hestehandleren, jeg er sikker på de vil være forstående (:

    Held og lykke (:


  • #14   30. mar 2011 TUSIND tak for alle jeres svar!

    Det går nu faktisk ret godt. Jeg har fået rigtig meget hjælp af de andre på gården. De har hjulpet mig med at sige: hesten er ung og har lige været 4 forskellige steder på 3 uger. Giv ham en chance!

    Nu hvor panikken har lagt sig kan jeg begynde at træne ham som jeg har drømt om, og her de sidste dage har det bare fungeret rigtig godt smiley

    Jeg er nået til at ride ham i skridt på ridebanen, en af de første gange sad jeg med løse tøjler (det er sådan dem på stedet rider - løse tøjler, mulen frem og ned, og det var dem, der lige underviste mig der). Og pludselig ville han op til de andre, så han bukkede vildt og løb af sted i galop og det var ved at gå helt galt. Jeg besluttede mig for, at jeg ville prøve på min egen måde - dvs. være lidt mere konsekvent og fortælle ham, når han gjorde noget, han ikke måtte. Og hold op hvor det fungerede smiley

    Så der er lyse udsigter smiley I morgen får jeg hestehandleren ud (hun underviste mig på ham efter jeg havde købt ham) og hun vil ride ham på banen i trav. Hun har jo om nogen styr på, hvordan en hest skal vænnes til en bane et fremmed sted smiley
    Og så må vi se, hvordan det går.

    Det føles i hvert fald rart at det går bedre nu, og jeg føler mig ikke helt så lost mere.
    Selvom det dælme krævede al mit mod at sige til min mor, at hun blev nødt til at tage træktovet af ham, så jeg kunne ride selv, for det var jeg nødt til at gøre for at komme videre smiley Hold op, hjertet hoppede en helt masse ekstra gange, men det lykkedes sgu! Tak hest smiley

    Jeg tror måske, jeg er ved at indse, at udfordringen måske lige er, hvad jeg behøver. Hesten viser os mennesker tydeligt, når vi har en svag side. Den følger kun den, der kan føre den sikkert. Og jeg tror, at vi ved at klare de udfordringer, hestene byder os, bliver til stærkere og mere solide mennesker smiley


  • #15   31. mar 2011 Glad for at høre at det gør bedre med jer, ønsker jer held og lykke :o)

  • #16   31. mar 2011 Tak skal du have smiley

    Havde som sagt hestehandleren ude i dag og hjælpe med ridningen. Det gik rigtig godt. Hun red ham i ca. 10 min i trav og en lille galop - og tro det eller lad være, jeg satte mig op på ham bagefter og red i alle tre gangarter! smiley Uha, nervepirrende, men han var bare sød hele vejen igennem smiley


  • #17   31. mar 2011 dejligt at høre :o)

Kommentér på:
Det forkerte valg

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce