{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.163 visninger | Oprettet:

[DEBAT] At klappe hesten {{forumTopicSubject}}

Halløj kære gruppe. Jeg vil lige starte en lille debat om det at klappe hesten.

Vi ser fx. til OL at hestene får nogle ordentlige klask efter et ridt som tilfredsstillede rytteren. Til almene stævner får hesten også ordentlige klask for et tilfredsstillende ridt.
I det hele taget bliver hesten klappet rigtig meget som ros.

Nu er der jo så folk som mig som stiller spørgsmålstegn ved: <b>Ser hesten overhovedet et klap som ros?</b> Det strider jo imod hvert et naturligt instinkt den har.
Jeg ager kun Magic, lige som hans mor slikkede ham.. Det er jeg fuldkommen overbevist om at Magic synes er dejligt fordi hans mor også gjorde noget ala det.
Når man skal tilride en unghest som fx. ikke kender til at klap=ros, så må den jo blive mega stresset når den nu ikke opfatter klappet som ros, men sikkert spiller på sine instinkter og ser det som et "angreb" og vil løbe væk. Det er jo forkert, for i dens hoved får den jo "tæsk" når den har gjort noget godt??? Så må den jo blive smask forvirret..

Og nu for at være realistiske: Til OL når hesten har lavet et tilfredsstillende ridt, så... ja helt ærligt, de slår jo hesten. (i mit hoved i hvert fald).. Det må da være meget forvirrende at have præsteret sit yderste og så blive slået som ros - og endda på en følsom hestekrop som kan mærke når en FLUE sætter sig på den??

Så kan jeg lige komme med et eksempel på hvordan det må være:
Du har lige været til eksamen og scoret et 12 tal. Du kommer hjem og fortæller din mor det som bliver rigtig glad. Som ros slår hun dig rigtig hårdt på skulderen for at vise hvor glad hun er for din præstation. Det ville jeg personligt ikke syntes var nogen særlig god ros.

Men hvad med jer? Hvorfor/hvorfor ikke klapper i jeres hest/e? Hvad er jeres forhold til "klappene" til OL og andre store stævner? Hvad mener I i det hele taget om det at klappe hesten, som strider imod alle instinkter?

-Moe


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  [DEBAT] At klappe hesten
  • #1   22. jun 2009 Jeg klapper altid Robin når han har gjort noget godt og han elsker det? og vi kan da ogs mærke når en flue sætter sig på en? og ik får noget men dårligt eksempel(O: men jeg syntes du ellers det er et godt emne(O: men ved sorte ager jeg hende da hun er MEGET sky(: hehe rigtig godt emne

  • #2   22. jun 2009 Det er ligeså naturligt for at hest at blive klappet som det er for den at have en puma (menneske) på ryggen!

  • #3   22. jun 2009 teamtørk ellen Robin,Merle,sara og Nadine I ER ALT M
    Det er jo en ekstremt unaturlig ros, det kan vi ikke komme uden om. Jeg tror på at heste som acceptere at blive klappet som ros, har fået det som tillært adfærd.. og hvis jeg må være så fri: jeg tror ikke heste "elsker" at blive klappet som ros. Det er jo ekstremt unaturligt.


  • #4   22. jun 2009 Jeg har det lidt som dig. Jeg klapper aldrig hesten. Jeg ser det som at slå hesten. Jeg enten stryker eller klør hesten.

    Jeg syns tit man ser folk klappe hesten uansett hvor man kommer. Og det værste jeg ved er når nogen kommer og hilser på min hest så gir de den en ordenlig klapp på halsen eller på hode.. og man kan tydelig se at hesten bliver totalt forvirret...


  • #5   22. jun 2009 Jeg ager min hest og roser hende med munden. Min underviser siger også man kan klø dem lige ved manken som ros :)..

  • #6   22. jun 2009 jo min pony kan godt lide det!

  • #7   22. jun 2009 Nu har jeg postet tråden rigtig mange steder da jeg synes det er et vigtigt emne, og nej hvor er jeg forundret over så mange undervisere som siger til deres elever at de ikke skal klappe hesten. Det er satme en god opdagelse (Y)

  • #8   22. jun 2009 teamtørk ellen Robin,Merle,sara og Nadine I ER ALT M

    Det er jo tillært adfærd at den kan lide det, det kan vi jo ikke komme uden om. Min pointe er så: er det okay at bruge en tillært adfærd som ros, eller skal rosen være naturlig og let at forstå for hesten?


  • #9   22. jun 2009 Moe, du har fuldstændig ret, det er ikke naturligt at klappe sin hest. Det er bare noget vi har vænnet dem til, og nogle heste lære aldrig rigtig at acceptere klappen som ros. Jeg klapper sjældent min hest, jeg er gået over til at nusse (ae) og klø mine ponyer/heste. Da jeg jo giver dem et lille klap hvis der er uartige, så skulle de jo ikke tro de bliver straffet.

  • #10   22. jun 2009 Moe.

    jeg har det på helt samme måde . jeg aer kun heste, mest på halsen da jeg ved at det kan de bedst lide som du selv siger så slikkede deres mor dem. og sys os det er noget forkert at klappe en hest. nogle gange kommer jeg til at klappe hesten når den har gjort noget godt, men det er en gammel vane fra da jeg red dressur.


  • #11   22. jun 2009 Hahah, jeg bliver nød til at fortælle jer at jeg er meget forundret over hvor få der klapper sin hest. Meget positiv opdagelse jeg har gjort mig i dag. Hvor er jeg stolt af jer alle sammen haha.. Thumps up!

  • #12   22. jun 2009 Jeg KLAPPER ikke, da jeg sammenligner det med mig selv, at jeg ikke gider klappes..
    Men nusser hende blot!


  • #13   22. jun 2009 Jeg har det på samme måde som dig Moe, jeg klapper aldrig Chico. Jeg syntes da ikke selv at det er særlig rart at blive klappet, så vil jeg hellere aes, og sådan har han det enlig også x)

  • #15   22. jun 2009 heste ser klam som skæld ud. hesten er ikke i stand til at mærke forskel. jeg har ikke klappet heste i 2 år nu, altså siden jeg fandt ud af det, og hvis jeg skulle klappe min hest ville det være unaturligt for mig, og straf for den s;

  • #16   22. jun 2009 Jeg klapper faktisk heller aldrig hesten. Tænker ikke så meget over det - det falder mig bare mere naturligt at klø, nusse eller ae i stedet smiley

  • #17   22. jun 2009 jeg klør eller aer altid hesten som ros, heste klør jo hinanden og moren slikker sit føl, de løber jo ikke rundt og klapper hinanden
    men jeg tror at heste godt forstår et klap som ros da de altid er blevet klappet af mennesker. De har fået godbiddet samtidig med klap og man har en positiv holdning når man roser og så klapper, så de har fundet ud af at det betyder klap
    mener bare det virker mere naturligt for hesten at blive kløet (det kan godt være at det heller ikke er naturligt for hesten at have en rytter på ryggen, men det betyder ikke at man skal gøre alt andet unaturligt bare pga. den ene ting) og man på en måde kan få et tættere forhold til hesten da man siger du er min ven ligesom hestene på folden


  • #18   22. jun 2009 Det er jo tillært at et klap er en ros.. Ligesom klikkertrænning...

  • #19   22. jun 2009 det kan godt være at det er tillært, men hesten sys jo ik det er rat ? og når den skal roses skal det jo være med noget rart smiley

  • #20   22. jun 2009 Men hvis hesten HAR lært det, så værdsætter den det vel også..

  • #21   22. jun 2009 vel ikke lige så meget som den vil værdsætte at blive rost med noget rat.

  • #22   22. jun 2009 Ida - jeg må ærligt indrømme at hvis en hest fik valget mellem af blive klappet som ros eller at blive nusset, så tror jeg den vælger at blive nusset smiley Den vil sikkert værdsætte at blive nusset højest. Men det er jo bare MIN overbevisning.

  • #23   22. jun 2009 ja det er os min smiley

  • #24   22. jun 2009 Ja det er jeg også enig i. Men derfor tror jeg ikke at hesten føler sig dårligt behandlet hvis den har lært at klap er ros.. Altså heste kan jo godt lide ros (hvem kan ikke det xD) og hvis de har lært at en form for ubehag er en ros, så ved de at det de gør er rigtigt... men hesten vil helt sikkert værdsætte at blive nusset.. man ser jo ikke heste lukke øjnene og 'nyde det' når de bliver klappet.. Så ja, det er unaturligt og muligvis ubehageligt, men derfor tror jeg godt at hesten kan forbinde det med noget godt.

  • #25   23. jun 2009 Jeg nusser og gnubbe for detmeste også som ros.. men an dog stadig finde på at klappe (dog blidt) på halsen under ridning.. da det er en indgroet vane efter mange år.. jeg tror ikke heste der er vandt til det har noge imod blide klap.. de har lært at det betyder godt.. men dogserman nogle gange a folk klasker til.. det har jeg aldrg forstået.. det er jo ikke jo hårdere slag = des mere ros..

  • #27   23. jun 2009 Ja jeg ved faktisk ikke hvem der har opfundet klappet. Men det er jo faktisk fuldstændig misforstået....
    Da jeg var lille lærte jeg at "du skal bare klappe dyret, det kan den godt lide" og det hænger jo ved som en dårlig vane. Jeg prøver så vidt muligt at undgå klap, da hverken heste eller hunde for den sags skyld faktisk synes det er særlig rart... De vil 10 gange hellere kløes eller gnubbes.

    Ja jeg har undret mig over det samme som dig, som du skriver ved bla OL, for det er sgu seriøse klap de får efter et godt ridt, og nej det ligner bestemt ikke ros i min verden. Man ser jo heller ikke heste på folden gå og klappe hinanden... Af gode grunde da de jo ingen hænder har... smiley Så jeg ved virkelig ikke hvem der opfundet klappet.... Og ved endnu mindre hvad det skal gøre godt for....


  • #28   23. jun 2009 Men hvad med jer? Hvorfor/hvorfor ikke klapper i jeres hest/e? Hvad er jeres forhold til "klappene" til OL og andre store stævner? Hvad mener I i det hele taget om det at klappe hesten, som strider imod alle instinkter?

    Jeg har ikke klappet en hest i snart 2 år.. Og inden det var det kun forsigtige klap fordi lyden mindede mig om når man slår.. Har også taget mig selv i at daske en rideskolehest over skulderen fordi den ikke ville løfte hoven, og derefter tænke på om den vidste det ikke var et rosende klap!
    Sidder og krymper mig når jeg ser folk banke hestene på halsen som ros og skal virkelig styre mig for ikke at lave en eller anden 'klap ikke din hest' kampange smiley
    Men det er jo det folk lærer på rideskoler og derfor det de tror er korekt. er sikker på hestene efter lang tid lærer at forbinde klappet med at de gjorde det godt....


  • #29   23. jun 2009 Katrine P - Tror du har fat i noget der... Med rideskoleheste især- De bliver klappet både når det er godt og skidt = forvirringen er total!
    Tror mange heste er så uopdragne fordi de simpelthen ikke kan skelne om det var godt eller skidt det de lige gjorde. De bliver klappet uanset hvad... Hvordan kan man forlange af et dyr med så lille en hjerne som hestens, at den skal kunne se forskellen?

    Jeg skal stadig tage mig selv i det, da klappet er en indgroet vane fra min rideskoletid. Jeg laver dog aldrig voldsomme klap, men de kommer stadig engang imellem og hader mig selv for det. Jeg ved jo at klappet ikke er egentlig ros, men ligesom hesten er vi mennesker jo vanedyr og vaner ved vi jo alle er skide svære at komme af med,- især de dårlige smiley

    Hvis det bliver relevant m din anti-klappe kampagne, så sig endelig til. Vil gerne støtte op om en sådan. smiley


  • #30   24. jun 2009 Tinna&bandit - Det kan da godt være at det er lyden der gør det. smiley Stakkels hest m hørehæmmet ejer hvis det passer smiley Heh....

  • #31   26. jun 2009 Jeg gør begge dele men husker altid på hvad Melanie Tinka sagde - Man klapper ikke hesten, for der er ingen heste der klapper hinanden.

    og det er jo rigtig nok smiley


  • #32   27. jun 2009 Jeg synes så egentlig begrundelsen med at heste ikke klappr hinanden er lidt mærkelig.. vi er ikke heste og det ved hestene altså godt.. og vi gør mange andre ting heste ikke gør ved hinanden.. men da heste er meget følsomme mener jeg at klap er en voldsom måde at rose på..

  • #33   1. jul 2009 jeg har læst at en hest bare vænter på at man stopper med at klappe den, fordi det er ubehaligt for hesten..? men at den stadig forbinder det med ros..?

Kommentér på:
[DEBAT] At klappe hesten

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce