{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  dressur debat
  • #1   23. mar 2009 Jeg ved ikke... jeg synes i det hele taget tit, jeg ser heste, som går langt under lod. At samle hesten går jo ikke ud på at få den til at knække halsen, men på at få bagparten med ind under den. Jeg synes ikke kun, det er ved Friesere, man ser dette problem, men helt generelt. :-S

  • #2   23. mar 2009 Jeg giver dig helt ret...
    MEN nogle Friesere gør det faktisk selv.. Pakker sig totalt ned.. Gaya er en af dem.. Og det er kronisk umuligt at få hende til at lade være, for hun GIDER ikke dressuren.. Udenfor banen er det ikke noget problem..


  • #3   23. mar 2009 sorte perler:

    Camina gør det også, men har kæmpet med problemet i et års tid og nu begynder hun at lade vær med at hænge sig selv smiley

    for mit vedkommende skal jeg bare sidde med hænderne høøøjt oppe så går hun ikke under lod smiley


  • #4   23. mar 2009 Jo det har du helt ret i. Syns også der er mange der rider dem langt ind under lod. og mange sidder med hænderne alt for højt efter min mening for at prøve på at få frieseren til at gå højt med hovedet. (fordi det gør friesere)
    Men de glemmer jo bare at få ryggen med når de gør sådan noget.
    Det lidt synd for det ødelægger hesten.


  • #5   23. mar 2009 ja det er så synd for racen.. og det ser jo alt andet end godt ud...!?!

  • #6   23. mar 2009 Det ser overhovedet ikke godt ud.

  • #7   23. mar 2009 sjovt nok der er lavet en debat om det ..
    Oege (min part) har det osse med at "pakke" sig helt sammen, og gå under lod, og nogen gange er det svært at få ham til ikke at gøre det ..
    Lige pt træner vi bare i at få ham FREM, og arbejder slet ikke på at få ham til bidet, dog gør han det alligevel ..

    Og nej, det er langt fra pænt ..


  • #8   23. mar 2009 Har en pakkedreng også. Jeg vil ikke ligefrem påstå jeg synes det er "grimt" når friesere pakker sig. Hvis ellers det er af egen fri vilje og ikke fordi der slides i tøjlen, så synes jeg faktisk de kan "bære" det pga. deres fantastiske stolte op-ad-bakke holdning.....det er vel derfor vi er faldet for dem smiley

    Jeg synes en hest der går naturligt er smuk, og ikke en hest der er presset ind i nogle rammer og forme som et reglement foreskriver. Hvis min basse har det bedst med at gå lidt under lod, så kan jeg fint acceptere det. Sådan går en fyrig hingst jo også - helt naturligt, de render sgu ikke med hovede præcis i lod og lidt derover når de skal imponere hopperne.

    Nej derinde skal han have lov til at gå, frem for at han skal presses til en holdning som han ikke føler sig klar til.


  • #9   23. mar 2009 Jeg lader min som hun lyster, hun går i en pæn naturlig holdning. Så det synes jeg er fint nok .. =)


  • #10   23. mar 2009 min går også under lod til tider, men efter lidt træning er det ved at blive meget bedre da hun har fået meget mere fremaddrift:-) jeg holder faktisk slet ikk i tøjlerne længere og hun søger dybere nu og går pænt til biddet.
    men nej, de ryttere der RIDER deres heste under lod hvor man kan se på hesten det ikke er rart. dem syntes jeg bestemt ikke er godt ryttere:-S


  • #11   24. mar 2009 Når hesten går under lod, mangler den bæring i bagparten og ryg. Og mange gange også fremaddrift.
    Ikke fordi jeg vil støde nogen herinde(sorte perler -> jeg ved godt i har styr på hvad i laver). Men ingen heste har den tanke at de ikke gider, det har noget med deres træning at gøre, dog har nogen hesten nemmere ved at bære sig og gå i korrekt holdning end andre. Mange heste der går under lod, har ofte problemer med bagpartsmusklerne samt rygmusklerne, ved at de går under, slipper de for at få bagparten under sig og ryggen op og slipper derved for bæring. Jeg anbefaler stærk man får redet bakker Bagparten bruges op at bakke og forparten ned af bakken. Cavalettis kan også med stor effekt bruges. Her løfter hestene benene og derved ryggen. Højt græs og ture imellem krat i skoven kan også give en god effekt. Husk det tager lang tid at bygge nye muskler og ligeså lang tid hvis ikke længere at bygge dem om.

    Hvis din hest har tendens til at gå under lod, få en hestemassør til hesten og få den tjekket og få din sadlen kigget efter for denne har også stor indvirkning hvordan hesten går.
    Bare lige en lille kommentar fra hestemassøren.:-)


  • #12   24. mar 2009 Dertil må jeg også tilføje at varieret træning giver også stor effekt. Men jo det er en stort problem hos mange racer, og et meget hyppigt problem jeg bliver konfronteret med når jeg er ude ved kunder. Dertil skal også siges at nogle frieser er kortere i ryggen og derved bliver deres lænd ofte påvirket negativt, og derved giver det spændinger så hestene gerne vil undgå at bruge ryggen og bagparten.

  • #13   24. mar 2009 nemli tina..
    jeg fik min til at gå i bakker på fold og det hjalp. så jeg rider frem og ned nu og hun har fået mange flere muskler og kan meget bedre bære sig.


  • #14   24. mar 2009 Nu må jeg altså nedlægge en protestant...eller noget i den retning. Ligesom mennesker har heste forskellige prefferencer. Derfor er det da noget være vås - ja, undskyld mig smiley , at sige der er ingen heste der ikke gider.

    Jeg har haft jorden dejligste springpony engang, og når han fik lov at springe strålede han af glæde og lyst. Men hvis du trak ham ind i en sandkasse for at ride dressur, så blev han en helt anden og pakkede sig sammen og luntede afsted...under lod - for det GAD HAN BARE IKKE..... Ligeledes kunne vi lige våge på at sætte en nybegynder op på ham....FOR DET GAD HAN HELLER IKKE. Så det holder altså ikke, for når "skavankerne" kan kureres bare ved at ride ind på springbanen ved siden af under samme ridetur, så er det altså fordi den ikke gider.

    Mere avenceret behøver det ikke være smiley smiley


  • #15   30. mar 2009 Jeg holder stadig på min påstand om at det har noget med træning at gøre. Men selvfølgelig er hestene også forskellige det vil jeg skam slet ikke påstå men det har stadig en del med varieret og korrekt træning og gøre, også vil jeg jo også mene at hvis ens dressur ikke er i orden når man springer kommer man ikke vidt når man kommer i de store klasser. Det kan jeg da i hvert fald selv skrive under på. Men derudover har det jo også noget at gøre med hvem der træner en og ens hest samt hvilke metoder man bruger.

Kommentér på:
dressur debat

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce