{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.549 visninger | Oprettet:

Sikkerhed under tilridning {{forumTopicSubject}}

Hejsa
Jeg er i øjeblikket ved at tilride min 4 års, og går og spekulerer lidt på, hvilken sikkerhedsvest der er klog at have på første gang jeg skal op.
Lige pt går jeg rundt med min almindelige lamelvest, fordi hun ofte er lidt til den friske side, og den sidder egentlig godt på mig. Jeg har altid været glad for at have den på.
Men når jeg skal op og ligge synes jeg faktisk den er en smule i vejen, da jeg bliver lidt mere stiv med den på. Samtidig tænker jeg også den kommer til at hæmme mig en smule i starten, når jeg blot skal "være på hende".
Så er jeg jo også faldet over de der rygskjold fra Komperdell, og tænker om de er gode nok?
De giver jo alt andet lige mere frihed, men beskytter mig ikke foran.

Planen er at tage en almindelig vest på, så snart hun er stabil nok til, at jeg kan komme op og skridte rundt uden problemer, det er mere i starten jeg overvejer hvad der er klogest?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sikkerhed under tilridning
  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #1   25. nov 2018 At benytte en rigtig sikkerhedsvest som beskytter hele vejen rundt.

    Rygskjoldet beskytter KUN din rygsøjle, men du har stadig en masse organer, ribben mm. som også skal beskyttes.

    Det ville være yderst dumt at gå på kompromis med sikkerheden, får de få gange at man skal lægge på hesten - når det oftest også er de gange, hvor man endnu kan være i tvivl om hestens reaktion.


  • #2   25. nov 2018 Jeg ved ikke, om der er dokumenteret effekt på forebyggelse af skader ved diverse sikkerhedsveste?

    Men, godkendt hjelm.
    Sund fornuft.
    Godt forarbejde.
    Hav en fornuftig voksen med de første mange gange du sidder op. Din ven skal have mobil i lommen. Og vær ikke alene på ejendommen det første lange stykke tid.
    - der ville jeg selv starte.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #3   25. nov 2018 Doktor Who: Selvfølgelig er der dokumenteret effekt på godkendte sikkerhedsveste. Ellers ville de ikke kunne opnå de forskellige sikkerhedsgodkendelser og standarter.

  • #4   25. nov 2018 Jeg har selvfølgelig altid en hjelm på, og får også en til at holde hende.
    Kan sagtens se hvad du mener AMT, jeg er bare bange for, at jeg hurtigere falder af pga vesten smiley


  • #5   25. nov 2018 AMT.

    Det er fint, hvis de har. Rigtig fint.
    Jeg har dog ikke tid dd til at fremsøge test resultater.
    Nogle gange gør vi ting i bedste mening, som bare ikke gør så stor forskel.
    I 90erne gik gamle damer med faldtendens med hoftebeskyttere. Fin ide - men de viste sig ikke at beskytte.

    Hvis du ved, hvor test af sikkerhedsveste er, og uploader dem, vil det da være super interessant at se hvilke forskel de gør.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #6   25. nov 2018 Doktor who: nu er det en officiel godkendelse og ikke bare ikke tilfældigt produkt som lavet for "sjov"..
    Så hvis du vil have undersøgelser ellers tets, så find dem selv


  • #7   25. nov 2018 Det at ligge over hesten med fuld vægt, er ikke en måde jeg nogensinde har eller vil benytte mig af. Går hesten amok kan man nemt falde med hovedet først, og man falder alt for nemt af...
    Jeg vænner hesten til at se mig der oppe ved at stå på en skammel ,også læner jeg mig over og lægger lidt vægt på. Også når der skal være ordentlig vægt på, så tager jeg sække og binder sammen, og lægger over og longere hesten med fuld vægt. Så er der ingen fare for personer. smiley
    Og hvis du insisterer på at ligge over så er det lige meget for man falder hurtigt af hvis det er, så brug en ordentlig vest. smiley

    Mvh TT


    profilbillede
  • #8   25. nov 2018 Da jeg tilred min part (nu lånehest) var jeg faktisk kun oppe og ligge ganske få gange inden jeg satte mig op. Havde mange gange forinden øvet indparkering og at stå og hoppe ind i hende og ved siden af hende. Følte det mere naturligt at hoppe op end at ligge der på siden.
    Jeg har bare brugt en helt alm lamelvest under tilridningen, men tror faktisk ikke at jeg havde den på, når jeg fjollede rundt om hende. Hun er meget rolig og sagde intet til noget som helst.
    Så alt efter hvor mange gange du skal op og ligge, er det måske ikke det værd at købe en ny vest.


  • #9   25. nov 2018 Jeg kender virkelig godt følelsen af, at vesten er i vejen.
    Men jeg tror, det er en god ide at have den på alligevel. Tænker også forarbejdet er gjort rimelig godt med at hoppe ved siden af, longere med bøjlerne nede, lægge vægt i sadlen, stå ved skammel osv smiley


  • #10   25. nov 2018 Kender flere der har redet til med hit air vesten når man skal til at helt op.

  • #11   25. nov 2018 Tak for svar alle sammen.
    Kan godt se pointen i, at det ikke er så længe jeg skal op og ligge på den måde.
    TT: Hun er lige frisk nok til, at jeg tør hoppe op uden at have haft fuld vægt på, men kan sagtens forstå dit argument smiley

    Salina kunne du ikke tage første tur på hende? smiley

    Men jo, indparkering og longering med bøjler nede er i fuld gang, så tænker da vi er godt på vej.


  • #12   25. nov 2018 Ballonfisken - Jeg har jo netop haft fuld vægt på før jeg selv stiger op smiley 50kg dødvægt er i hvert fald fuld vægt i min verden smiley

    Mvh TT


    profilbillede
  • #13   25. nov 2018 Det er ikke helt fuld vægt for mig smiley Men jo, det er jo fuld menneskevægt. Det kunne være man skulle prøve det. Det er bare lærredssække, ikke?

  • #14   25. nov 2018
    Lige det forskning jeg kan finde på sikkerhedsveste.

    Fra 2012 - ingen effekt på beskyttelse af torso og mave
    https://www.researchgate.net/publication/232256554_Effectiveness_of_Safety_Vests_in_Pediatric_Horseback_Riding

    Oppustelige veste hvor man smed et heste kadaver oven på - konklusionen blev at fatale og alvorlige ulykker stadig havde høj sandsynlighed for at ske.
    https://horseandcountry.tv/study-looks-at-effectiveness-of-air-jackets/

    Artikelen her har egentligt en fin pointe i at vesten nok ikke vil nå og blive udløst - hvis det er en oppustelig, hvis man har en hest der går bagover med en eller glider/falder over et spring med rytteren.
    https://www.equisearch.com/HorseJournal/air-vests-uncertainty-remains-about-their-effectiveness


  • #15   25. nov 2018 Det er kornsække hvor vi havde 2x 25kg cement sække i (altså en i hver) også polstret godt rundt om den del der ligger ovenpå sadlen så den ikke tager skade smiley

    Mvh TT


  • #16   25. nov 2018 Når jeg tilrider har jeg bare at rygskjold på, både ved første og opsidning og når hesten er nået længere og kan rides rundt i trav osv. Jeg synes nemlig at man bevæger sig alt for dårligt i lamelvestene, så føler at sandsynligheden for at jeg røg af ville være større med sådan en på. Men hvis du føler at du godt kan ride i sådan en, ville jeg også tænke du bare skulle tage den på første gang du skal op, for det er jo meget kort du skal ligge på maven over hesten. Eller, det er selvfølgeligt forskelligt hvordan man gør det, men jeg plejer i hvert fald bare at sidde halvt op en enkelt gang, med den ene fod i stigbøjlen og så læne mig ind over hesten og være sikker på den har set mig med beggge øjne, og så sidder jeg helt op.

  • #17   26. nov 2018 Jeg tilrider heste og har været på mange søde ungheste, som pludselig blev forskrækkede. Selvom jeg blev på, er jeg evigt taknemmelig for at jeg har haft min "stive" vest på. Det er et fejltrin og så kan jeg måske aldrig ride igen, så ville aldrig gå ned på sikkerhed. Slet, slet, slet, ikke med en unghest ved ryttertilvænning.

  • #19   26. nov 2018 Line Z; Synes din holdning omkring at man bare kan gøre forarbejdet godt nok, er en lidt firkantet måde at se det på.. Jeg ved ikke om du kun rider islændere, men jeg synes personligt der er stor forskel på en frisk ismule på 136 og så en DV'er på 185 der er lydfølsom overfor alle ALLE lyde smiley

  • #21   26. nov 2018 Det er så også okay smiley synes dog stadig det er en firkantet holdning at have. Det er stadig dyr vi sidder på, ikke maskiner, så godt forarbejde eller ej, så kan der stadig ske ulykker. Men er selvfølgelig også bare min holdning smiley

  • #23   26. nov 2018 Det gør jeg faktisk. Alle fremmede heste, og alt der hedder spring eller ridning ud, der bærer ja vest. Så ja smiley

  • #25   26. nov 2018 Line Z, min "nervøsitet"? Siden hvornår er man en nervøs rytter fordi man bære vest? Er man så også en "modig" rytter hvis man altid rider uden hjelm?
    Hvis jeg var nervøst anlagt, så tilred jeg ikke andres heste smiley ...


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #27   26. nov 2018 Det er dumt at droppe sikkerheds udstyr under tilridning, fordi at man tror at man kan gøre et forarbejde så godt at hesten ikke vil reagere.
    Man vil aldrig kunne træne en hest til at have en rytter siddende på ryggen, på andre måder end at sætte en rytter på dens ryg..


  • #28   26. nov 2018 Jeg rider aldrig med vest, ej heller når der tilrides. Netop fordi jeg føler mig låst af vesten, så vil jeg hellere have større bevægelighed, for så har jeg nemmere ved at blive siddende deroppe smiley

  • #29   27. nov 2018 Jeg læser alt hvad i skriver, og tager det til mig smiley
    Uden vest bliver det ikke, for selvom hun er ret godt forberedt på ridning, så kender jeg hende ret godt, og hun har et iltert temperament, og reagerer meget "opad", altså hun hopper gerne op i luften, selvom jeg blot går tur med hende. Derfor tror jeg aldrig jeg kan være 100% sikker på, at hun bare er sød.
    Måske de første par gange, men så kommer det nok. Det gjorde det i hvert fald ved hendes mor efter et par måneder.


  • Heidi B
    Heidi B Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 10
    #30   29. nov 2018 Jeg er super glad for min air bag vest og den har da reddet mig for nogle knubs, så jeg er godt tilfreds. Nu har jeg så heller aldrig været nær den situation med at få hesten kastet ned oven på mig. Hvilke veste kan i øvrigt redde en dér??

  • jens c
    jens c Tilmeldt:
    jul 2009

    Følger: 2 Svar: 135
    #31   30. nov 2018 Sikkerhed under tilridning er andet end bare rytterens påklædning. Nogle har nævnt "en nervøs rytter". En sådan bør overhovedet ikke give sig af med at tilride en hest. Min opskrift er: Arbejd et sted uden barrierer eller andet, som man kan slå sig på, hvis man skulle falde af. Men også det med at falde af kan undgåes. Begynd uden sadel. En stabil hjælper (een som du er sikker på, ikke giver slip på hesten, hvad der end sker) holder med venstre hånd i hestens grime og støtter dit ben, mens du forsigtig "møver" dig op på hesten, hvor du først bare bliver liggende på maven. Bliver hesten urolig, glider du bare ned igen. Nå hesten er rolig, kan du svinge venstre ben over og sætte dig op. For at vænne din hest til at bevæge sig med rytter anbefaler jeg yderligere en hjælper - på en hest. Denne hjælper rider foran. Du kan så i fred og ro begynde at "styre"mens trækkeren stadig holder fast i grimen. Biddet har du vænnet hesten til at have i munden i forvejen. Ved at det hele foregår uden at forskrække hesten, er rytterens risiko ganske minimal!

Kommentér på:
Sikkerhed under tilridning

Annonce