{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.145 visninger | Oprettet:

Når en hest ikke trives.. {{forumTopicSubject}}

Vi har fået ny opstalder..
Hver dag går jeg og ser på en hest der ikke trives.. Jeg har det så skidt på den hest sine vegne og er sikker på at den ville få det meget bedre et andet sted. Dog er det bedre end hvor den kom fra.. Jeg har set ejer en gang siden hesten kom for 1 1/2 mdr siden. Jeg tænker at hvis jeg møder ejer en dag og har hende på tomandshånd så vil jeg spørge lidt ind til hesten, hvor den har stået før og hvad den har prøvet.. Og måske høre om hun har forsøgt de ting jeg er sikker på vil hjælpe den den, hvis de ikke er afprøvet..
Jeg håndterer hendes hest flere gange om ugen så jeg ser hvordan den har det i forskellige situationer..
Ville I have samvittighed til at blandet Jer udenom eller ville I snakket med ejer?

Føler mig meget splittet for det vedkommer jo ikke mig men min samvittighed nager mig når jeg ser på hesten..

Mvh TT


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Når en hest ikke trives..
  • #1   12. mar 2015 Jeg ville nævne for ejeren at du syntes det ser ud som om at hesten ikke trives og høre hendes mening om det smiley

  • #2   12. mar 2015 Det kommer godt nok an på situationen... Hvad får dig til og mene at hesten ikke trives? Og hvor længe har den stået der? - Har selv en hoppe som har flere måneder om at falde til (sidste flytning tog det hende over 6 måneder at falde til).

  • #3   12. mar 2015 Jeg er også lidt nysgerrig på, hvad der får dig til at sige den ikke trives? smiley

  • #4   12. mar 2015 Hesten er væver og burde slettes ikke stå i en boks.. Den begynder at væve når vi begynder at gøre klar til at de skal ud på fold.. På folden er den glad. Den kom til os da den tabte sig alt for meget der den kom fra så den er skind og ben.. Den har begyndt at tage lidt på men som sagt havde den haft det bedre i en mindre løsdrift..
    Med det samme den kommer på fold kommer der en stor ro og når vi kommer derud og jeg løsner hesten viser den sådan en taknemmelighed..

    Mvh TT


  • #5   12. mar 2015 Jeg kan godt forstå bekymringen, og man kan da prøve at snakke med ejeren, men halvanden måned er ikke længe for en hest at få til og falde til... Min egen væver også - først troede jeg det var når hun stod i boks, men det handler faktisk mere om hendes stressniveau. Når hun står i boks gør hun det også inden de skal ud, men hun kan så også begynde på folden inden de skal ind - faktisk generelt når hun ved at der snart skal ske noget, eller når der sker for meget omkring hende.

    Nogle heste er bare sindssygt følsomme på det område - jeg må indrømme at jeg ville blive meget ked af det hvis jeg blev spurgt for meget ind til min hoppe, når hun er stresset. Jeg ved det jo godt og gør altid hvad jeg kan - men med hende er det altså småting der kan gøre det. Selvom hesten nu trives bedst på fold kan jeg forsikre at en flytning mere kan vælte hesten fuldkommen - jeg flyttede min hoppe fra løsdrift til boks (jeg skulle i praktik på stedet) og da vi skulle derfra igen og hun kom på døgnfold kammede hun fuldkommen over - fordi hun blev flyttet med så "kort" mellemrum (6 måneder).

    Man kan selvfølgelig, som du selv siger, starte med at spørge ind til hesten og måske siger ejeren selv at hun er opmærksom på problemet... men det er altså ikke sikkert at der er andre løsninger end at give hesten tid. Som sagt står jeg selv med en som bruger rigtig mange måneder på at falde til et nyt sted - og så hjælper det jo ikke at flytte hesten igen smiley


  • #6   12. mar 2015 Nej jeg ved godt hvordan heste der har svært ved at tilpasse sig har det for Tindur bruger selv flere mdr på at falde til.. Men han har dog ikke adfærdsmessige problemer..
    Var der ikke større trivsel og mere ro på din hest da den stod i løsdrift? smiley

    Ja hesten stresser når der sker noget omkring den.. Jeg får dårlig samvittighed af at trække min hest forbi når jeg skal ride.. Da det udløser vævningen at der er en lille smule aktivitet.. Derfor tænker jeg at den automatisk må have det bedre i løsdrift da den bliver så rolig og taknemmelig på fold.. Den reagerer ikke på at jeg trækker de sidste fem heste ud når den bare har kommet ud... Så er aktiviteten lige meget smiley selv om jeg henter Tindur på fold og lukker ham ind når jeg skal ride...

    Mvh TT


  • #7   12. mar 2015 Jo det var der før - men da hun kom hjem fra de 6 måneder i boks var hun (bogstaveligt talt) ved og dø af stress, formodentligt fordi hun blev flyttet igen. Flicka vævede også på folden når der kom nye, hvis vi gik med andre heste fra folden og når der var besøgende - i perioder. Nogle dage var hun ligeglad andre dage gik hun i selvsving. Jeg tror det bedste havde været at hun var blevet derude til der var helt ro på - da hun blev flyttet derude fra blev hun sindssygt stresset. Og hun var da faldet rimeligt til ro til sidst - men en flytning oveni det øgede stressniveau fik det til at kamme helt over for hende.

    Der er selvfølgelig forskel på heste - men hos Flicka er en flytning det værste jeg kan byrde hende og de første mange måneder betyder det altså vævning, at hun taber sig og rigtig meget stress. Eller der har det gjort de sidste par gange - og uanset hvad tænker jeg ikke det er hensigtsmæssigt at flytte en stresset hest. Så hellere vente til der er helt ro på og se om hesten på det tidspunkt skal flyttes til ex. en løsdrift smiley


  • #8   12. mar 2015 Jeg var glad da der kom en ny da jeg er den eneste, så det er lidt ensomt.. Så for min del (hvis jeg havde set ejer) så synes jeg det ville være fantastisk hvis jeg havde nogle at ride med en gang imellem smiley så hvis hesten flyttes er det et tab for mig.. Men nu kommer så hesten foran mine egoistiske behov.. Trods alt lidt vigtigere.. smiley

    Nå.. Vi må se om jeg bare skal holde bøtte.. Det er nok det bedste.. Hvis de (ejerne af stutteriet) finder ud af at jeg bliver skyld i at hun flytter sin hest så bliver ikke jeg ret populær.. smiley

    Mvh TT


  • #9   12. mar 2015 Kan heller ikke helt se hvad der skulle komme ud af at snakke med ejeren smiley

    Men kan sagtens følge dig - det er hårdt at se på. Man kan jo håbe at hesten falder til - hvis det fortsætter flere måneder kan man jo genoverveje at tage snakken. Så er det jo ikke "bare" pga flytningen så må der være mere bag smiley


  • #10   12. mar 2015
    Det kunne jo også godt være en årsag til at hesten ikke gik i løsdrift ;o).
    Men ja, man kan jo spørge nysgerrigt ind til. Fx at hesten væver, " Kan se han væver ind imellem, har den egentligt altid gjort det? " så man er nysgerrig istedet for dømmende/anklagende.


  • #11   12. mar 2015 Krikken - Det var jo sådan set det jeg også skulle. Jeg er jo godt voksen så jeg har jo lært almindelig pli og bibesidder sociale kompetencer smiley smiley

  • #12   12. mar 2015 Altså jeg bliver glad når mine medopstaldere fortæller mig hvis Taura laver sære ting eller ændrer adfærd og jeg må indrømme jeg bliver skuffet hvis jeg skal høre igennem andre at hun har lavet et eller andet dumt. Hvis der feks. er et opdragelsesmæssigt problem, så vil jeg jo gerne kunne ændre det. Eller ja bare vide hvis hun opfører sig anderledes når jeg ikke er der, hvilket jeg så ved hun gør, fordi det har jeg fået at vide af de andre og det er godt at vide synes jeg.

  • #13   13. mar 2015 Jeg syns godt du kan tillade dig at nævne kort at hesten væver til staldejer og så spørge staldejer om ikke det var en ide at STALDEJER lige vendte den del med hestens ejer..
    Selvom du er meget i stalden og er en aktivt deltagende pensionær, så er det staldejer der har ansvaret for hestens trivsel hvis ejer ikke selv kommer til hverdag.

    Delen med at forslå løsdrift finder jeg en smule emsig smiley især når du jo slet ikke kender hestens ejer eller kender hendes grunde for at have valgt samme opstaldningssted som dig.
    Der kan jo være rigtig gode grunde til at den ikke står i løsdrift og din vurdering af hvor meget den væver er jo heller ikke nødvendigvis valid.
    Hesten kunne jo teoretisk set væve MINDRE nu end den gjorde før..

    Min pointe er at du ligger lige på kanten til at være en emsig k*lling og at det her ikke er din opgave, men derimod staldejers..
    Du kan fx prøve at stikke kræet en tot wrap inden du trækker din hest ud, men derudover så er det her ikke dit område..

    Det er fint at have fokus på hestenes velfærd, men man skal også lige overveje om man egentlig har "beføjelserne" til at tage snakken.
    Hvis jeg fx var din staldejer, så ville jeg nok tænke lidt over hvorfor du havde behov for at lave en bedrevidende tråd på HG og på den måde hænge en medpensionær ud, for ikke at komme og tilse sin hest...
    Snak med staldeje, fremfor den her taktik..

    Men godt du er opmærksom på hesten smiley


  • #14   13. mar 2015 Jeg har jo ikke hængt nogle ud, og jeg stikker hesten en tot wrap før jeg begynder at ordne tingene. Både staldejer og ejer af hest ved om problemet. Og hun har som sådan ikke valgt opstaldnings sted da det ikke er et opstaldnings sted som folk bare kan komme og søge om plads. Det er vores dyrlæge der har været indover og hjulpet ejer at fjerne hest da hesten stod i fare for at blive en bøf pga at den var alt for tynd pga mistrivsel. Jeg har ingen steder i tråden hængt nogen ud og frabeder mig sådan en anklage! Hesten lider ingen nød nu og hvor tit ejer kommer er fuldstændig op til hende selv.

    Min mening med indlægget var at høre om I syntes det var ok at jeg gjorde ejer opmærksom på at adfærden stadig er tilstede og lade ejer vide at jeg tager mig godt af hendes hest. Dette både ved at vise interesse og bekymring for hesten og få mere at vide omkring det der har været prøvet. Og spørge indtil om hun på noget tidspunkt har overvejet løsdrift.
    Men kan høre her inde at man for guds skyld ikke skal vise interesse for hinandens heste..Især hvis man tit har ansvar og daglig håndtering af den...

    Mvh TT


  • #15   13. mar 2015 Måske du lige skulle trække vejret et øjeblik smiley
    Med de detaljer du smider ud om en andens hest og situationen omkring dennes hestehold, så ville JEG som staldejer ikke være imponeret..
    Heller ikke hvis det var min hest det handlede om..

    Jeg er fortaler for øget fokus på hestevelfærd, men dine indlæg herinde bærer mere præg af et vist mål af både emsig og en kende selvretfærdig smiley

    Det er ikke altid selv lige til at se og derfor gør jeg dig opmærksom på hvordan dine indlæg også kan fremstå..
    Hvis du vælger at blive fornærmet over den del, så bevares..
    Det ændrer stadigvæk bare ikke på at det her er staldejers ansvar at italesætte overfor ejer og især når der er dyrlæge indover placeringen af hesten..
    Hvis hesten ikke lider nogen nød nu, hvad er så formålet med denne tråd? Altså udover at få en vurdering på om du kan tillade dig at blande dig..


  • #16   13. mar 2015 Der er ingen steder i tråden skrevet navne på nogen.. Ikke engang hesten sit køn er nævnt.. Og når en hest væver så er det skadeligt.. Derfor ville jeg gerne høre med ejer hvad hun har afprøvet på hesten og lufte den mulighed. Jeg ville hvis jeg havde min hest stående et sted været rigtig glad for at vide at den/de der tog sig af min hest ville den det bedste og spurgte mig om hvad jeg havde afprøvet og ikke. To hoveder tænker bedre end et, og tre hoveder tænker bedre end to! Hvis nogle havde en løsning på min bekymring var jeg lykkelig smiley Det var jo ikke sikkert at ejer af hesten overhovedet har tænkt på muligheden for løsdrift..
    Men jeg skal nok lade det ligge.. Det kunne jo være farligt hvis nogle andre end en selv fandt nye muligheder....

    Mvh TT der er ked af at hendes gode mening bliver fordrejet og misforstået. smiley


  • #17   13. mar 2015 TT, hvis man har en væver og er endt med at flytte opstaldningssted via dyrlægen OG ikke vælger at komme samtidig i stalden med den eneste anden pensionær, siger det så ikke en hel del..

    Jeg tror ikke at vedkommende har brug for dine velmenende gode råd, men jeg mener stadigvæk at du bør vende dine bekymringer omkring hesten med staldejer.. Så har du videregivet problemet og så er den ikke længere for dit vedkommende..

    At hesten væver er jo desværre nok en konsekvens af et mavesår og den del må staldejer tage med ejeren af hesten.. Ikke dig, for du og dine velmente forsla har jo groft sagt ingen relevans eller autoritet på de her områder..


  • #18   13. mar 2015 Jeg forstår ikke helt hvad du mener med din første del af indlægget. Jeg kender overhovedet ikke damen, har hilst på hende og præsenteret mig første gang jeg mødte hende og har ikke set hende siden... Hun har meget travlt som jeg har forstået det og derfor har fuldpas..

    Og mine bekymringer er nævnt for staldejer. Men det er jo ikke deres hest. Vi skal bare passe og fodre den.

    Mvh TT


  • #19   13. mar 2015 Min første del af indlægget går ud på at illustrere at ejer af hesten nok ikke er sådan en der står og hyggesludrer i stalden eller indgå i din version af en dialog smiley

    Er du forresten klar på at få et svar i retning af :Hvad rager det egentlig dig hvad jeg har forsøg med min vævehest..??

    Jeg forsøger at forklare dig at en person der parkerer hesten på fuldpas og som har meget travlt, måske ikke vil tage godt imod at blive udspurgt/belært af en pensionær..
    Der er mange måder at have hest på og selvom vi ikke altid er enige med de andre, så må vi acceptere at sådan er det.. Medmindre der selvfølgelig er tale om decideret vanrøgt/overgreb..
    Har du forresten nævnt overfor din staldejer at du overvejer den her strategi? Jeg tror det ville være en god ide at vende den her med ham INDEN du siger noget.. Og potentielt koster ham en pensionær..


  • #20   13. mar 2015 Jeg har nævnt for staldejer at hesten måske ville holde op med at væve (som rigtig mange andre heste har gjort) hvis den kom i løsdrift. Og om hun vidste om det var prøvet. Det vidste de intet om fik jeg at vide..
    Og hvis ejer så siger "hvad fanden rager det dig" så ville jeg svare at "det gør det heller ikke, undskyld for at jeg overhovedet tænker på din hest, det skal aldrig gentage sig!" og så gå min vej.

    Mvh TT


  • #21   13. mar 2015 Igen skal du nok holde fokus på at det tilsyneladende kun er DIG der har et behov for at italesætte det her overfor hestens ejer..
    Dit svar finder jeg seriøst upassende og er lidt bekymret for hvorfor du mener at du kan tillade dig at spørge ind til hvad der er forsøgt allerede mht vævning.
    Jeg ville mene at dit svar burde være:
    "Du har ret det rager faktisk ikke mig og undskyld jeg spurgte..."

    Det andet lyder som en børnefornærmet 12-årig smiley


  • #22   13. mar 2015 Det kommer jo helt an på hvordan jeg bliver talt til. Hvis hun siger på en pæn måde at det ikke rager mig så svarer jeg pænt. Men jeg finder mig ikke I at blive talt til på en grim måde. Så svarer jeg igen..
    Tror bare vi lader den ligge her for vi kommer ikke videre..

    Mvh TT


  • #23   13. mar 2015 Det jeg tydeligvis fejler i at forsøge at forklare dig er sammenhængen mellem DIT behov for at "rådgive" kontra ejeres behov for at lytte til en amatørs meninger, måske ikke ligefrem matcher..
    Gode råd er gratis at udlevere men det kan tit svare sig at overveje om modtageren rent faktisk ønsker at høre dem- eller om man blot udgør et irritationsmoment..

    Det virker rigtig underligt på mig at du har det behov for at tale med ejeren.. Især fordi du jo slet ikke kender hende og fordi du jo teknisk set ikke har en hujende fis at have dine råd i- rent kompetencemæssigt set..


Kommentér på:
Når en hest ikke trives..

Annonce