{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.000 visninger | Oprettet:

Stress.. {{forumTopicSubject}}

Min skønne dreng, bliver let stresset.

Han er næsten 3 år og skal igang med tilridning.

Nu har han flyttet boks 3 gange, da han har været stresset i de to andre bokse.
Den sidste boks her, tror jeg er den bedste løsning for ham og hans stress.

Hvad kan jeg gøre, for at han bliver mindre stresset og kan klarer træningen til tilridningen uden at blive alt for stresset.

Synes jeg har hørt engang, der er noget tilskuds foder til den type hest?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stress..
  • #1   2. maj 2010 man kan købe en urte blanding som hjælper ungheste og føl når de stresser
    jeg har brugt den til 1 føl og 1 hest.
    og det virkede godt på dem
    urterne er købt af Askims urter


  • #2   2. maj 2010 Uendelig meget foldtid og ordenligt foder, det er i hvert fald en god start smiley

  • #3   2. maj 2010 I vinter halv året, er han på fold fra kl. 9 til 17. Om sommeren er det fra kl. 8-9 til 19-20 også går han 8-12 uger på døgn fold om sommeren, alt efter hvordan vejret er. Så fold tid for han masser af.

    Han har været det samme sted i over et år nu.

    Den første boks, endet han med at blive rigtig boks sur. Den anden boks begyndet han at kører tænderne langs bokskanten og han begyndet at bide og gemme sig i det ene hjørne af boksen og begyndet at stress "skide".

    I den boks han er i nu. Har jeg fået min Zenitt tilbage. Han holdet op med at bide og kører tænder på bokskanten fra den ene dag til den anden ved at flytte boks. Han stress "skider" heller ikke mere.

    Men jeg tænker at når der ikke skal så meget til, vil jeg gerne forbygge den stress, når træningen til tilridningen begynder, så han ikke bliver stresset over det.

    Hans foder er nøje udvalgt til ham. Ingen havre og byg. Dog vil han begynde at få lidt af det, når tilridningen begynder. Han er fuldblods og har masser af energi i forvejen.


  • #4   2. maj 2010 Foldtiden lyder okay, men hvorfor siger du han begynder at få noget korn, når tilridningen begynder? Der findes MANGE måder at fodre en hest uden at skulle give hverken sukker eller stivelse, som gør fuldblodsheste "kulret" og er generelt bare usundt.

  • #5   2. maj 2010 Det er fordi, at selvom han har masser af energi i forvejen, så vil jeg tage/bruge en masse af den energi.

    Jeg har haft svært ved at holde huld "stavet" på ham. Så har ikke lyst til tage af den energi fra det foder han for nu.

    Ved ikke helt hvordan jeg skal forklarer mig, Men håber du forstår, hvad jeg mener.

    Men kom gerne med råd, da jeg helst vil undgå det havre og byg.


  • #6   2. maj 2010 Du ville vel heller aldrig give et hyperaktivt barn slik efter hvert måltid, vel? smiley - men det er sårn korn og sukker kan virke på heste, specielt "varme" heste

    Først og fremmest, så giv ham alt det hø han kan spise. Når han står på stald natten over, så plejer det at være nok for mange heste. Han skal selvfølgelig også have sine vitaminer/mineraler, gerne på ren form (regulator complete, salvamin grøn, golden minerals whatever), så man undgår problemer i forhold til hvis han skal sættes op eller ned i foder.

    Hvis han så stadig mangler huld, så tilfør ting som linamix(behandlet hørfrø), fiber pellets og/eller olie, evt blandet op med roepiller eller lucerne. På den måde kan du let komme op på mange FE uden hverken sukker eller stivelse.

    mht træning. Så tag tingene i så små skridt om overhovedet muligt, og fx start med at gøre tingene i vante omgivelser - altså i stedet for at bruge en ridehal eller bane, som du ellers måske ikk har brugt, så gør nogle af tingene i hans boks, på folden eller lign, hvor han sandsynligvis er mere rolig. og prøv evt om du kan lade nogle af tingene være en del af hans normale hverdag: fx når han skal spise, så lægger du et underlag med elastikgjord på ham (=noget på ryggen er IKKE lig med negativt)
    Og lad for guds skyld være med at lave lange træningstimer. Hvis det er muligt, så hellere lav "træning" 2-3 gange om dagen hver af 5-10 min


  • #7   2. maj 2010 (og min 19-årige araber-hoppe er på overnævnte foder og har gået i løsdrift hen over vinteren med let træning og sjældent dækken på(i alt ca 20 nætter) - så en hest kan godt leve uden sukker og stivelse)

  • #8   2. maj 2010 Han kan ikke tåle for meget wrap og hø, det giver ham rigtig dårlig mave i længere i tid.

    Vitaminer, lucerne (O-grass) og hans foder er på plads. Han er i rigtig god foderstand nu, men vil ikke miste det. Da det har taget mig et år, at bygge op.

    Men jeg kom til at tænke på, ved tidligere ejer blev der ikke ligefrem lagt mærke til ham om hvordan han havde det og var bleven flytte fra sted til sted det første 1½ år af hans liv. Kan det ha påvirket hans fremtidligt liv, meget???

    Min plan er endelig, at der er noget der hedder trænings tid og nusse tid og skovtur. Han er vild med at gå turer og han elsker at blive nusset.


  • #9   2. maj 2010 Øhh.. det lyder da underligt mht hø giver ham dårlig mave? Er du sikker på det bare ikk hang sammen med stressen? For hø er jo tørret hestemad (= hestemad som den burde være, altså græs)

    Hvor ofte blev han flyttet ved gamle ejer? For alt for mange flytninger kan godt påvirke, men du skal tænke på at faktisk mange heste flyttes ind i mellem... uden at hestene bliver nervevrag smiley


  • #10   2. maj 2010 Tror ikke at det hænger sammen stress og hø.

    For, for han bare lidt ekstra en dag, så har han tynd mave i flere dage. Bliver jeg ved den mængden han for en nu, så har han ikke tynd mave. Han for selvfølgelig mindre hø nu, hvor der er græs, så han ikke for dårlig mave.
    Han er ikke ligefrem den hest, der står med mulen i græsset hele dagen på fold. Man kan ikke se på ham, at han er på sommerfold.
    Og han har ikke orm eller lignede og hans tænder er iorden.

    Hvad jeg ved af, er han flytte 4 gange ved tidligere ejer og da jeg overtog ham, blev han flyttet igen.

    Jeg vil ikke sige at han er et nervevrag. Da han er utrolig rolig og dejlig at være sammen med. Jeg kan få lov til at stimulere ham de steder på ham, som hesten har brug for. Jeg kan være inde i den nye boks sammen med ham, imens han lægger ned og bare nyder at blive nusset. Det eneste jeg ved han er bange for, er hus hjørner. (de er lige ved at spise ham :-))).

    Jeg har været inde og kigge på askim hjemmeside og prøver de urter de har til stress. Også må jeg tage alt ting, meget stille og roligt. Jeg har heldigvis tiden til det.


  • #11   2. maj 2010 Fuldblodsheste har nemt ved at stresse og svære at holde huld på.
    Min venindes hest (fuldblod) Står med tæppe eller dækken næsten året rundt, da den taber sig for at holde varmen. Det er kun om højsommeren den ikke står med tæppe. Hun har arbejdet i galopstald, så tror hun har rimelig meget forstand på det.

    Med hensyn til at den ikke kan tåle wrap osv. Det kunne min heller "ikke" da jeg købte ham. Han stresser også nemt, Men hvis han bare har en rytme i dagen så er der ikke noget. Og med rytme mener jeg, at hvis han bliver lukket på fold med en hest i 2 uger, og ikke bliver det den 3. så får han tyndskid og stresser, for det er han jo vant til.

    Ellers når der kommer nyt wrap, kan han også godt få tynd mave.
    Prøv med Klid!


  • #12   2. maj 2010 cool mix er godt mod stress, jeg for også nogle piller af dyrlægen til min en spand holderr 4 uger og koster kun 135

  • #13   3. maj 2010 Magnesium skulle virke afstressende, det findes blandt andet i noget tilskudsfoder der hedder calm.

  • #14   3. maj 2010 ud på sommergræs 24 timer. virker super afstressende på alle de heste jeg har set arbejdet med. ja der skal måske en større gjord til, men hesten får stresset helt af.

  • #15   3. maj 2010 Tina C
    Er helt enig, og tænker faktisk også lidt på, hvorfor så få faktisk så har deres hest i løsdrift i stedet for på bokse 16-22 timer af døgnets timer..., når man nu kan mærke forskellen smiley


  • #16   3. maj 2010 tror det så småt er ved at vinde indpas hos danskerne at heste har bedst af at kunne gå også aften og nat. de er ikke skabt til at stå på boks, og det stresser dem. min var ved at vælte boksen om morgenen for at komme ud. nu er han ved at vælte den, når han skal stå derinde og vente på smeden, for det passer ham bare ikke at stå i en boks lægere. han står fint bundet osv men ind i en boks, så siger han nej tak. det helt tydeligt det påvirker ham. men men jo ikke alle der har mulighed for løsdrift.

    Men jo helt klart så fold tid så tidligt til så sent som overhoved muligt. ingen havre og tag en snak med fodderstoffen. om gvad de har.


  • #17   3. maj 2010 Præcis! Man skal virkelig overveje hvorfor man vil stille en hest indenfor, og så se på, om det er det værd i forhold til ens hest...Min blev bare deprimeret af boksen... så det er også no go smiley

    Men ja, ingen havre, ingen sukker, ingen bokse, ingen.... for satan hvor er jeg egentlig bleve fanatisk?! xD


  • #18   3. maj 2010 Nu er det et opstaldning sted, han står. Alle heste bliver lukket ud og ind samtidligt. Jeg er glad nok for fold tiden og især hvad jeg hører fra andre steder omkring deres fold.

    Her er der faste tider på foldtid.

    Men når der er sol og varmt, bliver de først lukket ind henover aften.

    Jeg har i dag været ude og kigge på nyt foder til ham. Men er lidt usikker på det, da han endelig er kommet i god foderstand.


  • #19   3. maj 2010 Er den tjekket for mavesår?

  • #20   3. maj 2010 Ja.

Kommentér på:
Stress..

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce