Tilmeldt:
11. sep 2007 Følger: 69 Følgere: 270 Heste: 3 Emner: 1.740 Svar: 37.025
Hvem lytter du til? {{forumTopicSubject}}
Når det kommer til debatter, råd til træning, bare snak i stalden osv. - hvem lytter du så fra råd fra?
Skal det være en du kender personligt? En du har set ride eller omgås heste? Skal det være en der har præsteret på et bestemt niveau - hvis vi snakker dressur, spring osv. ? Hvor det måske med råd til opdragelse er ligemeget? Eller betyder det også noget her hvad personen har i "bagagen" ?
Hvis du spørger efter råd i forbindelse med noget fra jorden - opdragelse, indlæring et eller andet. Er det så fra en der har en uddannelse? Er det fra nogen der har været i samme situation? Er det nogen der har nogle indput du ikke selv havde tænkt på - uanset bagggrund?
Hvis det er i forbindelse med ridning uanset om det er dressur, spring eller andet; vil du så hellere lytte til en der har præsteret noget til stævner på et bestemt niveau end en der ikke har? Vil du lytte til en, der er god til de tekniske ord og forklaringer - men måske ikke har startet noget? Er det egentligt ligegyldigt for dig, så længe rådet giver mening? Skal man have oplevet situationen selv før?
Er det din veninde du kender godt og du ved hvordan rider og hvad har oplevet/prøvet du kun tager imod råd fra?
( jeg tænker ikke på undervisnings øjemed, men på et emne oprettet her på HG eller et opslag på facebook ).
Kom frit frem med hvorfor/hvorfor ikke, ja/nej :o)
maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
der er en bruger her inde som jeg rigtig gerne lytter til. 1. fordi hun siger tingene på en god måde 2. fordi hun har opnået en masse med ingenting.
ærligt så lytter jeg ikke til folk når de bare smider et link ind fra en person der ser op til, for undersøgelserne er sjældent syore nok til at de reelt kan bruges, så hellere lytte ud fra folks egne erfaringer.
så ja, jeg vil hellere lytte til en som har præsteret end en der knap nok kan placere foden korrekt i stigebøjlen.
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Jeg har oplevet en dyrlæge som anbefalede en foderplan, som tildelte hestene 2 FE mere end behovet, for at spare mineral bl.
Jeg har oplevet en diætist som mener at lightprodukter (læs rigtig mange kunstige tilsætningsstoffer) er løsningen.
Jeg har oplevet en foder konsulent, som anbefaler ” build up” foder, uden at fortælle at det er træningen som gør forskellen og ikke fodret.
OSV OSV OSV
Så jeg vurdere der sagte, frem for ”stjerne” på skulderen.
jan 2015
Følger: 3 Følgere: 26 Heste: 3 Emner: 85 Svar: 2.122
Min overbevisning er, at man kan lærer nyt og flytte sig selv og sin viden, hvis man er klar til at lytte og prøve at forstå, hvad andre mener/siger/gør. Inspiration og vilje til at forsøge noget nyt.
Men jeg er kritisk i min lytning, forstået på den måde, at jeg ikke bare gør hvad andre siger, men virkelig forholder mig til om det er noget som lyder fornuftigt OG ville kunne fungerer i min hverdag.
Jeg er meget bevidst om, at det som for nogen er perfekt for dem og fungerer super godt - absolut ikke behøver at være perfekt for mig og mine heste.
Fx løsdrift - lyder som en fin måde at holde hest på for nogle, og godt med kontinuerlig bevægelse ect. Men på min gård har jeg ikke lavet/ville få svært ved at lave en rigtig god løsdrift, og mine heste virker ikke til at trives på døgnfold om sommeren, så jeg respektererfuldt dem som synes det er godt og anbefaler det - det fungerer bare ikke med mit sted og mine heste.
Når det kommer til håndtering incl ridning af heste, så bliver jeg rimelig konservativ, forstået på den måde, at jeg skal teoretisk overordnet forstå, synes det er logisk det vedkommende siger. Men ikke mindst skal jeg se det fungerer i praksis - reelt set har jeg mere tillid til noget som jeg kan se fungerer i praksis, end til en hel masse teorisnak som ikke kan underbygges i virkelighedens verden.
Lige præsis med dressur og spring træning har jeg fundet to personer, som selv har redet på højt niveau, og som gør det let for hesten at gøre det rigtigt. I dressur en berider, i spring en "amatør", som har redet DM 5 gange, og som har uddannet internationale heste mange gange. De kan i praksis "noget" begge to, som jeg endnu ikke har mødt andre som kunne. Og reelt set kan de begge gøre AL deres træning individuel og tilpasset den enkelte hest og enkelte rytter - og DET er en kunst.
Jeg har især fundet "min berider" i dressur - hende og jeg klikker utrolig godt sammen - og arbejder utroligt godt sammen. Hun er total min mentor indenfor dressurtræning - og hvad hun siger udfører jeg. Dvs jeg sætter ikke spørgsmål ved, hvordan man langsigtet uddanner en hest fra rå til GP. Det har hun gjort flere gange, og da jeg overordnet set kan lide hendes tilgang til at samarbejde med hestene, og lege øvelserne ind i hestene, ja så aksepterer jeg hvad hun siger indenfor træningen how to do.
Det er efter min mening den eneste rigtige måde at gøre det på - rider man som elev og sætter spørgsmålstegn konstant ved hvad underviseren siger og beder en om, så er det nok ikke den rigtige underviser for en. Man må/skal stille spørgsmål ved hvordan øvelsen skal udføres, hvis man er i tvivl. Og også for hvad denne øvelse fører til i længden, hvis man ikke lige selv kan se det. Men en konstant "tvivlen" på om det underviseren beder om, så skal man finde en anden.
Til gengæld snakker vi rigtigt godt sammen, hvor jeg kommer med input omkring fysioterapi til hest og rytter, skaders opstående og heling, hvor jeg er meget mere nørdet og inde i de områder. Og jeg arbejder meget mere med miljøtræning og ideer til dette end hun gør.
Pasningsmæssigt er vi "enige om at være total uenige" - fx hjemme hos mig går hestene minimum 8 timer på fold - hos hende går dressurheste på højt niveau maks 2 timer på fold.
Så jeg tager gerne mod inspiration og ny input fra andre, lytter gerne - men vil se det fungerer "i virkelighedens verden" med forskellige heste og forskellige ryttere/ejere, og det er her at de fleste "undervisere/rådgivere på nettet" skilles fra for mig
Mvh Charlotte
feb 2008
Følger: 1 Følgere: 5 Emner: 20 Svar: 2.874
Jeg lytter glad og gerne til alle mulige forskellige inputs, ligesom jeg læser en del forskellige ting. Og så sorterer jeg i det, og bruger det, der virker logisk og gennemførligt for lige præcis mig.
Også her er vi rimeligt konservative mht. hestehold og træning - og vi hopper ikke bare på enhver smart ny ide. Den skal virke
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.540
Mvh TT
mar 2011
Følger: 146 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.540
Mvh TT
feb 2006
Følger: 47 Følgere: 224 Heste: 7 Emner: 6 Svar: 3.199
Jeg lytter som hovedregel kun til de folk jeg ved der har erfaring indenfor disse områder, med mindre det gælder hestens sundhed.
Dvs. min underviser, min gamle underviser, 2 af pigerne i stalden, min bedste veninde samt ridderne i min showgruppe - de har alle erfaringer indenfor lidt forskellige ting, men de beriger mig virkelig til at træne min hoppe bedre
dec 2005
Følger: 65 Følgere: 95 Heste: 4 Emner: 2 Svar: 1.154
Når det er sagt, så lytter jeg gerne til gode råd eller tager en heste-faglig snak med nogle af de andre opstaldere i stalden - men for at jeg rigtig skal tage det til mig, så skal det helst komme fra en person, som jeg selv respekterer som rytter eller som fagperson indenfor området. Min bedste veninde er berider - og også min faste træner, så det er altid nærliggende at søge råd hos hende, hvis der opstår problemer. Vi kan dog også sammen søge ny inspiration ved diverse clinics eller kurser, hvilket er meget givende især fordi vi ofte drøfter indholdet efterfølgende.
Hvem lytter du til?