{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.146 visninger | Oprettet:

Mundkurv på forfangen hest? {{forumTopicSubject}}

Jeg har en hest, som i øjeblikket står på en jord fold på 4x4 meter, fordi han er i bedring efter at være forfangen. Han må komme tilbage på normal størrelse fold, om tre uger.
På stedet hvor han står har vi desvære ikke en stor jord fold.
Hvad er mine muligheder?
Jeg syntes at det er synd hvis han skal stå på den lille fold resten af året, uden at kunne hygge med sine foldkammerater, så jeg har fået foreslået at give ham mundkurv på, og så smide ham ud til de andre heste i et par timer om dagen, men mundkurv på.
Jeg har aldrig rigtig selv taget stilling, eller fundet ud af hvad jeg egentlig syntes om at putte mundkurv på heste, da jeg aldrig har kendt nogen, som har benyttet sig af dem.
Hvad er jeres mening?
Jeg hælder selv mest til at jeg ikke syntes, at det er i orden, men det er da også synd at holde ham på sådan en lille fold resten af året.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mundkurv på forfangen hest?
  • #1   31. maj 2014 Jasmin er godt nok ikke forfangen, men en greenguard har været helt vildt godt til hende. Hun plejer seriøst at smide en 50 kg på over nogle få dage når hun kommer på sommergræs - og jeg tror virkelig vi denne gang har kunne nøje os på en 10 kg, for hun er kun gået et enkelt hul ned i gjorden, frem for 4.

    MEN - du ved vel, at resten af livet nu, må din hest IKKE komme på gødet græs? Hellere ikke 3 år siden gødet græs? Man siger helst 10 år gammelt enggræs.
    Samt, ALTID langt græs skal den gå på - aldrig kort. Står den i boks om natten, så lad den først komme ud ved eftermiddagen, hvor græsset lige har aftaget dens fruktose lidt efter nattens varme. Det er de varme nætter I skal passe på.


  • #2   31. maj 2014 Jeg har snakket med dyrelægen, som siger, at det er opdaget så tideligt, så det ikke kommer til at have store konsekvenser for ham i fremtiden. selvfølgelig skal jeg passe på, og han skal ikke på døgnfold igen, men ellers skulle han gerne kunne komme til at gå på græsfold fremover, som han altis har gjort. Resten af året er det desværre nødvendigt at holde ham fra græsset.
    hvad gør en greenguard? lukker den for alt græs, eller har hesten mulighed for en smule?


  • #3   31. maj 2014 Jeg er ikke sikker, men jeg havde forstået det sådan, at det er sollyset ,der opbygger sukkeret og derfor er græsset værst eftermiddag/aften. Til gengæld falder niveauet igen i løbet af natten, så det er lavest om morgenen. Igen, det er ikke noget jeg er sikker på.


  • #4   31. maj 2014
    Jeg ville ikke have nerver til at smide en forfangen hest tilbage på græs så kort tid efter sygdomsforløb. Ville slet ikke have nerver til det i det hele taget.


  • #5   31. maj 2014
    En mundkurv lukker selvfølgelig ikke for alt græs - dyret skal jo have mad i maven. Den lukker bare for at hesten kan spise så meget som normalt.


  • #6   31. maj 2014 Hesten kan skam godt gå på døgnfold - det er om det er gødet, eller ej og hvor langt det er I skal holde øje med. Aram, min tidligere pony var slemt forfangen, men kom sig (har dog stadig tydelige mén, men han lever i bedste velgående, og har kun ondt på de meget kolde dage) og lever altså nu på græs 24/7, men bliver taget ind om vinteren og holdt inde til eftermiddagen de dage hvor natten har været varmere end dagen.

    Søg på greenguard... Den er ikke helt lukket, men fungerer super godt med at reducere hestens indtægt, med 70% mener jeg. Det er meget, men det kommer helt an på hvor meget hesten spiser. Jasmin selv, spiser MEGET, voldsomt meget, så de 70% er vidst godt givet ud.


  • #7   1. jun 2014 Min pony er forfange ligenu om 3 uger kommer han også ud på mere fold. Men ville ikke have nerver til at smide ham på græs ^.^


  • #8   1. jun 2014 ville nok finde et sted med jordfold i stedet for smiley
    ville ikke turde smide en forfangen hest på græs, men ville bestemt heller ikke have min gående alene på en alt for lille fold

    en hest skal min. stå på 800kvm (f.eks 20x40m) ifølge loven, så det skal som min overholdes! en 4x4 meter fold er ok i den akutte sygdomsfase, men bestemt ikke på længere sigt


  • #9   1. jun 2014 Vi har for lidt en måned siden fået en af vores opstalders hest aflivet pga. forfangenhed. 3 måneder stod han i den akutte fase, til sidst var hovbenet drejet og på vej igennem sålen på begge forben.
    Han var forfangen sidste år også, men det gik hurtigt over. Og der stod han med mundkurv faktisk næsten hele døgnets timer, hvilket de heller ikke må, men han åd så meget at det var nødvendigt, men han endte faktisk med at blive deprimeret.
    Hvis du har mulighed for det, så flyt hesten til et andet sted med jordfold!
    Når de har været forfangen én gang før, så er risikoen ALTID større for at det bliver det igen, uanset hvor slemt det er.
    Kan slet ikke forstå at du vil smide den på græs igen om 3 uger, trods dyrlægen har sagt ok for det. Det ville jeg bestemt ikke gøre.


  • #10   1. jun 2014 Ville ikke have nerver til det :3

  • #11   1. jun 2014 Vi har en tidligere forfangen hest, den går på jordford med masser af stråfoder, grene ,træer og læskur og foldkammerater og dette fungere perfekt. Hesten har ingen men og fungere 100 procent optimalt på denne måde. Men tør ikke lukke den på græs , da jeg ikke tør tage chancen for tilbagefald, da en tidligere forfangen hest er i risikogruppen for at få det igen, da de ikke tåler sukkeret i græsset. Vi går da også en tur og hesten får da lov til at græsse 10 min i snor , men ingen sommergræs og græsfolde her og heller ingen mundkurv, da de jo stadig får det friske græs i en mundkurv og dermed sukker og synes også at mundkurv er skidt for hesten sociale liv, da de ikke kan gnubbe hinanden m.m. . Men hvis man ikke har mulighed for jordfold, så hellere mundkurv end græs

  • #12   3. jun 2014 Jeg ved heller ikke om jeg har nerver til det endnu, men tanken var at han kunne komme på græs et par timer om dagen med mundkurv. Mest for at han har mulighed for at være i kontakt med sine foldkammerater.

    har i jeres heste stående på jordfold om vinteren også?


  • #13   3. jun 2014 Jeg ville snakke med dyrlægen om det..

    Der kommer meget an på den forskellige hest og evt hvad hesten er blevet forfangen af.. Jeg havde en shetter som blev forfangen sidst på på sommeren.. dyrlægen kiggede marken igennem og mente den eneste grund til forfangeheden var at den havde spist kløver som var på den ene fold.. efter den havde stået inde i 10 dage og var kommet sig helt (har vi var hurtige ude) så kom den på den græsfold uden noget kløver og der var intet med den igen..

    Men som sagt kommer det meeeget an på hvad der er kommet af.. og om det er kommet af fedme for så kan de tit hjælpe og holde hesten i en slank foderstand også sørger for den ikke bliver så tyk igen.. har ejg gjort med min hoppe jeg har nu.. også ahr hun gået med føl..

    Så snak med dyrlægen om det.. Personligt er jeg IKKE til mundkurve, ud over hesten ikke rigtig kan klø og være sosiale med de andre så stå de bare med hoved megetmere i jorden for at prøve og æde.. Men er det, den eneste løsning havde jeg nok gjort det så han kunne komme lidt ud på en større mark og strække benene med de andre heste nogle timer


  • #14   3. jun 2014 Camila L: vil du mene at hvis jheg holder ham slank, så burde han kunne klare at komme på græs igen?
    Jeg venter på at dyrlægen ringer tilbage til mig. selvfølgelig gør jeg intet før han har sagt, at det er i orden!

    Det er også bare rigtig spændende at høre hvordan andre i samme situation får det hele til at hænge sammen, så både hest og ejer er fuldt ud tilfredse.


  • #15   3. jun 2014 Det kommer som sagt an på om det på grund af hesten er overvægtig at den er blevet forfangen som det i de fleste tilfælde er.. Dog som sagt ikke altid.. Derfor ville jeg snakke med dyrlægen omkring..

    Har også mødt nogle heste som næsten bare skal se græs så de forfangne.. Så det er rigtig forskelligt..


  • #16   3. jun 2014 Du har nok ret. Den eneste der rigtig kan bedømme det er min dyrlæge.
    Han er desværre forfangen på grund af fedme. det giver bare en rigtig dårlig samvittighed.

    Jeg fik at vide af en fra min stald, at æblecider eddike skulle være rigtig godt til forfangende heste, er der andre der har hørt om det, og har en forklaring på hvorfor det skulle være godt for hesten?
    der er tale om 4 ml. 2 gange om dagen.


  • #17   3. jun 2014 Det er rigtigt at det er sollyset der er med til at lave sukker eller sukrose i græsset. Problemet er ikke så meget sukrosen, men fruktan som sukrosen bliver til hvis græsset af en anden grund ikke bruger sukrosen til at vokse af. Det kan f.eks. være hvis der er for koldt eller for tørt. Især de kolde dage (under 10c) med meget sol er rigtig skidt for hestene.
    Jeg har en pony som tidligere har været forfangen. Hun har også haft mundkurv på, hvilket var en god løsning. Nu går de dog på en fold uden særlig meget græs og hun har tabt sig rigtig meget igennem de sidste par år. Og det fungerer også, selvom jeg stadig går og tjekker fedtkam og puls. Jeg ved godt at det korte græs er slemt pga det høje sukkerindhold, men på den anden side får de meget mindre i græs maven. Jeg er så selvfølgelig nødt til at give dem hø på folden ved siden af.
    Kunne du måske finde en der også har en hest/pony som har været forfangen som måske kan holde din med selskab på jordfolden? Jeg ville nok vente til efteråret, hvis ikke helt til næste år før jeg turde prøve at lukke den på græs igen.

    Jeg hørte også med æblecidereddike, men kan ikke huske forklaringen på det. Har dog aldrig selv brugt det, men kender en der gjorde. Hun skulle dog stadig passe meget på at den ikke blev forfangen.


  • #18   3. jun 2014 Mange tak for alle jeres svar! det er fedt at få et indblik i hvordan jeg kommer til at skulle passe min hest fremover. Jeg har ikke haft forfangenhed tæt på før, så jeg ved ikke særlig meget udover det, som dyrlægen har fortalt mig, og hvad jeg har kunnet finde på nettet. I er en kæmpe hjælp alle sammen! smiley

    Vibeke S: så hvis han på et tidspunkt skal på græs fold igen ville det være bedst at lade ham stå ude om natten eller hvad? smiley


  • #19   3. jun 2014 Jah jeg har selv prøvet æbleciddereddike til forfangen hest på dyrlæges anbefaling. Virkede super smiley

  • #20   3. jun 2014 men hvad gør det æblecidereddiken. Jeg har selv givet min det i tre dage nu, og det er da også gået den rigtige vej med ham, men jeg kan jo ikke se om det er er æblecidereddikens skyld, eller om han ville have det ligeså godt hvis han ikke fik det.
    Hvordan har du kunnet se at det har virket? holder det forfangenhed nede hvis jeg bliver ved med at give, eller skal jeg stoppe igen om nogen uger?


  • #21   3. jun 2014 Jeg ved mange bruger det permanent i vandet for at forbygge imod det.. Ved ikke præsis hvad det er som gør noget godt for det.. Men har kun hørt positivt om det.. Og jah var en dyrlæge som fortalte det til mig =) så jeg gjorde det bare =)

  • #22   3. jun 2014 hvor meget giver du? jeg har fået fortalt at jeg skal give 4ml to gange om dagen. Jeg giver ham det i en lille håndfuld foder, men det er vel ligegyldigt hvordan de får det, bare det kommer ned. smiley

  • #23   3. jun 2014 Jeg har fået afvide men skulle blande det op i vand.. 1/10.. Så hælder man det bare i drikkevandet.. fek. 1 liter cidder eddike i 9-10 litervand. Jeg hældte bare sådan en god sjat i mines spand.

  • #24   3. jun 2014 Altså vandspand

  • #25   3. jun 2014
    Æblecidereddike virker så vidt jeg forstår udrensende, min fik det direkte i foderet da jeg havde mistanke om at hun var forgiftet.


  • #26   3. jun 2014 Det er vel bare hvad der fungerer bedst for en selv så.
    Jeg tænkte nok at det var for at rense ud eller noget lignende. smiley


Kommentér på:
Mundkurv på forfangen hest?

Annonce