{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
808 visninger | Oprettet:

Føl og smed {{forumTopicSubject}}

Hejsa..

Min nysgerrighed blev vækket af et andet emne, så derfor vil jeg lige spørge her..

Hvor mange af Jer tænker over, hvor vigtigt det er, at føllet/plagen får smed jævnligt?

Jeg har ofte hørt sætningen: "Jamen den går jo bare ude på marken, så det er da ikke nødvendigt med smed".

Hvis det skulle være HELT rigtigt, skal føllet faktisk have kigget benstillingen efter, INDEN det bliver 14 dage gammelt.. HVIS der skulle være en skævhed, så kan det normalt lynhurtigt rettes.. Hvis det derimod ikke bliver rettet tidligt, kan den risikere at bøvle med det resten af livet..

Der kan "justeres" på en plags benstilling, indtil den er omkring 1 år gammel.. Herefter gror vækstlinjen sammen, og så bliver det noget bøvl at rette en skæv benstilling..

Så kom glad med Jeres ærlige mening..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Føl og smed
  • #1   31. jan 2010 Jeg ved at det er vigtigt..

    Så pt kæmper jeg min sag på at lærer min lille hingst på 1,5år at få taget bagben, så han kan få beskåret hove snarest muligt..
    Jeg fik ham som 1års, og hans hove virker ikk til at være vokset:S virkelig mærkeligt, men vil ikk sætte en smeds liv på spil..
    Har ikk kunne løfte hove på ham endnu, selvom jeg har kæmpet, aner ikk om han nogensinde har haft smed, men hans ben ser pæne ud, og han står pænt på hovene..


  • #2   31. jan 2010 Min havde smed da han var ca 6 mdr. Og fremover vil smeden se på ham hver gang han er der for at ta de andre.
    Jeg har heldigvis øvet hov løfte træning med ham fra han var helt lille, så ingen problemer der.
    Jeg syns det er vigtigt at de er med helt fra starten af, så undgår man evt. problemer i fremtiden.


  • #3   31. jan 2010 Line N..
    Som skrevet fik jeg ham først som 1års, og det ved jeg kun at han har stået på en fold, med sin mor.. så blev han hentet på marken en uge før ørbækmarked, hvor han for første gang fik grime på, og kørt over til en anden fold, og ugen efter fik han grime på igen og smidt i trailer og kørt ud på ørbækmarked hvor jeg så købte ham


  • #4   31. jan 2010 Maria C : Ja men det er da klart at du ikke kan gøre noget ved den måde han er passet på inden du får ham. Så må man jo ta den derfra.
    Mange gange har smeden nogle gode råd til, hvordan man lære dem at løfte fusserne, så det skal nok komme.
    Jeg købte for 2 år siden en hestehandler hest, og hende har vi også haft vores kampe med. Men i dag er hun rigtig dygtig.
    Men tålmodighed og en masse tid, så skal det nok lykkes.


  • #5   31. jan 2010 Jeg holder meget øje med det og det er også ret vigtigt. Jeg har en smed som også siger at alt der bliver rettet inden de bliver 1 år gammel holder. Hvis det ikke bliver gjort..tja så skal de gå med det resten af livet. Så jeg synes det er rigtig meget vigtigt at gøre at få det tjekket jævnligt...da det ikke kun er benstilling der er vigtigt, men også f.eks. med bagbenene kan det give problemer i selve knæer og evt også hoften når de står forkert med benene

  • #6   31. jan 2010 Hvor er det rart med alle de kommentarer.. Bliv endeligt ved..

    Vores egne føl bliver tjekket fra dag 1.. Men nu er det jo så også i smedens egen stald..


  • #7   31. jan 2010 Line N
    Du har helt ret:)
    Vi er os gået fra at vi kan kunne rører ham lidt hen ad maven efter det punkt sparkede han ud efter os, gik alt ikk efter hans hoved vendte han røven til os og truede os, stejlede når vi tog forben, og bed.. til at vi idag kan løfte forben uden den mindste smule, kan rører ham helt ned til selve baghoven, er først når vi løfter benet at han sparker, han bider aldrig, og vender aldrig røven til mere..

    Så som sådan er vi kommet rigtig langt.. vi kan gå turer uden for folden og sådan noget uden problemer, så pt mangler vi bar at kunne løfte benene:)


  • #8   31. jan 2010 Smeden kigger på Mustang hver gang han er der ude, og når han mener at han trænger, så får han ordnet fusser. Han er lige blevet 2 år.

  • #9   31. jan 2010 Vores føl bliver løftet hove på hver dag og har smed når de andre har smed uadset hvad andre gør bliver det ved her.
    Så i morgen skal de 2 føl vi har nu have ordnet sine hove for første gang når smeden kommer for første gang i år.
    Annette


  • #10   31. jan 2010 Min på 1,5 år har der heldigvis aldrig været problemer med at løfte hove på.
    Heller ikke da jeg fik ham 6 mdr. gammel, hvor han kun havde været håndteret i 10 dage smiley
    Heldigvis er han også flink, når han har smed.
    Og selvfølgelig skal de passes med smed :o)


  • #11   31. jan 2010 Vores blev tjekket 14 dage efter men hun fik ikke smed da smeden ikke mente det var nødvendigt men hun får hver 8 uge nu samtidig med de andre heste

  • #12   31. jan 2010 Jeg fik min plag hjem som 10-mdr's, og hun havde haft smed ugen inden. Syntes dog ikke de så særlig godt ud, sprækkede m.m., så jeg fik smed til hende med det samme igen.

    Hun har jævnligt smed. Er begyndt at få smed noget oftere nu end tidligere. P.t. hver 6. uge. Min smed roser hendes benstilling og hove meget smiley Han syntes hun står godt og sundt, og hans erfaringer med Friesere er ellers, at han syntes de nogen gange står lidt lavt bagtil.
    Er det også din, sorte?

    Når hun selv får føl, vil jeg følge sortes anbefaling, og få smeden ud i løbet af de 1. par uger. Og derefter skal de selvfølgelig ordnes jævnligt.


  • #13   31. jan 2010 Min smed kigger altid på føllene når de andre skal ordnes, og vi har da haft et føl der var ved at danne bukkehov på et forben, men det blev rettet ved lidt hyppigere besøg i et par måneder.

  • #14   31. jan 2010 Efter min mening er det endnu vigtigere, at hesten får regelmæssig smed som føl/plag, end når den er udvokset. Altså misforstå mig nu ikke; det er selvfølgelig ALTID vigtigt med regelmæssig smedebesøg, men hvis der er skævheder mv. i benene, kan smeden kun rette op på disse, så længe hestens vækstzoner er åbne.

    Desuden er det altid godt at vænne føllene til smeden helt fra starten af - så bliver det nemmere for både dem og for smeden, når de bliver ældre, større og stærkere. smiley


  • #15   31. jan 2010 Min smed kiggede på mit føl ca 1 til 2 uger efter han var født og der fik jeg at vide at det hele såå fint ud. Og en kæmpe ros til hvor fin han var og at det måtte have været en god pinto far da han havde fået pinto pletter hehe..
    Jeg øver ham også rigtig meget i det med at løfte hove og så banker jeg lidt på hovene.. så han er van til det når smeden er der osv..


  • #16   31. jan 2010 Super... Tak, alle sammen..

    Flere på banen?
    Også gerne fra folk, som netop har indstillingen om, at det ikke betyder noget, når den ikke skal lave noget..


  • #17   31. jan 2010 Har købt en 3års for ikke så længe siden, og tror ikke hun er blevet beskåret som føl da hun er noget flad på baghovene. Smeden mener vi kan rette det til, lige så stille og at det bliver bedre når hun skal have sko på. Men mener også at det er tit man høre eller ser at føl ikke bliver tilset af smeden...

  • #18   31. jan 2010 Calista bliver tjekket hver gang vores smed er der,:) og han retter somregl lidt på hendet hvergang...

  • #19   31. jan 2010 Mit føl havde smed føste gang det var 3 uger gl.da hun udviklede lange spisse hove på alle 4 ben.
    Dereft.har hun haft smed 1 x om mdr.sidenhen.


Kommentér på:
Føl og smed

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce