{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.411 visninger | Oprettet:

Sene skade?? {{forumTopicSubject}}

Har en pony der står med en sene skade, meen har læst lidt rundt omkring med, at det kan tage flere år?? Min fik det midt i november, og havde boksro i en lille uge til han var halt fri i skridt og så måtte han begynde og skridte, og det gjorde vi til midt i december, hvor han så var blevet halt fri i trav, og nu traver vi gradvist lidt mere, og mere!. Vi rider kun på hård bund pt.
Men hvornår er han klar til ridehal igen?
Har hans gået meget hurtigt i forhold til andres? eller hvordan?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sene skade??
  • #1   4. jan 2014 Min gik galt i 7 måneder med foldro. Har nu brugt tre måneder på langsom genoptræning. Er kun lige begyndt at galopere en lille bitte smule. Holder mig også så vidt muligt stadig fra volter og ujævnt terræn.
    Så ja, det er gået meget hurtigt fremad. smiley


  • #2   4. jan 2014 Det går meget hurtigt frem for din hest ja!
    Min fik en skade for et år siden nu. (indvendige gaffelgren på bagbenet) hun roterer stadig i skidt og halter en smule i trav. Hun har bare gået på fold hele året, og kommer sig nok aldrig helt. /: Har fået lov til at beholde hende indtil oktober indtil videre, hvis hun kan klare det. Hun skulle ellers have været aflivet her omkring jul (det er kronisk), men nu får hun alligevel en chance for at blive bedre.
    Den store vallak jeg har fik en gaffelbåndsskade på forbenet, som var 2 år om at hele, inden genoptræning.


  • #3   4. jan 2014 Hvordan kan det være det så går så hurtigt for ham?? smiley

  • #4   4. jan 2014 Du må ikke bare begynde genoptræning bare fordi din hest er haltfri. Senen kan sagtens stadig være beskadiget uden det betyder haltedhed.

    Mik fik i midten af oktober en seneskade (altså før din). Det vat en mild skade, men vi lå først begynde med 1 minuts travinterval mandag.

    Har du dyrlæge inde over?


  • #5   4. jan 2014 Min havde dog også brækket griffelbenet samt seneskade på samme ben.
    Han gik 14 dage på smertestillende, 1 mdr fri fra alt (sygefold) også begyndte vi 3 mdrs genoptræning. I dag er han fit for fight smiley


  • #6   4. jan 2014 Ja det har jeg!. smiley
    Han sagde, at når han var halt fri i skridt, skulle han skridte så meget som muligt, og når han var halt fri i trav måtte jeg så småt begynde med det, og så stille øge det?


  • #7   4. jan 2014 Det er godt du rider på hård bund,. det hjælper ikke noget at genoptræne til i en løs ridehus bund.
    Det er meget forskellige hvor langtid sådan et forløb går, men heller du tager 1 uger mere end for lidt.


  • #8   4. jan 2014 Tager det helt roligt!. smiley Har massere tid, eller nej faktisk ikke smiley Pony årene tikker ud, men det er vigtigere vi får 3 super måneder end jeg ødelægger ham og kun får ½ måned, og så er det aller vigtigste for mig, at han har det godt!. smiley

  • #9   5. jan 2014 Hvornår ville i begynde og ride i hal?. smiley og gallopere?

    Og vores andre heste skal snart vacineres, så får vi for en sikkerheds skyld dyrlægen til, at se ham igen!. smiley da han har en ville hævelse tilbage, der overhovedet ikke forandre sig, og når man trykker reagere han ikke det mindste!. smiley
    Kan de godt få en lille hævelse ligesom et ar?


  • #10   5. jan 2014 Er hans sene blevet scannet? Ville aldrig begynde noget genoptræning med trav, før det er sikkert, at senen er i orden. Senen kan godt stadig være fortykket, uden de viser halthed.
    Især nu hvor den stadig er hævet. Hævelsen burde være væk.

    Hvilken seneskade har din hest?


  • #11   5. jan 2014 Jeg havde en hoppe med seneskade vinteren over på et tidspunkt, og vi begyndte genoptræning kort før jeg tog hende med på efterskole - for os var det svær mht genoptræning da vi ikke rigtig havde en hård bund ud over vejen, og hun var lidt småskør når der kom biler. Men det var nok også omkring november hun kom til skade, og ja, genoptræningen startede igen ca juni, vil jeg gætte på... vi var lige begyndt at ride på blød bund da vi kom på efterskole smiley
    Hun havde også en hævelse på sit ben, vi fik af vide at den altid ville være der, men det ville bare være kosmetisk, det ville ikke hæmme smiley


  • #13   6. jan 2014 Jeg har en genoptræning plan jeg kan sende til dig. Hvis du sender din mail i en besked.

  • #14   6. jan 2014 Min fjordhest var i gennoptræng i ca et ¨år, men vi tog det meget roligt med han da han ikke er helt ung. Men var halt fri i alle gangearter efter ca 6 mdr, og efter et år måtte han springe igen som før.

  • #15   6. jan 2014 Ved det faktisk ikke.. smiley

  • #16   8. jan 2014 Strukturen i en sene er 8-12 måneder om at hele og hesten er først smertefri ca. 2 uger efter den er symptomfri.. Rigtig nedern, men sådan er hesten indrettet for at undgå at blive spist af løver i naturen..
    Hårdt underlag er godt "No improvement without movement", men kun i skridt og korte intervaller.. Bevægelse på fold er bedre når det ikke er længere tid siden..
    Selvom det går godt nu og sikkert går godt et stykke tid endnu, så vil skaden sikkert springe op igen og igen og så bliver hesten ved med at skulle starte genoptræning forfra.. Det er den fejl der ofte gør at tager så mange år eller at hesten aldrig bliver ok igen..


  • #17   9. jan 2014 Der er vel forskel på om det er en sene der er sprunget eller "bare" har fået et slag?.. smiley

  • #18   9. jan 2014 Jeg er ikke sikker på om jeg ved hvad du mener? Hvis hesten har fået et slag er det jo ikke en sene skade..

  • #19   9. jan 2014 Det Cawani mener med at skaden kan springe op igen betyder bare, at hesten får en ny skade, magen til. Ikke at senen er sprunget ;o)
    Det ville være smart at finde ud af hvilken type seneskade din pony har.. En seneskade er ikke 'bare en seneskade.
    Min har f.eks en skade i gaffelgrenen, hvor man mente det var gaffelbåndet. De to skader er ikke til sammenligning, da en skade i gaffelgrenen er værre end gaffelbåndet smiley


Kommentér på:
Sene skade??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce