Helt forkert reaktion (horsemanship) Helt forkert reaktion (horsemanship)
Jeg er stolt ejer af en dejlig hingst på fem år, af temmelig koldt blod, og som altid har haft et lidt specielt adfærdsmønster.
Swoop er til dels ret uopdragen og svær at omgåes, hvis man ikke er vant til ham. Han napper en del, vil have alt i munden, han er meget nærgående og så er han jo også stærk som et tog.
Swoop har dog også en lidt utraditionel opvækst, der sagtens kan være grunden til hans specielle adfærd, da han allerede som få måneder gammel blev adskilt fra sin mor hver morgen, hvor han så gik i en stald med nogle andre føl, for så at blive lukket ind til sin mor og de andre hopper igen om natten (han er avlet på et hestemalkeri)
Som nimåneders kom han så i boks, og fik ikke særlig meget foldtid, men ikke nok med, at han stod næsten hele dagen i sin boks, så stod hans far og hans halvbror på hver sin side af ham og havde deres "magtkamp" igang over hopperne, så oftest sparkede begge hingste på boksvæggene, hvor Swoop jo så stod imellem, hvilket han dog tog med ophøjet ro.
Desværre var hans eneste seriøse kontakt med mennesker (og også utallige gæster der besøgte stedet på samme tid) et hul i boksen, der er beregnet til at putte mad i, så hans eneste kontakt var jo med mulen.
Nå - Men så kom han jo til Danmark, og det var så op til os at opdrage ham. Men uanset hvad vi har haft gjort ved ham, hvad enten det er skæld ud, slag eller citron (og bitterspray) direkte i munden, når han har prøvet at nappe eller tage fat i torv/tøjler eller tøj, har det intet hjulpet.
Vi ved at heste skifter tænder, og Swoop er meget sart, så vi har hestetandlæge hver 3. måned, og han har både legetøj på fold (hvor han går fra 8 morgen til det bliver mørkt) og i boksen.
Med tanke på hans fortid har vi selvfølgelig prøvet at gøre alt for at få ham til at stoppe - Og nu har jeg haft ham i næsten fire år, og det er ikke rigtig blevet meget bedre.
Så vi fik Paradisgaarden ud for i første omgang at hjælpe os med traileren - Og de er rigtig dygtige, og gjorde et godt arbejde - Men de rådede os også til at lave noget jordtræning med ham, med den stick, som jeg ikke er just begejstret for.
Men vi tog selvfølgelig imod deres råd, for hvis et par gange under deres vejledning kunne afhjælpe Swoops nappe/nærheds-problemer, ville mange problemer og frustration i hverdagen (for os alle) jo blive løsnede.
Jeg mener, at han hed Lars, ham der havde fat i Swoop, og som jo er en del af Paradisgaarden, da kvinden (jeg kan ikke huske hendes navn) var gravid, og Swoop er jo en stærk hingst.
Men allerede få minutter inde i forløbet synes jeg, at jeg så ubehagelige reaktioner fra min hest - Første lektion for Swoop var jo at stoppe, når Lars stoppede, og bakke - Og først protesterede han, hvor Lars så bruger den (forbandede) stick, til at få ham til at bakke.
Jeg forstår godt princippet i det, og Lars stoppede da også sine "tap", når Swoop trådte et skridt tilbage.
Men efter bare tyve minutter havde min hest været på bagbenene op til flere gange, vendt det hvide ud ad øjnene og prøvet at flygte - Noget, som man nemt kunne tolke som vrede over, at Lars jo ville tage magten - Men jeg har studeret de få billeder jeg tog, og min hest er faktisk panisk og uforstående, selvom at han viser det på den typiske, stærke hingstemåde med virren med hoved og stædighed.
Efter omkring tre kvarter gik det fremad - Men Swoop var simpelthen så udmattet, at han bare stod med hængende hoved, og så var det jo nemt nok for mig at tage snoren, og under guidelines af Lars, få hesten til at bakke, vende, stoppe osv.
Men bare dagen efter var Swoop slukket i øjnene, han hang med hovedet, og når jeg fulgte op på signalerne, trak han sig fra mig, ville ikke se på mig og han var alt i alt en nem - Men slukket, knækket hest.
Det gik mig bare så meget på, for Paradisgaarden er virkelig professionelle, og jeg er sikker på, at de har meget succes, og de var også virkelig gode med trailerproblemer - Men jeg har altid været imod den dér stick, selvom at jeg da godt nok afstaffer Swoop ved hjælp af hånd, når han krydser grænsen.
Men jeg tror bare, at det er nemt at tage fejl af Swoop, som faktisk er en smule ødelagt, og som måske virker stædig, stærk og selvsikker, men faktisk både er følsom og usikker - Han vidste simpelthen ikke hvilket ben, han skulle stå på.
Er der andre der har oplevet denne reaktion med denne form for "horsemanship"?
Efter næsten to måneder vendte Swoop dog tilbage, og hvis jeg skal være ærlig, vil jeg hellere have hans bidebesvær, end at stå med en "besejret" hest uden gnist i øjnene.
Jeg beklager at det blev så langt - Synes bare det er vigtigt at have hele historien.
dec 2006
Følger: 22 Følgere: 30 Heste: 2 Emner: 196 Svar: 1.501
Når du skriver det der er sket, kan jeg ikke lade være med at tænke på en teori:
At Swoop simpelthen var så overrasket over at Lars viste ham hvem der bestemte, at han simpelthen blev en smule, jeg ved ikke, deprimeret? At det simpelthen var så stort et knæk på hans stolthed, at der pludselig var én der sagde stop til ham, på en måde han kunne forstå. Måske også derfor han reagerede så voldsomt, fordi han simpelthen ikke ville smide kronen.
Udfra det du skriver, lyder han nemlig en smule dengset (o: Når jeg skriver dengset, mener jeg en der får lov til en smule mere end andre, og som nemmere slipper for sine problemer. Men jeg kender ikke Swoop, så det skal jeg ikke gøre mig klog på.
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Vi har nemlig prøvet at være strikse og opdrage ham, som vi har gjort med alle vores andre heste - Men det gør det sgu bare værre!
- Det er vist ikke for sjovt at en ven af familien, der arbejder med autister, har givet ham præcis samme diagnose
dec 2006
Følger: 22 Følgere: 30 Heste: 2 Emner: 196 Svar: 1.501
Jamen det kan da godt være at han lider af en smule DAMP eller autisme!
jun 2007
Følger: 143 Følgere: 139 Heste: 3 Emner: 66 Svar: 2.182
jul 2008
Følger: 43 Følgere: 41 Heste: 3 Emner: 75 Svar: 1.679
1: Jeg synes absolut IKK at du skal afstaffe din hest med hånd, ALDRIG. Jeg blev "afstraffet" med slag af min far, og lider under det den dag idag. Heste er 1000 gange mere følsomme og mindre forstående end vi mennesker. Så lad hellere være med det, det kan ændre gruelig galt!
Jeg har en hoppe jeg arbejder med, eller gjorde jeg intenst over juleferien og lidt inden. Hun napper ikk bare men seriøst bider, ikk af ondskab, men nok mere frustration. Jeg har løftet hånden én gang, fordi hun ellers var gået helt ud af kontrol og det var min eneste løsning
-> Jeg ved godt at det er en speciel måde at gøre det på, men det er noget jeg har fundet frem til fungere utrolig godt ved Sussi.
2: Når du får professionelle mennesker ind og se på din hest, så har de ofte et princip de går efter, som for det medste slet ikk passer på alle heste. Derfor reagere nogen ved at give op. Eller som min søsters Herta, men simpelthen bare blive ligeglad med ALT mennesker gør ved hende, og bare lukke sig helt af "dø".
Jeg tror hva træningen angår der må du komme frem og være kreativ. DU kender din hest bedst af ALLE mennesker. Noget man ALTID skal huske er at heste er individer, lige som vi mennesker. Så jo længere man kender hesten jo bedre kan man omgås den.
Jeg håber jeg kunne hjælpe dig lidt og at du kan forstå hva jeg mener xD hvis ikk så bare spørg
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
men vil gerne lige pointere... Det er ikke horsemanship i træner. for det kan man ikke.
for det andet.. så handler det kun om træning. En hingst er kun hingstet hvis den ikke er opdraget bedre. Også er det vigtigt at det er en person der har relation til hesten som gør arbejdet - IKKE en svag person. Hvis du er blødsøden overfor hesten, lærer den ikke ( ikke at du skal straffe ham med pisk) men du skal være evigt konsekvent.
Til heste der "nulrer" med mulen, skal der ikke benyttes mad i træningen, med mindre du ved at du kan få styr på hestens madinstinkt. Alle de falske stimuli som legetøj osv, støtter og opfordre til at "nulre" i andre ting. Heste skal lege med heste. Hvis du bruger legetøjer udover social kontakt med andre heste, intet problem, men hvis det er for at erstatte , UD med det, og ind med en anden hest. Peter havde samme problem med at mulen ikke stod stille i mindre end 5 sekunder. ISÆR på staldgangen. Jeg lagde en paraply foran ham på staldgangen som han kunne voldtage mens jeg striglede. Jeg lærte ham at stoppe med det når jeg bad ham om det, og det lykkedes. Og han fik mindre og mindre tid med paraplyen, og til sidst var den helt væk. Det er nemmere at arbejde med "patchwork" ( indsætte et objekt man fokusere tingene på, og senere træner det man vil have væk). Det virker for hesten, uden den egentligt føler sig ensom/ustimuleret. Nu kan peter stå stille overalt, uden nulren og uden at føle sig ustimuleret.
Hvis du tænker over det, bliver han mere og mere afhængig af den stimulation, så placer den ét sted i hans liv. fx KUN på ridebanen. eller forbinder han alt med aktivitet.
jeg forstår ikke hvorfor jordtræning skulle få hesten til at stoppe med at nappe. Det hænger sikkert sammen med "horsemanship-træningen" . Folk der træner "HMS" arbejder ofte med begreber som "respekt" og "dominans". Og de trænings øvelser har sikkert været fordi at "swoop er en hingst som dominere jer" = dumhed på dåse. Hesten opfatter ikke disse begreber overhovedet. I flok er der ikke engang en reel flokleder. Det handler om agressivitet og instinkter ( ikke mærkelige menneskelige følelser som dominans).
Hvad du skal gøre for at stoppe "nulringen" er egentligt op til swoop at afgøre. Men for guds skyld, læg ALT det fra dig om HMS. det er ikke brugbart.. ikke til dit problem. Hvorfor skal du træne noget helt andet for at løse dit problem? det er da dumt
straf aldrig hesten.. den forstår det ikke. Hesten kan ikke blive depressiv, men der kan komme problemadfærd og signalforvirring ud af det, hvis det går helt amok. i hvert fald føles det ikke nice at være hård mod heste. Alting er træning, også at hesten er "opdragen". Din træning viser sig på en prøve hver gang han er "uopdragen". Så get going, træn træn træn !
men rent ud sagt, hvad er problemet? trailer, "nulren", longe eller hvorfor arbejde fra jorden?
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Tusinde tak for dit svar, det var faktisk herre brugbart.
Du har en pointe med, at han nu er vant til stimuli overalt hvor han er - Det havde jeg slet ikke tænkt over.
Sætter dog lige streg under, at Swoop -ikke- er hingstet (nærmere det modsatte), han er nærmere bare et stort legebarn, der endnu ikke (på trods af utallige metoder og træningstimer) har lært det "personlige rum".
Og ja, han er jo hingst, så jeg er altså ligeglad hvad folk siger, vi tager kampe tit og ofte, og jeg kan ikke få "overtaget", hvis jeg bare går fra ham, taler pænt til ham eller ignorerer hans "dimseri" (er afprøvet, han bliver helt ivrig af det)
Det største problem er, at han skal have alt i munden, det gør den daglige håndtering frustrerende fra tid til anden, fordi at man skal være overalt (fordi han er over det hele, dybt opmærksom!) for at undgå, at han tager fat i én, i tøjlen, i showshinen osv osv.
Men hvor er jeg dog glad for, at du er enig med mig i, at det lyder en smule grotesk med "han er hingst, han dominerer" for jeg synes nemlig også, at respekt og dominans er en stor del af den jordtræning af prof. (for ikke at sige horsemanship?) består af, og jeg vil da gerne have respekt fra min (kæmpe) hest, men jeg ønsker ikke en hest uden personligt præg!
Egentlig ønsker jeg ikke at han stopper med at være Swoop - men hvis han dog bare lige kunne slappe lidt mere af i den mule. Men det er som om at han konstant er understimuleret, men det bliver ikke en skid bedre, om han så bliver redet/trænet/longeret hver dag.
Btw, så har han en stor hestebold, som han afreagerer på en gang om ugen, netop fordi at han ikke kan gå sammen med andre heste, og det har fungeret fint, men nu er det bare ikke helt nok for herren.
jun 2007
Følger: 143 Følgere: 139 Heste: 3 Emner: 66 Svar: 2.182
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Men jeg har efterhånden prøvet alt, lige fra at skubbe hans mule væk, når han har taget fat i mit tøj fx, bare taget tøjet ud ad munden på ham, givet ham smølfespark, nive ham, daske ham over mulen, skælde ham ud, vende mig væk, give ham citron (som smagte for lækkert!) - ja, sådanset alt ligefra dask til verbale udskældelser. Jeg har også prøvet at ignorere det - med det resultat, at han fik fat i huden, og dét skal helst ikke ske igen (av!)
Og jeg roser altid Swoop med stemmen (det elsker han) og nogle gange ved at klø/klappe.
Jeg laver jordøvelser med ham, og når det er i kapsun, så fungerer det egentlig også rimeligt - Men det hjælper ikke på hans "jeg skal sutte på alt!"-vane.
jun 2007
Følger: 143 Følgere: 139 Heste: 3 Emner: 66 Svar: 2.182
Mit umiddelbare bud ville være at ignorere ham når du ikke ønsker at han tager kontakt med mulen, men som du skriver så har det ikke haft den store succes. Men fik han din kontakt da 'bed' dig?
Mit andet bud kunne være target træning? altså hvor du træner hans "mule kontakt" adfærd, så kontakten sker via target/det objekt du vælger. Tror da måske godt at det kunne have en positiv effekt. For hvis han finder ud af at røre ved target og opnå kontakt på den måde? ved ikke om det vil forstærke muleriet men tror da at han vil have fokus på muleriet, på en anden måde.
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Og du har måske ret i targettræningen, men jeg er også lidt skeptisk for, om det kan tage overhånd, men det er da værd at prøve.
Jeg er også meget i tvivl om, om jeg skal få en anden slags "hestesprogstræner" (for ikke at sige horsemanship) ud og arbejde med ham, men når han ikke engang reagerer på signaler og kropssprog på andre heste, kan man så trænge igennem som menneske?
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Autistisk, autistisk!
jun 2007
Følger: 143 Følgere: 139 Heste: 3 Emner: 66 Svar: 2.182
Går han på fold med andre heste?
Ellers som du selv nævner, ville det være super at få trænet "sproget" med ham. Altså så han lærer at man kan opnå kontakt med kropssproget og ikke kun mulen. tror desværre det er den eneste mulighed.
Mit bud er nemlig at den "klassiske opdragelse" simpelthen ikke virker på ham, men at han istedet vil føle sig forladt, ene og alene når hans eneste mulighed for kontakt udløser en hvilken som helst form for negativ kontakt, om det så er at ignorere eller daffe til ham
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
jeg er enig med dig i at swoop hverken dominere eller mangler respekt - det er der ingen heste der gør, fordi det ikke findes i hestenes hovede. Jeg vil gerne lige rede dig fra flere problemer : kropssprog findes heller ikke. Der er der lavet forskning om. Du skal glemme ALT hvad du før har vidst om heste før du træne dem korrekt. Træn hesten som du ville træne et menneske på omkring 2-3 år. Hvis du vil have " kropssprog " ind i billedet, skal swoop først lære det. Ingen heste kan det fra begyndelsen. Det eneste "kropsmæssigt" de reagere på er den fart du går med. hurtig = farlig . langsom = ikke farlig.
Prøv at spørge digselv : HVORFOR skal jeg bakke min hest fordi den gør noget forkert - hvorfor ikke bare træne? Hvorfor skal jeg træne mærkelige dominans øvelser hvis jeg har problemer fra ryggen af? Glem det hele, og træn efter hestens sind, og ikke hvad andre siger.
IKKE horsemanship, du kommer ingen vejne. jeg ville læse andrew mclean( min gud). Ham eller andre adfærdspsykologer. HUSK på at HMS trænere er ligesom barfoedssmede. de har ikke en uddannelse( meget få der har).
Angelika
enig, det er svært at fjerne fordi det er selvindlært dvs problemadfærd. Derfor synes jeg at patchwork er fedt.
det er ligesom hvis børn skal lærer at sove alene. De overfører ALLE deres følelser for deres forældre over i en "sovebamse". Det er ligesom dumbo og fjeren, de har et objekt som de langsomt skal lægge fra sig, UDEN at lide overlast. Du snyder ikke hesten, du gør det bare nemmere for den at forstå.
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
hvis heste ikke slås, leger og tumler med andre heste udvikler de hurtigere problemer med deres adfærd omkring mennesker, fordi de ikke får et "outlet" for deres sociale behov med heste.
apr 2007
Følger: 96 Følgere: 110 Heste: 4 Emner: 443 Svar: 8.275
Tteam Tullamore skrev "livs<i>vigtigt</i>", ikke livsfarligt
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Kortvarigt gik han på fold med en frieserhingst (i et halvt år) før de måtte skilles ad - Swoop ville på ryggen af ham (for at lege, det var fra siden af) Så nej, han går ikke på fold med nogen, og kommer ikke til det, da vi gerne vil forhindre skader både på ham og på modsatte hest. Desuden har han ingen interesse i andre heste, viser aldrig interesse for nogen andre heste (:
Muligvis vil han om nogle år dog gå sammen med en ældre hoppe (hvis han ikke kan tappes, han har nemlig ingen ... well ... tydelige lyster..) og det ville da være dejligt, hvis det hjalp. Men ellers nej, han går tæt på andre heste, men går ikke sammen med nogen.
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Hellere lade min hest gå alene (når han ikke viser tegn på ikke at kunne lide det) end at lade andre komme til skade. Og i sidste ende Swoop selv. Var der en løsning, gik han da klart sammen med andre heste.
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Desuden søger Swoop heller aldrig andre heste, ikke engang til kåringen, hvor det vrimlede, eller når vi er på kursus. Han snuser ikke engang til andre heste - oftest vender han bare hovedet med åben mund og ørerne fremme, hvis den fremmede hest tager kontakt.
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Hvilken træner kan I anbefale? Jeg vil have en professionel træner til at arbejde med ham - Er Shane en mulighed? Han er den eneste, jeg kender, som ikke bruger stick.
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
ØV en holdning at hesten er penge værd, og ikke må få hudafskrabninger. Du har en koldblod, ikke en tændstikshest, der går høje dressur klasser. Heste søger ALTID samvær med andre heste, sådan er det, og sådan er hesten bygget indvendigt.
Misforstået godhed. Du gør swoop en bjørnetjeneste når du isolere ham.
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
At skrige dyrplageri er lige en tand for meget.
(Og selvfølgelig går vi da lige ud og ofrer penge og kærlighed på en prøveklud af en hest!!!)
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
men bianca, du kan jo bare lade være med at spørge os :3 hvis det er os du er træt af XD
apr 2007
Følger: 96 Følgere: 110 Heste: 4 Emner: 443 Svar: 8.275
- De fleste er fordi ejeren ikke gider det ene eller det andet, men at "dømme" en hest til at blive skadet af en tung hingst er fanme ikke okay.
Så hellere lade ham stå på sin egen fold, med naboer.
Mange hingste går alene.
Det kan da godt være at det hjælper med en legekammerat, men måske det kun skal være på deltid ?
Slipper Swoop og en eller to andre heste løs på ridebanen og lader dem lege - med opsyn.
På den måde kunne han få lov til at lege, blive hesteopdraget og samtidig undgå at skade de andre heste.
Kender ikke nogle trænere, desværre
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
super god ide
jun 2007
Følger: 143 Følgere: 139 Heste: 3 Emner: 66 Svar: 2.182
Der er MASSER af folk der lige pt. pga. krisen låner deres heste ud, eller sælger/giver væk. Så find da en koldblods hest. kig på hestenettet eller herinde, du burde uden tvivl kunne finde en
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
jeg mener der er en ung hest, der hedder thor, som der er en der har reddet fra en dum ejer.
jun 2005
Følger: 79 Følgere: 120 Heste: 10 Emner: 270 Svar: 3.640
Desuden er Swoop meget mere end min formue, selvom at han går alene. Hvilket er af sikkerhedsmæssige årsager. (Men det er vist meget svært at forstå.)
apr 2008
Følger: 589 Følgere: 708 Heste: 2 Emner: 315 Svar: 2.955
jun 2007
Følger: 85 Følgere: 76 Heste: 2 Emner: 152 Svar: 1.563
Men han har massere af hestekontakt og sådan noget..kunne i så også have en ide på hvad det er? ;s (han er en ''ikke sådan helt vildt godt opdraget'' 8-årig arabervallak. Kastreret som 2-3års tror jeg nok)
aug 2007
Følger: 14 Følgere: 30 Heste: 1 Emner: 72 Svar: 2.770
Ville bare erklære mig enig med dig!
Jeg har nemlig oplevet det samme med min hoppe, eller rettere hende som jeg valgte at købe selvom jeg "kendte problemet".
Alle mente jo at vi var åhh-så-åhh-dygtige og gode sammen (passede hende kun i starten), hvorefter jeg valgte at købe hende, selvom jeg følte jeg kun havde en robot under mig...
2½ efter første gang jeg mødte hende sagde jeg stop, og herefter er jeg gået andre veje. Kiwa havde nemlig heller ingen rigtig gnist, gjorde aldrig noget af egen initiativ og syntes egentlig aldrig noget var super fedt...
Så nu har jeg brugt over 3 år på at få en "levende" hest - hvor jeg ca hver måned kan se fremskridt i hende. er snakker jeg ikk om øvelser(det er bare en bonus), men mere omkring initiativ, engagement og glæde ved udførelsen, arbejde og samværd med mennesker(rider hende ikke ..).
En træner jeg har haft ude (Katja Døi Jensen), som jeg synes er rigtig dygtig og god til at læse heste, kommenterede her i dag "at hun var blevet meget mere vågen og opmærksom/interesseret siden sidst" - hvilket var i midten af November. Det er altid rart at blive forstærket i ens egen overbevisning !
Mange der kommer ud og enten underviser eller lign kender ikke hestene, og ser kun efter resultater(eftersom det er lig penge) - og glemmer hesten...det har jeg oplevet alt for tit med de undervisere jeg har afprøvet
Tror også tit det har noget med hesten at gøre. Hvis de er meget følsomme fx din hingst og min hoppe, så lukker de sig inde hurtigere, mens andre heste har det okay med det
Helt forkert reaktion (horsemanship)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside