Tilridning i rebgrime. Tilridning i rebgrime.
Dette er en blanding at et glædes indlæg og ellers bare ren nysgerrighed
Jeg er startet på at tilride min hoppe. Det foregår i rebgrime, ingen saddel eller andet forstyrrende. Kun rebgrime. Og vi fortsætter med kun at bruge den i lang tid endnu. Hun tager det så flot. Nu var jeg selv den første der fik æren af at sidde på hende, dem følelse er helt vidunderlig. Hun stod ligeså pænt og accepterede jeg sad deroppe.
Næste skridt er nu at hun lære signalet gå og stop. Hun bliver western redet:-)
Hvordan synes i om denne metode? Har i selv tilredet jeres egen? Hvordan gjorde i? Kunne i selv tænke jer at tilride jeres egen en dag?
Nu har jeg læst lidt om tilridning på denne måde, selv er jeg stor fan af det og det fungere virkelig for min hest og jeg. Men oplever også at mange synes det helt modsatte?
Her er en lille billede fra forleden. Det er taget ud af en video Jeg selv optog. Derfor lidt dårlig. Man kan ikke se hendes hoved da hun snuser til min fod på den anden side
maj 2007
Følger: 77 Følgere: 78 Heste: 5 Emner: 1 Svar: 1.476
Min part er tilredet med sadel og hackamore og det fungerer så godt! Det er som om panikken bliver mindre
jan 2010
Følger: 76 Følgere: 74 Heste: 4 Emner: 79 Svar: 271
maj 2009
Følger: 54 Følgere: 602 Heste: 2 Emner: 278 Svar: 5.752
Jeg synes, det er en god måde at gøre det på - og min pony virkede nu også tilfreds.
jun 2007
Følger: 355 Følgere: 337 Heste: 11 Emner: 41 Svar: 467
Du får et hurtigere godt indtryk fra hesten . Og et bedre forhold til alt.
Jeg tilred hende en efterår/vinter overgang. Og da vi skulle ligge lidt mere dressur og 'pres' på hende skiftede jeg til hackamore og sadel . Som hun accepteret rigtig hurtigt:).
apr 2007
Følger: 33 Følgere: 32 Heste: 6 Svar: 2.447
aug 2012
Følger: 37 Følgere: 39 Heste: 4 Emner: 73 Svar: 701
jan 2006
Følgere: 163 Heste: 2 Emner: 800 Svar: 10.510
sep 2007
Følger: 38 Følgere: 45 Heste: 4 Emner: 125 Svar: 455
Nu er hun blevet trænet i rebgrimen fast siden januar måde, så hun er helt dus med signaler i den fra jorden og stopper fint fra ryggen. Når vi skal gå mere seriøst til værk kommer sadlen på hende. Den kan hun have på uden problemer.
Her longere vi slet ikke, vi har kun gjort brug at jordtræning på alle mulige måder som forberedelse. Og det ser ud til at fungere.
Hvor er det dejligt at læse om mange af jeres succes historier. Man kommer så langt med tålmodighed og forståelse. Og så synes jeg denne metode er med at styrke vores bånd til hesten
dec 2008
Følger: 15 Følgere: 22 Heste: 1 Emner: 54 Svar: 1.774
Dressur træning var dog med trense og sadel da vi skulle til championat. Her er det jo ikke tilladt at ride i Grime
nov 2011
Følger: 22 Følgere: 144 Heste: 3 Emner: 124 Svar: 5.747
maj 2009
Følger: 54 Følgere: 602 Heste: 2 Emner: 278 Svar: 5.752
sep 2007
Følger: 38 Følgere: 45 Heste: 4 Emner: 125 Svar: 455
Min underviser hjælper mig igennem og han har tilredet alle sine heste sådan, uden de idag har problemer.
Er selvfølgelig glad for i nævner konsekvenser det kan have, vi alle vil jo vores dyr det bedste!
Grimen bliver smidt på når vi skal gå mere seriøst til værks. Hun er så lydhør i den, så er sikker på hun godt kan lære at dreje i den, fra ryggen. Jeg har fuld tillid til hende, hun er noget så lærenem og så rolig - og så elsker hun at lave noget
apr 2007
Følger: 33 Følgere: 32 Heste: 6 Svar: 2.447
Det går jo ikke ud på, at man skal sidde og hive og slide i tovene, for at hesten skal dreje. Det er i ligeså høj grad et tillidsspørgsmål, hvor man med rebgrimen tilgår hesten på en anden måde fra starten, som bl.a. er med til at lette omgangen med hesten fra jorden.
Både i arbejdet fra jorden - og senere fra ryggen, når man kommer dertil - går arbejdet jo kort fortalt ud på, at man skal overføre signalerne, hesten har lært fra jorden, til signaler fra ryggen. De signaler er dybest set ens, bortset fra, at man fra jorden har sin krop som et ekstra pres. Det betyder også, at når jeg skal lære mine heste signaler fra jorden, er det f.eks. at vige for schenklerne, ved at ligge et pres, hvor schenklerne vil være placeret. Det betyder så, at når jeg sidder på ryggen af hesten, forstår den, at den skal vige fra den schenkel, jeg ligger pres med - og så drejer hesten for schenklens pres
Men igen, der er både fordele og ulemper ved tilridning i rebgrime kontra "almindelig" tilridning. Når jeg har tilredet i rebgrime har jeg f.eks. ikke longeret mine heste overhovedet. Det har udelukkende bestået af jordarbejde. Det har jo så også betydet, at jeg i jordarbejdet alene ikke har kunne opbygge de samme muskler, som man kan ved longering. Dog finder jeg longering som en hård måde at opstarte en unghest - jeg mener, det mere hører sig til de stærkere heste, som allerede har opbygget en god muskelmasse. I stedet har jeg f.eks. måttet trave ture op og ned at bakker, løbe ture med hestene og træne bomme med dem fra jorden. Men jeg bilder mig også ind, at jeg binder mig til hestene på en anden måde, og opbygger et bredere tillidsbånd i det arbejde, jeg så ligger i hesten.
Tilridning i rebgrime.