Definitionen på en vegetar {{forumTopicSubject}}
Der er ofte stor tvivl om, hvad man er hvis man spiser det og det, men ikke det og det, så her er en forklaring!
Taget direkte fra Dansk Vegetar Forening:
Vegetar
En vegetar er en person, der lever af planteføde (dvs. frugt og grønt, korn (herunder fx brød og pasta), bælgfrugter, nødder og frø mv.), typisk suppleret med mælkeprodukter og æg, hvilket kan specificeres ved inddeling i følgende underkategorier:
Lacto-vegetar (supplerer med mælkeprodukter)
Ovo-vegetar (supplerer med æg)
Lacto-ovo-vegetar (supplerer med både æg og mælkeprodukter) - nok den mest almindelige form for vegetarisme.
En vegetar lever i hovedsagen som andre mennesker, men spiser altså ikke kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.
Nogle vegetarer undgår dog også helt æg og mælkeprodukter. Så kaldes de veganere.
Veganer
En veganer er en vegetar, der ej heller spiser æg eller mælkeprodukter. Mange veganere er desuden af den opfattelse, at honning ikke er vegansk, og undgår derfor også dette. Endvidere søger mange veganere (og såmænd også andre vegetarer) desuden at undgå animalske produkter på andre områder (fx sko og tøj lavet af læder).
Andre vegetarer
Der findes desuden en række andre former for vegetarisme, fx råkostspisere, som kun spiser rå vegetabilsk føde, også kaldet raw food (som de opvarmer til max 42 grader).
EN DER IKKE SPISER KYLLING OG KØD ER IKKE VEGETAR!
Så er man en Pescetar, og der er stor diskussion om hvorvidt det er en afgren af kødspiser eller vegetar, men det gider vi ikke diskutere her!
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Definitionen på en vegetar
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside