{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.264 visninger | Oprettet:

Den store debat {{forumTopicSubject}}

Den store debat lige nu på HG, hvad gøre et billede godt, og mange af de punkter der kommer frem er

Skarphed
Gode farver
Gode motiver
Action
Detaljer
Godt lys

Piller vi de forskellige fra hinanden opnår vi flere ting, dels kan vi se, at fotografen ikke kan styre dem alle.

Gode motiver, jo fotografen kan gøre en del her, ved at vælge gode vinkler osv. Men resten er som op til rytteren, for fotografen rider ikke hesten, men kan kun give besked til rytteren om hvad som han/hun syntes ville se godt ud.
Så stå du som rytter og bestiller en fotograf, skal du gøre op med dig selv hvad du ønsker på dine
Billeder, og selv gøre alt for at efter komme dine egne ønsker !!

Godt lys, jo man kan jo starte med at kræve ridehallerne få stillet spot op osv. Men det der jo ingen ridehaller der har råd til, og da fotografen ikke kan slæbe 10 tons lamper med, må man indstille sig på, billeder fra alm. Rideskole haller, altid vil være underligt belyst.
Snakker vi udendørs billeder, har vejret også en stor betydning, dog man kan komme langt ved at
Indstille kameraet rigtigt.
En anden løsning for perfekt lys (portræt foto af hesten) er en så kaldt reflektor skærm, som er en
Sølv eller guld farvet skærm, denne reflektere solen stråler, og kan fjerne div. Skygger, men den
Kræver en ekstra person ved optagelserne, og der er kun en til at betale for dette ekstra opbud, og
det hestens ejer !!!!!

Action billeder, igen som under motiver, rytteren skal levere varen, ellers bliver billedet bare et blandt mange kedelige billeder !!!

Skarphed, detaljer, farver, tager jeg under en kategori, for her er det fotografens opgave, og mange syntes det er svært at levere skarpe billeder hver gang, men indstiller og bruger man sit kamera rigtigt, få du skarpe skud i kassen HVER GANG, om motivet så er rigtigt er jo en anden sag.

Men tager vi igen en punkt op stillet regelsæt bør du gøre følgende

Hold altid dit kamera i et fast greb, så du undgå slør i billedet, brug evt. stativ
Stil kamera på kontinuerlig optagelse, og tag så løs nå hesten er i spring, for det er stort set umuligt at ramme det rigtige billede på enkelt optagelse ( husk at slette alle billeder der ikke kan bruges ) og ved at tage flere billeder ad gangen, er du stort set sikker på bare et af dem er godt og skarpt.
Kameraet har også disse funktioner indbygget One-shot AF - AI servo AF - AI fokus AF tager vi dem enkeltvis betyder dette
One shot AF bruges til alm. Stil billeder, hvor motivet ikke bevæger sig.
AI servo AF Bruges til billeder med bevægelse i, så som heste der bevæger sig ved stævner osv. Funktionen bruges således, lidt inden hesten nå frem til sit spring, trykkes udløser knappen HALVT ned, derved fokuser kamera nu, hold knappen halvt ned, og tryk udløser knappen helt ned nå du ønsker billedet taget, kamera følger så hesten og bevare fokus så længe hesten er inden for et af fokus punkterne i søgeren, kameraet starter med at bruge fokus punktet i midten, så sørg for at det er dette fokus punkt du starter ud med !!!!
AI fokus AF virker således, kameraet stiller sig selv automatisk, så om du tager et billede af en hest der stå stille, og pludselig begynder at bevæge sig, under fokusering, så skifter kameraet automatisk til AI servo AF indstillingen.

Skarpheden er nu nået, og nå den først er tilstedet, ja så er detaljerne det også, så det farverne vi har tilbage, de fleste nye kamera har nogle forskellige indstillinger ( Picture style ) som portræt, landskab osv. men glem alt om dem, og stil kameraet på standard, for om du har lyttede efter i alle mine andre indlæg, stå dit kamera jo på RAW filer, også kan disse forskellige funktioner indstilles via computeren senere hen, så billedet få de farver du leder efter.
Men her opstå endnu et meget vigtigt punkt, alle billeder vi sidder og kikker på, ses på en computerskærm, og ikke alle computerskærme viser ens, blot fordi man har en ny fladskærm eller ligne, er det ikke sikkert den viser de rigtige farver og lysforhold, for at få optimeret sin skærm bør man købe et kalibreres sæt, dette er et lille computer program, med en medfølgende detektor som sættes på skærmen, den måler så div. Farver og lysforhold, og indstiller farverne rigtigt.
Ja nu vi lidt ude i det vilde her, men arbejder man fast med billeder, bruger man denne kalibringer mindst et par gange om ugen, ja sågar den belysning din computer stå i, har indflydelse på hvordan dit øje opfanger farverne.
Så til alle dem, som vil arbejde mere prof med deres billeder, skal se frem til en masse investeringer i kamera, objektiver og computer og dens programmer !!!!

Hvid balancen skal du stille på automatisk, for igen, den kan ændres siden hen på computeren ja rigtigt gættede kun i RAW.

Har du et af de bedre kamera, så findes der en funktion der hedder highlight, den få billedet til at blinke på din LCD skærm nå billedet er taget, om der findes udbrændt / overbelyste områder på billedet, dette er en meget stor hjælp, da man kan stille sin eksponering herefter, hvilken kameraer der har denne funktion, må du se i din vejledning efter.

Så nu sætter jeg lidt parameter om til forskellige optagelser, disse er vejledede flere faktorer spiller

Spring stævne udendørs

RAW format
ISO 100 til 200 ALDRIG AUTO
Hvid balancen AUTO
AI SERVO AF
Kontinuerlig optagelse
Picture style standard
Blænde omkring 5,6
Lysmåling Evaluerende / centervægtet

Stævne indendørs

RAW format
ISO 400 til 800 ALDRIG AUTO
Hvid balancen AUTO
AI SERVO AF
Kontinuerlig optagelse
Picture style standard
Blænde omkring 5,6
Lysmåling spot / partiel

Portrætter udendørs

RAW format
ISO 100 til 200 ALDRIG AUTO
Hvid balancen AUTO
One skot AF
Enkelt optagelse
Picture style stardard
Blænde omkring 5,6 til 7,1
Lysmåling Evaluerende / spot / partiel

Landskabs billeder

RAW format
ISO 100 til 200 ALDRIG AUTO
Hvid balancen AUTO
One skot AF
Enkelt optagelse
Picture style stardard
Blænde omkring 7,1 til 11
Lysmåling Evaluerende

Til du bliver fortrolig med kameraet anbefaler jeg du lader kameraet bestemme lukketiden, så du skal have fat i blænde programmet på dit program hjul, det hedder for

Canon > AV
Nikon > A
Olympus > A
Sony > A
Pentax > AV

Men her til slut, man lære ikke sit kamera at kende ved at sidde på HG og læse div. Indlæg, man skal ud i naturen eller ind i ridehallen og få taget mange billeder, og lære af de EXIT data der ligger på ethvert billede, de fortæller dig meget om hvordan du havde indstillet dit kamera, da billedet blev taget, og har du taget et super billede, er det bare at huske disse indstillinger igen.

Og skulle du mangle et stævne at tage billeder til, findes der et i Nakskov den kommende weekend.

Peter




Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Den store debat
Kommentér på:
Den store debat

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce