{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
896 visninger | Oprettet:

At tage det gode billede {{forumTopicSubject}}

At tage det gode billede.

Heste stævne billeder ( udendørs )

Ja hvad er det gode billede, jo tager vi det fra en ende af, kan man jo sige at jo skarpere et billede er, jo bedre er det, men nej sådan virker det bare ikke.

Det vigtigste i mine øjne, er at man fanger sit motiv i det rette øjeblik, og så det sådan set ligegyldigt hvad motivet er, billedet skal fortælle en historie, og ikke blot gengiver 1/1000 sekund af den pågældende motiv.

Herefter kommer skarphed, dybeskarphed osv.

En anden meget vigtigt ting, som oftest overses her på Hestegalleriet, motivet skal fylde HELE billedet, og man skal sikker sig i søgeren at man ikke skære et ben, et øre o. ligne af,

Lad os tage et ex. Du til stævne og heste er ude og springe, det fleste ville stille sig et sted hvor de har fuldt over blink over hele banen, og der fra bruge en zoome for at tage billeder af alle spring.

Men den gå altså ikke, møde evt. tidligt op til stævnet, og se på de første heste der springer ( om du ikke kan forud sige, hvad spring som vil være bedst ) så gå man hen til det spring man syntes spændene, og ser div. Spring gennem sit kamera, ikke noget med at se det på den digitale skærm, nej gennem søgeren, og altid kun denne.

Bevæge dig rundt til du stå, at hest og rytter og spring nu fylder hele søgeren, det kan som godt være du slet ikke har behov for zoom, for nu har du jo bevæget dig, og dermed selv været kamera´s zoom.

Her næste skal du vurdere om der bag springet findes ting som kan forstyrre det færdige billede, dette har stor betydning for ens blænde tal, er baggrunden værd at have med på sit billede, kan du roligt vælge en blænde 8 eller laver ( læs højt tal ) hvor i mod, findes der publikum bag springet, er det bedst at vælge så høj en blænde objektivet tillade ( læs lavt tal ) så bliver baggrunden flot sløret, og hest, rytter, samt spring stå nu flot skarpt.

Men nå vi nu har med ting i bevægelse at gøre, er det som ikke nok kun at tænke på ens blænde tal, for er lukke tiden for langsom, vil hesten se sløret ud på dine billeder, her skal du vælger en så hurtigt lukketid som muligt, så man fast fryser hesten i bevægelse.

Er det spring man nu har valgt, så dumt liggende at der findes en del modlys, kan du med fordel sætte dit kamera på spotmåling ( lysmåling ), så det eksponere rigtigt, og baggrund ikke bliver vildt over belyst.

Landskabs billeder, solned-opgang.

Siger vi nu, at du vil tage landskabs billeder, er der endnu nogle vigtige faktorer der spiller ind, her skal man dele sit billede ind i 3 grupper

Forgrund
Mellemgrund
Baggrund

Dette giver de mest harmoniske billeder, men der findes endnu en vigtigt faktor, som oftest ses på amatør billeder, horisont linen placeres Altid MIDT i billedet, så igen inden du tager dit billede, må øjet til søgeren, og så må du afgøre med dig selv, hvad som er vigtigste for billedet, himmelen, eller forgrunden, i hvert fald bør du ende op med horisont linen ender en 1/3 fra toppen, eller fra bunden af billedet, alt efter hvad du finder vigtigst i dit motiv.
Samt nå du skal finde et fokuserings punkt at stille skarpt efter, bør dette punkt ligge cirka 1/3 dele ude i billedet.
Blænde tal for landskabs billeder, bør Altid være fra F8 og laver ( læs højt tal ex. 22 ) men husk jo laver blænde du bruger, jo længere lukketid bruger kameraet, har dog ikke den store betydning på en god solskins dag .
Lysmåling bør stå på evaluerende ( sikkert stavet forkert )

Det er et must at bruge stativ til den slags billeder !!!!!!!

Solned-opgang.

Lad os antage du stå på en strand, så glæde igen de 3 punkter

Forgrund
Mellemgrund
Baggrund

Så igen, se i søgeren, og prøv om du kan få lidt af sandet med i bunden af billedet ( din forgrund ) havet bliver så mellem grunden, og til sidst himmelen og solen din baggrund, igen gælder den vigtige regel, horisonten skal ligge 1/3 oppe eller nede i billedet, men da der er tale om solen på himmelen, vil den ligge bedst en 1/3 fra bunden, så man få så meget af himmelen med, og dens vidunderlige lys.

Dit objektiv bør stå på så kraftigt vidvinkel som muligt

Det er et must at bruge stativ til den slags billeder !!!!!!!

Portrætter.

Man plejer at sige, de bedste portrætter tages med et objektiv, der kan zoom mindst 85 mm, for der få man god afstand mellem fotograf og model.
Men om du har mulighed for det, så prøv med større afstand, så du evt. skal bruge en zoom på 200 mm, giver helt anderledes udtryk i modellen, da de nu ikke føler sig overvåget.

Men igen er der faktorer, der skal overholdes.

Lys
Baggrunden

Prøv at skabe så ens farvet baggrund som muligt, helst over i den grå farve, evt. sorte, have en god afstand mellem modellen og baggrunden, cirka et par meter.

Sæt modellen så der ikke falder skygger i ansigtet, brug evt. blitz.
Og fokusere KUN på øjne, og brug et blændetal på ca. 8 ( gælder dog kun ved ens farvet baggrund )

Protrætter taget udendørs uden fast baggrund, bør blænden være så høj som muligt 2,8 eller der omkring, men selv om man er udendørs, SKAL man bruge tid på at finde en egnet baggrund som muligt, også selvom den sløres.

Brug spotmåling til protrætter.

Håber dette kan hjælpe nogle, til at højne deres billeder

Killertpc-foto

Peter


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At tage det gode billede
Kommentér på:
At tage det gode billede

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce