1.730 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 38 Svar

At skifte til islænder At skifte til islænder

Min pony står desværre halt, og jeg frygter lidt hendes dage som ridehest er slut. Derfor er tanken om ny hest begyndt at spøge lidt i baghovedet.

Jeg har en del skavanker i ryg og hofter/bækken, og mange gange har jeg fået bemærkningen "du skal da have en islænder". Indtil nu har det ikke sagt mig noget, men nu overvejer jeg om det kunne være en mulighed.

Men hvordan får man det testet? pga mine udfordringer er jeg lidt forsigtig, så at blive sendt ud på tur på en er IKKE noget for mig. Jeg er nødt til at starte på en bane, hvor jeg bliver guidet til hvad jeg skal være obs på. Findes der sådanne steder?


 
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Slå lyden til
00:00
/
01:14
LIVE

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Her er pukkelhvalen skyllet op

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Træer og buske dækket af silke

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Har Du Været Der - Historien Om Verdens Første Nationalpark!

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Take down chandelier and a wall lamp 500 kr.
  • Hjælp til rep af kanttråd til robot plæneklipper 600 kr.
  • Opsætning af håndvaskamatur 500 kr.
  • Find fejl11 på opvaskemaskine 250 kr.
  • VVS-installatører 1.950 kr.
  • Installation af nyt tv 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  At skifte til islænder
  • #1   24. jun 2018 Hvor bor du i landet? Jeg står på Stutteri Amhøj ved Randers, hvor det er meget rolige heste og jeg er selv endt med at købe den dejligste hest derfra.

    Jeg har selv skavanker i de områder du nævner, og i forhold til min gamle 170 (med varmblod og nervøst sind) så er det himmelsk!

    Selvfølgelig findes der også islændere, der er friske (konkurrence heste med meget vilje) og sværere gang, fordi der er mere “benspjæt”, så for mig var det luksus at Amhøj selv avler stabile turheste, med blød gang og ikke konkurrence-ponyer smiley


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680
    #2   24. jun 2018 For mig ville det ikke du med en islænder. Også ville jeg hellere undvære ridning.
    Men hvis man er villig og omstillingsparat til at give afkald på en del ting, og opleve en ny del af hesteverdenen, så er det jo et rigtig godt alternativ - hvis ikke det eneste måske.

    Hvad er det ved islænderen, som gør at den ville fungere bedre til dig? Har du fået en forklaring?

    Jeg ved at der er et par steder på Rømø som udlejer islændere, Jeg syntes da at du skal prøve at google lidt, også tage kontakt til dem, Så er jeg sikker på at i kan finde en ideel mulighed for dig, til at afprøve om det var noget smiley


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680
    #3   24. jun 2018 http://www.kommandoergaarden.dk/wp-content/uploads/2018/04/Heste2018.pdf

    Hvis du kigger på side 6, under "Korte ture" - også kigger på den der hedder "Vadehav og Undervisning".

    Det vare 2 timer.
    fordelt over introduktion, klargøring, 25 min undervisning, og 25 min ved vadehavet og afslutning..



  • #4   24. jun 2018 Jeg tror jeg ville søge inde på Joras og forhører mig om steder i dit lokalområde :
    http://joras.dk/mysql/forum/default.asp

    Og ellers ville jeg nok ringe til et lokalt sted, og hører om de kan give dig undervisning på bane/kanhenvise dig til et sted som gør.

    Mvh Charlotte


  • #5   24. jun 2018 Jeg har selv været storheste rytter og dengang anså jeg islænderen for en underlig Skovturshest som jeg bestemt ik sku ha.
    Jeg har selv medfødte skavanker og tilkomne, til at jeg måtte opgive at ha storheste.
    Jeg holdte en pause på nogen år og havde lysten til stadig at ride, begyndte at se mig om efter parter og fandt derpå islænderen. Tænkte så skidt da, jeg prøver at se om det er noget. Nu kan jeg simpelthen ik forstå at jeg dengang skrottede tanken om en islænder, de jo bestemt ik kedelige og kan jo bruges til storset alt som dressur, spring, alrid, trec osv. Min egen erfaring til en fremtidig islænder bliver nok en naturtølter...
    Evt kan du ringe til dem der har natur ridning med islændere, mange af dem giver ene timer på bane for at du prøver gangarterne og instruktion i hvor hjælperne ligger henne. Du kan jo informere om at du gerne vil prøve en islænder med blød gangart og rygsving


  • #6   24. jun 2018 Karen H: Tak for at dele din erfaring. Jeg bor i Kolding, så Randers er et stykke, men langt fra umuligt.

    AMT: Jeg rider connemara nu, så for mig er det intet problem at det er ponystørrelse. Hvad er det du mener man ikke kan med en islænder? Dem der har anbefalet det til mig har gjort det pga det gode sind, en god størrelse til mig og bløde bevægelser. Og sådan er de selvfølgelig ikke alle sammen, men det skulle være til at finde.

    Kommandørgaarden kommer ALDRIG til at ske. Den dame skal jeg ikke have noget med at gøre.

    Charlotte: Tak. Jeg må se om der stadig er liv i joras smiley


  • #7   24. jun 2018 Hvor bor du henne i verden? Jeg kender nemlig et sted i Værløse, hvor man kan prøve at ride på banen på en islænder, og sådan lige blive introduceret til hesten smiley

  • #8   24. jun 2018 Den hellige: Jeg har ikke redet store heste i mange år, så den del kommer jeg ikke til at savne. Jeg er også kun 150 cm, så "ponyer" er heller ikke et problem ift størrelse. Mit fokus er et rigtigt godt sind og bløde behagelige gangarter. Jeg skal bruge min hest til dejlige afslappede ture og klassisk inspireret dressur.

    Hippie.....: Kolding så der er lidt langt til Værløse



  • #9   24. jun 2018 Evt. prøv at lave opslag i grupperne "Islænder Heste" eller "Joras" på facebook (det meste af den online islænderverden er flyttet til facebook-gruper) smiley
    Pas på med at dømme racen for meget ud fra turhestesteder, de kan være virkeligt gode og med skønne heste, men det er lidt som at der også er forskel på rideskoleheste/-ponyer og alm. sportsheste/-ponyer smiley


  • #10   24. jun 2018 Helt enig med skirnir mhs til turhestesteder- men udover det så kan der også være en mulighed for at prøve islændere hos opdrætterne. Mange af dem underviser også folks heste eller hvor man kan få undervisning på deres egne.


  • #11   24. jun 2018 TS- havde ik læst dit sidste indlæg men er sikker på din overgang til islænder, hvis den falder i smag hos dig bliver meget nem mhs til dit behov. Jeg er ik i tvivl om at islænderen vil være den rette for dig pga tølten men det er bare at du får prøvet en med blød gangart og ik en “stor gangmaskine”

  • #13   24. jun 2018 Rosa: Paso'erne er så specielle, at udvalget er meget begrænset.
    Det samme gælder lidt for PRE i den størrelse jeg gerne vil have. De avles desværre større og større smiley


  • #14   24. jun 2018 Hvad er det, der gør, at du gerne vil prøve en islænder før du gør mere i det? smiley Er det de ekstra gangarter? Hvad er det, du gerne vil prøve først? smiley

  • #16   24. jun 2018 Hvis jeg var dig, ville jeg google rideskole islænder nær din by/egn
    Og så sende en e-mail til dem.

    Søg joras på Facebook.
    Var det ikke noget med en halvpart??

    Islændere ligner nuttede bamser, de er ikke så store, svære at skræmme.
    Men grundlæggende avles der igennem de sidste 800 år efter mest muligt power i en lille ramme.
    Det er ikke nødvendigvis begynder ridning, mere, små hest med kraft og saft..

    Og så er jeg nødt til at sige det.
    Hvad med pleasure? En variant af western, hvor man træner til lange, langsomme bevægelser.
    Jeg synes selv, at det er frygteligt pæn ridning (for at se pæn ud), lidt kedeligt - men jeg kan ikke forestille mig noget mere mildt end en pleasure hests gangarter på tur eller bane - omend det er lidt for monoton for mig...


  • #17   25. jun 2018 Vil sige Peruviansk Paso er en helt fantastisk hest på rigtig mange punkter. Især til folk med skavanker pga deres bevægelser Har selv to. Problemet er avlerne her i Europa. Der findes en sygdom (DSLD) som alt for mange pasoer har i Europa. Blandt andet fordi en del avlere ikke mener sygdommen findes og avler videre. Så hvis man skal have sådan en, anbefaler jeg man finder en god avler/sælger i USA eller Peru. Dette koster selvfølgelig en del mere. Men når man først har sådan en, har man slet ikke lyst til at have andet ??

  • #18   25. jun 2018 mette b - der er faktisk et stort udvalg af paso´er her i landet. og der ofte paso´er til salg, ellers er der også aegidienberger, de har også nogle bløde gangarter. smiley

  • #19   25. jun 2018 Dr. Who, det er nu ikke korrekt, der er altså en del avlere, som avler efter en stabil, robust turhest, der kan rides af alle. Så sorterer man, så kan du sagtens finde avlere, der ikke vil have en “hest med meget vilje”

    Jeg har som sagt selv redet og dernæst købt fra Amhøj, netop fordi de avler efter et stabilt sind. Det jeg synes er fedt hos dem er ærligheden omkring hestene, du får ikke bare lov at købe den første og bedste. Passer den ikke til dit behov, ja så får du den ikke. Jeg ventede selv 1/2 år før der var gevinst, og jeg må indrømme at han passer perfekt til mig, trods jeg var “nervøs” for at få unghest igen, men den mule der, han er så god i hovedet og det er minimalt, hvad der har været af nervøsitet og bøvl. Dette er også fordi de i tilridningen også miljøtrænes og turrides.

    Jeg ved ikke hvordan hestene er hos Vengedalen i Ry/Gl.Ry, men her er der vist også både turridning og avl, men igen ikke konkurrence heste.

    Så gå efter steder, hvor de avler turheste og ikke sportsheste, og så skal du selvfølgelig være parat til at betale for kvaliteterne. Jeg gav 40 tusind for min, lige gangsat og tilredet, men er du gal det er alle pengene værd, specielt pga sindet.


  • #20   25. jun 2018 Karen H.
    Du har ret.
    Men man skal bare være opmærksom på, at det nuttede udseende dækker over, at de igennem 1000 år er avlet til at bære mennesker over ujævnt terræn.
    Det krævede vilje til at gå fremad.
    Og... Det har en del islændere masser af..
    ??
    Det gør, at en del islændere ikke er for børn, ikke er for folk med fysisk svækkelse. Pointen er netop, gå efter en af de andre, som er det.


  • #21   25. jun 2018 TS var det ikke dig som valgte new forrest ?? for noget siden, af samme grund
    Måske husker jeg fejl smiley
    Islænder KAN være bravo noget som folk virkelig har glæde af...
    Nu ved jeg ikke om du har prøvet sådan en sag eller syns jeg bestemt du skulle tager lidt timer i den form for ridning inden du bestemmer dig …
    held og lykke med dine valg
    VH Annette


  • #22   25. jun 2018 Hvad er du du skal have? Mindre rygning eller en smal hest?
    Jeg red i forgårs tur på en Nordsvensk Brugshest og i går på en Ardenner. De har nogle helt andre bevægelser, jeg kunne sidde ned i traven, på trods af at den ene ikke havde været brugt længe og derfor løb lidt frem og på trods af at de begge ikke var nogle der gik til biddet. Mage til milde heste skal man lede længe efter. Når de blev bange eller vilde, så fløj de ikke til månen, men var stadig meget beherskede.


  • #23   25. jun 2018 Der er en Passo Peruano avler ikke langt fra mig, og man må nok godt få lov til at komme at prøve hendes heste hvis man har interesse.
    Jeg har også sagt at når jeg bliver gammel så skal jeg have en islænder (når kroppen står af) men jeg ved ikke rigtig om jeg kan undvære de kære Freder. Så den tid, den sorg. Men ja, islændere/Passo Peruano er nok et rigtig godt bud smiley

    Mvh TT


  • #24   25. jun 2018 TT: er det Ellen? Hørte ellers hun var stoppet pga DSLD? Har nemlig kun hørt om hende og Nordkap som også er stoppet pga sygdommen

  • #25   25. jun 2018 Tak alle sammen. Jeg har lige mistet lidt overblikket, så svarer ikke hver enkelt, men jeg har fået lidt inspiration til at komme videre.

    Jeg er jo en ret erfaren rytter med en eftersigende god teknik. Udfordringen er balance, styrke og så må man helst ikke falde af med min krop. Derfor skal jeg finde en hest/pony som er cool og ikke hopper til side for de mindste ting eller går i spåner hvis noget har flyttet plads. Og her ser jeg en fordel i islænderen fordi folk faktisk bruger dem en del i naturen, så det er til at finde en der har denne force. Og så har de jo en god størrelse til mig. Mange af dem vender rimelig fornuftigt, så det ikke går alt for meget ned af bakke og så deres ry for bløde behagelige gangarter. Men hvis man skal ud og lave sådan en investering, så kunne det jo være rart at finde ud af om de faktisk er sådan og om jeg vil føle mig tilpas.

    Sidste år kiggede jeg også pony, da den gamle blev aflivet. Jeg endte med en new forest plag, fordi jeg ikke på nogen måde kunne finde noget redet, hvor jeg følte mig tryg. Mange ponyracer er avlet mere ædle, med mere gang og en del tænding. Det er ikke det jeg har brug for. Desuden er mange af dem kun redet på bane og et fnysende monster at tage ud i verden.

    Alternativt er det de meget robuste typer, men der kommer mit bækken til kort. Jeg kan ikke sidde på de umarkerede tønder pga min kunstige hofte.



  • #26   25. jun 2018 Jeg hopper med på bølgen og vil anbefale paso peruanoen, der findes i flere størrelse og har det bedste sind. Eller kan aegidienberger også være et godt bud, en blanding af en Paso og Islænder.

  • #27   25. jun 2018 Jeg beder dig bare virkelig være opmærksom på den pokkers sygdom med pasoen. Den ødelægger senerne i benene over tid og man kan kun holde det hen med tilskud. Det kan ikke kureres (de forsker i det). Andre racer har den også, men det er slemt med pasoen. Jeg ved Nordkap droppede at avle dem, fordi de fik for mange af dem og sygdommen er vist ikke mulig at teste for endnu. Man kan kun se symptomer og scanne efter degeneration i senerne.
    Jeg elsker pasoer, så det er virkelig ikke for at skræmme nogen væk! Men da jeg er bekymret for min har det, ved jeg hvor hårdt det er at se på og hele tiden tænke man ser at koderne går længere ned end i går.


  • #28   25. jun 2018 Hvis det ikke er fordi, at du har behov for at prøve tølt og pas, så skal du være velkommen til at prøve min hoppe i Vojens, som er 3/4 islænder. smiley

  • #29   25. jun 2018 Jeg kan godt se at bredden er en udfordring, men der findes smalle koldblods. Den nordsvenske jeg red i dag blev bange for en motorcykel på vejen (og dem der bor her er trafiksikre). Den gav bare et sæt i kroppen og tippede et par skridt frem. Ikke mere voldsomt end det.
    Men jeg ved ikke om det er fordi heste der er trænet som køreheste bare er kolde i røven.

    Islænder har jeg oplevet i både hysterisk form og utrolig sikker. Den jeg har redet mest, har jeg været ved at falde af flere gange. Det sker når en fasan eller to letter 1,5 m fra os, jeg bliver forskrækket og hopper til siden og hesten IKKE følger med mig - den trasker bare videre som om intet var hændt.


  • #30   27. jun 2018 Det har aldrig lige sagt mig så meget, og jeg tror heller aldrig, jeg ville skifte - jeg ville mangle og savne alt for mange ting.

    Min mor red islænder i nogle år, og jeg var da tit med i stalden og gik og hyggede med. Rigtig søde ponyer, men for satan nogle af dem er altså nogle stærke bananer. Min mor har fået et par ture, hvor de bare er gået helt agurk og har løbet som sindssyge - så hun blev faktisk så utryg ved dem, at hun endte med kun at ville ride på bane. Så man skal nok lige overveje det, hvis man har mange skavanker, men selvfølgelig, sådan er det jo også bare med levende dyr. Jeg har dog som rytter gennem efterhånden de sidste 20 år været DYBT DYBT sur, vred og frustreret over nogle af de oplevelser min mor har fortalt mig, når hun kom hjem fra turridning hos et turridningssted eller fra klubben, hun red i. Mage til uansvarlige rideinstruktører skal man edermame lede længe efter!

    Anyways jeg har set / hørt mange skader og fald fra islænder i naturen... så at de bare er de roligste i verden og aldrig sparker/bider/bliver bange/vilde er noget pjat. Det er en stærk lille pony... og det er dyr ligesom alle andre heste smiley

    Men tænker gangarterne ville passe dig godt, hvis du fået ondt af at ride almindelig stor hest, for de er jo mere skånsomme.

    MEN TÆNK DIG OM, når du prøver islænder, hvis du gør det på sådan et turridningssted. Jeg er i hvert fald lidt rystet ovenpå de historier, jeg har hørt smiley

    Jeg beklager, hvis jeg støder nogen - de er helt sikkert super dejlige ponyer... og helt sikkert søde og flotte, men den overordnede idé om, at alt er nemt og ligetil med sådan en plus at den altid er rolig, fattet og bundstabil, det tror jeg simpelthen ikke på smiley Men jeg taler ud fra egne erfaringer, så det er med forbehold for, at vi bare har været bunduheldige smiley Synes det er fedt, dem der er vild med at ride islænder - det skal de da bare gøre! smiley


  • #31   27. jun 2018 Giver Anna ret men som alle ponyer/ heste skal man se sig for og bruge sin sunde fornuft. Det jeg mener er, når man skal ud og se på køb hest, hvis man har nogle krav så brug tiden til at prøve flere heste. Vær tålmodig. Hvis man leder efter en rolig hest med bløde gangarter, så nytter det ik man er betaget af dens udseende eller høje benløst, eller hvad det måtte være. Vær ik blændet af dens udseende eller dens rolighed men brug tiden til at finde lige den hest som opfylder alle ens krav og gøres bedst ved at prøve flere heste og være standhaftig for det skal nok belønne sig i den sidste ende. Og har man endelig fundet det der kunne leve op til ens krav, så prøv den flere gange både på bane og i natur så man bliver sikker i sin sag. smiley


  • #32   27. jun 2018 Anna
    Jeg tænker, at sådan er det jo med alle dyr. smiley Men det handler også lidt om, at man skal vælge en islænder, der har en vilje under middel. For indenfor islænderverdenen, forstår jeg det i hvert fald som om, at vilje = hvor "selvstændig" hesten er under ridning. smiley
    Jeg har en 3/4 islænderhoppe, som er tilredet uden sadel og bid i skoven og uden hjælper. Hun har løbet afsted med mig én eneste gang, og det var fordi jeg lod hende stå at kigge på en mand, der slog græs med en havetraktor. Den var slukket, og han havde ikke set os. Så tændte han den, og så blev hun forskrækket. Hun vendte rundt og løb 20 meter, så stoppede hun op. Jeg hoppede af og trak hende hen til havetraktoren, og så kunne vi ride forbi. Det er en del år siden nu. smiley
    Min kæreste, som aldrig havde siddet på en hest før for 5 år siden, har lært at ride på hende, og skal have et føl fra hende. smiley Hun går med børn, har afhjulpet en veninde med rideangst, min søster hsr redet hende, da hun var højgravid... Ja, det handler vist mest om at vælge den rigtige. smiley


  • #33   27. jun 2018 Hader min ordbog smiley benløst- mener benløft smiley

  • #34   27. jun 2018 Jeg er HELT enig i, at sådan er dyr - det er jo også det, jeg skriver.
    Men der er bare generelt en tendens, (i hvert fald indenfor "almindelig stor hest-verdenen"), om, at islændere er rolige og "nemme" heste. Det er naturligvis ikke rigtigt, for alle heste er jo levende dyr og kan være mere eller mindre tændte. Og det var lidt bare der, jeg ville hen smiley

    Lige så vel, som din kæreste lærte at ride på en islænder kender jeg jo også mange, der har lært at ride på en rolig stor oldenborger. Men min mor, der red 2-3 år på islænder (så også en urutineret rytter) fik bare nogle enormt ubehagelig rideture på nogle meget stærke ponyer (som islændere jo netop er - stærke), som ellers var blevet lovet en "meget rolig" og "nem" hest til en netop forsigtig rytter med dårlige oplevelser i bagagen af hesteejerne smiley

    Så ja se sig for, lige så vel, som når man køber en almindelig hest. Beklager udtrykket almindelig, mener bare en hest, der ikke er en islænder. For de er jo meget stærke små heste, der også kan blive bange på en skovtur smiley


  • #35   27. jun 2018 Nåå, jamen jeg tror vi er helt enige, du og jeg. smiley Jeg er fuldstændig enig med dig i, at der er en tendens til at sige, at alle kan ride på islændere, hvilket jo ikke er tilfældet. Der findes arabere, der har mindre tænding end nogle islændere. Det er netop ikke racen, der afgør, om hesten er rolig. Men jeg mener, at man blandt islændere betegner den "del" af hestens sind som "vilje". Det er meget populært at have islændere med vilje over middel. Så er den vist mere konkurrenceegnet. Så jeg ville bare frem til, at går man efter den rolige islænder, så er det en hest med vilje under middel, man skal gå efter, og så er man nok ude i en a la min hest, hvorimod dem der har en stor vilje, er de sværere heste at ride på, fordi de har mere tænding og "vil" mere og måske er lidt "varmere". smiley

  • #36   27. jun 2018 Tak for alle jeres input. Jeg læser stadig med stor interesse.
    For mig er det logik, at man selvfølgelig ikke kan forvente samme sind på alle islændere, men skal lede specifikt efter de gode nervefaste af slagsen.

    En fordel som jeg ser det, er at det ser ud til man kan få en der er redet ud uden der er lagt alt for meget "dressur" i den. De fleste andre ponyracer jeg har kigget på sendes i ridning hvor de rides i ridehus/bane og lærer at knække nakken så de kan komme ud på stævnebanerne. Og det er ikke lige det jeg skal bruge.



  • #37   27. jun 2018 Jeg vil sige at man kan sagtens lære en islænder at tølte men hvis man ik laver et godt grundarbejde, så har man en islænder som smider ryggen og stiver sig. Tølt er hårdt for dem og kræver gode mavemusker og et godt afskub med bagbenene, så de svinger gennem kroppen uden spændinger. Jeg oplever at en hel del islænder ejere går meget op i at deres heste får en korrekt bæring, koste hvad det vil af tid og træning for at det lykkedes selvom de bare er "Skovtursheste", det er min opfattelse af mange ejere heroppe i nærheden af mig.

  • #38   27. jun 2018 #35: Når man snakke om vilje snakker man lige så meget om samarbejdsvilje, som man snakker vilje til at løbe. Kommentar til vilje for den sidste hest der har fået 10, det højeste man kan få, for vilje, er "Ivrig, entusiastisk - Samarbejdsvillig - Vågen". De fleste heste kan der rides mere eller mindre vilje ind i, og avlsmålet i forhold til vilje og sind er normalt at have en hest der kan tændes til at vise gangarterne med stor kraft og udstråling, og lige bagefter tages ned i skridt og gå tur med et barn. Når man leder efter en hest der skal kunne gå rolige skovture er det normalt en med middel vilje man leder efter - en hest der hverken skal drives på, eller holdes tilbage.

  • #39   29. jun 2018 jeg blev også anbefalet at købe islænder da jeg blev syg, og det er det bedste jeg har gjort. bevægelser passer meget bedre til min krop, der er ikke så langt op, og i håndtering syntes jeg virkelig de er nemme og blide i forhold til mange andre heste jeg har oplevet smiley
    MEN der findes også 'dårlige' islændere og dem kan man godt blive træt af. jeg syntes ikke du skal tage ud til et turiststed, for det giver det forkerte indtryk af en 'rigtig' islænder. tit går turisthestene meget grisepas (det erbehagelig men den rigtige tølt giver bare en helt anden følelse) de er tit stive og kan være hårde i munden.
    den rigtige velredet islænder har en masse power som den bare tilbyder uden man skal arbejde noget særligt for det, man kan bare sidde deroppe og nyde det. De er også bløde for hjælperne, og du skal nærmest bare tænke hvad de skal gøre, så gør de det.
    jeg rider meget dressur på min nuværende ridehest, og hun er smidig og har haft nem ved at lære div sidebevægelser og lign. hun springer over en meter i løsspring, og vi har været afsted til trec hvor hun bare kig lige igennem alle forhindringerne uden at kigge smiley
    det skal lige siges at hun først er begyndt ridning ordenligt for 4 måneder siden efter at have fået 6 føl, så hvis man kigger sig for og får noget ordenligt,så er det simpelthen verdens fedeste følelse. de kan rigtig meget de små heste smiley


  • #40   29. jun 2018 Rebecca præcis mine tanker! Og ja gå uden om turheste-steder, der lever af ture.

    På Amhøj er der også turridning og undervisning, men de går højt op i at hestene går korrekt og er let ridelige, men det er nok fordi det er primært avl og opstalding, som henter pengene hjem.

    Her er de nemlig også meget blide af sind, selv føl-hopperne kan man gå direkte hen til, og det samme med føllene. Der er minimum af uro i stalden, selv ved fodringstid og alle hestene kommer hen og siger hej, når man går forbi. Det er sådan en stemning jeg elsker.

    Og så er det netop også perfekt til mig og mine skavanker med gangarterne og min hest er også det bedste jeg har oplevet at købe, helt ung, men alligevel tryg ved nærmest alt smiley Det eneste vi kæmper med pt er halve parader i skoven, når han bliver ivrig, men han kan sagtens stoppes, bare ikke lige huske at trække vejret og sætte farten lidt ned.

    Og ja gangarterne er så bløde, så bløde, så jeg har ikke ondt i kroppen efter, trods mine tarme er klistret sammen med min livmoder, så hver bevægelse trækker i det. Jeg kan få ondt af en cykeltur, men ikke en ridetur på ham.

    Men igen søg et sted at prøve ad smiley gerne flere gange og flere heste, så du kan se hvad du skal få efter og får fornemmelsen af hvad det betyder at ride islænder smiley


Kommentér på:
At skifte til islænder

Annonce