{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.859 visninger | Oprettet:

Flytte hjemmefra {{forumTopicSubject}}

Sagen er den, at jeg rigtig gerne vil flytte i en lejlighed for mig selv. Jeg er træt af at bo herhjemme, og vil gerne ud og have mit eget - specielt nu hvor jeg er gravid. Jeg synes ikke det er optimalt at den bette og jeg skal være nede på mit værelse og ikke i hele huset. Jeg føler ikke at der er plads til det her hjemme ved mine forældre, og jeg har længe ville flytte.

Jeg føler selv, at jeg godt kan stå med det ansvar, og ved hvad det kræver. Jeg ved godt det bliver hårdt, men jeg har bare ikke lyst til at blive boende herhjemme længere..

Tror i at der er mulighed for at jeg ville kunne flytte hjemmefra?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Flytte hjemmefra
  • #1   7. okt 2012 altså jeg flyttede hjemmefra da jeg var 16, men jeg ved ikke lige hvordan reglerne er omkring i dag, måske det noget kommunen kan hjælpe dig med ?

  • #2   7. okt 2012 Jeg er godt klar over at det bliver svært økonomisk, men jeg har i tankerne at min min søster på 22 og jeg skal finde en lejlighed sammen. Så er vi 2 om udgifter + at hun er der til at hjælpe mig med den lille..

  • #3   7. okt 2012 Jeg vil vente til du har født og fået det på plads! For det er sindsygt hårdt bare at flytte hjemmefra, og du kommer til at gå psykisk ned hvis du skal stå alene som 16årig med en barn. Jeg taler af faring

  • #4   7. okt 2012 Hvis jeg stod i dine sko, ville jeg blive boende hjemme, spare penge sammen jævnligt - hver måned, eller hvor ofte du har penge på hånden. Hvis jeg var blevet gravid i en alder af 16år, ville jeg have slugt al den hjælp jeg kunne fra mine forældre. De første par måneder bliver ufattelig hårde, det er altså mange nætter uden søvn, du får muligvis et kolik barn, og at du i en alder af 16år, skal stå selv med dette, uden en partner der kan tage over - så I kan sove på skift.

    Økonomisk vil det også blive en udfordring - ikke at det ikke kan lade sig gøre, jeg har ingen ide om hvor meget kommunen støtter unge mødre.

    Jeg kan sagtens følge dig, og hvis dine forældre vil være meget efter dig, når barnet er født - så ville jeg også flytte.
    Held og lykke med det smiley


  • #5   7. okt 2012 hvis dine forældre giver lov, jo så burde det være muligt at flytte hjemme fra

  • #6   7. okt 2012 Det er nok rigtigt nok som i siger. At det bedste ville være at blive boende hjemme og få sparet nogle penge sammen, og samtidig tage i mod alt den hjælp jeg kan få.



  • #7   7. okt 2012 Selvfølgelig kan du det smiley Når du har født vil du blive betragtet som "myndig" og du vil derfor kunne få kontanthjælp. Taktsten hedder Enlig forsørger og er et ganske rimeligt beløb. Derudover er der børnepenge fra kommunen og boligsikring.
    Tænker dog, som de andre, at det er en god idé at blive hjemme lidt, så du kan nå at spare op og få lidt ekstra hjælp i starten. 16 år og skulle flytte hjemmefra samtidig med at blive alenemor - det kan kun være hårdt!
    Jeg bliver selv boende hjemme de første 5-6 måneder efter jeg har født. Så kan jeg nå at spare op til møbler og indskud, samt have ro og ekstra hjælp og tid til den lille. De små kræver så meget kærlighed og overskud, især i starten, og det kan måske blive svært at give hvis man samtidig står alene og skal flytte selv for første gang, samt lære alle de ting der følger med at bo selv.


  • #8   7. okt 2012 Mint: Jeg kan se på din profil at du er 17 år. Er du også gravid? smiley

  • #9   7. okt 2012 frk.skjoedt - Jep og jeg har faktisk også termin i Januar! smiley

  • #10   7. okt 2012 Ej hvor vildt. Det vidste jeg slet ikke! smiley

    Hvordan har det så været med dig? Hvordan reagerede din familie + venner, og ikke mindst dig selv. Har du fået tilbudt noget hjælp af en eller anden art fra kommunen?Er du stadig sammen med faderen?

    Spørger bare fordi jeg er nysgerrig smiley


  • #12   7. okt 2012 frk.sjoedt - Det har været dejligt, men også hårdt! Jeg er ikke sammen med faderen længere, for var jeg blevet sammen med ham, havde jeg ikke fået lov at beholde barnet og var nok heller aldrig blevet klar til at blive mor. Det var et ret usundt forhold og han var ikke lige "byens bedste barn".
    Familie og venner havde meget svært ved det i starten, de var selvfølgelig bekymrede. Men jeg har ikke lavet andet end at vise jeg er så klar som man nu kan blive, så idag er de alle super støttende og de har hjulpet mig SÅ meget!
    Nej der er ikke meget hjælp at hente hos kommunen før man har født. Men der er altid hjælp at hente hos Mødrehjælpen smiley https://www.moedrehjaelpen.dk/

    Jamen du må spørge alt det du vil. Har selv haft meget glæde af at snakke med andre unge mødre smiley


  • #13   7. okt 2012 Som mange af de andre siger ville jeg nok også blive hjemme til barnet er født, og der er mere ro på smiley

    Men jeg kan sagtens se hvad du mener med pladsen (:


  • #14   7. okt 2012 Må indrømme du nok kommer på mødrehjem desværre. For der så er nogen til at se hvordan du klare den smiley

  • #16   7. okt 2012 jeg tror også du vil få stor glæde af at blive hjemme til din baby er blevet et års tid, de små kræver så meget og det er så hårdt hvis de græder meget og man både skal være der for dem om natten og om dagen, så er det godt at du har dine forældre i nærheden så de kan træde til når du er slidt ned til sokkeholderne, det er også hårdt at stå model til selvom man er fyldt 30 og man har sin mand til at afløse, vi arbejdede i skiftehold i den tid men først efter et halvt år fik vi over 5 timers sammenhængende søvn. puha siger jeg bare.

  • #17   7. okt 2012 Du må gøre op med dig selv om du er klar til at flytte hjemmefra, psykisk og økonomisk smiley .

    Har du råd til en lejlighed? Har du råd til møbler, køkkenting? Har du råd til mad? Har du råd til uforudsete udgifter? Har du råd til babyting oveni?
    Der er selvfølgelig hjælp at hente, men det er ikke altid at tingne bare kommer når man har behov for dem - hvis du har en opsparing ville det selvfølgelig hjælpe smiley

    Kan du klare at være alene? Kan du klare at skulle stå med bebs helt selv? Er du klar til at det er DIT ansvar - alt, ikke kun en baby men også at der bliver betalt husleje, at der kommer mad på bordet, at el- og varmeregninger bliver betalt? Er du klar til at frigøre dig fra dine forældre når du går ind i en af de mest udfordrende perioder i dit liv? smiley

    Sådanne ting kan vi ikke svare for dig, men hvis du føler at det er rigtig for dig (og bebs) at flytte hjemmefra, så ville vi være kraftidioter at sidde og sige du skal blive hjemme - omvendt hvis du ikke er klar til at flytte hjemmefra og stå med ansvaret selv ville vi jo bare være dumme og sige at du skal smiley .

    Sæt dig evt. ned med en liste og skriv ned alt hvad der hører med til at flytte hjemmefra, hvis du selv føler at du er klar til det og at det kan lade sig gøre - så har du også svaret smiley


  • #18   7. okt 2012 Hejsa. Jeg er 16 år gammel og bor alene i en 3 værelses lejlighed i Aalborg, men mine betaler har betalt alt og betaler også husleje, fjernsyn, strøm, osv., og jeg ville aldrig kunne klare mig økonomisk uden dem. Ikke nok med det, så vil jeg sige at med gymnasie kan en lejlighed godt nogle gange være en udfordring. Ikke at det er hårdt, men det kan godt være lidt kedeligt at skulle ordne diverse ting alene. smiley
    Og jeg tror at lejlighed og en dejlig baby ville være en ret stor mundfuld. Ihvertfald lige i starten, og jeg vil også anbefale at du bor hjemme det første stykke tid. Held og lykke med det hele smiley


  • #19   8. okt 2012 Jeg kan sige det er rigtigt hårdt alene.
    Flyttede i egen lejlighed med min søn da han var 3 1/2 måned, og måtte først der for at bevise at jeg ku klare ham, for ikke at blive sendt på mødrehjem.
    Jeg ville godt have blevet hjemme længere tid ved min mor, men da den lejlighed vi boede i blev solgt, måtte vi flytte hver til sit, for at skåne min søn i alt for mange flytninger.

    Han ku som i slutningen af 4 måneders alder kravle, som 5 1/2 stillede han sig op af tingene, og først nu som 9 måneders er jeg begyndt og komme i en rytme med mig selv, fordi jeg skulle holde øje med ham, da han er i alt.
    Han var meget hurtig i sin udvikling, og har han altid været.

    Tro mig det er ikke lutter lagkage at bo alene med et barn. Så kommer der uforventede regninger, og børn er ikke gratis at have.
    Dem der siger det ikke er hårdt, det passer ikke.

    Ville ønske jeg ku have boet hjemme til han var 6 måneder, det ville jeg have nydt.


  • #20   18. nov 2012 Hold da op, hvor er der egentlig mange som er under 18 der er gravide!:-) Bliver helt misundelig når jeg ser alle de billeder af både baby og maver.. Vil såsåså gerne have et barn, kan næsten ikke vente:-)!

  • #21   6. dec 2012 umiddelbart ville jeg ikke mene det burde være et problem at flytte hjemmefra hvis det er det du ønsker. hvis du vil undersøge mulighederne kan du tage på kommunen og tale med din sagsbehandler, man kan nemlig godt få lov at flytte hjemmefra og få kommunen til at hjælpe med at finde en egnet lejlighed hvis der er en god grund til det. og som andre nævner vil du være berettiget til kontanthjælp når du har født det er ca. 14000 før skat dvs. omkring 10.000 udbetalt. det kan man sagtens leve for for man kan også få boligsikring hvis ens indkomst ikke er så høj. -det skal du i øvrigt også tænke over hvis du flytter sammen med din søster vil du ikke være anset som enlig forsørger da i er 2 til at dele udgifterne så sådan rent økonomisk vil du få mest ud af at bo for dig selv med barnet. -det giver mest i boligsikring og både almindeligt og ekstraordinært børnetilskud fra kommunen, samt du er berettiget til børnepenge fra faderen.

    -jeg selv har en kort overgang boet selv med min datter, jeg var så godtnok 20 da jeg fik hende, og flyttede først fra hendes far da hun var 1 år, men økonomisk set var jeg bedre stillet dengang end jeg er nu, hvor jeg bor sammen med min kæreste datter og lille søn


Kommentér på:
Flytte hjemmefra

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce