{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.219 visninger | Oprettet:

Bør jeg sælge Futte?? {{forumTopicSubject}}

De sidste 2 måneder har jeg haft en række problemer med Futte.
Indtil for 2 måneder siden var der jo 3 drenge på vores hingstefold; foruden Falle og Futte havde vi lånt en 1½ år gammel Frieserplag, Bastiaan, som var flokkens førerhest, men som jo desværre blev meget syg og til sidst måtte aflives. Efter, Bastiaan er væk, har Futte ændret sig totalt.

Først og fremmest er han blevet meget urolig, usikker, nervøs og stresset i sin boks… ja jeg vil endda gå så vidt som til at sige, han i enkelte situationer tangerer til aggressiv. Han vandrer meget rundt i boksen, og når man nærmer sig, bliver man mødt af fladt tilbagelagte ører, mens Futte vender det hvide ud ad øjnene og ”nikker” arrigt op og ned med hovedet. En enkelt gang har han bidt Bo, som han tilsyneladende er mere eller mindre bange for eller i hvert fald ikke rigtigt kan lide (selv om Bo ALDRIG har gjort ham noget ondt), og en enkelt gang har han sparket ud efter ham. Men det meste af tiden har Futte det dog mest ”i munden”, så at sige, forstået på den måde, at han truer og ser vældig farlig ud, men når du først kommer til ham og begynder at nusse ham, står han pænt og virker bare usikker og ret nervøs. Ved enhver pludselig lyd eller bevægelse, giver han et hop og springer i værste fald ind i boksens fjerneste hjørne. Kun, når man lægger grime på ham og sætter et trækketov i, samt trækker ham ud på staldgangen eller udenfor, kan jeg se lidt af ”den gode gamle Futte” i ham.

Der ud over er Futte blevet ekstremt dominerende overfor Falle på marken. Han jager ham ofte væk fra høet og vandet eller driver bare rundt med ham uden nogen synlig årsag. De 2 drenge leger og hygger også sammen, men der er helt klart kommet nogle spændinger, som 110% sikkert skyldes Futtes ændrede adfærd.
Futte er f.eks. også begyndt at udvise ekstrem jalousi overfor Falle. Når jeg f.eks. kommer ind på folden, og Falle kommer hen til mig (han er min baby, og jeg har haft ham, siden han var knap 3 måneder gammel, så vi har et særligt forhold), jager Futte ham omgående væk med spark og bid, så Falle springer væk i rædsel - det er ikke en holdbar situation i længden, efter min mening, og det er synd for begge drenge.
I stalden farer Futte også rundt i sin boks, stejler og sparker måd væggene, når jeg står inde hos Falle og giver ham min fulde opmærksomhed. Ved godt, nogen siger, heste ikke kan være jaloux... men jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal tolke Futte adfærd??

For stiller jeg mig op ved Futte, rækker min håndflade ud og lader ham slikke på den, mens jeg stryger ham på halsen og småsnakker med ham, slapper han af, retter ørerne fremad og er den sødeste lille hest.

Vendepunktet for Futtes adfærd var helt klart Bastiaans sygdom og død. Før da var der en fantastisk ro og harmoni over de 3 drenge; det var en fryd at gå på folden sammen med dem, og de var alle 3 rolige, nysgerrige, kærlige og opmærksomhedssøgende. En skøn flok at omgås! Futte har altid været en lidt forsigtig fyr, som har haft let ved at blive usikker og nervøs ved mødet med nye ting, men bortset fra det var han både rolig og meget kærlig både overfor os og overfor de andre heste, før Bastiaan forsvandt.

Derfor - og fordi hormoner mere eller mindre kan udelukkes, da han slet ikke udviser hingstespecifik adfærd - er min umiddelbare teori, at Futte simpelthen ikke er i stand til rent psykisk at håndtere tabet af flokkens førerhest, hvilket har betydet, at han nu pludselig er den, der bestemmer og derfor ikke længere har en anden hest at støtte sig op ad.

Således arbejder jeg i øjeblikket på at finde en ny og lidt ældre hest, som forhåbentlig vil kunne fjerne presset fra Futte og give ham en at støtte sig op ad, så han kan blive sig selv igen. Men indtil jeg finder denne hest (for det skal selvfølgelig ikke bare være en hvilken som helst hest), vil jeg selvfølgelig gerne, hvis jeg kan gøre noget andet for at hjælpe Futte lidt…

Indtil nu har jeg prøvet følgende:

- at stå udenfor boksen i respektfuld afstand og vente, til Futte retter ørerne fremad, før jeg går ind til ham (og det samme, når jeg skal ud igen)
- at give Futte en masse gode oplevelser i boksen for at få ham til at slappe mere af derinde
- at forsøge at styrke hans selvtillid igennem diverse øvelser fra jorden
- at give Futte ekstra opmærksomhed og f.eks. gå til ham og nusse, før jeg går videre til Falle (Falle er ligeglad - han vil bare gerne nusses og hygges om) og ellers konstant at fordele sol og vind så lige, som overhovedet muligt.
- at "true igen" og flytte Futte med mit kropssprog, når han udviser truende adfærd overfor mig (men så bliver han bange, så det prøvede vi kun én gang)

Men der er bare ikke rigtigt noget af det, der virker...

Jeg er temmelig frustreret, efterhånden, sagt med andre ord, og ved snart ikke, hvad jeg skal gribe og gøre i. Har spurgt flere til råds, men ingen kan tilsyneladende hjælpe mig med, hvad jeg skal gøre - ikke engang mine mange, fine lærebøger. smiley

Og jeg kan lige så godt sige først som sidst, at jeg ikke har råd til at sætte Futte i træning hos en eller anden træner a la Ute Lehmann,

Men jeg er også bange for at ødelægge ham... altså Futte. Og derfor er jeg begyndt at spekulere på, om jeg måske burde begynde at lede efter et nyt hjem til ham i stedet for, hos en der er mere erfaren og har et sind og en personlighed, der passer bedre til en hest som Futte, samt en større flok heste, Futte kan gå sammen med??

Men hvem vil købe et mere eller mindre "råt" føl (Futte kan dog alle de grundlæggende ting; trækkes med, få renset hove, strigles, stå bundet under opsyn og flytte sig for tryk) uden papirer?? Futte har fantastiske gangarter og vil helt sikkert blive en fremragende dressurhest en dag, men der skal lægges rigtig meget arbejde i ham... Og det er mit indtryk, at der bare er nul og nix salg i føl og plage for tiden...

Åh, hvor ville jeg dog ønske, jeg kunne finde et godt sted til ham... eller måske finde nogen, som ville bytte, så jeg med det samme havde en anden hest, der kunne gå med Falle. Eller bare at jeg selv kunne finde et eller andet gennembrud, så jeg kunne følge min oprindelige plan og beholde ham, til han er fyldt 3 år, og jeg har haft ham i tilridning, før han bliver sat til salg...

Vil så gerne hjælpe min lille føllemand... smiley

Men ved ikke, hvordan jeg gør det bedst og rigtigst?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bør jeg sælge Futte??
  • #1   9. jan 2010 Ps. Undskyld, indlægget blev så langt... Jeg håber, I måske alligevel orker læse det og komme med et par inputs... smiley

    Og så vil jeg lige tilføje, at jeg efterhåden HAR lært min lektie... så fra nu af er det SLUT med at købe heste udelukkende på baggrund af fornuften (Futte blev valgt, fordi jeg vurderede, han var den af de muligheder, jeg havde, der ville have det største salgspotentiale, når han blev ældre med sit kønne udseende og fine gangarter)


  • #2   9. jan 2010 Kijofreg, jeg tror, du misforstår mig, når jeg skriver, at jeg vil vente på den helt rigtige hest. smiley

    For det første vil jeg helst ikke købe, da jeg ikke har råd til netop den hest, Bo og jeg gerne vil have (en Frieser til Bo), og jeg heller ikke har råd til at "brænde inde" med en eller anden ældre travervallak, som jeg ikke kan bruge til noget på sigt, og som ingen andre vil have, så jeg ikke kan sælge den igen. Hvis du forstår, hvad jeg mener? Jeg har kun et vist antal bokse i min stald og et vist antal penge i mit budget, jeg kan "tillade" mig at bruge på heste hver måned, hvis de alle skal kunne få de absolut bedst mulige vilkår, og jeg vil ikke tilbyde mine dyr mindre.

    Så det, jeg leder efter, er en hest, jeg kan låne, indtil jeg/vi kan købe den hest, vi gerne vil eje. Og jeg har allerede en i kikkerten, som jeg venter på, jeg kan komme ud ad sneen og møde. Hvis den og jeg så fungerer nogenlunde sammen (for jeg vil ikke have flere heste, jeg bliver bange for eller ikke magter), og jeg kan få en aftale i stand med dens ejer, låner jeg den. smiley

    Og det skal jo ikke bare være en "hvilken som helst hest", men en hest, som rent faktisk har psyken til at være førerhest. For det har ikke noget med alder at gøre. Min gamle Frieserhoppe, Altruida, var f.eks. IKKE egnet til at være førerhest, selv om hun var 8 år gammel, da jeg købte hende. Hun stressede - ikke så voldsomt, som Futte, men absolut rigeligt - og blev faktisk først den hest, jeg var blevet lovet ved købet, da hun kom ind i en større flok heste, hvor hun ikke længere skulle være den, der bestemte. Så bare at finde en eller anden ældre selskabshest er ikke nødvendigvis en løsning - tværtimod kan den forkerte hest, som jeg ser det, gøre ondt værre.

    Desuden bliver Futte kastreret til foråret, hvilket jeg også håber, vil kunne hjælpe lidt på hans adfærd, selv om jeg nu ikke tolker den som "hingstet" og derfor ikke tror, den p.t. har noget med hormorner at gøre. smiley


  • #3   9. jan 2010 PS. Må hellere lige tilføje, at jeg heller ikke har nogen som helst illusion om, at jeg vil kunne løse Futtes problemer udelukkende gennem øvelser. Men jeg prøver lige nu alt, som kan få ham til at slappe en smule af og give ham en god oplevelse. smiley F.eks. har jeg fundet ud af, at det åbenbart giver ham tryghed, hvis jeg lader ham slikke på min håndflade... så falder han til ro og slapper af. Men selvfølgelig kun, til jeg bliver nødt til at trække hånden til mig igen. smiley

  • #4   10. jan 2010 Jeg tror, selvom at han reagerede voldsomt på det, at det han mangler er, at du tager styringen. Jeg har lige haft samme debat og problem med Fiona. Jeg prøvede også blidt med kropssprog etc., at få hende til at forstå mine hensigter, men hun blev mere og mere frustreret, indtil jeg blev rigtig voldsom. Så fes den ind, og Fiona er blevet en helt anden hest. Mit problem var også, at Fiona var frustreret over at hun havde for meget at skulle ha' sagt i flokken. Det resulterede i, at der var spark og meget uro i løsdriften, som igen betød, at det var små-farligt at at være i løsdriften. En dag var der en der sagde til mig (en træner), om det var noget jeg bare fandt mig i? Jeg mente jo, at sådan var naturen, og at det ikke rigtig var nget jeg kunne gøre noget ved. Hun viste mig, hvordan jeg skulle reagere, når adfærden ikke var som jeg ville have den - det var meget voldsomt syns jeg - men det virkede, der har ikke været problemer siden. Altså, vi er ikke ude i at slå eller noget, men råb, hamren i jorden med en pisk og meget kort lunte i det hele taget. Vi gjorde det i ca. 20 minutter - og så har de været englebørn siden. De er ikke i tvivl om, at det er os der bestemmer i vores flok, og det har givet dem ro på.
    Jeg har så arbejdet lidt videre med den træner omkring Fiona, og hun har gjort mig opmærksom på, at man godt kan være blid men bestemt. Hun har gjort mig opmærksom på, at de blide signaler, skal efterfølges (hvis hesten ikke reagerer) med KRAFTIG forstærknng hurtigere. Jeg er meget overrasket over, hvor hurtigt konsekvens-forstækningen skal falde... Men måske du skal skrue op for tempoet og kraften i 2.+3. grad. Det er vildt hårdt, når man er af den blide skole, som du og jeg er, men det virker altså over al forventning. Fiona er en helt anden hest, efter kun 2 timers træning med Tine (hende Ute henviste mig til at bruge med Fiona)...


  • #5   10. jan 2010 Tusind tak for rådet, Pauline. smiley

    Faktisk har jeg henover de sidste par dage, trods alt, haft en positiv oplevelse omkring Futte. smiley Som jeg vist også skriver længere oppe i tråden, har jeg opdaget, at Futte slapper af og bliver helt sød og rolig, hvis han får lov til at stå og slikke på min håndflade, mens jeg nusser ham. Det er helt tydeligt, at dette på en eller anden måde beroligere ham og gør ham glad og tryg. Derfor har jeg henover de sidste par dage brugt rigtig meget tid i boksen sammen med ham, hvor vi har hygget på denne måde, og det samme har min kæreste, og måske er det bare ønsketænkning, men jeg synes altså, jeg kan se, det hjælper lidt på hans attitude, når vi nærmer os boksen. Han lægger stadig ørerne frem og alt det der, men de kommer frem igen, så snart vi rækker hånden frem, for så ved han godt, hvad der skal ske. smiley

    Så i morgen køber vi først og fremmest en slikkesten til Futte. Sådan en har hestene ellers mest om sommeren her, for om vinteren får de jo alle de vitaminer og mineraler, de har brug for, gennem deres kraftfoder Men jeg vil prøve at se, om muligheden for at have en slikkesten at slikke på, måske kan få Futte til sådan helt generelt at slappe mere af og føle sig mere tryg i sin boks. smiley

    Og så skal jeg i øvrigt ud at kigge på lånehest næste weekend, hvis alt (læs: vejret) går efter planen. smiley

    For jeg VED, at Futte er en god dreng på bunden... Han har det bare ikke godt lige nu, og det piner mig simpelthen SÅ meget!!! Det er også derfor, jeg så gerne bare vil have, han skal være glad igen og er villig til at gøre alt, hvad jeg overhovedet kan indenfor mit indflydelsesområde, for at vende bøtten og få min søde, rolige og kærlige Futte-baby tilbage igen. smiley


  • #6   10. jan 2010 Hov, i mit indlæg ovenfor skulle der selvfølgelig stå, at han stadig lægger ørerne TILBAGE, når vi nærmer os boksen. smiley

  • #7   10. jan 2010 Kijofreg, der er ingen grund til at blive fornærmet - jeg følte bare, du havde misforstået mig og ville derfor forklare bedre, hvad jeg mente. smiley

    Men jeg værdsætter dine synspunkter lige så meget, som andres. smiley


  • #8   10. jan 2010 Øhhh...Kijo? Noget du ikke fortæller mellem linierne?

  • #9   10. jan 2010 btw... os ', som ellers går for at være åh så gode ved hestene og passe dem langt bedre end alle os andre fordi I bruger både HMS og dit og dat...' og som 'har råd til dyre HMS-kurser og 50.000 kr.s heste!'... ØHHH... Jeg syns aldrig jeg har 'dømt dig', haft fordomme eller noget som helst. Jeg knokler hårdt for mine penge, og ja, jeg har en dyr træner, men jeg har også arbejdet hårdt for at få lov at komme i træning hos hende. Jeg har aldrig pralet af at være særlig rutineret, og jeg har aldrig prøvet at gøre mig bedre end jeg er. Jeg beder tit selv om hjælp, men jeg hjælper så sandelig også andre. Jeg har ikke så mange ting jeg rent fysisk KAN gøre med heste, men det jeg nu engang kan, gør jeg så 200%, og det vil jeg sku ikke have en spand koldt vand i hovedet for. Jeg syns egentlig også, at jeg gør hvad jeg kan, for at lade mine investeringer komme så mange som muligt til gode. Jeg kommer gerne, og fortæller og hjælper, og jeg syns egentlig også, at jeg prøver at holde mange arrangementer til no monetos (så som klikker-kursus til 50 kr som går til hal og til mad). Jeg er faktisk lidt ked af din udmelding, fordi jeg på ingen måde kan følge dig i, at, jeg nogen sinde har dømt dig på nogen måde. Snarere tvært i mod. Jeg har ofte rost dig og søger da tit dine råd og vejledning.
    For at være ærlig, så er jeg bare fuldstændig uforstående over for det du har skrevet her. Jeg håber, du fortæller hvad der i virkeligheden er i vejen, for det ligner ikke dig, at skrive som du gør i en fredelig tråd.


  • #10   10. jan 2010 ...det gør mig ikke mindre ked af det...

  • #11   10. jan 2010 Kijofreg, nu synes jeg faktisk, du er en lille smule uretfærdig?? Hvilket slet ikke ligner dig, som jeg har kendt dig herinde på HG hidtil?? Og indrømmet, dit indlæg har gjort mig rigtig, rigtig ked af det... smiley For jeg synes, det er meget alvorlige beskyldninger, du kommer med imod mig!

    Hvornår har jeg dømt dig eller andre?? Hvornår har jeg på noget som helst tidspunkt ytret mig negativt overfor dig??? Jeg kender faktisk ikke ret meget til dine træningsmetoder og kan derfor heller ikke udtale mig om dem...

    Og hvor i alverden har jeg skrevet, at jeg venter på et mirakel?? Det gør jeg IKKE. Jeg arbejder rent faktisk meget hårdt for at finde den hest til min lille "flok", som kan hjælpe Futte (og HAR faktisk allerede en i kikkerten, men det skal jo altså lige gå i orden, før den flytter ind)... og så prøver jeg ellers, indtil jeg har fået dette på plads, at gøre alt, hvad jeg overhovedet kan, for at hjælpe ham på andre måder. Så jeg synes faktisk slet ikke, dit "angreb" er på sin plads her... :-S

    Tro endelig heller ikke, jeg har et pengetræ stående i min have... for så var situationen jo såre simpel; så gik jeg da bare lige hen og fandt den der 50.000 kr. Frieser, eller hvad den nu skal koste, som min kæreste gerne vil have, og som samtidig kunne hjælpe Futte, således denne hest kunne flytte ind i morgen... VUPTI, problem solved!!! smiley

    Og hvis jeg havde et pengetræ stående i min have, var jeg også MEGET dygtigere til mine heste - så havde jeg slet ikke behøvet spørge til råds herinde. For så havde jeg bare brugt mine mange, mange penge på at hyre en dyr og dygtig underviser, som kunne hjælpe mig igennem de udfordringer, jeg støder på undervejs i arbejdet med mine heste!!! Og jeg havde haft en stor dyr bil og en fancy trailer, som kunne køre hestene og mig derhen, hvor jeg ville med dem for at få hjælp og havde ikke haft behov for at spørge om lov til at låne andres heste for bare at få lært en lille smule!

    Så nej, jeg har ikke en masse penge, jeg kan bruge på dyre heste og dyre kurser... det er sådan noget, jeg slider og slæber og sparer op til (eller som jeg gjorde med Altruida; går i banken og låner til). Og lige netop DERFOR er jeg også nødt til at tænke mig en lillebitte smule om, før jeg fylder min stald op med heste af alle mulige slags, for der skal jo ikke kun være råd til indkøb - der skal også være råd til alt det andet (dyrlæge, smed, foder osv.)!!!

    Jeg er ked af, hvis jeg nu også begynder at lyde en smule bidsk - jeg forsøger at lade være - men lige nu er jeg faktisk rigtig, rigtig såret og ked af det og føler mig meget urimeligt beskyldt for en masse, jeg aldrig har sagt, gjort eller enddog skrevet.

    Jeg ønsker det absolut bedste for mine heste og gør alt, hvad der står i min magt for at give dem det med de midler, jeg nu engang har til min rådighed... ligesom de fleste andre!!!

    Pauline, lige nu er jeg ked af, at jeg har startet denne tråd... og jeg er også ked af det, men jeg må nok desværre også melde afbud til lange liner-kurset og klikkertræningskurset i februar... For jeg tvivler på, at Kijofreg vil synes om, at et selvretfærdigt og helligt horsemanship-monster som mig skal låne hendes hest til træningen. smiley


  • #12   10. jan 2010 Nu læser jeg så, at det sørme også hjælper på Fiona, til trods for at undertegnede, i tidernes morgen, blev kraftigt nedstemt for at foreslå det samme. Men når det kommer fra en, der går meget op i HMS er det åbenbart helt i orden?

    Hvornår har jeg nedstemt dig? Hvornår har jeg ikke taget imod dine råd? Nej, det har bestemt ikke noget at gøre med, at en der kan Horsemanship har sagt det, og at det gør det i orden. Det har noget at gøre med, at en der kan Horsemanship VISTE mig præcis hvor og hvornår det skulle gøres for at virke. Jeg prøvede med en hårdere metode i sommers (måske var det dig, der foresog det, det kan sagtens være, at det var dig der sagde noget med, at de der Picasso-føl ikke altid var til at komme igennem til)... Men jeg kan fortælle dig, at det ikke virkede en dyt. Situationen gik fuldstændig i hårdknude, som du ved. Nu har jeg haft en ude, og vise mig og forklare mig, hvad det betyder, når hun skyder skulderen ud til venstre, hvornår hun begynder at stresse og hvilke små signaler jeg skal kigge efter. Hun har vist mig, hvordan jeg kan gå i 1. 2. og 3. grad, og der er kommet et tydeligt resultat ud af det.
    Jeg syns fortsat ikke du er fair over for mig, med de ting du skriver. Det kan godt være, at de ikke er minded på mig, men det er altså her de rammer.
    Hvis du har så store problemer med 'vores fisefornemme metoder'... ej... jeg vil ikke gøre det til sådan en tråd, det holder jeg for meget af dig til. Men du sårer mig dybt. Jeg kan slet ikke kende dig.


  • #13   10. jan 2010 Jamen Kijofreg, jeg tror faktisk, du har fået et helt, helt forkert indtryk af mig... smiley

    For det første er jeg ikke engang i nærheden af at være velhavende (som vi allerede har fået slået fast), for det andet er jeg IKKE hverken vegetar eller vegerianer; jeg elsker kød og spiser masser af det, og for det tredje har jeg aldrig nogensinde skældt ud eller anklaget nogen for at ikke at være gode hestemennesker, fordi de bruger mere "traditionelle" metoder, end jeg gør. smiley

    Jeg går som udgangspunkt ud fra, at alle vil det bedste for deres heste, elsker deres heste og behandler deres heste godt.... også de mennesker, der måske ikke omgås og træner deres heste HELT på samme måde, som jeg har valgt at omgås mine. smiley

    Desuden ER man bare ind imellem NØDT til at være lidt hårdere, end man - i hvert fald, hvis man er mig - bryder sig om at være. Der har også været situationer, hvor jeg har måttet være temmelig hårdhændet overfor Falle, selv om jeg egentlig ikke har brudt mig om det, fordi han ikke har forstået mine små, fine signaler.
    Faktisk var der et tidspunkt, da han var føl, hvor jeg aldrig nogensinde gik ind på folden til ham uden at have en stick (som i mit tilfælde er en billig, lidt lang springpisk med en læderlap for enden, da jeg ikke har råd til den ægte vare) med, fordi han troede, jeg var legetøj og ville stejle opad mig og sparke ud efter mig, og jeg var nødt til at have noget med, så jeg kunne markere overfor ham, at det IKKE var ok, hvis mit træden frem, mens jeg hævede stemmen, gjorde mig bred og viftede med armene ikke hjalp (heldigvis fik jeg aldrig brug for sticken, men jeg var parat til at give ham et "træk", hvis det var den eneste udvej). Heste er jo ikke legetøj, og ind imellem er man nødt til at være bestemt for at få dem til at høre efter, før situationen måske ellers ender ud i noget farligt. smiley

    Så jeg er ked af, hvis nogen har "jaget" dig pga. de metoder, du benytter, men det er altså ikke mig og bliver det heller aldrig. Så længe folk behandler deres heste ordentligt, giver dem den pleje osv. de har brug for og ikke tæver løs på dem, så er det op til den enkelte person, hvordan han/hun vælger at omgås deres heste. smiley

    Og omvendt, kan jeg også betro dig, er jeg også rigtig mange gange blevet beskyldt for at være for blødsøden, for at overfodre mine heste (hvor folk har fået den idé fra, aner jeg virkelig ikke) og er blevet grinet af, samt beskyldt for at være tåbelig og uansvarlig, fordi jeg købte en hingsteføl, som jeg "aldrig ville kunne håndtere" (sjovt nok håndterer jeg Falle hver dag uden problemer) osv. Så fordommene går jo desværre begge veje. smiley

    At det så er lige forkert, kan vi hurtigt blive enige om! Især, når de fleste på steder som f.eks. her på HG i virkeligheden kun ved en brøkdel om, hvordan vi hver især omgås vores kære krikkedyr. smiley Så altså; ingen fordomme fra mig... smiley

    Dine heste ser harmoniske, sunde, velplejede, glade og tilfredse ud... så hvorfor i alverden skulle jeg tænke dårligt om din måde at have dem på? smiley

    Angående dit forslag mht. Futte, er jeg ked af, hvis du føler, jeg "fejer dig af"... for mit svar skyldtes udelukkende, at jeg helt oprigtigt følte, du misforstod det, jeg havde skrevet... fordi jeg (som så måske også har misforstået?) fik den opfattelse, at du troede, jeg gik rundt og ventede på at købe en eller anden dyr "vidunderhest", før Futte fik sin nye førerhest, og det er slet ikke tilfældet. Det er overhovedet ikke prisen eller racen, det kommer an på i forhold til Futte, men hestens egnethed som førerhest... og så lige, at jeg hellere vil låne end købe, fordi jeg ikke har så mange økonomiske ressourcer at gøre godt med, så jeg er nødt til at være lidt fornuftig mht. hvad jeg køber kontra hvad mit egentlige mål med mit hestehold er. smiley

    Men det kan så også godt være, jeg helt fra starten har fået formuleret mig dårligt... Blandt andet fortalte jeg selvfølgelig ikke, at jeg allerede har været rundt for at kigge på nogle heste (som så ikke var noget), og at jeg lige i øjeblikket er i meget tæt med dialog med en omkring en stor pony, jeg kan få lov til at låne, hvis ellers han og jeg "klikker" med hinanden, og han egner sig til det, jeg først og fremmest skal bruge ham til (førerhest). Så jeg lagde vel i bund og grund selv om til at blive misforstået... selv om det selvfølgelig ikke var min hensigt. smiley

    Men altså; jeg har på intet tidspunkt haft til hensigt af "feje dig af", for dit råd og svar er fuldt ud lige så godt som andres - jeg forsøgte blot at forklare mig lidt bedre, idet jeg sad med følelsen af at være misforstået omkring netop det der med førerhesten. smiley

    Og så lige som et PS er jeg selvfølgelig glad for, jeg stadig må låne Laske. smiley Så Pauline... afmeldingen er hermed afblæst igen. smiley


  • #14   10. jan 2010 Hey Louise

    Hvor er det ærgerligt at min Fhiona har det "forkerte" køn ellers var du velkommen til at låne hende som førerhest :o)
    Mvh. Karina


  • #15   10. jan 2010 Smukke søde Karina - altid klar til at hjælpe andre!

  • #16   10. jan 2010 Selvfølgelig :o)

    man må jo hjælpe hvor man kan, når nogen man kender, (selvom det "bare" er herinde), har brug for det, ja for sådan er jeg nemlig ;o)


  • #17   10. jan 2010 Hvor er det bare sødt af dig, Karina - tusind tak for den søde tanke. smiley Ja, det er ærgerligt, hun er det "forkerte" køn, for hun ser godt nok dejlig ud, og sådan en dame ville helt sikkert nemt kunne holde styr på et par "rødder", som mine. smiley

    Men nu håber jeg bare sådan, det går i orden med den vallak, jeg skal kigge på. Det ville være rigtig dejligt, for jeg vil gerne have en førerhest ind i flokken hurtigst muligt.

    Faktisk er jeg snart så desperat, at jeg har overvejet at sætte krudtmulerne sammen med Falle og Futte... meeeen det tør jeg alligevel ikke. De er så bittesmå, at jeg frygter, de bliver til mos! For både Falle og Futte kan være et par ret så voldsomme herrer, når de leger....

    Så det skal nok være et LIDT større (og skrappere) hest, jeg skal have fat i. smiley Men ham, jeg har kig på, lyder så til gengæld også perfekt, så jeg håber virkelig, det lykkes, så de sidste brikker kan falde på plads, og jeg kan få min gode gamle Futte tilbage igen. smiley


  • #18   11. jan 2010 Hej Kijo!
    Jeg VIDSTE, at der var noget andet galt i virkeligheden.
    FORTÆL


  • #19   11. jan 2010 Åh for pokker da, Kijofreg... ja, jeg havde også en mistanke om, at der var noget mere graverende galt end mine svar til dig her i tråden, for nu kender jeg dig jo ikke som sådan, men nej; dine indlæg i går lå også langt fra den måde, jeg er vant til at se dig skrive på...

    Det gør mig virkelig, virkelig ondt, at du må sælge din Hulk... Kan kun alt for levende forestille mig, hvor slemt det må være. Må jeg spørge, hvad årsagen er? Er der eventuelt noget, jeg/vi kan gøre for at hjælpe, så du ikke behøver sælge?

    Jeg har jo tydeligt kunnet læse ud af dine indlæg her i gruppen, hvor glad du er for Hulken, så er der noget, jeg kan gøre, må du endelig sige til...


  • #20   12. jan 2010 Kære Kijo.
    Selvfølgelig er den helt gal.......... ellers reagerede du ikke således.

    Jeg VISTE bare der var noget galt, når du svarede på den måde, for det ligner bestemt ikke dig under nogen omstændigheder.
    Sig endelig til hvis jeg kan gøre noget for dig :o)

    Louise: Selv tak så lidt :o), sku´det være en anden gang, og jeg glæder mig også til at høre nærmere om vallakken.
    God ide´med sådan en ældre låne mule for øvrigt :o)


  • #21   12. jan 2010 1. STAKKELS STAKKELS DIG... Det er bare noget rigtig ØV. Det minder mig om, hvor hældig jeg er, at have en mand, der er vild med heste - ellers tror jeg, at jeg havde været i helt samme situation som dig. Alt for stort hjerte og alt for meget plads at strække det ud over.
    2. Laske har det fortsat rigtig godt, og hende skal du ikke bekymre dig om overhovedet. Jeg har en god bekendt, som er hollænder. Han siger, at Tinkere er svære at få fat på i holland pt., men priserne er selvfølgelig også lavere der. Jeg ville fortsat ønske, at jeg havde råd til hende, for jeg er så glad for hende. Men nej. Vores tinker-budget ligger på max 15.000 (for det var det vi gav for Fiona og Claus vil ikke give mere, og ham må jeg føje).
    3. VI KAN IKKE HJÆLPE???? AHHHH??? Vi kan:
    · Hjælpe med at flytte,
    · Vi kan male,
    · Vi kan gøre rent!
    · Louise og jeg, kan faktisk også svejse!
    · Vi kan muge ud og ordne stald
    · Lave alt muligt
    Der ud over, vil jeg gerne komme op og lave lidt heste-arrangement med jer, hvis I har lyst?

    HVAD SIGER I PIGER? SKAL VI RYKKE OP OG GIVE KIJO EN HÅND MED AT FÅ STYR PÅ DET HELE??? EN KIJO-ARBEJDSDAG?
    (kære Kijo, det er DET Man har venner til!)


  • #22   12. jan 2010 Kijofreg, det er helt ok... bare kom ud med det!!! Føler virkelig med dig... det er sgu (undskyld, jeg bander) bare ikke fedt at stå med erkendelsen af, at man ikke længere magter det hele og bliver nødt til at sælge ud af sine heste, som man holder af... lige så lidt, som det ikke er spor sjovt at sidde med følelsen af at være utilstrækkelig... smiley

    Hvor er jeg ked af, jeg ikke kan hjælpe dig... Det er virkelig ærgerligt, du bor så langt væk. Ellers kunne Hulken jo sagtens være kommet på hingstefold med vores banditter, og en boks i stalden kunne vi sikkert også godt have fundet (der er 5 og p.t. bruger vi kun 3 + staldkattene har en helt boks som deres egen)...

    Men omvendt tror jeg, det er godt, du har fået truffet nogle beslutninger - selv om de uden tvivl har været både svære og smertefulde for dig - så du ligesom har et mål og kan få lidt mere overskud, glæde og tid til dig selv og din hund ind i hverdagen igen. smiley

    Sender dig masser af tanker og et stort, varmt cyber-trøstekram... smiley


  • #23   12. jan 2010 Hey... en arbejdsdag kan jeg da vist også godt være med på. smiley Hvis det har interesse, altså? Det var da en SUPER idé, Pauline! smiley

    Jeg mener det virkelig, når jeg siger, at jeg meget gerne vil hjælpe, hvis jeg på nogen måde kan... smiley


  • #24   12. jan 2010 Jamen Kijofreg, så mangler du jo bare at sige ja. smiley

  • #25   12. jan 2010 Så skal du bare lige fortælle, hvornår vi skal komme! smiley

  • #26   12. jan 2010 SELVFØLGELIG! Vi er der da for dig! Du skal bare give Brad's og pasta! (og husk, at jeg er en af de der sød-suppe-HMS-tøser-der-er-vegetar) - eller... nej... vi har BRAD's og PASTA MED (eller måske du foretrækker en pizza, nu hvor du har levet af skod-mad så længe).

  • #27   12. jan 2010 Jamen så er det godt, det er et "stående tilbud", Kijofreg - så er det bare om at sige til, når du har en dato. smiley Jeg kommer i hvert fald gerne... kunne måske tage et par pakker hjortefars med?? Jeg laver faktisk nogle gement gode hjortehakkebøffer - gerne med salat til, men desværre; jeg er kun sød-suppe... ikke vegetar! *GG*

  • #28   12. jan 2010 *GG* Ja, og vi kan sikkert også godt arrangere nogle bønnespirer til hende, hvis det er. *GG*


  • #29   12. jan 2010 Jeg er jo nok mest det man kalder selektiv vege-light. Jeg spiser faktisk fugl en gang imellem, bacon er et krydderi og nytårsaften kunne jeg ikke sige nej til lam smiley

    Nej, jeg trives godt med alt det grønne, men er ikke hysterisk eller fanatisk. Hvis der er hjortebøffer, er jeg sikker på, at jeg kan forsvare det som værende endnu et godt og nødvendigt krydderi.

    Bortset fra det, hvad så med, at vi kommer og laver baronessen flytter ind? der kan fandeme ikke være mere ulækkert hjemme hos dig, end der var på mit kollegieværelse, og det er bare rart, at få gået det hele efter i sømmene og gjort forårsrent inden en flytning. Der ud oevr, kan vi jo også rykke i stalden, og give dine bokse en ordentlig tur og have en rigtig hygge-nu-ordner-vi-alle-hængepartierne-dag!

    Jeg syns faktisk ikke, at det er godt nok at lade den 'stå og hænge'... Du har brug for os nu! Så vi rykker sku også ud nu! Og så rykker vi OGSÅ ud inden flytningen. Men det er altså vigtigt, at få hoved og hale på det hele, når man har det, som du har det lige nu! Jeg VED det fra adskillige veninder igennem tidens løb. Hjemmet skal der være styr på - det skal være rart at kome hjem og ikke uoverskueligt!


Kommentér på:
Bør jeg sælge Futte??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce