{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.256 visninger | Oprettet:

Muk - kom med alle jeres gode råd {{forumTopicSubject}}

Min lille søde rare hest har muk, har haft besøg er dyrlægen, og er under behandling nu... Nu vil jeg det bare helt til livs... min hest er så påvirket, at han er halt.

Men vil have alle jeres gode råd om hvad i gør for at forebygge, og hvad gør I, når I behandler.
Hvilket produkter bruger i... osv...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Muk - kom med alle jeres gode råd
  • #1   27. aug 2009 Jeg bruger Blue hors skinhealer, det virker rigtigt godt smiley

  • #2   27. aug 2009 nogle af mine havde muk i vinters, har ellers aldrig haft problemer med dette tidligere. jeg brugte hibiskrub fra apoteket, det går vist også under andre navne. Det er en desinfiserende sæbe, som læger bruger inden operation. jeg vaskede med denne sæbe. tørrede med rene håndklæder og også gerne føntørre hvis det er muligt. når det var helt tørt smurte jeg med socatil salve. har også prøvet med hundeøredråber efter råd fra dyrlægen, det virkede også, men synes nu at først nævnte behandling gav det hurtigeste og bedste resultat.
    held og lykke med det.


  • #3   27. aug 2009 Tror hibiskrub er meget ligmed mediskrub.

    Har hørt en gang at de enzymer der er i biotex produkter kan være skadelige og ikke velegnet i sår...

    Har også hørt om gode erfaringer med skinhealer...

    Vores heste går lige nu på døgnfold, og når de kommer på stald om natten, er vi nogle stykker som vil hjælpe hinanden med at få vasket hestenes ben inden de kommer på stald om aften. Dette er fra min dyrlæge, en god ide for at hestene får vasket mudder ogf diverse af benene, og står tørre og rene om natten...


  • #4   27. aug 2009 man kan også bruge virkon S det er også desinfiserende det fik jeg anbefalet af min dyrlæge sidste år da min havde muk... det kan også fåes på apoteket, dog skal de nogle steder bestille det hjem, så har de det først næste dag

  • #5   28. aug 2009 hej vask med lunkent vand og vask derefter med mediscrub som findes på apoteket. dette mideel er disinnficerende og bruges bla på hospitaler til at bekæmpe stafelukok infektioner. Skinhealer fra blue jorse påsmøres derefter.

    Husk at holde infektionsstedet tørt.
    mvh katja


  • #6   28. aug 2009 Min hest blev også halt på grund af muk på et tidspunkt. Der vaskede jeg hoven i Blå biotex, det hjælper rigtig godt ..

  • #8   28. aug 2009 morgenurin.. klamt, men virker :o)

  • #9   28. aug 2009 Kristina C. Alt sammen rigtig fint, bruger selv mange af produkterne fra forever living ( er selv forhandler af produkterne) men disse har desværre ikke været tilstrækkelige... problemet er at hesten var halt, havde meget dybe sår, og står på døgnfold indtil oktober, og indtil da vil der være problemer med at holde skidt væk...

  • #10   28. aug 2009 Jeg holder med kristina. Det er vigtigt at du får fjernet skorperne og får renset det hver dag. Dens ben skal være tørre så meget som muligt da det stor trives i fugtigt miljø.
    Min har også været halt af det og det tager et stykke tid at komme over det, men bare rens, rens, rens.

    Vil dog sige at for at virkon s skal virke korrekt skal det være den korrekte opløsning OG det har en virkoningstid på et kvarter. Det vil sige at hvis du vasker i det skal du ikke tørre eller vaske det af i et kvarter.

    Mvh Malene


  • #12   29. aug 2009 Jeg brugte zinksalve sidste år da jeg havde jo heste med muk. Det gik virkelig hurtig og det var billigt!

  • #14   29. aug 2009 kan du ike læse hva der står ??????

  • #15   30. aug 2009 hejsa jeg plejer at vaske rent tøre og atamon. det er billigt og rigtig godt det har altid klaret det også ved min søn der fik en vorte der ikke gik væk med det lægen kom med og det gjorde endda pisse ondt på ham så det andet er fantastisk. mvh lotte

  • #16   31. aug 2009 Min hest har også muk lige nu. Jeg er blevet anbefalet honning, som skulle virke rigtigt godt, men efter at have læst Kristona C's besked, tør jeg ikke bruge det (; Jeg har fået et godt råd: Man skal pille skorperne af og smøre godt med helosan. Det skulle virke.
    Jeg har prøvet det, uden at tage skorperne af (min hest er meget følsom og bliver fuldstændig panisk når jeg gør det, så har valgt at lade være. Kunne ikke komme i nærheden af hendes ben i et par dage), altså bare smurt helosan direkte på muggen, og det hjælper. Jeg smører et godt tykt lag på, og jaa. Det hjælper (: Det går lidt langsomt, og er nok ikke så effektivt, som hvis man pillede skorper af. Ellers tror jeg da, at jeg ville prøve Blue Horse skinhealer, hvis det ikke hjælper. Mange herinde lyder til at være tilfreds med produktet (:
    Ellers vil jeg prøve Kristina C's metode, den lyder rigtig god og fornuftig.

    Det blev ikke lige nogen af mine erfaringer, men der er jo også mange gode tip allerede (;


  • #17   31. aug 2009 min dyrlæge siger når det er bittesmå sår må man gerne pille i dem.... ellers er det bandlyst at pille i sårene... de skal blødgøres og nullers stille og roligt.... Ellers ender man med meget dybe sår og hesten bliver halt...

    Tror det ligepræcis er dette jeg gjorde galt... Jeg kunne med min nuværende viden aldrig finde på at pille i skorpen igen.

    DEet jeg gør er at jeg laver en bandage med sæbevand med mediskrub, og lader ham stå med dette en lille time, derefter kan jeg nuller noget af skorben af, derefter skylder jeg det godt tørrer det rigtig godt, og smører det derefter med en salve....


Kommentér på:
Muk - kom med alle jeres gode råd

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce