1.003 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
4 Svar
~*Avanceret guf*~ ~*Avanceret guf*~
<b>Tråd til alle <i>avancerede</i> godbidder!
Spørgsmål til mig eller hinanden laves helst på pb!
A-M *hjælpeadmin*
0 synes godt om
aug 2008
Følger: 64 Følgere: 56 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.966
HONNINGKAGER <33
Fordej:
400 g honning
400 g hvedemel
Grunddej:
3 tsk blandede krydderier (f.eks, kardemomme, nelliker, kanel og muskatnød)
2 tsk potaske opløst i en spsk vand
2tsk hjortetaksalt
1æggeblomme
1 tsk revet appelsinskal
Flere smagsingredienser:
Tørrede frugter, f.eks.
Tørrede figner
Dadler uden sten
Nødder
Fordej:
Honning og hvedemel røres sammen til en fordej. Det foregår nemmest, hvis honningen er tempereret og flydende. Det er dog ikke godt for honningens smag at blive varmet op til over 30 grader.
Nu skal fordejen stå tildækket tørt og ikke for varmt i mindst en uge. Herved bliver den endnu mere tør og hård, samtidig med at den får smag. Fordej kan i princippet stå i månedsvis - og blive bedre.
Grunddej:
Når ugen er gået, eller hvor længe fordejen nu får lov at stå, røres resten af ingredienserne i fordejen.
Resultatet bliver en grunddej, mel tilsættes om nødvendigt, da dejen skal have konsistens som en mørdej.
Herefter er honningkage grunddejen klar til at blive tilsat flere smagsingredienser - f.eks. frugt eller nødder - og blive rullet ud i forskellige former og bagt.
Opbevaring:
Umiddelbart efter bagning er kagerne hårde. De skal igen anbringes tørt og ikke for varmt for at trække fugt. Kagerne må ikke anbringes i tætsluttende emballage.
Da de færreste i dag har et gammeldags spisekammer eller anvendeligt kælderrum, kan det anbefales at anbringe honningkagerne i en ikke lukket plasticpose i et køle-/svaleskab. Her er der tilpas fugtigt til, at kagerne bliver saftige. Senere kan kagerne så kommes i en kagedåse - hvis de ikke er spist allerede.
Holdbarhed:
Honningkagerne har en naturlig lang holdbarhed. De kager, der ikke bliver spist til jul kan bruges til Valentines - eller til næste jul!
Kagerne skal blot opbevares tørt. Et par dage før, de skal spises, stilles de fugtigt.
Honninghjerter:
Grunddejen udrulles med en kagerulle til en tykkelse på 1 cm.
Dejen udstikkes i hjerter.
Disse bages på en bageplade med bagepapir i ca. 14 min. Ved 170 grader.
Når kagerne har trukket fugt nogle dage, er de klar til spisning.
Honningbomber med tørrede finger:
Honningkage og tørret frugt er en særlig heldig kombination. Her er brugt figner. Dadler er også meget velegnet, husk i så fald at tage stenene ud.
Grunddejen tilsættes tørrede figner, der er hakket i mindre stykker. Husk at fjerne stilken.
Dejen udstikkes i runde former til figenbomber.
Disse bages på en bageplade med bagepapir i ca. 14 min. Ved 170 grader.
Når kagerne har trukket fugt nogle dage, er de klar til spisning.
Tips:
Honningkagedejen kan udstikkes i mange former og grundkagen er anvendelig i desserter som en saftig og krydret lagkagebund.
aug 2008
Følger: 64 Følgere: 56 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.966
først tager du en lidt stor skål som du skal bruge som sliksten...
så tager du LIDT! vand i den og skære fx. nogle gulerødder og æble og pære det skære du i skiver og ligger som en overflade på bunden eller måske over vandet noget af det (ved ikke om det jo flyder). så tager du lidt vand igen oven på det og tager lov på og ud i fryseren... "vente vente vente" når så vandet er froset tager du det op igen og tager nogle skriver gulerødder, æble og pære og lidt vand igen, ud i fryseren igen og vente... sådan bliver du ved
aug 2008
Følger: 64 Følgere: 56 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.966
Du skal bruge:
250 g havregryn
75g cornflakes
250 ml vand
1 tsk sukker
3 gulerødder
2 æbler (man kan også putte lidt pære i hvis man gerne vil.
25 g margerine
5 mariekiks
2 skiver rugbrød
1 skive toastbrød
Lidt hvedemel for at holde det sammen.
Tænd ovnen på 200 grader. Riv gulerødder, æbler (og pærer) og bland med sukker og lidt vand ad gangen. Dernæst smuldres toastbrød, rugbrød og mariekiks i. Tilsæt cornflakes og skær margarinen i mindre stykker og rør den i (margarinen må IKKE smeltes). Hæld havregryn i og til sidst hvedemel. Rør dejen ud rimelig stiv og rul den til små kugler, der trykkes flade og sættes på en smurt bageplade (eller på bagepapir). De skal bage i ca. 25 min, eller til de er blevet sprøde.
aug 2008
Følger: 64 Følgere: 56 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.966
Du skal bruge: 250 gram knust byg eller havre, 250 gram klid,1 flaske hvidtøl og 2 rå æg. Bland det hele sammen i en skål og server den for hesten! OBS! denne drik skal give HØJST hvert halve år, og bestemt ikke mere! Da det er en enorm vitamin - og protein bombe. '
~*Avanceret guf*~
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside