1.019 visninger
|
Oprettet:
hvorfor vegetar? {{forumTopicSubject}}
hey hg
nu sidder jeg her, og skal lave en måneds-opgave til imorgen.. jeg har så valgt at skrive om hvorfor man bør blive vegetar, og hvad der er godt ved det.. MEN jeg skal så også skrive 5 gode argumenter - jeg har indtil videre fire; fordi man redder gennemsnitligt 85 dyr, hvert år. det er sundere for miljøet. det er sundere at leve uden kød & man har mere mulighed for selv at dyrke sin egen mad (:
har i nogle gode argumenter for at blive/være vegetar?:D
btw. passer det virkelig at man redder gennemsnitligt 85 dyr om året hvis man er vegetar?o;.
knus (:
nov 2008
Følger: 126 Følgere: 106 Heste: 2 Emner: 90 Svar: 819
nov 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Heste: 1 Emner: 209 Svar: 3.604
Syntes det er nogle gode grunde du har fundet
sep 2008
Følger: 260 Følgere: 281 Heste: 1 Emner: 402 Svar: 6.285
Kilde "Diet for a small planet, Frances Moore Lape."
Og apropos de 15 millioner der dør af sult hvert år; ud af disse 15 millioner dør der 13 millioner børn under fem år.
Med denne tanke in mente er det skræmmende, at over halvdelen af verdens kornproduktion anvendes til opfedning af slagtedyr.
Kilde: "The Vegetarian Society/London"
55% af amerikanernes indtag af gift i maden stammer fra kød, mens korn, frugt og grøntsager er nede på 1-6%
(23% fra mejeriprodukter)
Kilde: http://www.dyrenesret.dk/122.htm
Nedsatte amerikanerne deres kødforbrug med bare 10%, ville der frigives så meget vegetabilsk protein, som nu ædes af slagtedyr, at det kunne brødføde 60 millioner mennesker.
Kilde: Ernæringsforsker Jan Meyer
97,5% af det Dioxin (kræftfremkaldende og hormonforstyrende kemikalie) som amerikanerne udsættes for stammer fra animalske produkter (34% mejeriprodukter, 32% oksekød, 11% hønskekød, 11% svinekød, 7% fisk og æg 3%)
Jane Plant, dit liv i dine hænder
JEG synes det bedste argument for at spise vegetarisk er, at det ser helt vildt lækkert ud. Frugt og grøntsager har alle mulige farver og smager fantastisk! Efter min mening er det bare lidt mere fristende end et stykke dyrelig.
En kødspiser i Danmark belaster miljøet med i gennemsnit 12 ton CO2 om året, mens vegetaren bidrager med 0,6 ton.
"Det kærlige køkken", Kirsten Skaarup
Har set den her video inde på youtube, tror den hedder go vegan eller noget der hen af - der fortælles, at hvis man kun spiser plantemad kan man lade vandhanen løbe hele dagen alle 365 dage om året, og man ville stadig spare mere vand end hvis man støtter kvægindustrien. Det er da lidt vildt.
Husdyrproduktion udgør 18% af den globale opvarmning (større end transportsektoren). Det er estimeret, at der slagtes 56 milliarder dyr årligt
I år 2050 vil der være dobbelt så mange slagtedyr, dvs der vil blive slagtet over 100 milliarder årligt .
Kilde: http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=18470284
OVERKILDE = http://vegetarkontakt.dk/?-gode-argumenter-for-at-spise-vegetarisk=12061
hvorfor vegetar?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside