{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.926 visninger | Oprettet:

Burde jeg aflive? {{forumTopicSubject}}

Det her bliver sikkert et lidt langt indlæg - men jeg håber i har tid og mod på at kæmpe jer igennem.

Jeg har denne skønherlige pony, som har været i familien i 8 år og 3 måneder..

Hele hans levetid hos os, har han fungeret fint, og haft det skide gode. Ridning, var også nemt, og han var en helt anden end han er idag..

I December 2010, fik vi ham hjem igen efter udlån, fra nogen vi troede han havde det godt hos, men som viste sig at være lidt modsat.. (Længere historie.)

Han kom hjem, en smule for tynd, INGEN vinterpels (og han havde ingen dækken, pga. de kun gik ude 2 timer om dagen, og ellers stod de i en varm stald.), og hans øjne var helt døde, og kraftig forfangen..

Helt indtil slutten/april måned, havde vi prøvet forskelligt mad og brugt en masse tid på ham, så vi kunne få opbygget en sund hov, oveni forfangenheden, og få noget liv i ham.

Biotin og vitaminer fik han, og i sidste ende, koms hans gnist bare tilbage.

Siden da, har jeg simpelhen nydt at se så meget gnist i ham, og han elsker at træne, se ridning, gå på fold og æde græs..

- Jeg elsker at se det vi har forvandlet ham til, men når jeg tænker tilbage til, 2007, inden han blev udlånt, er det samme hest, men bare ikke samme personlighed. Denne udlån har uden tvivl ramt ham hårdt..

- Som skrevet er han jo kraftig forfangen, og halter ihvertfald 2/7 d. Nogen gange er det bare lidt "øm" (som hvis vi lige skal gå på sten nogle få meter), og andre dage, har han virkelig ondt. Det er dog på sten og ujævne hårde underlag..

Men ligeså snart han kommer ind på noget blødt, så er han frisk på ballade.

Med tiden på det sidste synes jeg det er blevet en liiiiiiiiiiiiiiiiiille smule værre end normalt, også alligevel ikke.
Nu er han røget over på noget specielt forfangenhedsfoder(til heste der er forfagne og har svært med at skifte stof.) vi har fundet, er på biotin, vitaminpiller og linamix(der binder sukkeret til leveren).

Så nu krydser jeg for at det hjælper med det nye foder.

Men hvad nu hvis det ikke gør? Hvad nu hvis han til sommer får at vide at sommergræs(fattigt enggræs) er forbudt?

Jeg har selv "leget" med tanken om det var bedst at få ham aflivet. Men det der konstant stopper mig, at han ikke engang har været glad i et år. Hans gnist bliver jo større og større, og der er stadig et halvt år til før at han har haft en gnist i et år..

Min lyst til ridning bliver større for hver gang, samtidig med at min jordtræningslyst også bliver større. Min lille prins er 112, og jeg kan derfor "kun" bruge ham til hyggeridning/turridning og jordtræning og skovture(som han desuden EEEEELSKER!)

Min mor vil også rigtig gerne ride, hvilket også er godt for hendes ryg, og synes også at jordtræning er hyggeligt..

Der er ingen tvivl om at, hvis Aram til sommer får at vide NUL græs, jamen så bliver han aflivet. Af den grund, at det er rimelig umuligt at finde noget jordfold(medmindre vi kan det) tæt herpå, så jeg kan holde øje med ham, og at det jo så betyder hans "frihed" er mere væk - hvilket jeg er bange for kan give "tilbageslag" fra hans udlån, at han var spærret inde hele vinteren næsten..

+ Han har muligvis også kræft .. Ikke sikkert, men min mor og jeg har funden en knude bag øret på ham, og hvide/skimle heste får jo ofte melanome kræft. Om hans så er god- eller ondartet, hvis han har det, ved vi jo ikke. smiley

Men er det bedst at gøre det snart, mens han har det godt og ikke får det værre med hans ben?

Eller burde jeg lade ham nyde tiden, indtil det sidste, selvom han måske får det værre?

Jeg hælder klart mest til at jeg bare beholder ham til det sidste han kan klare. Han fortjener ikke at skulle gå og have "mere ondt" end han allerede går og har, og han skal kunne holde til de ting, som han elsker, så det i sidste ende ikke bliver "træning - lave noget - endnu mere ondt".

Hvis det var JERES hest, og i stod i denne situation, hvad ville i gøre?

- Jeg beder jer om at droppe det der med at beholde ham, selvom han har ondt engang imellem, holde det for jer selv. Han skal ikke have lov til at have mere ondt end han kan holde til, og kan holde ud.. ;-)) Og dyrlæger er inde over det.

Boots har vi ikke prøvet - selvom vi har snakket om det, og det skulle vi gerne prøve her til vinter/næste år, når pengene rækker til det, da han skal have tandlæge, pas og alt muligt inden året slutter :o))

Problemet er at vi skal vente på dem fra USA, da hans størrelse "kun" findes derovre *tal om små fødder, fniiis!*


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Burde jeg aflive?
  • #1   17. okt 2011 Jeg kan ikke sige det - det er i sidste ende kun dyrlægen der kan det så jeg ville klart spørge dyrlægen til råds;).

  • #3   17. okt 2011 Puha, den er svær.
    Jeg kan kun sige, følg dit hjerte.
    Jeg ved virkelig ikke hvad jeg ville gøre, tror først man ved det, når man selv står i det, og så alligevel ikke.

    Men hvis hesten ikke har smerter der genere ham, ville jeg nok vælge at beholde ham. Har selv en pony med spat, og jeg ville beholde ham, selvom han måske ikke kunne rides.


  • #4   17. okt 2011 Hvis i valgte at læse en af de sidste linjer - om at hvad havde I valgt at gøre, hvis det var JERES hest, og i stod i sådan en situation?

    Dette er ikke mening i skal tage beslutningen for mig - laaangt fra, for jeg beslutter aldrig efter et forum herinde, men altid fra min mor, jeg, min far, min hest og dyrlæge smiley


  • #5   17. okt 2011 kræften ville jeg lige tale med dyrlæge om. Men hvis hesten har en vis alder (15 +) er der ingen grund til at bekymre sig om den. Ofte dør de af alderdom inden de dør af skimmelkræft og den sidder jo ikke et sted, hvor den generer, den knude.

    Det andet bør du vist drøfte med din dyrlæge og ikke herinde. Og med din familie. Føler med jer og håber i træffer den rigtige beslutning.


  • #6   17. okt 2011 Ville ønske jeg kunne hive ham hjem til mig så han kunne bo i haven. Min have er dog nooooooooooooget lille *GG*. Så muligheden for at lave jordfold ude ved opstaldning er svær, da der allerede er trængt med foldplads.. smiley

  • #7   17. okt 2011 Lone - nej, men den kræft kommer jo også inden i kroppen. Men, jeg tror også at det "kun" er den, da han ikke har ondt andre steder, eller andet. smiley

    Han er 11 smiley


  • #8   17. okt 2011 Hvis han ikke kan tåle at få græs, hvad så med at lade ham gå på græsfold med mundkurv? Så får han jo kun et par strå ad gangen = mindre græs.

    Det er rigtig hårdt at aflive - men det er lige så hårdt at se hesten have det dårligt.


  • #9   17. okt 2011 Ja du kan også lade ham gå på græs men med mundkurv;) det hjælper.

  • #10   17. okt 2011 Sofie - en forfangen hest der ikke kan tåle græs - kan ikke tåle græs bare lidt af gangen.

    De sidste varme nætter er han kommet ind totalt stokhalt pga. det har været meget sukker i rigtig kort græs på folden smiley

    Ellers havde jeg gjort det og mit "emne" havde ikke været tilstede her smiley

    Har haft en hest der blev forfangen i februar, og gik på totalt kort græs.. én varm nat, og hun blev forfangen .. smiley


  • #12   17. okt 2011 svær situation.. Men forstår ikke - hvis dyrelægen siger, - NUL græs, kunne en mundkurv så ikke være en løsning?

  • #13   17. okt 2011 Når jeg skriver nul græs - så gør det det jo ikke ok, at der kommer en mundkurv på.. længden på græsset er totalt ligegyldigt, problemet er de mange varme nætter - en masse sukker i græsset, så bare små bider et par timer er jo hammer farligt.

  • #14   17. okt 2011 han står på kooort græs lige nu, men når de varme nætter har været der kommer han også utrolig meget haltende ind.. Jordfolde ligger MAAAAANGE kilometer væk fra os, og vi har ingen mulighed for at lave jordfold, da de allerede har træng til folde smiley

  • #15   17. okt 2011 hvad med at overveje et par sko til ham ? og hvad med at tage ham ind om natten, det gør jeg ved min

  • #16   17. okt 2011 self. er det ærgeligt at aflive den, især fordi at den jo ikke er gammel! men jeg ar også haft en pony som vi blev nødt til at aflive pga. skade og hun var kun 8-9 år!:( og det er altså virkelig hårdt, for den var bare dejlig!<3 I sådan en situation skal man ALTID tænke på hvad der er bedst for hesten! selvom det sårer en, men når man har en hest, sårer det endnu mere at se en du elsker lide! smiley jeg håber at det går iorden og at du ikke skal aflive den! smiley

  • #17   17. okt 2011 Huuha, jeg havde nok valgt aflivning... Med min første pony trak jeg den aaaaalt for længe og har stadig sort samvittighed over det den dg idag. Drømmer til tider om hende, hvor hun staig lever og er i en forfærdelig forfatning.
    Men nok om mine issues.
    Lille luna har også været forfangen og hvert år går jeg rundt med knuder i maven, for hvordan har hun det idag? Den stress gør at jeg konstant er i alarmberedskab og hader forår-sommer-efterårsperioden, men indtil nu er det da gået godt.
    Men hvis hun bliver syg igen, så er det dyrlæge med det samme og derefter DAKA!


  • #18   17. okt 2011 Var det min, havde jeg aflivet den... Imens den stadig er glad og har det godt.. Man ved aldrig hvornår det ligepludselig vender

  • #19   18. okt 2011 ser du skriver flere gange nedbidt græs, har været skyld i forfangenhed og ja netop når græsset er bidt helt ned, indholder det rigtig meget krudt fordi det kæmper for at skyde, så lidt længere græs er ofte meget bedre for hesten.

    Bar det min hed det røngten så måtte vi se hvor meget hovbenet er drejet og samtidig sko på. min gamle endte med ringsko med silikone indlæg. den fik nye sko og ordnet hove mindst hver 6 uge. Så jeg havde beholdt hesten og kæmpet som du indtil den mistede sin gnist.
    Jeg ville finde en jordfold. medmindre dyrlægen siger hovbenet er drejet og den blir aldrig smertefri.

    Igen det er jo ingen skam at aflive sin ven, mens den har det godt. selv om vi alle lige skal have de sidste måneder med. Skulle jeg ihvertfald.
    held og lykke med hesten.


  • #20   18. okt 2011 Det ved man kun selv!

    Hvis hesten er top-frisk i hovedet, og kan holdes riemlig ok fysisk, synes jeg ikke, man behøver aflive. At man kan vælge det alligevel, er helt ok!

    Min har astma og støvallergi, dårlige ben, men er 100% rengående, og MEGET frisk i hovedet - som da hun var 4. Og nyder livet. Derfor ingen aflivning. Endnu..

    Men jeg tænker tit på det, for at forberede mig på det! Kan stadig græde, når jeg tænker på det, men det bliver bedre og bedre = jeg forbereder mig på DEN dag.. smiley


  • #21   18. okt 2011 Ps. Jeg tænker selv, at når jeg uden at kny tænker om min hest, at det ville være bedst for hende at blive aflivet, så er det tid, og så vil det være nemt for mig. Fordi man tager beslutningen udfra hestens livskvalitet.

    Nu hvor hun stadig nyder livet og er meget kæk, ville jeg føle det som at frarøve hende livet, ikke at "lade hende komme et bedre sted hen". smiley Håber I forstår, hvad jeg mener.

    Altså man bliver nødt til at vende den om, og rent logisk se på, hvor har hesten det bedst. I "himlen" eller med smerter etc.


Kommentér på:
Burde jeg aflive?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce