{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
672 visninger | Oprettet:

Er konkurrence forkert? {{forumTopicSubject}}

Jeg har tænkt lidt over det på det sidste, og jeg får mere og mere en fornemmelse af, at jeg synes at konkurrence er forkert. Hvorfor skal man bevise over for andre hvad man kan? og hvorfor er rossetter så vigtige. Hvis man selv kender sine værdier, behøver man vel ikke at bedømmes af en dommer. Ellers har man vel en underviser der kan hjælpe en.

Det er jo lidt uretfærdigt overfor hestene, hvad de skal stå model til, for at vinde konkurrencer, som man tit ser.
- Hvad er jeres forhold til konkurrence med levende dyr?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er konkurrence forkert?
  • #2   11. apr 2008 AS - Ja, det er det jeg mener, at hesten er andenprioteringen smiley



  • #3   11. apr 2008 CNN - Hvad med jer? det jeg har noget imod er som sagt når hesten bliver andenprioritering. Det er jo ikke alle der rider konkurrencer som de rider for at vinde. Dem har jeg da ikke noget imod smiley Men man ser det rigtigt tit, at hesten bliver behandlet unfair.

  • #4   11. apr 2008 jeg er ikke imord det fda jeg selv ride konkurrence men jeg rider ikke for at vinde men bare for sjov...

  • #6   11. apr 2008 Kristine F - Enig!

  • #8   11. apr 2008 Taler du om Tina lund? Fatter ikke hun kunne få lov at vinde på en hest med huller fra sporerne!

    Det er også det jeg mener. I forbindelse med konkurrence, gør folk tit sindsyge ting på hestens bekostning for at vinde! Dét er forkert!


  • #11   11. apr 2008 Der er mange dårlige eksempler på ryttere der simpelthen kun tænker på at vinde og hvor konkurrencer er alt for dem.

    Se bare på dem, der vil prikke hul i deres heste bare for at starte.

    Jeg har intet imod stævner overhovedet. Jeg har set folk der har redet rigtig flot og afslappet på deres heste til dressur konkurrencer og modsat har jeg set heste der er blevet pisket i trailer og foran spring.

    Problemer er nok, at mange tvinger deres heste ud i stævne verdenen før hestene er klar. De kan ikke klare det store pres de får og er ikke trænet nok hjemmefra, derfor bliver rytterne vrede og irreterede på hesten, fordi den lige pludselig ikke reagerre på deres signaler, selvom det er deres egen skyld. De kunne jo bare have trænet hesten bedre.

    En anden ting er dommerne.. Og reglerne - hvor latterligt er det lige man SKAL have spore på til dressurstævner???


  • #13   11. apr 2008 Kristine: Nemlig. Også fordi at ryttere, der måske overhovedet ikke har styr over deres ben - er tvunget til at ride med spore. Og klart nok rider de med dem i hverdagen når de også rider konkurencer. Ikke så underligt der er mange ponyer og heste der er schenkeldøve. Jeg syntes det er fint at ride med spore til pynt og til at forfine hjælperne (IKKE som fremad-middel) , men ærligt talt er det også pænest at ride uden.

  • #14   11. apr 2008 Jeg synes bestemt stævner og alle former for konkurencer, hvor man bruger andre levende væsener end en selv til at yde noget for at vinde - er dybt forkert og hensynsløst. Det er en fuldstændig misforstået form for konkurrence. Oprindeligt er konkurrencer noget hvor man selv får lov at svede, yde noget, og 100% selv kan mærke, hvornår man ikke kan presses længere. At pålægge alt dette, til et andet helt uskyldigt væsen, er respektløst og umenneskeligt.

    Jeg vil gerne uddybe lidt senere smiley


  • #15   12. apr 2008 jeg synes det er fint nok - for det meste
    jeg er ik så meget til spring, da jeg ofte ser folk som river hesten i munden, og pisker den for livet løs
    men altså hvis hesten elsker det så ser jeg intet problem


  • #16   12. apr 2008 jeg synes heller ikke selv om konkurence men tror måske også der er nogle heste som har det okay med det men bestemt ikke alle og synes heller ikke man skal gøre det men for nogle kan det være okay.

  • #17   12. apr 2008 Jeg synes det er fint bare man ikke slå hesten fordi den ikke lige vandt.

    Jeg har det sårdan at stævner er lige som når jeg øver spring der er bare flere heste og der er fler mennesker.


  • #18   18. apr 2008 Jeg synes ikke at selve konkurrence princippet er forkert. Folk vil jo gerne vise hvad de og deres heste kan men jeg har rigtig meget i mod dem som som bruger vold og magt til at vise deres heste frem. Rider ikke selv konkurrence simpelthen fordi jeg er en kylling men deltager da nogle gange til små hygge stævner som f.eks. denne: (link fjernet)



Kommentér på:
Er konkurrence forkert?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce