Kile og sko {{forumTopicSubject}}
Hej alle
Jeg har en ung vallak på 5 år. Han er urengående på venstre bagben. Han et blevet behandlet 2 gange med noget der blev sprøjtet ind i han glideled i hasen. Og det hjalp han var rengående indtil vi begyndte på genoptræningen. Han har kun skridtet. Og så da en derude hvor han står så ham halte på folden når han løb. Trak jeg ham på hårdt underlag for at se og det stadig var slemt eller bare fordi folden var mudret og ujævn. Han var næsten rengående på grusvej.
Nu er han så begyndt at slå i galop hvis jeg beder om en trav på banen. Dyrlægen kommer på onsdag.
Han er samtidig lidt skæv i krydset grundet han har brugt sit ben forkert.
Mit spørgsmål til jer er så, tror i det ville hjælpe at smide bagsko på ham. Evt med kiler i så han bliver løftet i den ene side? Den side hvor han er skæv. Han var meget ømfodet før han fik forsko på og kunne måske forstille mig det var det samme bagpå. Han gik meget bedre da han fik på i fronten.
Nogen der har prøvet noget tilsvarende? Eller har erfaringer med kiler eller såler med løft så høre jeg hellere end gerne fra jer
nov 2007
Følger: 5 Følgere: 14 Heste: 2 Emner: 70 Svar: 1.378
Men kiler skal man være mere varsom med. Min hoppe fik i sommers kiler på begge forben(Det skal umiddelbart på begge ben for ikke at skabe ubalance) på grund af en seneskade på det ene forben.
Det største problem ved kiler er at det hjælper et sted men ændre senerne et andet sted. Dette betyder at kiler faktisk kan medvirke til en ny seneskade hvis ikke de bliver brugt varsomt. Og derudover er det en rigtig dårlig idé at ride på asfalt med dem.
Man skal altid være varsom med at ændre på benstillingen og specielt med kiler.
Jeg vil anbefale dig at vente på dyrlægen kommer og så høre hvad han/hun mener der er galt og når det vides kan man sætte behandling igang.
jan 2004
Følger: 50 Følgere: 39 Heste: 5 Emner: 134 Svar: 2.290
jan 2015
Følger: 3 Følgere: 26 Heste: 3 Emner: 85 Svar: 2.122
Og jeg ville sætte hesten nu, evt på en sygefold, men i hvertfald ikke ride/genoptræne ind til efter jul, hvor jeg anbefaler du får dyrlægen ud, og får talt igennem hvad prognosen er for at din hest kan komme sig.
To gange ledbehandlinger, og synligt skæv muskulatur pga smerteaflastning viser det allerede har været et langvarigt forløb, og hesten er jo tydeligvis stadig halt.
Der er ingen tvivl om, at godt smedearbejde er vigtigt også når man har en skadet hest, men det skal være et samarbejde mellem smed og dyrlæge, fordi vi som almindelige mennesker oftest vil have svært at forklare fagsprog videre fra dyrlæge til smed, og det som er et godt sygebeslag til en slags skade kan ved forkert brug til en anden slags skade gøre at hesten bliver kronisk syg og skal slås ned.
Mvh Charlotte
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.500
Find årsagen.
Når du kender årsagen (eller - har et kvalificeret bud på årsagen), så er det jo bare at se i lærebogen hvad der fungerer som håndtering af x problem.
Gentag - find årsagen, fjern årsagen indtil du har fundet ud af alle problemerne, og fundet løsninger.
Af og til kan man ikke fjerne årsagen, men så kan man oftest gøre noget ret godt til fx at lindre.
Hvad jeg IKKE havde gjort
- lyttet for meget til folk i tilfældigt internetforum, der ikke kan se min hest og ikke ved hvad den fejler eller hvad man har gjort tidligere.
- jeg ville heller ikke afprøve diverse ting og behandlinger i tilfældig rækkefølge - men derimod gå systematisk frem - hvad ved vi om årsagen? Hvad kan jeg forvente virker, og hvor lang tid skal jeg vente på virkningen.
-Jeg havde heller ikke redet på en halt hest.
- Sygefold kan være godt for at give skaden ro - medmindre der er tungtvejende argumenter imod.
Go bedring med hyp.
sep 2015
Følger: 6 Svar: 3
Kile og sko