1.147 visninger
|
Oprettet:
Josefine og Bette Nøk<3<3
Tilmeldt:
15. mar 2015 Følger: 145 Følgere: 129 Heste: 4 Emner: 40 Svar: 106
Tilmeldt:
15. mar 2015 Følger: 145 Følgere: 129 Heste: 4 Emner: 40 Svar: 106
Opbygning af muskler {{forumTopicSubject}}
Hej HG.
Hvordan opbygger i muskler op på jeres heste?
Da min hest er en del muskelfattig her for tiden, og derfor ønsker jeg at opbygget nogle muskler på hende.
- Hun kan ikke longere(vi arbejder på det), men hun er så ligeglad med lyden fra pisken og min stemme(hun kan godt gå rundt).
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Muskler er absolut intet bevendt hvis de ikke er ”designet”. En bryggerhest har meget store muskler, men disse store muskler gør ikke så meget gavn på en dressurbane i de høje klasser, men gør underværker foran en tung vogn.
Det giver heller så meget mening, hvis du ønsker at din hest skal ligne en dressurhest, fordi den har den flotteste muskelsætning. Hvis du i øvrigt hader at ride dressur, og kun kan ”kravle” dig igennem en LD (et tænkt eksempel, jeg ved ikke hvad du rider)
Som grundregel så har hesten præcis de muskler af den størrelse, som passer til det arbejde som den dagligt sættes til at lave, og ikke mere. Af den grund er rygmusklerne alt andet lige bare større på en velredet dressurhest, end på en skovturshest som bare går og ”dasker”
Du kan godt målrette muskelopbygningen i en periode, men når du så stopper med den aktivitet, ja så forsvinder musklerne også, ”use it or lose it” er hovedreglen med muskler.
Dertil kommer hestens gener, hvis du har en meget spinket og fint bygget hest, så er det bare svære at bygge de store muskler, end hvis du har en mere kraftigt bygget.
Så i min verden giver det mere mening, hvis du først finder du af hvad du ønsker at ride, tur, dressur, spring, distance…….. også rider din hest på en sådan måde at den sætter de muskler, som skal bruges til at optimere denne rideform.
mar 2015
Følger: 145 Følgere: 129 Heste: 4 Emner: 40 Svar: 106
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Og hvis du ikke gør andet, så vil disse muskler ikke ændre sig. Ønsker du at ride højere dressur/spring?
En spinkel traver, bliver rigtig svært at få til at lige en DV-dressurhest, eller hvad dit mål er?
mar 2015
Følger: 145 Følgere: 129 Heste: 4 Emner: 40 Svar: 106
feb 2008
Følger: 1 Følgere: 5 Emner: 20 Svar: 2.874
Personligt synes jeg, at longering er ca. ligeså spændende som at se maling tørre Det er med andre ord ikke noget, jeg gør ret meget i - og når/hvis jeg gør, så kører jeg fra jorden i dobbeltliner, det finder jeg langt mere effektivt. Hvis din hest er en travhest, så er den vel også tilkørt, og så kan det meget vel tænkes at den har langt lettere ved dette koncept end ved alm. longering.
Hvis jeg var dig, så ville jeg opbygge musklerne fra ryggen af hesten: brug den. Rid dig nogle gode ture i vekslende terræn og på vekslende underlag, rid noget fornuftig dressur, hvor du fokuserer på at hesten vender rigtigt (og ikke så meget på, om den “bukker nakken”) og sporer rigtigt, dvs. er ligeudrettet på lige spor og korrekt bøjet gennem hele kroppen på buet spor - og det lyder måske nemt og kedeligt, men det er nu ikke altid så nemt endda
Nyd træningen og hinandens selskab, og husk at der skal 3 gange ugentlig træning til for at opretholde kondition og muskulatur - så der skal minimum 4 gange træning til for at se en forandring. Så skal du bare se, når det bliver forår/sommer.
mar 2015
Følger: 145 Følgere: 129 Heste: 4 Emner: 40 Svar: 106
Og plejer, at ride mamge turen, men efter som jorden er hård er det svært
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Der næst lån nogle teori bøger om hestetræning inden for dressur og spring, og gerne nogle om anatomi, for derigennem at få noget viden om hvad hesten er for en størrelse, og hvordan du skal træne for at bygge muskler på.
Jeg ved godt dette er en noget større opgave, end bare at læse en kort besked i denne tråd. Men det kræver bare noget baggrundsviden, som ikke kan giver kort.
jan 2004
Følger: 50 Følgere: 39 Heste: 5 Emner: 134 Svar: 2.290
Jeg kender godt din udfordring, og det er bare svært at få de slanke muskler på en travers hals til at se ud af noget, når den ikke har generne med i rygsækken, der skal til
Til gengæld har du en stærk og muskuløs bagpart, som er motoren, når der skal fart på.
Longearbejde er godt til at styrke overlinjen, som ofte på travere er lang. Noget af det jeg bruger meget er slangegang - masser af volteskift, volte tilbage. Det giver rigtig god koncentration, så den bibeholder bæring i ryg og hals.
jul 2015
Følger: 4 Følgere: 10 Emner: 92 Svar: 1.643
Det nytter ikke bare at ride en masse slangegange, det er måden hvorpå slangegangen rides som har betydning. Hesten skal bruge sin ryg, den skal være smidig til at lave skiftet, og den skal træde godt ind under sig, og den skal spore korrekt. og det er ikke noget man bare sådan lige får hesten til at gøre, ved at ride slangegange.
Dertil er det ekstrem vigtigt at rytteren kan sidde i fuld balance, hvilket er pisse svært, det kunne jeg i hvert fald ikke da jeg var LC rytter, (jeg har brugt det sidste år intensivt på at træne min opstilling, da det bare er alfa og omega, i målet for at ride en hest lige, og jeg er ikke i mål med dette projekt, selvom jeg har redet flere heste op fra nul til LA klasserne).
Det er bare hammerne svært, at ride en hest, således at musklerne kommer rigtigt, jo mere jeg lære, jo mere ydmyg bliver jeg over for opgaven, så derfor læs en masse teori, så du har den del i orden.
sep 2013
Følger: 16 Følgere: 23 Heste: 3 Emner: 8 Svar: 282
sep 2013
Følger: 16 Følgere: 23 Heste: 3 Emner: 8 Svar: 282
Opbygning af muskler