{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.262 visninger | Oprettet:

"Mister bagben" hvorfor? {{forumTopicSubject}}

Jeg har denne dejlige vallak på 5 år, som somme tider "mister" bagbenet, eller måske bare lidt glemmer, at de altså også findes??

Jeg har uploadet en video hvori man kan se det. http://www.hestegalleri.dk/video/diverse-hest/359371-morten_longerer

Han kan også finde på, at gøre det under ridning. Det er ikke noget han gør ofte, men når det sker, er det oftest når han ikke er samlet, når han traver varm eller når han traver af - er der nogen der ved hvorfor eller hvad det kan være? Er han mon bare en klumpet hest, med et lille balanceproblem? smiley

Han rides 4-5 gange om ugen, hvoraf mindst en er longering og en spring, og har altid gjort det.
Se venligst bort fra min "mumlen" i videoen, det er svært med et kamera samtidig smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "Mister bagben" hvorfor?
  • #1   15. aug 2017 Det kan være fordi han har en låsning oppe i ryggen?
    Min "taber" det ene bagben når det bagerste led i ryggen er ved at sætte sig fast, så får jeg en kiropraktor ud og så er det problem ligesom løst.
    Jeg har en masse øvelser jeg laver med ham inde på staldgangen, for at holde det løsnet. Måske det kunne være derfor? smiley


  • #2   15. aug 2017 Han blev tjekket igennem lidt efter jeg havde købt ham, ca. et års tid siden - intet er blevet værre, tværtimod faktisk, og på daværende tidspunkt, havde han ingen låsninger.
    Jeg har også fået en masse øvelser af fysioterapeut og dyrlæge, som jeg også bruger på ham. Det kunne jo i princippet godt være, men jeg tvivler, i og med at han intet havde på daværende tidspunkt, og at han altid har gjort det smiley


  • #3   15. aug 2017 Min dreng på 7 år gør det samme, men han er tjekket i alt og der er ingenting at finde ??

  • #4   15. aug 2017 Jeg ville prøve at få kiropraktor og massør ud en gang til, for at være sikker på der ikke blev overset noget.
    Det kunne godt ligne at han har en løsning i ryggen eller i krydset. Det kan også være at der en hvilv der er ruteret som kan give problemer.
    Det ligner at han ikke rigtig er løsnet bag til. prøv kioptraktor og massør. vis dem videoen og forklar.


  • #5   15. aug 2017 der behøver ikke nødvendigvis at være synlige tegn på låsning.. din hest ligner en med et låst SI led.. og samtidig svage høftebøjere.
    jeg anbefaler alle at få deres heste tjekket af en uddannet SI led behandler en gang om året og ellers efter behov og ved forandringer.

    og så vil jeg anbefale at du træner overkrydsning af bagbenene evt hen over en skum madras og når i bliver bedre til det så over bomme altså fra jorden.. og leg med versader under rytter hvor der trænes i korte intervaller på 8 taller og tempo skift i alle gangarter.


  • Tanya V
    Tanya V Tilmeldt:
    aug 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 96
    #6   15. aug 2017 min part gør det samme og min lærer siger der bare er fordi han lunter, og ikke koncentrere sig. måske det bare er det samme?

  • #7   15. aug 2017 AS nu siger jeg heller ikke, at jeg pt er 100 på at der ingen låsninger er, men at jeg til deles er sikker på, at det ikke er derfor han gør det. Men om det nok nærmere er mangel på koncentration og balance, når det kun er udenfor samlingerne og i opvarmning og nedkøling. Desuden er det ikke noget han ofte gør, men somme tider hænder det.
    Opslaget gik ikke ud på, hvorledes han skulle se ud til at være låst, men en grund til at hvorfor han mon gjorde det.
    Dertil ikke sagt, at jeg ikke er glad for din kommentar, og at jeg selvfølgelig vil undersøge det nærmere smiley


  • #8   15. aug 2017 der er også 2 forslag. Men jo det var netop hvad du spurgte om.

    men glem det.

    find selv ud af det


  • #9   15. aug 2017 prøv at longsere ham over bum og udfordre hans hjerne lidt, så han ikke keder sig. Det kan også sagtens være den grund. at han simpelthen keder sig og ikke passer på.
    prøv at få ham til at få mere gang og aktivitet bagtil. måske det hjælper. dog vil jeg stadig tænke på massør måske kiropraktor, så fald det ikke bliver bedre. ??


  • #11   15. aug 2017 Lisette S.

    hvor i al verden har du den teori fra?


  • #12   16. aug 2017 Det vil jeg faktisk også gerne vide. for så har jeg longeret forkert hele mit liv. ????

  • #14   16. aug 2017 du kalder der bioteknik.

    så lad mig lige korrigere dig lidt her eftersom det er et felt jeg virkelig nørder.

    en lav hoved og halsholdning kan og vil aldrig skade hesten.

    og det er heller ikke korrekt antaget at lænden bliver stiv eller ufleksibel.ej heller at hestens bagben rotere .

    tværtimod!
    det der sker når hesten sænker sin hals og sit hoved er at trapezius musklen i halsen strækkes og der opnår derfor et mekanisk løft af ryggen. dette mekaniske løft giver hesten optimalpoaition i skelettet da ryggen aflastes. dertil kommer at hesten i denne position har lettere ved at lukke sammen i bagparten og træde mere ind under sig da hele skelettet i hesten er i balance.
    der hvor der opstår for et menneske, et balance problem eller styrke problem er i virkeligheden en fejlagtig konklusion. for det er ikke styrke eller balance som for hesten til at "tabe bagbenet" men derimod smidighed hen over krydset og hoftebøjerne. det er en lille muskelhæftning der er forbundet med ligamenter på overlår og hoften. den er ofte for stram og tillader derfor ikke at strække sig optimalt og benets bagudgående bevægelse bliver derfor kort blokeret og hesten "taber bagbenet".

    positionen i hele hesten er i øvrigt rigtig god her hvor hele ryggen svinger, dog mangler den i det her tilfælde smidighed i lænden også , hvilket tyder på den mangler rutine i denne longeform. Men til TS så skal du bare fortsætte som du gør og hvis du mangler råd til din longetræning så er du velkommen til at skrive til mig. jeg har brugt denne form for longearbejde i 10 år før det blev kendt at det var godt. jeg rykkede en stor springhest fra at få 6 og 6,5 i trav til 9 og 9,5 .
    denne form for longe er et fantastisk værktøj til at opnå styrke, smidighed og ikke mindst flow og koordinations evne.. smiley


  • #15   16. aug 2017 ihh stavekontrollen har rettet det til Bioteknik ???? der skal naturligvis stå Biomekanik

  • #16   16. aug 2017 hesten kan ses på min profil og kaldes Lotten . jeg nåede desværre aldrig at få en til at filme den i longearbejde. Men den har været longeret på denne måde 1-2 gange om ugen i de 4 år jeg havde den og den blev rost så jeg fik røde ører af dyrlæge, kiropraktor og massører for dens perfekte muskelsætning samt smidighed i hele kroppen. "den perfekte ryg" som dyrlægen sagde..

  • #17   16. aug 2017 AS, min tidligere kommentar var ikke "dårlig" ment, selvfølgelig vil jeg undersøge det - det var bare fordi du skrev, at det ikke behøvede at have synlige tegn, hvortil mit spørgsmål jo var til tabet af bagbenet smiley

    Men spørgsmål igen.. Han gør det jo netop aldrig i springtræningen, samling eller andet, og det er meget sjældent, altså slet ikke hver gang i rider, og oftere i longe, når han som du siger, longere frem og ned.
    Men udover det, så er jeg glad for, at du siger, at mit longearbejde er vellykket smiley Jeg sender dig nok en PB.


  • #18   16. aug 2017 min kommentar var faktisk også henvendt til Lisette S.
    jeg bliver sådan lidt småsur når folk lukker sådan noget ud i et offentligt forum hvor du bl.a. sidder og læser de mange råd og forslag der kommer og så reagere jeg hehe ?? har arbejdet med heste næsten hele mit liv og har selv udviklet utrolig mange af de anerkendte træningsformer der er fremme nu længe før jeg anede hvem eller hvad der var gode????

    det kan jeg forklare dig meget simpelt og kort.
    din hest er under ridning vant til at have hovedet i vandret eller over holdning for at kunne se, og når der rides samling er hestens hals i holdning og self med næsen foran lod og kan derfor lave et AKTIVT løft af ryggen som altså er musklerne. det er din hest stærk i og bekendt med og derfor bliver hele bagbenet lettet i afsæt og indundergriben og hoftebøjerne bliver ikke her udsat for det samme stræk ??


  • #20   16. aug 2017 jeg har min viden fra Sue Dyson i et klip der var gratis på den side for veterinærer

    fordi du i bund og grund siger hun ødelægger sin hest og det er aldeles ikke sandt.

    jeg tror derimod godt jeg ved hvad du mener når du taler om differentiel belastning af forben ved frem og ned positionen men jeg må her nævne at denne positur i hesten ikke skal benyttes med vægt fra sadel eller rytter..

    jeg er ikke ude på at kaste med mudder selvom det nok lyder sådan. men jeg bliver skuffet når folk som har lidt baggrundsviden anvender den negativt. jeg ved der er en million mennesker som gør noget skadende på deres heste ubevidst men min erfaring er at hvis man vil hjælpe nogle skal man vælge dem der beder om det da alle i denne tid vil have svar fra en med en PHD indenfor alle enkeltspecialerne og fra specialister/eksperter og det er vi 2 ikke og derfor lytter amatør rytteren kun til det negative og det er synd og skam ..


  • #22   16. aug 2017 helt enig.. Men desværre fremvises disse metoder også kun i begrænset omfang af hvordan det faktisk bør anvendes..
    eksemplet på dette ville være for mig at nævne at hesten ikke bør gå på denne måde længere tid end 10 min om ugen , at jeg anvender utrolig mange temposkift i mit longearbejde samt jeg finpolere signalerne resten af tiden..


  • #23   16. aug 2017 og faktisk er jeg gået bort fra at lytte for meget til "eksperterne"
    samt deres videnskabelige beviser da jeg for nylig kom i en situation hvor jeg blev stillet et ultimatum af min egen viden og evidens. jeg har lært af erfaring at man virkelig skal passe på med at blive fanatisk paragraf rytter. for faktisk har den modsatte effekt. vores videnskabelige undersøgelser er uvurderlig men vi er nødt til at huske på det er levende væsner vi arbejder med og de har alle forskellige blueprints og derfor er der ting som på en hest ville være skadeligt men for en anden super godt. man skal huske at se individet bag faktaboksen..


  • #25   16. aug 2017 jeg skal prøve at finde det.. Men det er altså ved at være længe siden..

  • #27   16. aug 2017 jeg kan ikke finde den video jeg tænker på med Sue..

    Men jeg har også før henvist til Kirsten Alexa Hansen ..
    en garvet kvinde som i sine videoer giver et fint billede af hvad jeg taler om..


  • #28   16. aug 2017 du kan finde videoerne på YouTube og EponaTv

  • JM
    VIP
    JM Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 82 Følgere: 77 Heste: 6 Emner: 51 Svar: 2.930
    #29   16. aug 2017 Er det altid det samme ben den taber for så kan det være bagknæet der er synderen, det er et meget større issue end mange ryttere tror smiley

    Jeg har en dyrlæge der er nørd i ben og hun behandler mange bagknæ som andre dyrlæger ikke har kigget på men lidt har "opgivet"

    I min stald står pt en hoppe der har døjet med diverse haltheder gaffelbåndsskader mm. Nu skal den lave føl istedet men den har dårlige bagknæ som ikke er lavet tidligere hvilket de bliver nu og så er det jo spændende og se om den rent faktisk bliver gående igen smiley

    Så kan man jo sige starter problematikken i knæ eller lænd den forklaring har jeg fået men kan ikke lige huske det vi er så mange ting igennem når vi er sammen, at det nogengange jeg ikke får det hele med smiley


  • #31   16. aug 2017 mht. holdning..

    Så gavner det ikke hesten at gå med hovedet nede som i videoen da det bare bliver noget hvor den går på forparten og lænden bliver stiv.. Det er sådan set korrekt nok.

    Men hvis man hæver hovedet en anelse og sørger for den får bagparten med, så vil den hæve ryggen og den vil herved kunne bruge både den thorakale og den lumbale del af ryggen...

    Det gælder ikke bare om at hovedet skal være helt nede ved jorden, hvis man skal bruge "støvsuger" ridning skal man gøre det korrekt, ellers så skader det som lige så meget som at ride dem med høj halsføring, fejlene sker bare forskellige steder i kroppen af hesten. smiley

    Men jeg synes hesten ser låst/spændt ud både omkring lænd og hofter... Så det ville jeg nok få en til at kigge på.. smiley Ofte snubler hestene hvis de har spændte muskler, eller en nerve sætter sig indimellem.



  • #32   16. aug 2017 Min erfaring fra egne heste: problemer fra stræksene, bagerste muskler i lår, svaghed i bækken eller kryds.

  • #33   16. aug 2017 jeg har læst hvad du har skrevet. Men jeg har set mange beviser for præcist det modsatte. at hestene som bliver longeret på denne måde netop bliver langt mere smidige i lænden, er i stand til at lægge vægten mere og mere over på bagparten samt har de mindsket underhals muskulaturen og forbedret hele overlinjen samt mindsket overmuskulering i skulder og bryst. og derfor skriver jeg også jeg er gået bort fra alle de kloge hoveders mange fine artikler netop da jeg selv har modbevist denne såkaldte fakta!
    og jeg nævner også at dette er en holdning som er midlertidig og kortvarig når anvendt korrekt.

    og så må jeg lige rette dig igen. det aktive stræk du taler om kan naturligvis ikke opnås ved at hovedet er helt nede ved jorden, men det mekaniske løft opnås her samt når næsen er foran lod. denne form er ikke muskel opbyggende eller styrkende men derimod løsgørende og udstrækkende.
    når maximal flexion kan ses i ryg og lænd er det naturligt for hesten at gradvist bære hoved og hals mere eleveret som den får løsnet mere op og med korrekt tempoveksling vil der opnås bedre styrke bagtil og hele hestens bevægeapperat vil langsomt blive mere og mere mobilt og stærkt!


  • #35   16. aug 2017 jeg vil gerne uddybe flexion

    flexion er i virkeligheden rygsving. der findes 2 former
    og og ned, og fra side til side.

    når maximal flexion er opnået vil du på en hest med smidig ryg og lænd se hele hestens overlinje fra lænd til torntappe løfte sig og sænke sig i takt med hestens trin. er buen lige rund på hele stykket er der opnået maximal flexion. er der kun løft i rygdelen er der tale om manglende smidighed i lænden og evt fiksering af andre muskelgrupper der bremser det naturlige flow over overlinjen.


  • #37   16. aug 2017 åh hvor er du dog klog at høre på...

    suk. jeg vælger at svarer som jeg gør da jeg faktisk ikke gider diskuterer dette emne. jeg ved hvad jeg ved ud fra praksis, 15 års erfaring samt 21 forskellige heste som alle har gennemgået denne form for træning og er blevet 50-100% funktionel.

    jeg var ligesom dig førhen og gik helt vildt op i musklernes navne og knoglerne og ved du hvad??
    folk tænkte " sådan en pralrøv" og jeg må indrømme jeg ikke giver noget som helst for det du skriver fordi jeg har modbevist det hele i praksis og ja min sanser er mere overbevisende end alle alverdens artikler til sammen smiley
    intet ondt ment for du tror på det du gør og siger og ja det gør jeg også og sådan er vi alle forskellige smiley


  • #39   16. aug 2017 nej der er ingen fnidder.

    vi bliver bare ikke enige uanset hvor dygtig du er til at tale muskler eller knogler..
    jeg mener du tager fejl fordi jeg har set fysiske beviser for det modsatte og stadig gør..
    og det bakker jeg op med min teoretiske viden om Biomekanik, fysiologi og bevægeapparat..


  • #41   17. aug 2017 alså jeg fokusere meget med at longsere frem og ned. og jeg har reglmæssig massør ud for at massere hende faktisk en gang i måneden, fordi jeg altid vil være sikker på der ikke er noget som kan genere hende. og der for vi altid ros for hvor blød hun er over ryg kryds og røven.
    Og efter vi er kommet i gang med det, er hun blevet mere smedig og musklerne er begyndt at vise sig. hun er lige blevet 5 smiley


  • #42   17. aug 2017 Det skal lige siges, at videoen nu er sendt til kiropraktor og jeg håber på at få et svar.

    Lisette S. Nok er jeg sygeplejerskestuderende, men det der forstår jeg ikke meget af. Kan du forklare hvad der er du ser og tænker der bør gøres anderledes/trænes?
    Selvfølgelig er der større vægt på forparten når der longeres sådan her, men det er jo også sådan her heste ofte går/står i naturen når der slappes af. Desuden vil jeg ikke mene, at det i dette tilfælde er "støvsugning", for hver gang når han tager hovedet helt ned, forsøger jeg at korrigere med tovet, da jeg gerne vil have ham oppe ved/lidt under brystets højde. smiley


  • #44   17. aug 2017 Lisette S

    jeg kommer ikke med personlige spydigheder.

    ja en debat er til for at lufte meninger og erfaring osv og kræver ikke enighed..
    Men det virker for mig lidt irrelevant at sidde og tale for og i mod de forskellige teorier hvis man fra starten er forudindtaget. og det synes jeg lidt du er..
    som sagt så har jeg video på min side med en hest ved navn Lotten. jeg arbejdede med den på denne måde fra jeg fik den . den udviklede sin gang og volumen langsomt men stabilt og hver ridetur var bedre end den forrige.. alle der så hende i starten grinede af mig fordi jeg var dressur rytter men havde en meget springbetonet spring hest.. Men inden længe beundrede de hvor langt den var nået.. som jeg skrev før fik jeg desværre aldrig filmet hende i longe, det var planen da jeg ville lave små kurser for folk når jeg underviste men ja havde ingen til at filme..

    Men for at vende tilbage til emnet, så tror jeg i bund og grund vi vil det samme.. at give vores heste nogle opgaver som gavner hele kroppen og ikke kun fokuserer på at gå til ridning.. nogle mente for år tilbage at Hyperfleksion af nakken var et godt redskab , men selvom jeg aldrig har brugt det eller lyttet, gik der jo ikke ret lang tid før videnskaben bakkede mig op om at det var skadeligt. for mig var det jo pure logik..

    Men jeg diskuterer stadig med folk som mener det er ok deres heste rides snæver i nakken og halsen ind i kroppen..

    og jeg tror også lidt du gerne vil gøre mig dummere eller "værre" end jeg er.. som sagt så bygger alle mine teorier og træningsformer på erfaring, observering, resultater og fiaskoer.. jeg læser nyhederne indenfor alle træningsformer, men jeg er dybt kritisk og uenig ofte . Men tager hvad jeg mener jeg kan bruge i praksis og hvad der stemmer overens med min viden..
    jeg er helt overbevist om at du nok gør det samme. og det skal du også bare fortsætte med..

    min erfaring siger mig også at man desværre ikke kan lærer alle at have talent.. man kan kun hjælpe dem til at se når succesen er der og bryde årsagen op i små bidder som de husker...



  • #45   17. aug 2017 Jeg har en hest som har fået konstateret meget tætsiddende torntappe (røntgen), og den gør præcis det samme som din. Ikke dermed sagt at det er årsagen ved din:)

  • #46   17. aug 2017 Min gamle hoppe gjorde det igennem vores år sammen, den blev gennemtjekket af flere dyrlæger der intet kunne finde.
    Sidst fandt jeg en dyrlæge der tog røntgenbilleder af nakke som viste afklemte nerver som gjorde den "slinger". Den blev aflivet inden for 14 dage efter undersøgelsen.


  • #47   17. aug 2017 Jeg har lige fået en hurtig gennemgang af ham, han har en anelse skævt bækken og låst SI led i venstre side. Jeg får forhåbentlig behandling til ham i næste uge.
    Hun sagde at det ikke var alvorligt og nemt kunne rettes. Han havde super fine reflekser, bukkede sig fint. Men en smule mindre overtrædning mod højre, som højst sandsynligt skyldes det venstre SI led smiley
    Tak for alle forslag, skal nok opdatere med behandlingen og hvad behandleren siger, hvis det har interesse smiley


  • #48   17. aug 2017 dejligt at du fik ham tjekket smiley
    og endnu bedre at de småting der var lige blev ordnet.. smiley
    SI leddet har enorm betydning for hesten men er desværre ikke altid en synlig problematik og kan derfor være rigtig svær at finde frem til smiley håber du deler en ny video om nogle uger igen og ja thumbs up for at du longere sådan .. det er SÅ godt til dem ?


  • #49   17. aug 2017 Lisette S

    er det muligt du kan lave en video af den måde du selv ville anvende af longeform?

    Men jeg tror ikke du læser hvad jeg skriver siden du bliver ved med at bruge argumentet om bæring og styrke samt løft af ryggen. det er der nemlig ikke tale om her.


  • #50   17. aug 2017 Altså..... jeg har tidligere haft samme problem. og det var pga løse bagknæ som nogle bare har. For meget væske i knæleddene kan få dem til hyppigere, at gå ud af position. Det kan typisk ses ved vendinger og tilbagetrædning.

  • #51   17. aug 2017 Jeg skal nok lægge ny video ind. Det behøvede dog ikke, at være derfor han "mistede" bagbenet, men hvis ikke det var, burde det være uden betydning. Men nu får jeg en ordentlig gennemgang af ham, forhåbentlig i næste uge, også ser vi hvad der sker smiley

  • JM
    VIP
    JM Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 82 Følgere: 77 Heste: 6 Emner: 51 Svar: 2.930
    #53   17. aug 2017 Super spændende at se hvad resultatet bliver smiley

  • Trine A
    Trine A Tilmeldt:
    maj 2010

    Følger: 3 Svar: 7
    #54   17. aug 2017 Min 5 årige tabte også bagbenet ... jeg har trænet det væk med Art2ride, Will Faeber ... tjek det ud. Det er noget værre vrøvl, at hesten kun er på forparten når den har hovedet nede. Hvis ridefolk fokuserede mindre på hvor hoved og hals er placeret, og mere på bagpart, indundergriben og muskler i motoren/ bagparten, så ville færre heste have ryg problemer. Og i dette tilfælde kan det meget vel være det samme, som jeg opdagede: nemlig at min hest var for svag i ryg og bagpart ... det forsvandt efter et par måneders træning smiley Jeg havde inden da fået tjekket ben med røntgen, fået lagt blokader, haft fysioterapeut ude og tjekke, også osteopat ... der var intet! Men efter at have trænet efter Art2ride principper et par mdr kommenterede osteopaten, at min hest havde fået flere muskler bagtil ... OG han var stoppet med at tabe bagparten. Det hang altså sammen, konstaterede vi alle. Så få tjekket 100 procent, at der ikke er noget i vejen ... hvis der ikke er, kan jeg varmt anbefale den træning af bagparten smiley Held og lykke ...

  • Pernille S
    Pernille S Tilmeldt:
    mar 2010

    Følgere: 1 Heste: 1 Svar: 4
  • #57   18. aug 2017 Lisette S

    en dyb useriøs kommentar eftersom du ikke er villig til at vise en video af hvad du mener er korrekt longetræning.


  • #59   18. aug 2017 ja det er korrekt.

    ja jeg har læst det, og det gør mig ondt for dig..

    Men jeg mener det er uforskammet at du kun kan udtale dig negativt hver gang nogle nævner noget der modsiger dig...

    og jeg synes det er uforskammet at du vælger ikke at svare på det jeg skriver.


  • #60   19. aug 2017 Har Lisette slettet alle sine kommentarer/sin profil eller Hva?

  • #61   19. aug 2017 Ja, åbenbart smiley

  • #62   19. aug 2017 sørgeligt.. at de er slettet smiley

  • #63   19. aug 2017 Et klassisk problem med bagknæ kommer når benet er strakt og skal tilbage ind under hesten..
    det er uanset om det er for løse knæ eller for stramme..
    jeg har en hvor bagknæ er løse og hvor muskulaturen simpelthen er forsvundet for et godt ord.. og det er som at se din video.. det sker alt fra 1-10 gange og oftest i trav..

    men for løs eller for stram princippet kan være ens.. knæskallen kan låse sig fast og så "tabes" benet..
    ofte synes jeg at de døjer med bagudtrædning og at træde igennem på små volter med bagbenene.. (så i stedet for at runde og følge forbenene, så går forben på volten mens numsen bliver skudt ud af volte og skridt bliver små/besværede)..

    Så hvis det ikke hjælper at få hesten rettet ville jeg klart starte med at kigge der.. det er generelt også meget ofte et problem ved unghest hvis de f.eks står meget i boks.:)


  • #64   20. aug 2017 Han er på fold fra 8-15/19 hver dag alt efter vejret smiley Men det har jeg også selv tænkt, lidt alla unghesteknæ.

Kommentér på:
"Mister bagben" hvorfor?

Annonce