{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
741 visninger | Oprettet:

Værste oplevelse ved staldarbejde`? {{forumTopicSubject}}

Hej,
Jeg kunne godt tænke mig et staldarbejde job, men vil blot høre om der er noget man bør være opmærksom på inden man starter?

Har hørt lidt forskellige historier om blandt andet:
- Underbetaling
- Ingen udbetaling overhovedet
- At det er virkelig hårdt fysisk
- Urimelig lange vagter
- Urimelige arbejdsforhold
- og så videre.

I mit tilfælde har jeg ikke egen hest, så det er ikke en ting jeg vil kunne få problemer med smiley

Er også meget interesseret i at høre hvorfor du/ i ikke har staldjobs mere? Måske man stopper sådan et job hvis man vil have børn og hus og det. For man bliver selvfølgelig ikke rig af et staldjob,

ELLER er du / i stoppet fordi at det har været alt for fysisk hårdt i længden? Eller hvad gør at nogle stopper? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Værste oplevelse ved staldarbejde`?
  • #1   2. feb 2022 Jeg kender flere, der er blevet voldsomt underbetalt og med arbejdsuger langt over 37 timer. Ingen overtidsbetaling og forventning om, at det var sådan det var. At man skulle være taknemlig for, at arbejde hos dem. Uhåndterbare heste og knokkelhårdt.
    Desv står der unge mennesker i kø for, at få de jobs, bare det lugter af hest. Men det er sjældent en dans på roser.


  • #2   2. feb 2022 du kan ikke få en indkomst du kan leve af ved staldarbejde. der hvor jeg arbejder får man 5000kr. før skat, for over 40 timers arbejde, 7 dage i ugen

  • #3   2. feb 2022 Jeg vil sige det kommer meget an på hvor man er henne...
    Jeg har studiejob som stald medarbejder hver anden weekend. Jeg får 125 i timen ved staldarbejde.
    Udover det hjælper jeg til som groom til stævner og under almindelig træning (hestevognskørsel). Til stævner får jeg 500 pr dag + alt kost og logi betalt. Under almindelig træning får jeg 100 kr i timen.
    Alt sammen er selvfølgelig før skat smiley

    Jeg er rigtig glad for mit arbejde. Staldarbejdet er nemt, skal kun fodre, lukke ud og lægge nyt halm og wrap i boksene. Der er vogne til at køre alt wrap og halm på, så du slæber ikke på tingene i dumme stillinger.

    Jeg er under uddannelse til dyrepasser, og vil sige at det er en del hårdere end mit staldjob.. stadjobbet føles jo nærmest som ferie ??

    Når det så er sagt, er det bestemt ikke alle steder jeg ville arbejde. Alt hvor der skal muges +10 træpillebokse er nogo for mig. Det gider jeg simpelthen ikke bruge min tid på, så længe det bare er et studiejob. Er det et fuldtidsjob, vil jeg nok anbefale at køre frem og tilbage til arbejde, i stedet for at bo på stedet... Mange udnytter, at medarbejderen bor på stedet smiley


  • #4   2. feb 2022 Jeg blev opsagt på min vagt fordi jeg ikke skulle stå opstaldet derude længere smiley Betalingen var ellers god, jeg fik 1700 om måneden. jeg blev måske nærmere overbetalt smiley Lønnen var helt sindsyg når man tænker på at jeg kun fejede staldgange og fodrede heste (også selvom det var en meget stor/lang stald) smiley

  • #5   2. feb 2022 Tror virkelig det er an på hvor man er henne. Der hvor jeg var før, synes jeg ikke lønnen svarede til det jeg lavede og man kunne derfor til tider føle sig en smule udnyttet. Der hvor jeg er nu, synes jeg lønnen er bedre. Det var dog ikke et arbejde jeg ville kunne holde til at gøre 5 dage i ugen i lang tid, da jeg synes det til tider kan være fysisk hårdt - fysisk hårdt kommer dog nok også an på enkles persons fysik og arbejdes opgaverne.

    Hesteverden er jo ikke et sted man bliver rig af og være i smiley De 5 vabler man kan få og ondt i ryggen man kan få, kan jeg godt leve med lige nu, fordi jeg er tilfreds med min løn, kan lide det jeg laver laver og har en sød chef smiley
    Men som sagt man bliver ikke rig og det var ikke et arbejde jeg kunne holde til at lave 5 dage om ugen i lang tid.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.703
    #6   2. feb 2022 Man skal lige have i mente at ingen tvinger en til arbejdet, man vælger det selv, og vælger derfor også at acceptere lønnen smiley

    Jeg stoppede i en stald, fordi at det ikke fungerede for mig at min hobby var mit arbejde. Jeg mistede lidt gejsten ved at det pludselig blev arbejde.

    Arbejdet var egentligt fedt, og dejligt aktivt


  • #7   2. feb 2022 Det er fysisk hårdt. Jeg fik seneskedehindebetændelse (betændelse i håndled) af at muge ud.. En ting jeg aldrig havde regnet med. Og lønnen dækker ikke de udgifter jeg har.

  • #8   3. feb 2022 Første sted jeg arbejdede stod der bl.a. følgende i annoncen:
    - Fri HVER weekend
    - Man fik hjælp af andre staldpiger

    Jeg var først til samtale, og flyttede dernæst fra Århus til Falster på deres gård.
    Der gik ikke længe før jeg fandt ud af, at de andre staldpiger der var, kun var der for at ride. Hjælpen var hvis de selv tilbød at give en hånd med, hvilket sjældent skete, og ellers hjalp staldejer engang imellem med strøning når han havde tid.
    Første weekend fandt jeg ud af, at dét at der stod fri HVER weekend var en fejl, undskyldt med at annoncen var skrevet af en af staldpigerne. Jeg kunne tage hjem i weekenderne, men når jeg boede der og spiste der, stod jeg også for dyrene (betaling var kost og logi).

    Jeg var 19 år, naiv og ivrig efter at få et arbejde med heste. Jeg endte med at flytte derfra 3 mdr. senere. Mit værelse var uden varme, med 13 grader i foråret/sommeren, og set tilbage var det slet ikke optimalt.

    Mit næste arbejde på en rideskole var lidt bedre, men jeg blev sat til at trække minibig baller ned med håndkraft (=kravle op på vakkelvornt stakkede baller x4 i højden, sætte longetov på og så trække dem ned), og da jeg så endte med at få en af de øverste baller i hovedet, meldte bestyrelsesformanden det aldrig, som han sagde han ville. Selv efter han påstod at han havde gjort det, var det ikke gjort, og fordi det blev trukket i langdrag kunne det ikke meldes som arbejdsskade.

    Mit råd er, kør alle punkter igennem, og forhør dig om folks erfaringer. Er du i tvivl eller har en øv mavefornemmelse, så følg din mave.


  • #9   3. feb 2022 Gemstone, man skal ALDRIG stole på at en arbejdsgiver melder en skade. Men hvis du får en skade så har du vidst enten 9 måneder eller op til år og melde det i. Naturligvis bliver sagen sværere at "vinde" jo længere tid der går. Men jeg ville personligt ALTID melde en arbejdsskade og så må arbejdsgiver forklare sig ud af hvorfor at de "sørme ikke lige fik det meldt".

  • #10   4. feb 2022 Til Gemstone - og andre der kunne få brug for det: man skal ALTID selv anmelde en arbejdsskade. Man skal ikke overlade det til arbejdsgiveren - medmindre man gør det SAMMEN med arbejdsgiveren - og det bør ske med det samme. Det kan dog også ske op til et år efter skaden.

    Vær opmærksom på, at en arbejdsskade kun regnes for en reel skade, hvis den medfører et sygefravær på mere end én dag.

    Hvis du er i tvivl, så kontakt din læge. Selvom en skade ikke afstedkommer et sygefravær, så kan det være rigtig smart, at du bliver kigget på af lægen, så uheldet/skaden kommer til at fremgå af din journal smiley



  • #11   4. feb 2022 De ting ved jeg heldigvis nu, men dengang var jeg ikke blevet sat ind i noget som helst desværre, så jeg stolede blindt på min arbejdsgiver.

    Men en rigtig god idé at sætte sig ind i inden man starter på et staldarbejde, da det trods alt er et arbejde hvor mange kommer til skade. Sørg for at have et familiemedlem eller anden person bag dig, så du aldrig står alene. Og det gælder ikke kun skader, men også ved uretfærdig behandling. Mange udnytter desværre de unges manglende arbejdserfaring.


  • #12   4. feb 2022 Gemstone, er desværre ikke kun inden for staldarbejde at manglende arbejdserfaring kan og bliver udnyttet.

Kommentér på:
Værste oplevelse ved staldarbejde`?

Annonce