{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.437 visninger | Oprettet:

Aflive hund? {{forumTopicSubject}}

Hej hg.
Sidste sommer, fik/overtog vi min stedsøns hund. Da han, mor og søskende måtte flytte i mindre lejlighed.
Vi fik godt nok at vide, at hunden havde en tarmsygdom, så han havde svært ved at komme med afføring.
Da han så kom, var han rad mager. Det tog mig ikke længe, at få ham fedet lidt op.
Men jeg kunne godt aflæse, at han ikke var så sund og rask som han skulle være. Men sagde ja, da det betyder rigtig meget for min stedsøn, at vi har hunden.

Nå, men hunden havde lange kløer, som i meget lange. Jeg klippede stille og roligt sf hver 2 uge, og filede og sleb. Men nervebanerne, har bare ikke rigtig trukket sig, og hunden har desværre stadigvæk lidt lange negle, men ikke så slemt, at de tipper til siden.

Pludselig efter knap en uge her, får hunden voldsomme rystelser af hovedet, fordi han har øreinfektion. Han har hovedet helt på skrå og piver og jamrer. Jeg får ham selvfølgelig behandlet, og giver ørerdråber 3 x dagligt, i 7 dage. Og ørerne bliver fine.

To dage efter, får han et betændt væskende sår ved halerod. Jeg tænker lopper, jeg tænker hotspot. Til dyrelægen igen.
Ingen lopper, ingen hotspot.
Jeg klipper ham, og behandler området med salve. Nu er han fin igen.

Efter ca halvanden uge, kommer såret igen.
Nu har han fået lopper, og vi giver dråber fra dyrelægen uden effekt. Vi køber så en pille, bravecto, og lopperne er væk. Såret heler op igen.

En uge efter det, får han igen en voldsom ørebetændelse. Jeg får ham til Dr. Og han bliver behandlet.

Vi har så en god periode på ca 2 mdr.
Så får han ørebetændelse igen, som igen bliver behandlet.
Kort tid efter ører bliver fine, slår han ud, og bliver helt grå/skallet/tykhudet i lyske, under hals, på øjenbryn, poter og baller.
Vi besøger Dyrelægen igen, og får en snak om allergi. Dyrelæge mener ikke, at det er foderallergi, da hans afføring, pels og hud, tænder osv er meget pænt.

Hunden får injektion og behandling med antibiotika, binyrebarkhormon, og bliver badet i glycerin sæbe/medi scrub.
Det bliver for en stund bedre.

Efter igen få mdr. Får han ørebetændelse igen, og Dr vil prøve et nyt præperat. Vi får de nye dråber, som er det absolut sidste træk, da det er meget stærkt. Det virker allerede efter blot to dage.

Der sker en forværring, og vi behandler ørebetændelse hver tredje uge.
Jeg tager til dyrelægen, og vi får taget et par blodprøver. De viser intet usædvanligt, men vi tager et par nye, som dyrelægen heller ikke kan se noget ved.

Jeg prøver så, over et par mdr, at finde et nyt foder. Vi prøver kornfrit, single-protein, vådfoder, rent kød, ingen kød, struds, vildt, hest, mv. Og intet af de produkter jeg har købt mig fattig i har hjulpet. Faktisk så var han pænest, og i bedst trivsel på to fodre, nutra nuggets fra lidl, og et fra aldi.

På trods af, at han ellers er en glad livlig hund, døjer vi ca én gang i mdr, med udslæt, og øreproblemer.
Han er schæferhunds blanding, og er 9 år gammel.

Da jeg kommer fra skole igår, ser jeg at han igen har fået et stort sår, han slår ud på huden, og hans ører begynder at blive grå indeni. Så der bliver selvfølgelig bestil salve, medicin og sæbe. Igen.

Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg meget kraftigt overvejer at få ham i hundehimmelen.
Men jeg ved, at min stedsøn, vil blive sønderknust, og hans mor, vil blive sur over, at jeg ikke har gjort nok for hunden. Og jeg selv, vil også blive ked af det, jeg synes bare ikke at det er holdbart længere. Jeg synes ikke, at han skal proppes og behandles med div. Ting mere. Han er glad og frisk, men er han nu også dét alligevel?

Vores ''nabo'' har også haft to schæfere, de havde begge to samme lidelser som vores. Hendes den ene havde det så slemt, at en dyrelæge med speciale i hudsygdomme, havde hunden med til div undersøgelser, konferencer og foredrag, uden at kunne komme med en eller flere diagnoser. Er det mon en racebestemt lidelse. Jeg forstår det simpelthen ikke.

Lige et billede af lysken, når det er behandlet, smurt og plejet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aflive hund?
  • #2   10. aug 2018 En død hund lider ikke og man skal overveje om man holder den i live for dens eller sin egen skyld..

    Jeg må sige, med al den behandling du allerede har givet den hund, som du i bund og grund ikke selv har valgt at have i første omgang, hunden er 9 år gammel så den har haft et relativt langt liv som stor hund, så synes jeg virkelig du har gjort meget for den og virkelig taget ansvaret på dig - men der må være noget helt galt i hunden hvis den bliver ved med at få de samme sygdomme hele tiden..

    Jeg havde fået den aflivet, synes simpelthen ikke det er et fair liv at hunden skal igennem det ene sygdomsforløb efter det andet smiley


  • #3   10. aug 2018 Du har gjort ufattelig meget for den hund, og du må på igen måde lade dig påvirke af familien! Hvis du vælger aflivning, så er det sådan det er, og hunden er trods alt 9 år, hvilket er en pæn alder for en større race. Og som der er skrevet, så lider en død hund i hvert fald ikke!
    Hvis du beslutter dig for ikke at aflive, og ikke har prøvet det af endnu, så kunne du prøve at kontakte en dygtig kranio sakral terapeut. Desuden er der præparaterne fra Vivet, som jeg har hørt nogle har kæmpe succes med. De har bla lavet et produkt målrettet tarmsystemet og immunsystemet mener jeg det er.
    Held og lykke med det uanset hvad du vælger. Og husk det kun er dig der kan mærke hvornår nok er nok både i forhold til hunden og i forhold til din økonomi og bekymringer!


  • #4   10. aug 2018 Hvis de selv vil bestemme over hunden så skulle de have beholdt den - eller aflivet den selv.
    Så: udslæt og øreproblemer kan være ret ubehageligt i sig selv, og at døje med det hele tiden er ikke et sjovt hundeliv. Også selvom hunden ellers ser "glad og livlig ud".

    Du er ejer, du træffer beslutningerne! Din stedsøn må lære at det er okay at blive sønderknust, men det er en del af dét at anskaffe sig et levende væsen. Hans mor må lære at man ikke kan kontrollere en hund, man har solgt; og at nok er nok.

    Et tip kunne være at gå til en hudspecialist (her arbejder de specifikt med hud- og øresygdomme) hvis du vil virkelig vil finde ind til kernen af problemet, men det er helt bestemt fair at trække stikket og sige at nok er nok. Og det er du helt i din ret til som ejer, uanset hvad de (eller vi) siger.


  • #5   10. aug 2018 Jeg synes at du, som skrevet oven for er gået above and beyond! Du har taget hunden til dig, behandlet den, HVER UGE i lang tid, på et tidspunkt er det nok, om ikke andet for hundens skyld!

    Tag en snak med din stedsøn og forklar at det er synd for hunden og at den har bedst af at få fred!
    mht. hans mor, du skrev at den var tynd, havde længe negle og ørebetændelse da du fik den, tænker ikke hun kan tillade sig at sige du ikke har gjort nok!
    God bedring med hunden, jeg håber alt går vel hvad end i fortsætter eller siger farvel!


  • #6   10. aug 2018 Har ikke læst de andre svar.. Men en død hund lider ikke. Men når det er sagt, så ville jeg se om der var noget daglig tilskud som man kunne give i foderet for at booste immunforsvaret. For dens immunforsvar er tydeligvis meget ringe smiley
    Så jeg ville personlig sige: 6 mnd mere med tilskud. Hvis det ikke er en forbedring, så aflive. Også ville jeg være åben omkring det, og fortælle det til din papsøn næste gang han er hos Jer, og når han bliver hentet, også fortælle det til hans mor, således at de er forberedt. Læg vægt på (fortæl) alt hvad I har gjort for hunden, og at det nu bliver sidste forsøg for hvis ikke er det synd for hunden.
    Håber det hjælper! smiley

    Mvh TT


  • #8   10. aug 2018 1) Den, som ejer et dyr, har ansvaret for at gøre, hvad der er bedst for dyret.

    2) Du har da gjort en fin indsats, ud fra hvad du fortæller. Din samvittighed bør være ren.

    3) Hvis man giver et dyr fra sig, giver man også magten til at have det sidste ord fra sig.

    4) Det eneste, der stikker af i den historie - har den altid været småsyg? Eller er det sket efter flytningen? Dvs uheldig at dyrlæge regninger kommer hos dig.

    Er hunden kronisk syg, havde jeg aflivet uden at blinke.
    Er det bare uheldigt, at det kommer nu, så havde jeg nok overvejet at behandle dette og så melde ud "gentager det sig vil jeg gå ud fra at hunden har en unavngivet kronisk sygdom, sker dether igen så afliver jeg næste gang."
    Men mange sygdomme påvirker flere organsystemer. Fx mavetarm - led - hud...


  • #9   10. aug 2018 Hunden har altid været syg, men vi blev ikke oplyst om sygdomsperioderne. Tror også at sygdommene var en af grundene til at de også ville af med den.
    Det er unavngivede kroniske sygdomme.


  • #10   10. aug 2018 Jeg havde sagt stop.
    Men ren samvittighed.


  • #11   10. aug 2018 Du har gjort så meget for den stakkels hund og når den har været syg on/off i 9 år, er det så ikke kun fair over for hunden?!?!

  • #12   10. aug 2018 Jeg ville aflive - det er jo syn for hunden der bliver ved med at "gejle" noget. Og du kan jo fremvise mange dyrlægeregninger nu så jeg vil mene at de ikke kan skyde skyld på dig - måske er der bare noget i "luften" hos jer som hunden ikke kan tåle - jeg ville snakke med dyrlægen en sidste gang og lad dyrelægen råde

  • #13   10. aug 2018 Nu har jeg arbejdet i dyreklinik, hvor vi havde en schæfer med det samme, den blev aflivet efter MANGE besøg...

    en ting er at hunden er gammel (9 år) selvom vi i dag ser det normalt at store hunde bliver mere end 12, så er 9 altså også gammelt. Bestemt hvis hunden altid har været syg. Og skal en hund til at fra dyrlæge hele tiden så bliver den også stresset hele tiden smiley

    en anden ting er at de nok selv har bøvlet med det, de kan ikke give en hund vider og forvente at den lever for evigt. du har brugt mange penge og tid på en hund der bliver ved med at være syg, og på dette tidspunkt vil jeg langt hellere forslå at få aflivet end at holde den i live fordi nogle andre vil blive sure og kede, det er synd for hunden som man har et ansvar for fra dagen man henter den hjem til dagen man siger farvel.

    i min optik burde du snakke med din stedsøn, sige hvad der er gjort og at det ikke bliver bedre. hunden piver og har det ikke godt derved er det synd for den. selvfølgelig bliver han nok ked af det, men han må også indse at det er synd at køre videre hele tiden.

    jeg syntes du har gjort mere end rigeligt for hunden, men man må også bare indse når det er synd for den mere end for personerne om den.

    held og lykke med det hele


  • #14   10. aug 2018 et forslag
    prøv at kontakt Lise bang hansen
    https://alternativdyrlaege.dk/kontakt

    hun siger kun ja hvis hun mener at hun kan hjælpe. men hun er super dygtig. og kører i hele dk

    hvis du altså har mod på at prøve lidt ekstra.


  • #15   11. aug 2018 Jeg havde fået den aflivet for længst, og så fået knægtens far med til at lære ham lidt omkring ansvaret når man anskaffer sig et dyr..

    Det er tydeligvis et tilbagevendende problem som ikke lige løser sig, hunden har fået lov at leve i 9 år, det eneste det er synd for er din pengepung.


  • #16   12. aug 2018 Jeg tænker at den hund har allergi og i grad så det ikke er fair at behandle mere på den, jeg havde valgt at aflive den.

Kommentér på:
Aflive hund?

Annonce