{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
720 visninger | Oprettet:

Skoven, miljøet, og verden.. {{forumTopicSubject}}

Jeg er jo en der elsker skoven, både at ride og gå ture i den. Skoven er min bedste legeplads smiley jeg blev dog ret ked af det her i forrige uge da jeg opdaget at de har fældet rigtig mange træer der hvor jeg bor og træner. Så kom jeg lige til at tænke på.. Nu har jo folk begyndt at fyre med træpiller, og også som strøelse til dyrene.. Så skal der jo meget skov til..og hvad gør dette ikke for miljøet, ozonlaget og jordkloden.. Puha.. Ikke en sjov tanke at få.. smiley
Så undrer jeg mig.. Tænker I på dette? Og Jer der bruger træpiller.. Kunne I ikke vælge et andet alternativ? (hvorfor gør I ikke det?) smiley

Mvh TT


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Skoven, miljøet, og verden..
  • #1   6. okt 2016 At de fælder træerne bunder ofte ud i at de står for tæt, er gamle/rådne, syge eller andet smiley det er ofte en nødvendighed for at sikre ordentlig vækst og miljø i skoven.

  • #2   6. okt 2016 der er vel en lov om for hver træ der bliv er fællet bliver plantet et ny, ?

  • #3   6. okt 2016 Annette - jeg ved ikke om der er en lov, det kommer jo også an på om skoven er statsejet eller privat smiley

  • #4   6. okt 2016 Sandra - nope..ikke her hos mig, og om det er mig eller dig selv du forsøger at overbevise for at dulme en evt. Dårlig samvittighed så fungerer det ikke på mig smiley for der er utrolig mange ting vi bruger træerne til. Men hvis vi kunne mindske det mest muligt ville det være dejligt smiley vi skal også huske at der kommer mennesker efter os også smiley

    Mvh TT


  • #5   6. okt 2016 Team Tindur, øh hvad!? Jeg prøver ikke at dulme nogen ''dårlige samvittighed'' - det er ren fakta at det ofte er grunden til der bliver fældet. At der bliver fældet træer, så nej - jeg har ærlig talt ikke dårlig samvittighed. De fleste planter nye træer efterfølgende, så det gør mig ikke så meget. Og desuden så fælder de jo ikke for ''bare'' at fælde og selvfølgelig fælder de så minimalt som det er muligt.

  • #6   6. okt 2016 Annette - det har jeg aldrig hørt noget om.. Og hvis det er en lov..så gælder den kun i Dk. Og meget får vi fra bla. Norge og Sverige..

    Mvh TT


  • #8   6. okt 2016 Valhall - PRÆCIS!

  • #9   6. okt 2016 om man fyrre med halm eller træpiller har vel nogenlunde samme co2 udladning (blot et gæt) og derfor har samme effekt på miljø, ozonlag og jordklode.
    mht. strøelse så er det jo en smagssag. Jeg bruger halm da det er det opstaldningsstedet stiller til rådighed.


  • #10   6. okt 2016 Jeg elsker også skoven og natur generelt og så er jeg lidt af en natur hippie og jeg giver altid noget tilbage til naturen, hvis jeg tager noget smiley

  • #11   6. okt 2016 De fleste steder bliver der genplantet, det gør der i vores skov (statskov). Men er det en privat skov, så er det jo op til ejer om det kan betale sig at genplante.

    Skoven er jo i evig forandring, nu har jeg kommet i samme skov i over 40 år( smiley ) der er områder jeg kan huske som små planter, og nu står der nogle kæmpe træer. Andre steder er der lysnning, hvor der før var træer. Så dukker der et vandhul op, et andet vokser til. Se det er natur for mig.
    Iøvrigt er mange træpille lavet af overskuds/ affaldstræ, så det er bare max udnyttelse af resursen.


  • #12   6. okt 2016 jeg bruger træpiller, til mit brændefyr - men ikke i stalden - træpiller er billigt - men vores kommer fra Sverige og ikke DK - men ja jeg tænker da over det - men desværre er det naturens gang

  • #13   6. okt 2016 Hvad mon, der er det bedste strøelse for miljøet at bruge ?

  • #14   6. okt 2016 Jeg tænker jo sådan..
    Halmpiller er optimalt da der er meget halm til overs, da dette er sekundært for de fleste af landmændene. Så derfor tænker jeg dette er mest miljøvenlig, og man skal heller ikke bruge så meget af halmpiller som træpiller når der er snak om strøelse smiley

    Mvh TT


  • #15   6. okt 2016 Må jeg minde dig om, at et alternativ til at fyre med træpiller, er at fyre med brænde. Der ryger ikke ligefrem flere træer til træpiller end til brænde, og det er heller ikke mere miljøvenligt.
    Og nej, halmpiller er bestemt ikke mest miljøvenligt. Du skal tænke på, at de fremstilles ud fra halm, ergo skal der energi til at lave halmpiller. Derfor må halm alt andet lige være mere miljøvenligt.
    Og halm er ikke blot et sekundært produkt for de fleste landmænd. Rigtig mange landmænd, for ikke at sige alle bruger halm til strøelse og/eller foder. Det er kun planteavlere der ikke bruger halmen, men den sælger de til gengæld enten til hestefolk, til fyring eller til andre lanmænd (specielt kvægfolk) som ofte er i mangel på halm.


  • #16   6. okt 2016 Lige en fodnote til Ballonfisken. smiley

    Rigtig mange landmænd omkring mig småsnitter bare halmen direkte fra mejetærskeren, da det er langt det nemmeste for dem. Så bliver det bare liggende på marken og bliver vendt i jorden når de pløjer.
    Jeg har så en aftale med den ene landmand om at han på et stykke ikke gør det, så jeg kan bruge det til halmballer.


  • #17   6. okt 2016 Det er rigtigt, men det er faktisk en stor fordel for miljøet og jordkvaliteten smiley

  • #18   6. okt 2016 TT - godt emne, men trods alt er træpiller et restprodukt fra savværkerne.
    Man kan ikke, uden konsekvenser tage halm fra markerne. Halm udgør en stor værdi for en mark; det er organisk materiale som de gode mikroorganismer i jorden lever af + det har en stor gødningsværdi, så hvis du fjerner det fra marken skal du anskaffe det tabte andetsteds - ofte handelsgødning, hvilket også er belastende for miljø at fremstille.
    At låne halmen til dyrehold hvorefter det kommer tilbage til jorden er rigtig fint, derimod fatter jeg ikke dem der sælger deres halm til varmeværket.



  • #19   6. okt 2016 At træpiller er et spilprodukt fra savværker er hvis en sagablot. sådan var det i starten, men efterspørgsel er for stor for træpiller til at savværkernes savsmuld kan klare det.

    Min svoger producere træpiller, og der bliver der fældet træ, alene med det formål at omdanne dem til træpiller.



  • #20   6. okt 2016 Så skal de jo bare komme og hente den hestegødning der er blandet med halm så vil jorden intet mangle. Og der er faktisk rigtig mange landmænd der er planteavlere så jeg tænker at hvis man holdt sig til at bruge brænde/træ til det mest nødvendige, og så kunne vi bruge halmpiller til strøelse som landmændene kunne hente og tilføre jorden så ville det være et skridt i rigtig retning smiley
    Og Dorthe har ret mht. Træpiller. smiley

    Mvh TT


  • #21   6. okt 2016 Men træpiller til strøelse kommer jo også tilbage til jorden, så om du bruger halmpiller eller træpiller gør vel ingen forskel ? smiley
    Om du fælder et træ eller høster et halmstrå, er vel det samme.


  • #22   6. okt 2016 Vi bor i et land hvor der er pænt koldt om vinteren, og der er alt andet lige et behov for opvarmning. Da vi i Danmark ikke har udviklet nok vedvarende energi, til at stille dette behov, vil jeg meget hellere fyre med træpiller end fossile brændstoffer.

    Træ er Co2 neutralt, da træet binder den samme mænge co2, som det frigiver ved afbrænding, som er den samme mængde som det frigiver ved at ligge og rådne i skoven. I Danmark plantes der pt. mere skov end der fældes, siger min kammerart som er skovhugger.

    Om der sås korn, og halmen anvendes til strøelse, eller der sås træer som så senere anvendes til størrelse, sådan rent økologisk nok noget af den samme påvirkning. Man kan måske overveje træet ikke er et mere "rent" produkt, da produktion af halm (korn) tit indebære en del sprøjtemidler hvilket skovdrift nok ikke bruger helt den samme mænge af. ( det sidste er gæt, jeg har ikke regnet på tallene)

    Men jeg kan godt følge TT, når hun ser den fældet skov, det er et trist syn, for en som elsker skove, hvilket jeg bestemt også selv gør. Men skovdrift i dag er tit forretning, på samme måde som korn på marken. Skoven sættes for så senere at kunne "høste" træet.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #23   6. okt 2016 man er nødt til at fælde træer før der ksn komme nye..
    mange træer = ingen lys
    ingen lys = ingen mulighed for at gro...

    der er trods alt ingen der fælder et træ for sjov, bare for at smide det ud


  • #24   6. okt 2016 Men der tager meget længere at et træ skal vokse kontra halm, og træet nedbrydes ikke så hurtigt som halm så derfor er der også mange landmænd der ikke ønsker at hente mødding hvor der er brugt træpiller som strøelse smiley

    Mvh TT


  • #25   6. okt 2016
    Halmstrøelsemødding er pisse irriterende og strø ud på en mark - stråene ligger oven på jorden i en evighed. Og der udover, så er det ikke just Co2 neutralt at fise rundt med en traktor, sprøjte osv. for at få halmen til at gro, høste det, presse osv.

    Træpiller er eminent til at smide ud på folden eller i haven - fylder også mindre på mødding end halm. Når du spreder det, er der nemlig kun ren lort og ikke en masse strå i, som med halm strøelse.
    Det er generelt fordelen ved at bruge alt andet end halm, at man når man muger sortere strøelse og lort fra hinanden.


  • #26   6. okt 2016 Maria - jeg antager at du har hørt om halm PILLER smiley

    Mvh TT


  • #27   6. okt 2016
    Det har jeg, men for at de skal produceres skal der stadig produceres halm - og halm bruges stadigvæk til køer og andet. Der skal stadigvæk bruges Co2 på at lave det, sprøjtemidler osv.


  • #28   6. okt 2016 Ej undskyld tindur, men hvad dælen tror du egentlig halmpiller er lavet af?

  • #29   6. okt 2016 Som skrevet ovenfor så er der rigtig mange landmænd der arbejder med planteavl. Og deres halm kan nemt laves til piller. Og der er også rigtig mange landmænd der ikke får brugt all den halm de selv har til sine dyr smiley

    Mvh TT


  • #30   6. okt 2016 Ballonfisken - halm selvfølgelig smiley

    Mvh TT


  • #31   6. okt 2016 Men det koster energi at presse dem til piller i stedet for blot at bruge halmen.

  • #32   6. okt 2016 Det koster da også energi at præsse træpiller.. Samtidigt med at man tager unødvendigt af skoven. Jeg siger ikke på noget tidspunkt at vi overhovedet ikke skal fælde træer! Vi er jo nødt til at have papir og brænde. Men at vi burde tænke på at vi ikke fælder for mange. Også kunne vi i stedet for at bruge træpiller til strøelse, bruge halmpiller i stedet. Og bonusset er at de suger 5-6 gange mere end træpiller smiley

    Mvh TT


  • #33   6. okt 2016
    Og ulempen er at mange heste kan finde på og spise halmpiller....

    Det er for mig lidt lyserødt og tænke at træpiller er dårligere for miljøet end halm. Især når det bare er ens egen lommeregning der mener det :o).

    Staldejer har valgt at sætte alle hans elevheste på træpiller, fordi han ikke kan skaffe noget halm der er til en ok pris - eftersom høsten har været elendig, så det er møg dyrt. Det halm der er i hus i en ok stand er allerede afsat til afbrænding/brændsel så når hestemennesket kommer og banker på efter de sidste rester, så koster det.


  • #34   6. okt 2016 Vel der er ingen der har spist halmpillerne endnu her. Men de har hø 24/7 og træer at gnave i, så det behov har de ikke.. Og hvorfor er det lyserødt? Prisen på en palle halmpiller koster ikke mere nu end sidste år.. smiley

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #35   6. okt 2016 jeg gad godt se nogle tal på påstanden omkring at halmpiller baare er the shit, og det mest miljøvenlige...

    hvis man så gerne vil passe på naturen, så er det for ulogisk at bruge halmpiller..


  • #36   6. okt 2016 Er faktisk lidt træt af at der bliver spillet "lyserødt" kortet fordi man forsøger at tænke på, og dele fornuftige alternativer om ting, bare fordi man ikke er enig.. smiley

    Mvh TT


  • #37   6. okt 2016
    Jeg kalder det lyserødt, fordi der for mig ikke er nogen logik i at halmpiller er mere miljøvenligt end træpiller eller bedre i det hele taget.

    For mig går der " save the world/trees " i det - hvilket jeg ikke kan følge, da jeg ikke oplever kæmpe bare områder med manglende træer ligesom jeg modsat fint kan se alt det co2 og sprøjtemiddel kræver :o)


  • #38   6. okt 2016 AMT - Jeg har overhovedet ingen tal på det. Men det virker da mest logisk hvis man tænker på det!
    Halm får man hvert år, det nedbrydes hurtigt og det er et sekunder produkt. Og mig bekendt (måske tager jeg fejl) så har/er ikke halm/mangel på halm noget der skader jorden.

    Træ tager mange år at vokse op, der bliver hugget mange træer for at lave træpiller, det nedbrydes langsommere end halm, og træet har en utrolig stor betydning for ozonlaget...

    Så jeg kan ikke se at halm ikke skulle være bedre..

    Mvh TT smiley


  • #39   6. okt 2016 Men Maria, de vil jo ligemeget hvad producere korn! Så de bruger jo ikke dobbelt op for at sprøjtemidler for at lave halmpiller! smiley
    Halmpillerne er bare en gevinst så at sige....

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #40   6. okt 2016 det er jo ikke nok at sige, at fordi træer bliver fældet, så er det bare skidt?

    der er så ekstremt mange faktorer der spiller ind, at man kan ikke bare tage udgangspunkt i en ting også vurdere eller tro ud fra det..


  • #41   6. okt 2016
    Halmpillerne er et biprodukt - man bruger ikke dobbelt op på sprøjtemidler, men bruger det stadig for at producere halmen, markerne skal stadig passes og halmen stadig presses.

    Og ja, alle slags korn kræver sprøjtemidler, det gør ikke halmpiller bedre at fordi man bruger sprøjtemidler og andet til alt korn


  • #42   6. okt 2016 Ja men der skal jo også diverse skovmaskiner til for at fælde og passe skoven også. Og træer bliver også sprøjtet imod biller bla...
    Men vi må vel bare indse at vi ikke bliver enige!
    Mit indlæg handlede, om I tænkte over disse ting. Det viste sig at de fleste ikke gjorde. Og ikke ville ændre på noget, og sådan er det jo så bare..

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #43   6. okt 2016 skal vi have dårlig samvittighed over at vi ikke tænker på de træer der bliver fællede så de kan omdsnnes til træpiller?

  • #44   6. okt 2016 Altså hvad din samvittighed siger kan jeg ikke stå til ansvar for, for det er en personlig følelse som ingen kan gøre noget ved fra eller til smiley

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #45   6. okt 2016 men du ville gerne kunne pådutte os en dårlig samvittighed?

  • #46   6. okt 2016 Hvorfor? smiley Jeg kom pludselig selv i tanke om det i eftermiddag, og blev pludselig glad for at jeg bruger halmpiller, og undrede mig over om I havde tænkt på det. smiley I må da gerne bruge hvad I vil for min skyld smiley men jeg syntes det var en positiv ting for MIG selv at jeg bruger dette smiley

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #47   6. okt 2016 sådan lyder det bare lidt..

    du har ingen facit på din tro omkring halmpiller vs. træpiller..

    derfor er der heller ikke noget at være glad over.. det kan lige så godt være at dine tanker er totalt forkerte.


  • #48   6. okt 2016 AMT - ja måske smiley men logikken siger mig noget andet, indtil det modsatte er bevist smiley og tager jeg fejl så lærer jeg da noget nyt smiley og det er bestemt ikke skidt smiley og hvad er der dog galt med halmpiller, eller at ville gøre noget godt for miljøet.. Ikke så meget anderledes end de der vælger økologi. Selv om jeg ikke vælger det siger jeg ikke til de økologer at de forsøger at give mig dårlig samvittighed.. smiley

    Mvh TT


  • #49   6. okt 2016 Jeg har tænkt på det, jeg tænker på alt. Men er dog ikke kommet frem til at halmpiller skulle være mere naturvenlige end træpiller. Så bare fordi folk ikke er enige betyder det vel ikke at de ikke bekymrer sig om naturen

  • #50   6. okt 2016 Når der skal plantes nye træer, sprøjter man af og til for at fjerne konkurrencen fra græsset til de nye træer. Ellers er der ingen sprøjtning og gødning af træer. Jf. min skovhugger kammarart.

    Hvorimod der både gødes og sprøjtes for at lave halm. Halm vokser meget hurtigere og vi har rigeligt af det. Nogle marker har brug for halmen som jordforbedring, andre er det lidt ligegyldigt. Men generelt er der det halm til rådighed som der er brug for, udbud og efterspørgsel.

    Hvis ALLE heste og køer stod på træpiller og ALLE fyrede med træpiller, kunne jeg se problemet, men det gør ALLE ikke. Så længe der er fin harmoni mellem forbrug og ressourcer, hvilket udbud og efterspørgsel jo fint sørger for, så synes jeg bare det er dejligt, at vi alle kan strø lige med det, som fungere for os.

    Jeg kan ikke se at den ene strøform, er bedre heller dårligere end de anden for miljøet. De har hver deres fordele og ulemper for naturen. Det er ikke "synd" for træerne, at de bliver fældet, og det er ikke en miljøskadelig handling. Vel og mærke så længe der rejses skov igen og pt. rejses der mere skov end der fældes.

    Vi bruger halm, og vi har ingen problemer med at pløje møget ned i vores køkkenhaven, hvor det har forbedret jordkvalitet meget. Vi har ren sandjord. Tilgengæld fyrer vi med træpiller og har 2 brændeovne, som får lov til at bestille noget i vinterhalvåret.



  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #51   6. okt 2016 team tindur: hvis du så gerne vil passe på naturen, hvorfor bruger du så ikke almindelig halm?


  • #52   6. okt 2016 Stine - det har jeg heller ikke sagt at andre ikke gør smiley vi har vel alle vores "mærkesager" smiley

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.701
    #53   6. okt 2016 desuden er økologi det dårligste eksempel... det har aldrig været godt for miljøet

  • #54   6. okt 2016 Fordi det er så svært for os at komme af med, tager for lang tid at muge i og det bliver for våd en bund så får jeg bøvl med sur stråle og bliver nødt til at sprøjte med "kemikalier" på hovene smiley
    Derfor smiley

    Mvh TT


  • #55   6. okt 2016 AMT - netop smiley

    Mvh TT


  • #56   6. okt 2016 Ok, de sidste to linjer i #42 virker bare lidt anklagende.

  • #57   6. okt 2016 Det var jo fordi jeg i hovedindlægget skrev om "hvorfor I ikke gør det?" men intet ordentlig svar fik smiley

    Mvh TT


  • #58   6. okt 2016 Synes flere har skrevet at de ikke finder det ene bedre end det andet. Det er vel et fint svar? Bare ikke det samme som dit smiley

  • #59   6. okt 2016 Joda smiley Jeg spurgte bare om de havde tænkt på det med skoven, miljøet og konsekvenser af de valg vi tager smiley

    Mvh TT


  • #60   6. okt 2016
    " konsekvenser af de valg vi tager " - men når man nu ikke mener det er forfærdenligt og bruge træpiller og dermed ikke mener der er nogle konsekvenser, så er det totalt forkert og man skal dunkes oven i hovedet med " stakkels skoven ".


  • #61   6. okt 2016 Krikken - bemærk jeg skriver VI!! Det gælder også de valg JEG tager. Jeg skrev ikke Jer! Jeg har jo ingen bevis på at halmpiller er mere rigtigt. Kun det jeg finder logisk.

    Mvh TT


  • #62   6. okt 2016 Jeg vil ikke udtale mig om hvad der er bedst at benytte i forhold til miljøet, da jeg ikke ved det men kunne dog forstille mig at halmpiller eller almindelig halm "skader" ligeså meget som træpiller.

    For at få jord til landbrug må der fældes skov områder, sådan er det over hele verden - og ja, det er store skovområder der går tabt. Men i forhold til fældning af træer i feks. danske skove, hvor man mange steder planter igen. Så mener jeg ikke, at man planter træer igen efter at have ryddet et område til landbrug?

    Hvis man vil være god ved miljøet, så skærer man ned på sit kødforbrug, da det er den største belastning for kloden smiley


  • #63   6. okt 2016 Faktisk er der et stykke på vores jord der har været mark, der blev skov, og nu hugget delvist ned igen.. Men jeg mener ikke man skal rydde skoven for at producere halm/halmpiller.. Bare at vi skulle udnytte det vi nu havde så behovet for at fælde så mange træer mindskes. smiley

    Mvh TT


  • #64   11. okt 2016 Team Tindur. Lyserød kortet spiller du godt nok selv ud.


Kommentér på:
Skoven, miljøet, og verden..

Annonce