{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
965 visninger | Oprettet:

Svær at gå med :(. Gør vi det rigtigt? {{forumTopicSubject}}

Hej dejlige, hjælpsomme gruppe!

Jeg og en veninde har fået lov til at have 2 ponyer som vores egne, der hvor min egen pony står opstaldet. En Shetlænder og en Fjordhest blanding. Begge er ikke vant til at være i hænder, men de kan allerede nu stå bundet og blive striglet.
Problemet kommer, når vi skal gå med dem. Begge to er ikke vant til det, så de er "vilde" og går utrolig hurtigt, og de har ingen respekt for ens personlige rum. De vader direkte ind i os.
Når de så gør det, plejer vi at dreje dem rundt om os, stoppe dem, og så går vi først igen når de står pænt og venter på os. - Er dette den rette måde at gøre det på? Og hvad kan man gøre for at de ikke bare vader ind i os? Det kan gå hen og blive farligt jo, især når vi skal ud på vejen og gå.

Jeg undskylder hvis dette ikke passer ind, så sletter jeg det selvfølgelig :).


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Svær at gå med :(. Gør vi det rigtigt?
  • #1   20. feb 2013 Normalt er jeg ikke så meget til at bakke hesten, men som regel er der 2 muligheder når hesten går for stærkt på tur:
    1. bak hesten hver gang den kommer bare 1 cm for langt frem iforhold til hvor den skal gå. Dette SKAL ske hver eneste gang selvom man bliver træt og irriteret og hesten måske moser. Bak indtil den accepterer at bakke og lad den så komme fremad igen.
    2. lad hesten gå en volte om dig. Driv evt på den så den ikke lister afsted på volten men skal bibeholde sit for høje tempo. Når den er komme rundt går i videre. Til sidst bliver den træt af at gå i cirkler hver gang den går for hurtigt og sætter farten ned. Igen er konsekvens nøgleordet.
    Dette skal helst trænes på bane eller steder hvor der ikke er biler!


  • #3   20. feb 2013 Katrine - Har desværre kun deres store fold, da ejeren ingen bane har /:. Tror bare jeg går om bag huset på folden, der kan man ikke se biler.
    Tak :).

    Luna - Vi har heller ikke været på vejen endnu, undskylder at min tekst har lydt sådan :). Mente når vi skal til at arbejde med at gå ude på vejen ;).
    Tak smiley


  • #5   20. feb 2013 Luna - Ahhh, undskylder igen :p.
    Nej nej, vi går først ud på vejen når vi kan gå med dem uden at skulle bakke/dreje/stoppe :).


  • #6   20. feb 2013 fra jorden af, i jordtræningen, skal i have bak-signalet GODT indplantet, så det kan bruges. går hesten frem med skulderen foran jer, bakkes hesten STRAKS. dette skal man være meget konsekvent med. derudover foretrækker jeg parellis 7 lege, hvor der herunder er en bakke leg (svinger torvet i en længdebølge) der er baksignal og kan bruges på større afstand, så du kan stå stille og alligevel bakke hesten godt en meter tilbage så den virkelig er tydeligt ude fra dit private rum.

  • #7   20. feb 2013 Katrine P: hvorfor er du ikke meget for at bakke hesten?

  • #8   20. feb 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Usq6F-WPVqo

    bare lige så du kan se hvad jeg mener med bakke-legen :o) dette gøres så i mere udtrykt form i starten :o)


  • #9   20. feb 2013 Isa: Fordi jeg mener at det er en dum måde at træne hesten på - hele det der dominans-system med at hesten skal bakke hvis den ikke lystrer. Self. skal hesten kunne bakke som øvelse, men det skal ikke være noget der fører til underkastelse.

  • #10   20. feb 2013 Isa - Tak, det vil jeg se på :).

  • #12   20. feb 2013
    Plejer at bakke hesten, hvis den ikke stopper når jeg beder den om det, men 1 meter længere fremme. Ikke som dominans, men for at vise hvor det er jeg vil have den til at stoppe og det plejer ret hurtigt at fise ind.

    Måske du kunne indføre godbidder, det er ihvertfald effektivt efter min erfaring til at få hestes fokus :o).


  • #13   20. feb 2013 Krikken - Tak :).

  • #14   20. feb 2013 Katrine: Så du vil heller have at det er dig der underkaster sig? Eller hvordan? Forstår ikke helt tankegangen :o)

    Jeg mener bestemt dominans er en vigtig ting. Ligesom i en menneskelig relation, er det vigtigt at der hele tiden er en der tager styringen. Med mennesker skifter lederen bare konstant for lighed, men det kan hestens dyriske hjerne ikke klare, og den er - for at være tryg - hele tiden nødt til at være sikker på at lederen er stabil og førende.


  • #15   20. feb 2013 Isa:
    Jeg vil helst have at der ikke er nogen der dominerer nogen og ingen der underkaster sig...! Og kunne aldrig drømme om at omgåes et menneske der dominerede mig! Så ville jeg tage benene på nakken i en vis fart.
    Din måde at se tingene på virker Parelli-inspireret og det tager jeg stor afstand fra.
    Min hest er meget selvsikker og egenrådig og bliver gerne på folden mens de andre bliver taget ind, uden så meget som at løfte hovedet. Så han følger mig sgu ikke fordi han tror han vil dø hvis han ikke har en leder. Han har nok i sig selv så jeg beder ham om at samarbejde med mig på lige vilkår - ingen slår på hinanden, ingen er sure eller stressede og man respekterer hinandens grænser. Det går ganske glimrende smiley I skoven lader jeg også gerne ham vælge hvilken vej vi skal gå engang imellem.


  • #17   20. feb 2013 Det kommer an på hvordan man ser på tingene smiley Parelli jager (efter min mening) konstant rundt med de stakkels dyr, enten baglæns, til siderne eller fremad. Det hele går lynhurtigt og hvis den ikke bakker for let signal svinger man med snoren til man kan høre karabinhagen smadre mod hestens kæbe.. Er du gået glip af videoen med hans kone? eller den med ham selv der binder hestens ben sammen til en clinic for at kunne sadle den? smiley ikke lige min stil.

  • #18   20. feb 2013
    De der bruger fx yoyo øvelsen bruger det typisk ikke så voldsomt som de mindre heldige videoer fra Parelli ham selv. Men alligevel syntes jeg ikke det er en skide god øvelse fordi man kan støde på en "ufølsom" hest der er ret ligeglad med at man vrikker med tovet, den vil være bedøvende ligeglad også kan man støde på en følsom en af slagsen der reagere meget voldsomt på ingenting.


  • #21   20. feb 2013 Jeg er så én af dem, der er af den mening at hesten SKAL vide at jeg har et personligt rum, og at jeg ikke accepterer at den vader/møver/skubber til mig eller ikke stopper når jeg stopper. Og straffen er at bakke 2 skridt.
    Jeg synes, det er vigtigt at hesten ser mig som lederen. Ude på folden skubber førerhesten også de andre rundt.
    Der er så mange situationer man kan komme i, hvor det er vigtigt, at hesten ved at det er okay, hvis lederen (mennesket/ejeren) siger det er okay..


  • #22   20. feb 2013 Jeg tror ikke på at en hest forstår at den er farlig når den går stærkt og skubber. Hvor skulle den vide det fra? Og jeg tror i hvert fald heller ikke på at hestene ved hvad et personligt rum er, intimzone, aura og så videre...

    Hesten får intet ud af at vide hvor skabet skal stå. Luna kom engang med et skidegodt eksempel: en hest der er efterladt for sig selv vælger heller ikke bare at følge en løve.


  • #23   20. feb 2013 Bickback - Mon ikke heste godt ved at der er et personligt rum? Ligesom os har hestene grænser. Det er grænserne jeg ser som et privat rum.

  • #25   20. feb 2013 Undskyld tøser, men jeg synes ikke helt I er fair overfor hesten.. Jeg synes I gør hesten dummere end de er. Hesten ved da godt vi ikke er heste ergo skal vi ikke agere som heste smiley + selvom hestA viger for hestB, der fx sparker ud, så vil hestA ofte også lige have en halvflyvende hov som nogengange rammer. Den springer jeg altså helst over ..

    Derudover, så går "den hårde ledertype" ofte rundt alene på folden eller de andre holder god afstand, mens den blide men erfarne (ofte hoppe) bliver fulgt efter. Hvis jeg absolut skal vælge en, så tager jeg da den sidste rolle smiley

    Personligt ville jeg lære dem start og stop, evt m godbidder til det sidder på rygraden. En rigtig god forstærker er også nusseri og kløture. I giver bare et blidt men bestemt stopsignal evt også m et ord og flyt dem hen til den plads I forventede de stoppede ved, hvis de danser rundt. Bagefter kan I lære dem at vige for tryk på fx skulderen (rigtig god måde at "presse" dem væk fra en, hvis de er ved at mose)


  • #26   20. feb 2013 Min hest er udemærket klar over at jeg ikke vil have den siddende i min baglomme.
    Jeg siger heller ikke at hesten ved at den er farlig, men i en "farlig" situation, vil jeg have at hesten ved at hvis jeg står så skal den stå, hvis jeg skubber den ind til siden så skal den flytte sig ind til siden.
    Og jeg siger heller ikke at hesten er så dum, at den tror jeg er en hest. Og jeg tror også godt at den ved jeg ikke er et rovdyr, som f.eks. en løve. MEN jeg tror bestemt ikke at den er så klog, at den forstår mig hvis jeg står og snakker til den og forklare at den skal bakke og holde en afstand med ord. Så der må jeg bruge nogle metoder og signaler, som de også bruger ude på folden ..

    Jeg er meget enig med Katrine, sådan træner / ser jeg også på det.
    Jeg siger heller ikke at man skal være den hårde leder type, og det vil jeg nu heller ikke mene at jeg er. Jeg er en fair leder type som tilbyder tryghed og hygge..


  • #28   21. feb 2013 Ret meget enig med Silverflake.

    TeamHashBash, det er fint at du tror på det, jeg tror bare ikke heste har det på den måde. De kan da også bumle ind i hinanden på folden. Min hest ved også godt at jeg ikke er en hest men et rovdyr, og han er sammen med mig fordi han synes det er rart at være sammen med mig.


  • #29   21. feb 2013 Jeg tror ikke man kan ae sig til en piaff og man må gerne sætte grænser - og man må gerne sætte krav. Men jeg modsiger mig ret meget at gøre hesten så dum, at de kan antage os som heste - seriøst, fnis, vi kunne da starte med at "være i flokken" og ikke bare komme og træne / nusse om dem 5*2 timer om ugen smiley

    Opfør sig respektfyldt over for hesten og forvent det samme - måske m tålmodighed, konsekvens og blidhed.. Den eneste måde man opnår respekt er ved at give det smiley


  • #30   21. feb 2013 SilverFlake - Nu ved jeg ikke om du mener at jeg er en af dem, som gør hesten dummere end de er. For det gør jeg bestemt ikke :). Jeg ved godt at hesten ikke er dum. Hvis den var det, tror jeg ikke man kunne lære dem noget.

  • #31   21. feb 2013 Nej det var faktisk ikke dig. Men jeg synes der er mange som vil dominere hesten og siger "hvis det var hesten på folden bla-bla-bla" - men forskellen er, at vi er IKKE en hest på folden eller i flokken. Vi er en ven de kan lære at stole på, men vi kan aldrig blive en "førehest" - i min verden smiley

  • #32   21. feb 2013 Silver - Super n_n. Troede lige :). Så skulle lige høre ad og være sikker :).
    Hesten skal ikke domineres nej, for nej vi er ingen hest :). Men den skal vide, synes jeg, hvor min grænse går :). Som du selv skriver, respekt, tålmodighed, konsekvens og blidhed :).


  • #33   21. feb 2013 Prøv at iagttage en flok heste, og Film det evt. og gå hjem og studer deres sprog det er faktisk meget spændende. På den måde lærte jeg bla det at trampe i jorden gjorde at de holdt afstand til hinanden, hvis en ikke ønskede nærkontakt. prøv det, det virker. Husk at holde tovet løst hvis det er muligt så den kan trække sig. Et langt og tungt tov er godt at bruge. Dejligt at I gider arbejde med dem. smiley

  • #34   21. feb 2013 Kirsten - Iagttager tit ponyerne når de er på folden :). Det er hyggeligt, og lærerigt :)!
    Men vil da få dem studeret lidt mere intenst, så jeg kan se hvordan de kommunikerer med hinanden, de tre damer.

    Jeg er glad for at jeg får lov til at arbejde med dem :). Det er dejlig lærerigt at stå med to heste, som ingenting kan, og selv få lov til at gøre sig erfaringer om den rette træning af så uuddannede heste :).


Kommentér på:
Svær at gå med :(. Gør vi det rigtigt?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce