{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.327 visninger | Oprettet:

9 års tinker i ridning. {{forumTopicSubject}}

Hejsa. Jeg har en hoppe som er tiltider noget uligevægtig, den ene dag stille og rolig og næste meget følsom... jeg har haft hende med hos Ute Lehmann et weekend kursus, hun tog det hele med ophøjet jo, Men syntes at Ute var lidt farlig og var bange for sticken.( som vi hjemme har arbejdet meget med, og som hun ikke er bange for hjemme) Jeg fik også nogle ideer med hjem...
Hun er pt. igang med at få nogle beroligende urter, og jeg har ikke redet hende siden hun begynte at få det, ja pga. snevejret..
Jeg rider hende et par gange om ugen, men tror at det måske vil ændre sig hvis hun blev redet noget mere..Det har jeg ikke mulighed for...
Derfor har jeg tænkt på at få hende i ridning hos en som tænker meget på hesten, og hvor der er tilkoplet HMS på.
Hun rides med alm. bid og sadel...
Tja har også tænkt på at få en " hestevisker" til at snakke med hende..Kender i nogen der er god i midtjylland..
Håber der er nogle som kan hjælpe mig da jeg gerne vil beholde min hyp, men vil ønske at hun kommer mere i balance med sig selv..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  9 års tinker i ridning.
  • #1   5. jan 2010 Jeg vil anbefale Gitte Naldal (Rask mølle). Ring og få en snak med hende om jeres problemer. Hun er knald dygtig til hms og går generelt meget op i hestens velbefindende.

  • #2   5. jan 2010 Hvad får din hoppe at spise? For det kan have rigtig meget at sige smiley

    Hvis den får korn/müsli eller andet korn/melasse holdigt skal det udskiftes! Med roepiller eks., vitaminer og hø/wrap.

    Alternativt kunne du måske også overveje at få en gratis part, der er frisk på at ride din hoppe igennem de dage parten har den.

    Jeg er selv ejer af en hoppe som din - så jeg kan altså bekræfte at rides de hver dag så er de rolige.
    Men man skal også turde ride dem som de skal/vil på de dårlige dage.
    Jeg har flere gange måtte starte med at gallopere min hoppe 2-3 km inden vi kunne lave noget som helst andet (har selvfølgelig tvunget holdt hende i skridt ½-1 km som opvarmining.)

    At sende hende i ridning hjælper mens hun er i ridning, men på det lange sigt handler det nærmere om at hun er frisk af natur og skal bruges.


  • #3   5. jan 2010 Hun får hø.. vitaminer og mineraler, lidt snittet hø, hvidløg, beroligende urter og lidt olie..
    Jeg er ikke bange for at ride hende, hun virker bare så usikker nogle dage..Hun er ikke vild og løber..Drømte om at min datter skal med på tur på hendes pony engang, men det er jeg ikke sikker på går..
    Det kan godt slå klik oppe i hendes hoved en gang imellem , men det er ikke så tit.
    Jeg købte hende for at være meget rolig og det var hun også intil hun fik en vitamin kur af dyrlægen, da hun før jeg købte hende havde haft 2 år i træk føl på Wrap intet andet..
    Tanken med at sende hende i ridning er for at se om hun trives bedre med ridning5- 6 dage om ugen, end 1-2 hos mig og så kan det jo være jeg må overveje at sælge hende, hvis jeg ikke finder en part inden..Har faktisk søgt en flere gange..


  • #4   5. jan 2010 Hun får hø , vitaminer og mineraler, lidt olie, snittet hø, så ingen korn el.lign.
    Ja har prøvet at få en part..., men hun står hjemme hos mig selv..har ridebane men den er lige pt. ubruglig ...
    jeg vil sætte hende i ridning for at finde ud af hvad hendes behov er, og om jeg kan opfylde det, ellers må jeg jo sælge hende, eller prøve at finde en anden løsning..:)


  • #5   5. jan 2010 De beroligende urter hjælper primært på stress. Jeg kan dog heller ikke lige pege på noget i foderet der gør at hun har den energi som det lyder til at hun har...

    Hvor meget er hun ude om dagen? For måske kunne en løsdrift gør noget ved det?


  • #6   5. jan 2010 Er hun importeret? Jeg har hørt lignende historier fra andre hvis tinkere har været importeret næsten som vildheste fra Irland/ England, og som har været lejlighedsvis nervøse resten af deres liv...

  • #7   5. jan 2010 Jeg ville ikke anbefale Gitte Naldal, har haft min Tinker hos hende i genoptræning men tog ham hjem efter 4 dage, kan slet ikke forholde mig til hendes trænings metoder.. mange af tingene forgik med hård hånd og pisk.. og hun så faktisk helst at man ikke kom og besøgte ham..

    Har lige haft ham i tilridning hos Tine Sørensen Horsemind.dk og kan VARMT anbefale hende.

    Min veninde har en tinker på 10 år som var meget nervøs da hun fik ham, hun brugte det første års tid på en masse jordarbejde og gå ture for hånd, han får også urter fra Askim , det har hjulpet rigtig meget


  • #8   5. jan 2010 Så er der jo intet ved fodringen at sætte en finger på - eller dit brug af hesten smiley

    Så jeg tror også det ville være en ide at sende den i ridning og Gitte Naldal har jeg også hørt meget godt om!


  • #9   5. jan 2010 Hvor meget er "lidt olie"?

  • #10   5. jan 2010 Jeg vil også kalde det en form for stress, for når jeg taler om hendes behov er det ikke fordi hun er et batteri man ikke kan gøre flad..eller har overdreven energi..Det er mest i hendes hoved og bliver det for meget går det jo i hendes ben..flugt...
    Men en ting eller noget man har øvet og gjordt med hende mange kan den ene dag være lige meget og den anden meget farlig...og det er et levende væsen, vi har gode og dårlige dage alle sammen..
    men ønsker bare hun var lidt merei balance med sig selv..hun knytter sig meget til en person...
    hun får ca en lille dl. om dagen for at fodret ikke støver


  • #11   5. jan 2010 Okay:) Du skal bare være opmærksom på at olie også giver energi:) Måske hun mest af alt mangler selvtillid?!

  • #12   5. jan 2010 Ja hun er impoteret, men ved ikke så meget om hende. Kun at jeg er 3 her i danmark som ejer hende, første har fået to føl på hende, nr 2 ejer hende da hun er i fol m. nr 2 føl og jeg køber hende da hun bliver fravendet føl. Håber i kan forstå det:) Hvad jeg har fået af vide bliver hun tilredet her hos første ejer, og hun går som en sommerlejer hest en periode for at hun holdes igang..Hun var somsagt meget stille da jeg købte hende og manglede vitaminer og minaraler og det ændrede sig efter min dyrlæge gav hende en god kur..Dejligt hun er på toppen men bare ikke så følsom..

  • #13   5. jan 2010 Hej,
    Ligesom Mette vil jeg heller ikke anbefale Gitte Naldal. Har desværre kun dårlige er faringer med hende.
    Derimod har jeg kun hørt godt om Maibritt Carter, og overvejede selv at smide en lidt vanskelig hest derop på et tidspunkt.

    Men ellers ville jeg også forsøge at hælde nogle urter fra askhim i hende. Eller evt. Bach's blomster dråber. Sidst nævnte skal jeg selv afprøve om 14dage da jeg skal til eksamen.
    Men selvfølgelig... Det er jo ikke et tilskud, men noget du giver hvis du ved at netop dét vil stresse hesten.

    Jeanette


  • #14   5. jan 2010 1000 tak alle for de gode og hurtige svar...Mit hoved køre på højtryk lige nu:)

  • #15   5. jan 2010 Jeg vil nu stadig anbefale Gitte Naldal!
    Jeg har selv haft en unghest ved hende, og jeg måtte meget gerne komme og kigge på hun trænede ham, og jeg måtte også altid komme og træne selv eller ride ham. Jeg har også været på et weekend kursus med hende, hvor alle hestene blev behandlet helt nænsomt. Måske der gik noget galt med kommunikationen mellem jer:S
    Der er sikkert også nogle der har dårlige erfaringer med Maibritt Carter... Nobody is perfect


  • #16   5. jan 2010 Tak jeg er opmærksom på at olie giver energi:) og tror mere det er inde i hendes hoved det sker, så det er det vi skal arbejde med...men giver ikke korn eller lign. da det så både vil være stess og ekstra energi og det ønsker jeg ikke...
    så ja det er tillid til os mennesker og hende selv hun har brug for...Laver også tillidsøvelser med hende...
    Tak igen for svar


  • #17   5. jan 2010 Hej Ann,
    Du må endelig ikke misforstå. Jeg fortæller bare at vi ikke har særlig gode erfaringer med Gitte Naldal, men jeg er slet ikke i tvivl om at der er nogen der har haft rigtig gode oplevelser med hende. -Ellers havde vi heller ikke inviteret hende ud til et weekendkursus.
    Det skal også siges, at det er flere år siden, vi havde hende ude. Men der gik det helt galt for hende, og hun mistede sit temperament på en uskyldig unghest, og senere en erfaren og ældre pony.

    Og ja, alle har gode og dårlige erfaringer med forskellige trænere. smiley Og heldigvis for det.

    Mvh Jeanette


  • #18   5. jan 2010 Maibrit Carter er også god - jeg kan altså ikke helt huske alle de trænere der findes smiley Men der er mange gode i DK - det gælder bare om at undersøge, hvad man vil have!
    Jeg selv er mest af alt til McLearn - hans tanker kan jeg nemlig til fulde følge og forstå i modsltning til mange andre smiley


  • #19   5. jan 2010 Der er altid gode og dårlige oplevelser..Har som sagt selv været til Ute Lehmann kursus og da jeg kom derfra havde jeg da fået nogle gode ideer men jeg tænkte ikke YES...som jeg havde gjordt efter jeg læste hendes bog.....Og hun var ikke som jeg troede, ja menneskeligt, hun hørte ikke hvad vi sagde og gjorde på en måde nar af os..Men efterfølgende var min veninde som også var med til det første kursus på et nyt med hende og der var hun en helt anden..Så vi mennesker og har gode og dårlig dage alle, men det var da surt når prisen for weekenden var over 3000kr..Men sådan er livet og jeg var meget glad for at høre fra min veninde at hun ikke var sådan som jeg troede efter første møde, men jeg tog ikke med til det næste kursus lidt træls..

  • #20   5. jan 2010 Ute er jo også Mc Lean baseret træner - hvilket jo gør hende til stor-favorit i min verden (og jeg er blevet optaget som elev hos hende, så jeg er jo noget glad for hende).
    Der er mange gode trænere. Man skal finde ud af hvad de står for. Majbritt Carter er Monty Roberts og går ind for blandt andet Join up. Der er simpelthen ikke andre end dig, der ved, hvilken form for principper du tror på og føler for.
    Mark Rashid er en tredje vej at gå... Trænerne i DK har alle base i nogle af de store trænere, og er uddannet med grundprincipper der fra.
    Rashid-filosofien bunder meget i softness og hestesprog
    Mc Lean er meget teoretisk og forskningsbaseret ud fra hestens sanser og hjerne
    Monty arbejder med instinkter
    Parelli... øhhh.. jeg mener det er negativ forstærkning der er hans vej frem... Sååååååååå... you go girl. Alle veje ligger åbne for dig smiley


  • #21   5. jan 2010 Jamen så er vi jo helt enige smiley
    Håber da Gitte ringede og undskyldte dagen efter episoden.

    Nu i snakker om kursus i det ene eller andet. Jeg har fået mig en ret stejl holdning, som er lidt svær at slippe af med;)
    Jeg synes simpelthen en hel del kurser er ret så dyre, når man tænker på man tit kun får 2 gange 30 minutters undervisning i det praktiske.
    Alt det teoretiske kan man jo for det meste læse sig til og spørge om spørgsmål via trænerens hjemmeside ( inden kurset). Nogle mennesker lærer måske mere ved at der er en person der står og underviser, vi er jo forskellige i forhold til indlærings metoder:) Men er jeg den eneste der har svært ved at se den store fidus i de kurser. Så vil jeg da meget hellere modtage ene undervisning af træneren til en meget rimelig timeløn, engang imellem. Jeg ved godt at man så går glip af noget socialt samvær med de andre kursister, men det går nok:) Hvad har i af erfaring?

    Undskyld Brita at jeg måske spammer din tråd en lille smule:)


  • #22   5. jan 2010 hmm... Jeg syns faktisk ikke kurserne er dyre. De skal jo leve af det, og mange af trænerne rejser jo rundt i hele verden for at uddanne sig. Dertil kommer, at de kun har weekenderne (ofte) til at formidle da 'vi hestefolk' jo som regel oftest har weekender til det. Der går meget tid med transport, mail, pr og opvisning, forsikringerne er dyre fordi det er en højrisiko-beskæftigelse, og hestefolk ofte upålidelige. Ergo, er der ofte meget stort indtægtsfrafald. De, der kører rundt og træner, har måske 3-4 heste på en dag. Her får de 400 kr pr sted. det er 1600 for en dag. De er måske dækket ind 4 dage... tjaaa... skal vi runde lidt op... 30.000 pr måned. 25% i moms og 50% af det resterende til skat. Det skal dække pr., rejser og ophold, opsparing, forsikring, eget hestehold, opdateringer, opstartsmøder, egen træning, foreningskontingenter OSV OSV... De, der underviser weekendkurser og har fast arbejde ved siden af, tjener selvfølgelig lidt. Men de store udgifter følger også træneren. Parelli instruktører skal betale 20.000 pr år +være i USA på farmen i minimum 3 uger hvert år for egen regning. Det er 4 månedslønninger - det kan dog trækkes fra... så det er -25% men stadig dyrt. Og det er så bare eet kursus. Så skal man måske liiiige til UK for lange liner, USA for adfærd, Australien for western... Det løber op. Og egen uddannelses uger/dage giver jo ikke penge i kassen på de dage... Så jo, jeg kan egentlig godt forstå det.

    Jeg tager 100 kr pr gang, fordi jeg ikke er noget som helst fancy. Men for hver undervisningstime har jeg jo brugt meget tid og penge på at lære det selv. Jeg betaler KASSEN for min uddannelse, og skal selvfølgelig ikke give det videre 'for free'. Jeg bruger jo alligevel rask væk 3 timer på 1 undervisningstime (fordi man altid lige snakker, skal transpoteres etc). Det er sådan jeg nu er, og det har de professionelle slet ikke tid til.Til sammenligning tager jeg 900 kr/t når jeg laver grafik (ex moms).

    Et kursus er for mig, billig ene-undervisning samt bonus og dobbelt op, fordi man lærer vildt meget af at se de andre få undervisning... Normalt betaler jeg jo omkring 6-800 kr for en ene lektion, så 700 kr for for eksempel lange liner kursus er jo ren luksus!


  • #23   5. jan 2010 Ja, det er træls, hvis/når man ikke har. Men det ændrer jo ikke på, at jeg godt kan forstå hvorfor det koster smiley
    Men DU er jo selvskræven til at få særbetjening og behandling fra mig i hvert fald smiley


  • #24   6. jan 2010 Hov stop, det var ikke det jeg mente, Pauline.
    Jeg kan nu godt forstå at trænerne tager de penge for de kurser.

    Jeg ser det fra os heste-ejers side. Altså, hvad får vi mest ud af?
    Man får da selvfølgelig noget ud af at se på andre få undervisning, men så kan man jo bare deltage uden hest til et kursus, det er trods alt noget billigere:)


  • #25   6. jan 2010 Nej, jeg ved godt, at det ikke var helt det du mente. Og jeg er helt enig i, at det er hamrende dyrt. Heldigvis kommer der flere og flere, der er dygtige på hobby-plan, som kan formidle alt det gode, så alle kan være med.

    Anyways, så kunne jeg ikke stå for lige at lave en lille udregning på forhånd. Min erfaring siger mig nemlig, at der er mange, der ikke helt tænker over, hvad man egentlig får for pengene når man hyrer en af de dyre trænere. Man køber jo meget mere, end 2x30 minutter. Man køber viden og opdatering og man køber sig til den luksus, at andre bliver opdateret og formidler det videre.

    Jeg håber ikke du misforstod mig - det var ikkement som angreb eller forsvar eller noget. Bare input smiley


Kommentér på:
9 års tinker i ridning.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce