{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.163 visninger | Oprettet:

Barfodstrim vs. Smed {{forumTopicSubject}}

Jeg vover at tage debatten om barfodstrimmere og registrerede beslagsmede op, da jeg for at sige det mildt er i syv sind over hvad jeg skal tro på og ikke.

Jeg giver jer historien om min kære pony først, og så stiller jeg spørgsmål sidst i teksten smiley

Jeg har en ponyvallak på 10 år, som jeg har haft i 4 år. Han har næsten altid været barfodshest - i hvert fald mens jeg har haft ham. Han har haft sko på 2 gange på 4 år ved mig, og er blevet beskåret af en bekendt.
Han er nu blevet forfangen for 2 gang. Første gang var ikke ved mig, men 2. gang i alt, hvor første gang var så slem at det gik i den ene baghov.
For 2 uger siden blev han så forfangen igen, og denne gang blev det konstateret kronisk. Han fik smertestillende i en uge, stod i boks 1 døgn, men går nu på jordfold med adgang til hø og halm. Dyrlægen rådede mig at få lagt sko, så det har han fået.

Jeg ser selvfølgelig helst at han bliver brugbar som ridehest igen. Og både beslagssmeden og dyrlægen har forsikret mig herom. Jeg vil helst have ham uden sko. Blandt andet fordi at det er mere naturligt for ham, han har kunne klare det før, det er lettere men også fordi han ikke kan lide at få sømmene i. Ved ikke om det er lyden af hammeren, eller om det er fordi det gør ondt. Måske har I et bud? Han stejler somme tider under skoningen.

Hans kost er lavet om. Han får et lækkert sukker, korn og stivelsesfrit foder fra et mærke, der hedder Simple Balance samt roepiller. Og kender en af foderkonsulenterne derfra, som hjælper mig med fodringen af ham på den bedste måde.
Ud over forfangenhed lider han desværre også af EMS.

Jeg har så siddet på nettet og googlet mig lidt til oplysninger om Barfodstrimning og jeg bliver SÅ forvirret, fortvivlet og frustreret. Der er så mange meninger og fordomme mod begge dele.
Har været inde på naturhov.dk og kigge, og det lyder jo bare perfekt!

Men når jeg så læser om alle de skader, der har været i forbindelse med barfodstrimmere ved jeg sq ikke om jeg tør.

Håber at I kan være mit lys her i mørket.!

På forhånd tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Barfodstrim vs. Smed
  • #1   7. jun 2011 Har skrevet til naturhov.dk og spurgt til min problemstilling, men jeg får jo ikke en helt objektiv vurdering fra hverken dem eller en smed, da der jo er penge og kunder indblandet i det for deres vedkommende. Sikkert også en masse fordomme.

  • #2   7. jun 2011 Jeg brugte Arne Haugaard fra Naturhov i flere år til Bøffer. Det var SÅ fedt. Pissedyrt, men hans hove var kanon, stærke og flotte. Barfodstrim appellerede til min fornuft, og det fungerede virkelig godt.
    Tror ikke, Arne H. har lavet skader på heste.... i hvert fald ikke noget, jeg har hørt noget om.


  • #3   7. jun 2011 *Jeanette & Konikken Masca* Lucernegrisen < 3

    Jeg kan ikke lade være med at spørge..

    Hvad er EMS? smiley


  • #4   7. jun 2011 Ida: Uha. Nu vil jeg ikke hænges op på, hvad EMS helt præcist er. Men det er insulinresistens, som gør at han hele tiden har et forhøjet niveau af insulin i blodet. Derfor kan han ikke tåle sukker, fra græs, æbler, gulerødder korn osv. Kendetegnet ved sygdommen er meget farlige fedtdepoter i mankekammen og ved halen.
    Denne sygdom gør dem også mere disponible til fx at blive forfangen.


  • #5   7. jun 2011 Forstår godt du er i tvivl.. I teorien er jeg stor tilhænger af barfodstrim, og synes at de heste der er barfodsbeskårede, har meget bedre og mindre ømme hove end de fleste alm beskårede heste.
    Dog bliver min egen ikke barfodsbeskåret da jeg er bange for at få fat i en 'fusker' der ødelægger hovene.
    Men følger lige med her... det er jo utrolig svært når det drejer sig om hove, for ofte må man jo bare stole på det smeden siger og håbe han og man selv gør det rette..


  • #6   7. jun 2011 - altså den har sukkersyge?

  • #7   7. jun 2011
    Hvis både din dyrlæge og smed siger hesten skal have sko på ?? ja så forstår jeg ikke du er i tvivl?

    Du må også tænke på at NU er din hest kronisk forfangen? og ikke bare en hest som engang har været forfangen?

    Held og lykke med det..

    (link fjernet)



  • #8   7. jun 2011 Smeden kan sagtens trimme hoven uden at proppe en sko på - og han har en uddannelse, mens barfodstrimmere har taget et kursus..

  • #9   7. jun 2011 Hvad betyder det at den er barfodstrimmet ??? Aldrig hørt om det før..

  • #10   7. jun 2011 Jilke: Som skrevet så mener jeg ikke at man kan få en objektiv vurdering fra smeden, da der er penge og fordomme indblandet for ham. Og ja det var hvad dyrlægen sagde på dagen, men derfor mener jeg da godt at jeg kan undersøge om der er muligheder for at han kan få skoene af med tiden.
    Det ser jeg helst.

    Jeg er klar over at min hest er kronisk forfangen, og har været forfangen inden jeg fik ham. Det behøver du ikke fortælle mig. Jeg kan nævne rigtig mange ting som den kære pony fejler, forfangenhed, blindhed EMS.
    Men ikke desto mindre er han en fantastisk hest, som har det godt trods alle odds er imod ham. Og jeg giver ham en chance så længe han ikke lider. Og det gør han ikke.

    Det kan godt være at han er kronisk forfangen, men det er for det første meget lidt og for det andet var dyrlægen meget positiv omking det.
    Ellers var han nok ikke kommet på fold igen 24 timer efter.


  • #11   7. jun 2011 Pernille: Det er nogen som specialicerer sig inden for at trimme hestene uden brug af sko. Det er mange skidte historier om dem, da de ofte bliver uddannet igennem 4-ugers kurser, og forårsager dårlige hove hos heste. Men har også hørt solstrålehistorier, derfor jeg er i tvivl smiley

  • #12   7. jun 2011
    Nu er jeg super uviden mht dette, men nysgerrig så derfor spørger jeg ( sig til hvis det ikke passer ind i tråden )

    - hvorfor skal hesten have sygebeslag på og hvorfor kan den ikke få boots på istedet? Er det fordi hesten skal rettes op, ikke kan gå uden sko, hvad sker der uden sko?


  • #14   7. jun 2011 Krikken: Er det mig du spørger? Han har ikke sygebeslag på. Han har almindelige forsko på , der dog er tykkere i tåen, for at give ham en "mere normal hov". For ja den er selvfølgelig skadet af og være forfangen.

    Som skrevet har han altid været uden sko ved mig (næsten) og der har ikke været noget. Men han har jo været super ømtået nu hvor han har været syg selvfølgelig. Så skoen var til at aflaste ham, men også give ham korrekt benstilling.

    Men en barfodstrimmer siger jo de kan gøre dette uden brug af sko.


  • #15   7. jun 2011
    Jeg tror så ikke dyrlægen har nogen int i at smeden skal/kan tjene penge på at lægge sko på?... så man må jo gå ud fra at han er uvildig? og taler ud fra den lange uddannelse han har? eller?..

    Smeden har også en pæn lang udd med meget anatomi i ? så han ved sikkert hvad han taler om? må man gå ud fra?..

    Var jeg dig ville jeg tale med dem om det? når nu du ikke stoler på nogen af dem, men mistænker dem for at ville pumpe dig for penge.-)) Få dem til at forklare dig hvad det er som er sket i hoven og hvorfor den skal have sygebeslag på?.
    Det kommer jo helt an på hvad røntgen-billederne siger? om hvordan din pony`s fremtid ser ud? måske den uden problemer kan slippe skoene igen? måske ikke?. men i akutfasen skal den have dem på...

    Min hest går uden sko for 4 år nu, men det klarer min smed ? man behøver ikke en barfods for at have "skoløs" hest.-))





  • #16   7. jun 2011 En hest jeg kender der bliver barfodstrimmet af Arne fra Naturhov, blev rådet til at den skulle have sko på af en dygtig dyrlæge, fordi han sjælendt havde set en så ømtået hest. Det synes jeg siger alt.
    Desuden mener Arne at hovbylder er en naturlig ting når man vænner sin hest til at blive trimmet. Han har også sagt at det selvfølgelig gør ondt at få taget skoene af, og det i sig selv er rigtigt nok, og at smerten skal rides væk, og det kan tage et halvt til et helt år. Det ville jeg nu personligt ikke udsætte min hest for.
    En anden hest jeg også kender, fik rigtig tit afvide at dens hove godt nok ikke så helt raske ud, og at de var helt vildt små, og det var uden at de vidste at den blev trimmet, også af Arne.

    En anden barfodstrimmer er dømt for at have trimmet en hest så kraftigt, at den blødte ved berøring.

    Derud over tage smedeuddannelsen jo 4 år, hvor trimmere tager på nogle kursuser nogle uger, og så tager ud og trimmer. Jeg selv mener at der må være en grund til at uddannelsen tager 4 år...

    Selvfølgelig findes der også dårlig udlærte beslagsmede som kan lave fejl, men det kan der med alt. Det gælder om at finde en der kan sit arbejde.

    Og personligt tror jeg ikke på at sko gør ondt, idet min fjordbolle har gået med sko stort set hele sit liv, og han går rigtig godt, går hellere end gerne på asfaldt smiley


  • #17   7. jun 2011 Jilke: Han har ikke sygebeslag på. Har han ikke haft. Det er almindelige forsko, der dog er tykkere i tåen. Men det er ikke sygebeslag.

    Der er ikke taget røntgen på ham, da dyrlægen ikke så dette nødvendigt ej heller smeden.
    Der er ikke længere nogen akut fase. Så ville det ikke være kronisk.

    Og ja min har også i 4 år gået uden sko. Beskåret af en bekendt. Men han er ikke dygtig nok efter min mening til at beskære ham nu hvor han er kronisk forfangen. Han er selvlært, og derfor ikke så dygtig som en beslagsmed. Derfor jeg skiftede.


  • #18   7. jun 2011
    *Jeanette & Konikken Masca* Lucernegrisen < 3 - Det kan boots ikke gøre? Beklager evt. dumme spørgsmål :d


  • #19   7. jun 2011 En rigtig smed gennemgår en 4 års lang uddannelse - det gør en barfodstrimmer ikke. Derfor har jeg ikke opsøgt nogen barfodstrimmere. Der er sikkert nogle der er gode til det, men der er rigtig mange som simpelthen beskærer hesten forkert, så de får skader, eller ikke udnytter hoven optimalt.
    Når det så er sagt, så ved jeg også, hvor mange problemer der kan være i at finde den rigtige smed. Jeg har været så heldig at få fat i en rigtig god smed fra starten af, og han beskærer hesten så godt som nogen.
    Men når du opsøger en rigtig smed, så ved du, at han har 4 års uddannelsesbaggrund, og det synes jeg giver en eller anden form for sikkerhed. Hesten bliver nok i hvert fald ikke akut skadet, og hvis man ikke synes om smedens arbejde, kan man jo bare skifte. Med en barfodstrimmer, tror jeg virkelig du skal være heldig hvis du finder én der kan udføre det samme gode arbjede som en god smed.


  • #20   7. jun 2011 <b>Krikken ( nu som fuldendt hippie ) .</b>
    Boots er jo bare en standardstørrelse, de er ikke lavet til den enkelte hest, den enkelte hov og den enkelte situation.


  • #21   7. jun 2011 Krikken: Det ved jeg faktisk ikke hvis jeg skal være ærlig..

  • #22   7. jun 2011 Jeg tror nok at når dyrlægen mente at du skulle få sko på, var det sko, der ville holde på hestens hov, så den ikke drejede :-)) Altså sygesko..

    Det kan de ofte komme til at bruge som "alm." sko. :-))

    Jeg ville gå med sko sommeren over og tage den af, og høre mig omkring om en rigtig dygtig barfodstrimmer, som ordner hestens hove, og ikke bare gøre dem pæne, og vælge det fremover :o))

    Vi betaler pt. 450 kr for 4 hove der skal bæskeres.. Det er meget, men vores smed, ved også hvad han skal rette, og min krikke går meget bedre når det er ordnet smiley


  • #23   7. jun 2011 Aram: Det var ikke mig der besluttede hvilke sko han skulle have på. Men smeden og dyrlægen. De ringede sammen. Smeden ville gerne høre det fra dyrlægen i stedet for mig, da jeg jo ikke har forstand på det. Så det var en beslutning taget 2 fagfolk imellem

  • #25   7. jun 2011 Vasco: Enig, men vores heste lever ikke naturligt mere, og så mener jeg også at man bør hjælpe dem så meget som muligt, til at leve så ''naturligt'' som muligt, hvis du forstår det, ved ikke lige hvordan jeg skal forklare min tankegang omkring det (:

    Mindes heller ikke at jeg har set nogle heste der har taget skade af at få sko på, medmindre de blive sømslået osv. mens jeg kender et par stykker, som går rigtig dårligt barfodstrimmede, og som skrevet tidligere, ikke har raske hove.


  • #26   7. jun 2011 Hej Ann.

    Tak for beskeden. 2 af mine veninder bruger hende også, derfor jeg overvejer det lidt on/ off.
    Hvem bruger du til Heffe nu så?

    Og tak tak. Den bliver sq svær. Tror måske hende Jeanett må kigge på ham om 2 uger når hun kommer ud i stalden. Og så må jeg tage den derfra.


  • #27   7. jun 2011 Min transportmand, som har haft med heste at gøre i over 40 år, spurgte mig, hvem jeg brugte som smed, da "han" lavede et umanerligt godt og flot arbejde. Jeg måtte så fortælle, at det skam var en kvindelig hovtrimmer.

    Jeg havde intet at udsætte på hendes arbejde og da min hingst af helt andre årsager måtte have sko på, fandt jeg ud af, at Højelse dyreklinik varmt anbefalede hendes arbejde.

    Med al den ballade der er og har været omkring barfodstrimmere, har hun i dag suppleret barfodstrimningen med smedeuddannelsen og kan derfor tilbyde begge dele.

    En fed ting ved hende er, at alle heste for enhver pris ikke skal gå uden sko, hvis det ikke kan lade sig gøre og nogle enkelte af hendes egne får da også sko på.

    Jeg kan kun give min varmeste anbefaling til Camilla Holm, som oven i købet også arbejder med hjertet på rette sted.

    Til trådstarter vil jeg sige, at du skal mærke efter, hvad (og hvem) der føles rigtig for dig.


  • #29   7. jun 2011 Okay, det var Flemming fra Fyens der skoede ham og skulle komme om 5 uger igen.

  • pernille L
    pernille L Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 135
    #30   7. jun 2011 i fremtiden når du og smeden synes han er klar til at gå uden sko igen, når hovbenet er stabilliseret og ikke trykker med inflammation ned mod sålen og hovvægen er vokset ned og har udviklet sig på den måde hoven nu kommer til at se ud og er klar til at bære vægt uden at flyde ud osv så synes jeg du skal finde en uddannet smed eller en barfods trimmer med stor erfaring i forfangne heste. begge kan trimme hoven uden at lægge sko på.
    Erfaring er nok det der vejer tungest her.
    en nyuddannet smed der aldrig har arbejdet med kronisk forfangenhed andet end det han lærte på skolebænken er et dårligere valg end den erfarne trimmer der godt nok kun har 4 ugers uddannelse men har arbejdet med forfangne heste gennem mange år.
    Men stod jeg mellem to med erfaring hade jeg valgt smeden da han har en længere uddanelse og han kan sagtens beskære hesten til at gå uden sko.


  • #31   7. jun 2011 pernille L
    Rigtig godt svar.


  • #32   8. jun 2011 Jeg bruger selv en BarfodsSMED.. Ikke en trimmer smiley

  • #33   4. jul 2011 Jeg ved tråden ikke er helt ny, men synes der kastes lidt mudder efter trimmere....

    Der ÉR nogle fuskere i mellem, men det findes desværre også blandt smede...

    Ja, nogle kan blive "trimmere" ved et weekend kursus og føler sig som genier - NOT ! Ligesom med smede, så skal man tjekke om deres uddannelse er i orden.

    Men, bare fordi en smede-uddannelse tager 4 år, så er de jo ikke på skolebænken i al den tid? Det er faktisk noget der kan tælles på uger (så vidt jeg husker), så ved ikke om det er så meget at prale af? Specielt når de så er i lære, så får svendene jo tit lov til selv at rende rundt med hovene (ved ikk om jeg er den eneste der har oplevet det? smiley ). Hoveddelen af deres uddannelse går også på at tilpasse skoen korrekt og læse hoven ift en sko...
    En trimmer bliver udelukkende undervist i hovene og hvilken påvirkning de har på hestens krop. Eller udelukkende.. de får også viden om diverse ting der kan påvirke fx foder og diverse sygdomme. Nogle tager også højde for hvordan de beskærer ift det underlag hesten går mest på... Alt for at få den "perfekte" hov til den pågældende hest. Netop fordi de er "specialister" i at gøre hoven perfekt til hver enkelt hest, så synes jeg trimmere er rigtig gode, når man har en hest uden sko.......
    Mange barfodstrimmere tager også opfølgende kurser, men synes ikke man så ofte hører om smede gør det, men det er måske bare mig?

    Det er heller ikke alle trimmere, der har samme holdning til fx smerte som Arne, de fleste jeg kender siger "er hesten øm, så på med boots, eller forøg ligeså stille hårdheden/aktiveringen af hoven, så den kan følge med UDEN at blive øm" (dvs., har hesten brug for kun at gå på græs det første stykke tid, jamen så er det dét der skal til, hesten må ALDRIG gå rundt og ømme sig! )

    Jeg ville også gerne høre reference til den trimmer, der fik beskåret så meget, at hoven begyndte at bløde ved berøring. Det har jeg ikke hørt om, men det lyder godt nok voldsomt !

    ... og en lille bemærkning, jeg synes jeg det sidste år har hørt flere brokke sig på sygdoms-forumet over smede der ikke laver arbejdet ordenligt end trimmere gør... det bliver bare ALTID blusset op, hvis én trimmer gør én ting galt, men hvis det er en smed... jamen shit happens............


  • #34   5. jul 2011 <b>~ SilverFlake ~</b>
    Smede har jo en masse praktisk erfaring, hvilket er derfor de ikke bruger al tiden på skolebænken. Desuden ser de rigtig heste og mange mange mange forskellige "sager".

    Selvfølgelig hører man mere skrigeri over trimmere, fordi det er dét nemmere at blive trimmer og det er bare lidt .. ja, "useriøst" er det forkerte ord, men sproget er ikke min ven i denne sene time smiley
    Desuden er antallet af smede langt højere end af trimmere, så procentmæssigt er det vel det samme antal "dårlige"


  • #35   5. jul 2011 Men hvad er forskellen på at have praktisk arbejde med opfølgning på skolebænk (som de har ved trimmere) og at have praktisk arbejde med opfølgning på skolebænken, som smed? I don't see it ?
    Hvis det er de seriøse og godt uddannede trimmere, så tør jeg ligeså meget (hvis ikk hellere) overlade min hests hove i deres hænder end en smed... Specielt fordi smede ofte beskærer på samme måde om hoven skal have sko på eller ej......

    Du har ret i det med procentdele, men hvorfor er det så ikk samme mængde (procentvis) man hører om der har dårlig erfaring med trimmere?

    Det jeg mener er, at man skal, når man vælger en person til at ordne ens hest hove, være varsom, om man kigger på smede eller trimmere. Folk kan kalde sig "trimmere" uden at være det og der findes også "smede" som ikke har den rigtige uddannelse. ...... Måske der skulle laves et begreb der hedder "registreret/uddannet barfodstrimmer" ?
    Man skal vælge med omhu og læse personens uddannelse inden for faget, ellers bliver man snydt begge steder smiley


  • #36   5. jul 2011 <b>~ SilverFlake ~</b>
    Forskellen er vel at uddannelsen til smed tager 4 år på fuld tid, mens det til trimmer tager et par uger som aftenskolekursus. You see ?
    Man kan UMULIGT pakke 4 års hverdag ned til så kort et kursus.

    Aaarh, er nu ret sikker på, at smeden skærer forskelligt hvis hesten skal have sko på, end hvis den ikke skulle smiley

    Det med procenterne: det er jo lige det jeg skriver. Procentvis er der vel lige mange klager/dårlige. Desuden kan jeg godt forstå, at der er ramaskrig hvis en trimmer laver et dårligt arbejde, fordi man måske godt burde have set det komme.. eller hvert fald vide at oddsene er større, da det kun er kursusuddannede folk der lige tjener en ekstra skilling på det ved siden af deres 'rigtige' arbejde. Det er hvert fald min oplevelse.

    Ja, der findes "smede" uden uddannelse, men nu tænker jeg bare på autoriserede smede, for en smed uden uddannelse er i min verden <i>næsten</i> det samme som en barfodstrimmer - så er det sagt smiley


  • #37   5. jul 2011 Forskellen er jo så også, at trimmere ikke lærer at sko heste, hverken alm eller diverse sygebeslag, det må da trække noget af læretiden af? Og så tager en rigtig uddannet trimmer heller ikk bare et aften eller weekendkursus.
    Når trimmere bliver uddannet og ikke bare tager et aftenkursus(hvilket er fusk og humbug, dé burde ikk kunne kalde sig trimmere, det er derfor jeg overvejer, om ordet autoriseret trimmer burde indføres), jamen så bliver de for det første fulgt op på tingene af deres "mentor" og kommer tilbage gentagende gange på "skolebænken" ligesom smede. En smed har en mester og kommer på skolebænken i et par uger... er det ikk det samme?

    Det er derfor at jeg siger, at man altid skal kigge på deres uddannelse og cv i stedet for at dømme på "navnet" - smed som trimmer! smiley


  • #38   6. jul 2011 <b>~ SilverFlake ~</b>
    Nej, det er netop det. En smed kan jo også "barfodstrimme", men en barfodstrimmer kan ikke lægge sko. Hvorfor ikke få en der kan "det hele" vs en der kun kan noget? Prisen er selvfølgelig en væsentlig faktor, men nogle gange er prisforskellen <i>så</i> slem.

    Den trimmer-uddannelse du snakker om, den med "autoriserede", hvordan er den i forhold til aftenkursuset? Troede kun det var et kursus.


  • #39   6. jul 2011 *IKKE så slem, skulle der stå xD

  • #40   7. jul 2011 Jamen hvis man nu gerne vil have hoven som hov bliver taget af så godt som muligt? Så vil jeg da hellere have eksperten der? Jeg vil da også hellere have en hestetandlæge ud end en dyrlæge til at ordne tænder Godt nok har dyrlægen fået 5,5 års uddannelse, hvor de bla skulle lære hvordan man rasper tænder... Men uddannelsen er VIRKELIG bred, så .... smiley
    Jeg har også tit oplevet at blive rådgivet omkring fx foder og opstaldning og hvilken indflydelse det har på hovene, noget jeg ALDRIG har oplevet ved diverse smede jeg har prøvet, men jeg kan self have været uheldig smiley
    Jeg har heller aldrig hørt nogle af mine smede kommentere på hendes sure stråle... Jeg nævnte det selv da jeg var 15 eller lign (=6 år siden), og jeg fik kommentaren "Jamen du kan da godt prøve at behandle med lidt blåsten hvis du synes". Fis at lukke ud, når man pga sur stråle ikk engang kan nå bunden af strålekløften med en hovrenser ! Det satte min trimmer mig i gang med at behandle med det samme. Jeg har haft super rådgivning og hjælp fra dem, hvor smede ikke virker til at vide meget mere end hvordan man sætter en sko på. Men self jeg kan virkelig have været uheldig, det skal jeg bestemt ikke kunne sige smiley

    Prisen er sjældent en forskel... udover at trimmeren kommer det oftere, så plejer de at tage det samme for at file på en hov smiley

    Hvis du fx kigger på Erika Mørup ( (link fjernet) ), så har hun taget et program i USA, og efterfølgende fulgt op på det. Mentorship mener jeg betød, at hun fulgte eller de udlærte personer fulgte hendes arbejde - sorry kan ikk huske hvilken en af dem det var smiley
    At hun derudover også har uddannelse inden for biologi og "animal science", det gør hende ikk mindre troværdig. Jeg ved også at hun lige pt er under agronomuddannelse på LIFE, Købehavns biovidenskabelige fakultet (stik op ad dyrlæger)

    Men igen, jeg kan have været uheldig med mine smede. Jeg har ikke søgt vidt og bredt, men har da haft 4-5 forskellige til damen i løbet af årene smiley


  • #41   7. jul 2011 Hest trimmet så den bløder ved berøring. Kan ikke huske hvem der efterlyste det, men her er det smiley

    (link fjernet)


  • #42   7. jul 2011 Den sag ja.
    Men du skal lige læse teksten ordenligt: "og strålen var så sur at det blødte ved berøring, hvilket dog ikke kunne tilskrives beskæringen, ifølge Kiwa Riis Olesen"
    Jeg siger ikke at det var blevet gjort rigtigt. Jeg har for længe siden hørt argumenterne for sagen fra trimmerens side af, som virkede meget fornuftig, men da det er 3 år siden jeg fik den mundtlig forklaret.... tjaah, så kan jeg altså ikk huske det, men har bare lagt det bag mig smiley


  • #43   7. jul 2011 <b>~ SilverFlake ~</b>
    Man kan da håbe man finder en smed, som kun ser skoen som sidste udvej - hvis det da er det man ønsker. Det ville jeg hvert fald helst smiley
    Kan følge din tankegang, men ville da tro at en smed fik den samme og mere viden end en trimmer. Hvor en hestetandlæge er gået meget mere ned i detaljerne end en dyrlæge, som kun har lært lidt overfladisk om det.. giver det mening?

    Det lyder godt nok dårligt med din smed, han burde da også bekymre sig om sur stråle :s

    - Jeg må egentlig hellere holde min kæft, for jeg har fakkertalis ingen rigtig viden om dette x)

    Om artiklen fra EPONA.tv :
    Nåå, arh. Det er blevet fejltolket. Det var jo den sure stråle (som ejer og smed burde have taget sig af) der blødte, ikke beskæringen og dermed ikke Keppies skyld.
    Jeg havde godt hørt at Keppie var blevet meldt, men havde ikke hørt historien ordentligt og må indrømme, når jeg ser artiklen at jeg faktisk er lidt mere til Keppie. Overhovedet ikke enig, men det lød slemmere uden de rigtige fakta.
    - Desuden vil jeg lige sige at det er en rigtig god artikel fra EPONA! Synes ofte de skriver partisk.


  • #44   9. jul 2011 AM, generelt er det noget juks når os alm dødelige diskuterer barfod vs smed, jeg kender det jo heller ikk godt nok. Jeg er jo også partisk fordi jeg har haft dårlige oplevelser med smede smiley
    Ja, det ville være lækkert, hvis smedene er som du siger med sko og mht viden, men jeg har desværre ikke oplevet det (eller også er de trimmere jeg har set i gang været bedre til at forklare og dele deres viden?). Det er bare SÅ ærgerligt at der er den krig mellem de folk. Øv hvor ville det være rart, hvis nogen tog sig sammen og tjekkede alting igennem i sømmene for at godkende trimmere (når de ER uddannet) og pille rygter ned fra begge sider af sagen !

    Ja, Epona er virkelig godt! De er dejlig gode til enten at skrive fra hestens side af med videnskaben bag sig eller også meget upartisk, skønt !


Kommentér på:
Barfodstrim vs. Smed

Annonce