{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Krybbebider - betyder det noget?:-)
  • #1   2. jun 2011 Ved at foderet har indflydelse smiley Men ved ikke om det er pga. stivelse eller hva det er.. Ved bare at mange der har krybbebidere, går over til KUN at fodre med lucerne eller roepiller og så vitaminer og mineraler, det skulle vist hjælpe smiley Men jeg er ikke 100% for har aldrig selv haft en krybbebider

  • #2   2. jun 2011 ja det betyder noget, det kan godt gå galt hvis de er krybbebidder smiley

  • #4   2. jun 2011 Har man konstateret krybbebidning i en længere periode, vil man ofte se, at hesten taber sig. Endvidere vil heste, som er krybbebiddere, kunne få tendens til vindkolik, forstoppelse og mave- tarmkatar. Imidlertid er det ikke ret tit, at krybbebidning generer hesten.

    Fra dyrlægevagten. (link fjernet)


  • #5   2. jun 2011 Tja det eneste der er galt med Vixi med hans krybbebidning er hans fortænder er meget mindre smiley

  • #6   2. jun 2011 Hvis den krybbebider betyder det noget ja - da der er en årsag til den gør det - for at indre gener. Men en hest der er krybbebider er lige så god som enhver anden hest, det handler bare om at give den de mest optimale forhold.
    Det kan f.eks være en rigtig god ide at ofre en gatroskopi på den og få den udredt for om den har et mavesår el. om den har haft mavesår. Dette er gerne grunden til det opstår og så kan man gøre en del for at forbedre dens miljø, bla. foder med lavt stivelsesindhold, hø ad libitum, behandle med medicin hvis det er et åbent sår, nedsætte dens stress niveau og er det en hest der har haft mavesår kan man forud for ting der stresser den give den oral pasta forebyggende, ex. forud for stævne, smed el. hvad det måtte være.
    Så du kan som ejer være med til at udrede hesten for det og behandle dig ud af det smiley
    Har selv en af slagsen - han har ingen problemer mere.


  • #7   2. jun 2011 krybbebider-heste har meget ofte mavesår! så ja, det betyder en del..

  • #8   2. jun 2011 Det kommer meget an på omfanget af det. Min hest har været krybbebider i de 16 år jeg har kendt til og det har ikke haft nogen videre betydning for ham..andet end som nogle af de andre også nævner; at tænderne kan slides lidt - men min er nu 22 og klarer sig upåklageligt smiley
    Han gør det kun i forbindelse med fodring, eller hvis jeg giver ham er hesteguf - altså ikke i tide og utide. Det værste jeg kunne gøre var at hindre han i det eller give ham krybbebiderrem på - da dette bare ville stresse ham. Så han har altid bare fået lov til at gøre "his thing" og det har aldrig påvirket ham, hans evner som konkurrencehest på C-plan - både spring og dressur, eller de andre heste i stalden.. Han er glad og rask smiley


  • #9   2. jun 2011 Den fra dyrlægevagten = de gamle skrøner.

    En krybbebider får ikke oftere kolik end andre heste - den luft de sluger kommer ikke i mavetarmsystemet.
    Måske nogen får slidt deres fortænder, men bestemt ikke alle. Man kan fjerne nok så mange ting fra deres omgivelser men for det meste er vanens magt så stor at de vil fortsætte på hvad de nu kan finde uanset hvor gpdt de har det i deres omgivelser.

    Vi har selv en af slagsen og eneste minus er lyden - voldsom irriterende at høre på hans "bøvsen" men ud over dette er hans immunforsvar helt i top og det samme er hans tænder. Han har aldrig fejlet noget som helst og er på ingen måde påvirket af at være krybbesætter.
    Hans fodres optimalt med vitaminer/mineraler og masser af god kvalitet grovfoder - nøjagtig som alle heste burde fodres smiley så meget foldtid som muligt - nøjagtig som alle heste burde have det smiley
    Så bortset fra lyden kan jeg ikke finde den store forskel på hvordan jeg ville holde ham eller en hvilken som helst anden.

    Skulle drømmehesten en dag vise sig at være det samme ville jeg uden at tøve købe sådan en igen smiley

    Men prøv at søge her i forum, for har godt nok snart skrevet det samme i rigtig mange indlæg og de samme dumme fordomme kommer op hver eneste gang.


  • #10   2. jun 2011 Og jeg vil dertil tilføje, at hvis din hest ikke har gener af det, vil jeg ikke gøre noget - bare give ham fred og ro til at gøre det smiley
    Men det er jo bare på baggrund af min erfaring..


  • #11   2. jun 2011 havde en der var krybbebider og det var udelukkende fordi han kunne ... han fejlede intet... det smitter ikke og er ikke altid farligt for hesten... men som tidligere skrevet kan det være tegn på noget så få den undersøgt og ellers hold den så meget som muligt på fold, hvis den gør det i boksen....

  • #12   2. jun 2011 min heste er osse krybbebider og den får speciel foder du kan google krybbebider , den får noget fra spillers og lucerne roepiller og masser af hvidløg .

  • #13   2. jun 2011 Er helt og aldeles enig med Findus og Pedersen smiley

  • #14   2. jun 2011 der er langt flere konkurrenceheste dressur/spring der er meget på stald som bevist har mavesår end der er krybbebidere med mavesår.
    Men konkurrenceheste på stald har i mine øjne heller ikke optimale forhold mht. foder, specielt grovfoder og foldtid = stress.

    Ingen mavesår hos vores men en øget produktion af mavesyre som generer ved fodring og som en anden skriver ved tildeling af hesteguffer. Han sætter så og bøvser for at lindre genen. Men en konstant adgang til grovfoder at tygge i kan mindske ubehaget betydeligt.


  • #15   2. jun 2011 Vi havde en hest i stalden, der fik kolik ca. 1 gang i måneden fordi den slugte så meget luft smiley
    Jeg synes selv det er farligt med sådan en, men det er jo bare min mening (:

    Knus


  • #16   2. jun 2011 det er videnskabeligt bevist at de IKKE kan få kolik af at sluge luft, så det har ikke så meget med meninger at gøre med er fakta.
    At en krybbebider får kolik har så en anden årsag end krybbebidningen såvel som hos ikke krybbebidere der får kolik.


  • #18   2. jun 2011 Tak for kommentarene!:-)

    Jeg har haft min pony siden den var 8 og den har været det siden føl. Jeg ved ikke hvad det er kommet af, men jeg går ud fra at tidl. ejer har tjekket det. Han "krybbebider" kun når han har spist, så jeg tror ikke det er alvorligt. Han spiser optimalt, han får grissefoder, det har nemlig alt det en hest har behov for, så behøver ikke ekstra udgifter på det!
    Kan jeg evt. selv tjekke om den har mavesår?? Hvordan?
    ++ kan det være derfor at han nogle gange "stresser ud" ved stævner? Altså tager farten helt af, og ikke reagere for schenklerne?

    Tak på forhånd smiley
    Henriette


  • #19   2. jun 2011 ØH- nej den tager ikke farten af under ridning og har mangel på schenkelaccept pga. krybbebidning - det er godt nok et rytterproblem smiley

    Du må altså ikke fodre din pony med grisefoder - det er til svin og det er der en årsag til. Det er to dyr der på ingen måde kan sammenlignes i forhold til hvad de har behov for af vitaminer og mineraler + der er vanvittigt meget stivelse i og det må en krybbebider ikke få.

    Kun dyrlægen kan udrede din pony for mavesår


  • #20   2. jun 2011 Du kan ikke selv tjekke det -dyrlægen kan lave en pusteprøve i luftrøret/mavesækken og lugte om der er surt, el koster en gastroskopi kun 2000 kr alt. incl. og så den helt udredt.

  • #21   2. jun 2011 Nu har jeg lige haft min hest igennem forløbet ved en dyrlægepraksis der er specialiseret i heste og mavesår og krybbebidning kan nemt hænge sammen. Ikke i alle tilfælde, men i de fleste smiley
    Vi opdagede det da han fik kolik ca. 1 x om mdr.

    Hesten krybbebider af en grund og uanset om det er mavesår el. anden mavelidelse bør man få den udredt ved dyrlæge - så man kan hjælpe den bedst muligt og ikke bare finde sig i den gør det e. forsøge at få dentil at holde op uden at kende årsagen.

    Dette er taget ud fra en undersøgelse:
    Den seneste forskning i UsA giver
    forskere grund til at mene, at heste,
    som er krybbebidere kan lide af et
    maveproblem. enten mavesår eller
    overskud af mavesyre kan være årsag
    til krybbebidningen.
    Forskere ved et universitet i Alabama
    i UsA har målt spytproduktionen
    hos heste, som er krybbebidere, og
    sammenlignet med heste, som ikke
    er krybbebidere.
    Krybbebidning betragtes ellers som
    en adfærdsforstyrrelse, men testene
    viste, at krybbebiderne generelt
    havde mindre spytproduktion end de
    raske heste. Når heste krybbebider
    øges spytproduktionen, og forskerne
    har nu fundet en sammenhæng,
    skriver equine science.
    For meget mavesyre eller mavesår
    kan gøre, at hesten bliver
    krybbebider, idet spytproduktionen
    øges og dermed neutraliserer
    overskuddet af mavesyre.


  • #22   2. jun 2011 du kan også smøre boksen/krybben (hvad den nu bider i) med det der antibid smiley det hjælper lidt hvis du køber det rigtige smiley

  • #23   2. jun 2011 Jeg vil først og fremmest lade være med at fodre den med grise-foder, foderet er netop forskelligt da der er stor forskel på deres fordøjelses system. grise er alt-ædere og heste er plante-ædere.

  • #24   2. jun 2011 Hej

    Jeg selv har en krybbebidder og han fejler ABSOLUT INTET! Når jeg har haft brug for dyrlæge til mine heste (vacc. eller lign), så har han altid lige kigget ham efter.
    Han har ALDRIG kunne se på ham at han var krybbebidder og blev meget 'chokeret' første gang jeg bad ham tjekke op på det.

    Han er hverken tynd, fodret med diverse special produkter, haft sygdom eller lign. Intet!!!!!

    Alle de folk som aldrig selv har haft en hest der er krybbebidder har ofte en frygtelig masse fordomme over for disse heste (som i øvrigt er ligesom alle andre). Samme tid har det meget længe været tabubelagt på samme måde som f.eks. hestehandlere har været, men nu har folk fundet ud af at hestehandlere faktisk på mange områder er nogle dejlige loyale mennesker at handle med. Jeg HÅBER det samme sker for synet på de dejlige krybbebiddere.

    Mvh.


  • #25   2. jun 2011 ED-NOS .
    Hvorfor smøre med noget der ikke smager godt? - når hesten har behov for at krybbebide for at lindre.

    Det vil være det samme som hvis du havde frygtelig ondt og var nød til at tage medicin - men for at du kunne få medicinen skulle du gennemgå et el. andet rigtig træls. Æde go negl, gå på nåle el. hva ved jeg.


  • #26   2. jun 2011 Jeg har en kryppebider gående og der har aldrig været noget galt med ham.
    Det eneste minus er han efter at ha været kryppebider i ca. 11 år, har fået meget små tænder.


  • #28   2. jun 2011 Hesten er jo fra naturens side desigent til at æde 16-18 timer i døgnet. De har derfro brug for den spytproduktion ædeproceduren giver dem, for at undgå mavesår og lignende. Heste krybbebider og sluger luft for at fremprovokere den spytproduktion de ikke får uden nok grovfoder.

    så jeg ville give din pony mere grovfoder. Ganske enkelt.

    De kan sgu nærmest aldrig få for meget hø alligevel.
    Jeg har desuden rigtig god erfarring med græspiller som øger tyggetiden. smiley dejlig velsmagende og godt suplement under tilvænning til sommergræs da det eneste der ikke er i dem er væsken og fuktan. smiley



  • #29   3. jun 2011 Hej smiley

    Selv mener jeg præcis det samme om grisefoderet, det er dog min far der vil have at de får det, selvom jeg har sagt at det ikke er det rigtige!
    Med hensyn til hvilke noget foder de får- har noget bestemt mærke eller slags jeg kan foreslå til min far?
    Tak for jeres kommentarer, nu kan jeg vise min far at jeg ikke er den eneste der mener det!!


  • #30   3. jun 2011 Du skriver ikke noget om hvad han får at spise af grovfoder - hø, wrap - hvor meget på græs?

    Grovfoder kan gøre et godt indhug i foderøkonomien da hø og wrap ligger pænt i pris, men det er ikke der man bør spare smiley slet ikke til en krybbebider.

    Umiddelbart vil jeg mene at din pony kan fodres præcis som vores - en god vitamin/mineral blanding der dækker den 100% ind - synes du den skal have noget ud over dette i krybben kan du give den et par gode håndfulde lucerne med olie (ikke melasse).

    Så skal den have min. 1 kg godt hø. pr. 100 kg pony og wrap er det ca. 1,5 kg pr. 100 kg pony som min. Går den ikke på døgngræs skal den have adgang til noget at tygge i på fold også.

    Når vores er på døgnfold i sommerperioden får den vitaminer/mineraler, græs og har adgang til godt frøgræs på jordfolden.

    Om vinteren når de er på stald i de mørke timer får han vitaminer/mineraler, et par gulerødder, 1 banan, hvidløg og lidt salt - når jeg kan skaffe det friske hyben og så god kvalitet tør wrap morgen, eftermiddag og til nat.. Der er stadig adgang til god kvalitet frøgræs på deres jordfold hvor de går alle de lyse timer.


  • #31   3. jun 2011 Hej smiley

    Baloo går på fold fra morgen-aften. Han kommer også ud bagefter jeg har redet, som han går meget på fold. Vi har 3 ponyer og de går på en pænt stor mark, så der er plads til at lege. Når de kommer ind får de foder og hø.
    Har hørt min far om hvad der er i grisefoderet, det eneste der ikke er så godt er at der LIDT hvede i og så at der meget stivelse i. Ud over det får de også mineraler.


  • #32   3. jun 2011 stivelse skal helt undgås til en krybbebider da det kun gør mavesyreproduktionen værre. Prøv og se om du ikke kan få overtalt din far til at i køber en sæk lucerne med olie og den så får det sammen med sine mineraler frem for foder. En stor håndfuld lucerne pr. måltid og så holder sådan en sæk ok længe og så bare hø i boksen og græs på folden - så skulle du være lidt på rette vej smiley

  • #33   3. jun 2011 Mange tak:-)

    jeg vil se hvad jeg kan gøre!!!


  • #34   4. jun 2011 I'm out!!

Kommentér på:
Krybbebider - betyder det noget?:-)

Annonce