{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.617 visninger | Oprettet:

Hvor meget byder I jeres smed? {{forumTopicSubject}}

Der har været rigtig mange kritiske debatter omkring diverse smede - Hvordan de brænder af, hvordan de slår hestene, hvordan de laver et dårligt stykke arbejde.

Men hvad byder I egentlig den hårdtarbejdende smed, der spiller en virkelig vigtig faktor hos jeres kære ridehest?

Uden hove - ingen hest!

Jeg kom sådan til at tænke på det, fordi at jeg i flere år har færdes i kredse med såkaldte "langhårsheste" - ofte avlsdyr, der selvfølgelig også skulle have smed engang imellem.

Vi har selv i en årrække haft en virkelig hysterisk smed, så måske vi bare er for godt opdraget, men jeg blev virkelig harm, da jeg hørte, at disse halvrå hopper med lange hove bliver trukket ind til en smed med masser af mudder i hovskægget - Og så skal han ellers gå i krig med en hest, der ikke havde fået løftet ben, siden første gang han beskar dem!

Jeg var også været i praktik med vores gamle smed - Og han kom ud til en varmblodet plag med en hovbyld, hun ikke engang selv havde trænet, så for ikke at komme til skade, måtte han holde den fast op ad staldvæggen og det ene og det andet.

Hvorfor er det, at folk bestiller smed til heste, de ikke har trænet? De har et hårdt job og har ikke råd til at blive skadet!

Vi lærte af vores forrige smed, at vores heste skal stå inde, indtil han ville komme: så Swoops hovskæg ikke var vådt og alle hovene ikke var mudrede. At vi om sommeren skulle huske at vande hovene i en dag eller to, inden han kom. (Fordi Swoops hove i forvejen næsten ikke er til at skære i!)

Så skifter vi smed - Og de kommer en dag uanmeldt.
Swoop, der er en tung, tung dreng at danse med, når der skal ordnes hove, har fået smurt hovskægget ind i babyolie... Umuligt arbejde, tænkte vi jo bare!

Men vores nye smed kløede bare på og brokkede sig ikke engang over glatte fingre, glat hovskæg og glat værktøj!

Vi har også lige fået en hoppe hjem fra Portugal, der -aldrig- har set en smed, og som trænger; men vi vil da ikke bare sende en smed på en helt rå hest, selvom den virkelig har behov!

Så - Tænk lige en ekstra gang over, hvor meget I egentlig byder jeres smed. De gør et stort og vigtigt stykke arbejde!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvor meget byder I jeres smed?
  • #1   30. nov 2010 Passede på et tidspunkt et føl, som jeg havde lært at løft forben (ca. 7 måneder gammel) men da jeg spurte ejeren om hun ikke ville hjælpe med at lære den at løfte bagben fik jeg beskeden: nej, det behøves du ikke, det skal smeden nok gøre.! tror desværre at det er en general indstilling som alt for mange lider af smiley

    Det samme gælder de fysiske ramme skoningen forgår under nogen steder, syntes da som det mindste smeden skal kunne sok på et fast og tørt underlag hvor der er godt lys og nogenlunde i læ for regn, vind og vejr, alt andet er da dybt urimeligt smiley de bliver jo slidt op før tid...



  • #3   30. nov 2010 Det er vel ganske alm høflighed at hesten kommer med rene fusser og ben..

    Og hvis hesten ikke er så god til smed, så får man enten dyrlægen ud og bedøver eller siger det med det samme i telefonen, så han er forberedt, og så man kan så evt. hjælpe med en bremse, samt sørge for der er et par folk mere til at hjælpe hvis det går galt


  • #4   30. nov 2010 jeg prøver så vidt mulig at min skal stå inde når der kommer smed specielt i dette lorte vejr. Men jeg prøver også så vidt muligt at være der når der kommer smed smiley Og har hovene renset osv. så de er lige klar til at blive ordnet.

  • #5   30. nov 2010 1. Hestene står altid klar i stalden, lige til at gå til
    2. Evt. småskavanker vedrørende benløft bliver altid påpeget, hvis de ikke er trænet væk forinden.
    3. Der er altid varm kaffe på kanden og evt. kage når smeden er på "besøg".
    Han gør et vigtigt og godt stykke arbejde, som er fysisk krævende og slider på hans krop. Så derfor bliver vores smed ikke behandlet som et stykke værktøj, men som en vigtig del af vores hestes hverdag.
    Og tilgengæld giver han os altid en fornuftig service og behandler hestene supergodt, samt sætter dem pænt på plads hvis de tér sig og det er nødvendigt, hvilket jeg på ingen måde bebrejder ham.

    Hvad angår ungheste: Da vi avlede fuldblod, gjorde vi meget ud af at arbejde med deres ben, næsten allerede fra dag 1. Berøring så det blev en vane, og senere løft. Der blev altid drøftet med smeden når de unge skulle ordnes første gang, så han var forberedt, og kunne give dem en god oplevelse. Men det forudsatte altså også at vi som ejere havde gjort et grundigt forarbejde, for både hest og smeds skyld.


  • #6   30. nov 2010 Jeg er nogenlunde tilfreds med min smed, mn overvejer at skifte. Da jeg ringede til ham første gang for at høre om han kunne se på min hest, der sagde han at han kun kom hvis min hest opførte sig pænt, han gider simpelthen ikke hvis hesten ikk er sød, har set før hvor han er gået fra en hest der ikke kunne få løftet ben. Jeg har så en hest uden hovskæg, men jeg har øvet den i at når jeg renser hove holder jeg (nogen gange) som smeden holder så der ikk er nogen problemer når smeden skal ordne hovene.

  • #7   30. nov 2010 jeg sætter varmeapperat op af hensyn til smeden når det er koldt, og har får ikke lov at tage bagben på plagene, med mindre de er sikre. vi får de hys bedøvet, og sætter dem i en beskæringsboks. (de er jo tunge at danse med)
    Vi beskærer størstedelen af vores heste selv, efter instrukser fa smeden, fr én dag hos os giver en smadret ryg, vi har 19 heste i alt, et par af disse er hingste, vi har ungheste og hysteriske avlshopper, så min far har selv gennemgået kurser af smeden så vi kan aflaste ham, vi får ham stort set kun ud til skoninger, eller hvis vi er i tvivl om en ben/hovstilling, og han takker os altid og fortæller historier om andre hesteejere, der ikke tage hensyn...

    vi elsker vores smed, og vil gøre alt for ham...


  • #8   30. nov 2010 Mine går i løsdrift, så min smed får dem som de nu er, da jeg ikke kan stille dem i nogen boks smiley

    Han har ikke været der mens der har været mudder, ellers havde jeg ordnet deres hove og ben.

    Min smed er meget rolig og rigtig rar. Han har aldrig slået mine heste eller blevet sur. Hvis de ikke er ordentlige så kommer han med en god forklaring på det, og tager det roligt. Fx. at hesten er øm pga. skoene er taget af.

    Jeg gør altid 110% som han siger, så tingene er så han lettere kan komme til hesten, hvis der er noget smiley


  • #10   30. nov 2010 Selvfølgelig skal vi lære vores heste at løfte ben.. Det er da det vigtigste at lære en hest.. Jeg har så været ret uheldig med at finde en god og solid smed man kan stole på.. Min unghest hader virkelig bare smedene, og det har været fordi en smed ikke var god ved hende.. Og han dermed stressede hende.. Ham jeg har nu, er måske ikke den bedste og som der køre meget om. Men han har et rigtig godt tag på hende.. Og han er den eneste indtil videre som har kunnet det.. Det er svært med de smede.. Og især fordi vi desværre ikke kan vælge nogen smede fordi de er booget op.. Og især de meget dygtige.. Det er en dum jungel.. Jeg vil ikke de smede der banker hestene.. Det kan altså gøre de bliver bange og Så smeden ikke kan komme til dem.. Hestene skal selvfølgelig være opdraget.. Og hesten skal også vide hvis den ikke står pænt.. Men det kan man også gøre uden at slå og bruge vold

  • #11   30. nov 2010 jeg køre min hest i traileren for at komme op til smed. han plejer at lave høm høm i traileren, og har derfor lidt på baghovene, jeg har altid en hovrenser i bilen, og låner lidt vand så hans føder kan blive rene. smiley smeden siger selv til mig at det ikke er nødvendigt at tage dækkenet af ham.. så det lader jeg være med.. smiley

  • #13   30. nov 2010 nu jeg så heldig at vores smed er mine svigerforældres ven som de kommer en del sammen med.
    han har selv en hel del islændere og han ved hva han laver. han ved også hvordan han skal takle en hest som måske ikke er så god til at samarbejde med hovene.
    Og for mig er det vigtigt at en smed har kendskab til heste og at det ikke kun er et arbejde han laver.

    jeg ville personligt ikke bruge en smed der er ligeglad med heste og som måske kun gør sit arbejde halvt.
    smiley


  • #14   30. nov 2010 Jeg mener at smeden nogen gange skal finde sig i lidt for meget fra hesteejers side. Der er jo nogen der vitterligt glemmer at opdrage deres hest/pony ordentligt. Jeg forstår udemærket at en smed får lyst til at klaske en hest der bider ect. for hvis han er ude for den slags flere gange hver dag, så må tålmodigheden sku rende ud... Jeg forstår ikke de hesteejere der synes det er okay at hesten står og snuser måsen på smeden mens han arbejder? Hold den ordentligt, eller bind den så den ikke kan nå.
    En god ting at lære sin hest er at rykke lidt rundt med benene når du renser hove, så den bliver vant til at blive bøvlet lidt rundt med. Og når du renser hove, så bank den under hovene med hovrenseren,så bliver den vænnet til følelsen og lyder at bank under hoven. Det letter smedens arbejde.


Kommentér på:
Hvor meget byder I jeres smed?

Annonce