{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.384 visninger | Oprettet:

vibe a
vibe a
Tilmeldt:
11. apr 2010
Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65

min hest stopper hele tiden op... {{forumTopicSubject}}

Hejsa. For det første er jeg helt ny herinde, så skal lige finde ud af hvad dette her nu er for noget :-). Nå me jeg har et problem med min nye hest. Han er 13 år..har gået rideskole hest i 3 år, hvorefter han stod et halvt år uden at blive rørt, da han ikke længere ville gå frem ad på ridebanen. (Stod bare på midten, og så kunne de små ryttere ellers sidde dér). Han er frisk med andre heste...og laver bukke tendens i galoppen..hvilket heller ikke er så fedt, men håber det er forårs kådhed. Men alene stopper han KONSTANT op.. Hjem ad flyver han afsted. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op. Er imod piisk i r.....rider med sporer, men han er helt døv over for schenklerne udad, ikke hjemad. Så kan vi så stå dér på vejen og glo. nogle gange trækker jeg ham for at komme frem ad, men det hjælper ikke så snart jeg sætter mig op igen. Nogle gode råd tages imod med kyshånd. Vh Vibe


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  min hest stopper hele tiden op...
  • #1   2. maj 2010 Prøv at ride ture hvor du ikke bare rider frem og tilbage, hvor du rider i en cirkel smiley for det er da klart hvis han ved han skal vende om og ride tilbage igen så vil han bare dreje af tidligere smiley

  • #2   2. maj 2010 Viby A:
    Du må under ingen omstændigheder hoppe af når han stopper op, for så har han vundet! Eftersom du har gjort det nogle gange har han sikkert fundet ud af at han bare skal trække den lidt, for så kravler du af. Du er nødt til at blive siddende og presse ham - og når han så går fremad bare den mindste smule så roser du ham helt op til skyerne. smiley


  • #3   2. maj 2010 Sådan er min pony også nogle gange på tur, og den får altså en i røven med pisken, for den skal altså ikke selv bestemme hvornår den er færdig med tur:)

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #4   2. maj 2010 ja det ville være godt det med at variere turen så han ikke bare kommer ud af en grusvej...mangler bare så meget ridemuligheder... lige pt. er han bange for biler så er ik helt klar til landeveje endnu. Og ingen ridebane endnu..øv. Ups ja det duer sgu da ik med det hoppen af :-/.
    Hjæler det når du giver ham et rap med pisken? Prøvede lidt en gang og der gav han et lille hvin og svarede lidt igen ved at lægge an til lyft med numsen.


  • #5   2. maj 2010
    Er hesten nemmere at få fremmad hvis der er en anden hest med? Hvis ja, så start der med at give hesten gode oplevelser.

    Prøv også fra jorden men husk at have et godt fremmadsignal inden.

    Hjælper det hvis der er en der trækker dig når du rider?

    Udnyt det hvis hesten er villig på nogle punkter. Hvis det ikke virker med en pisk, så det nok ikke vejen frem - da det nødigt skulle ende med at du lå på jorden.
    Måske prøv og træn fremmad signalet på banen?

    At hesten er hurtigere hjem, well - tror alle har det sådan, hjem er = fold og mad. Maja er også sådan og sidst jeg var på en tur på 19km ca. der var hun næsten i konstant galop de sidste 8km, fordi hun vidste godt hvor vi var på vej hen... sådan er hun altid og det er så bare hende smiley


  • #7   2. maj 2010 Nogle gange, men hun er pony med lidt for meget sin egen mening. Det kræver meget teknink at få hende videre, når hun får sine ideer om at hun vil hjem. Hjælperne skal bruges på lige præcis de rigtige tidspunketer for at få hende viddere.

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #9   2. maj 2010 Ja hvis der er en der trækker går han dovent fremad. Helt vild frisk med andre heste..men det er desværre ikke altid muligt, og så må vi afsted alene. Men jeg vil nu prøve at ride rundt på en mark der ligger ved en af de eneste ridemuligheder (grusvejen). På marken er han frisk, har flere gange lagt an til buk, hvilket jeg bare ikke bryder mig om. Men det er jo et helt andet problem der også er smiley . Som jeg skrev før er det som at sidde på en forstenet hest, der bare intet mærker. Tror altså han har nogle "gode " rideskole nykker.
    Krikken- du skriver et startsignal, mener du mund signalet og schenklerne?


  • #10   2. maj 2010 Frederikke: Det er heller ikke sjovt for rytteren, hvis hesten selv bestemmer hvad den vil, derfor bliver man nød til at sætte grænser.

  • #11   2. maj 2010 oaky kender et par heste af denne slags. prøv at sidde og tappe til ham med hælene ikke hårdt og uden spore tak. bliv ved at tappe (sparke) stille og rogligt i en ensartet takt til sidst finder hesten det som regl så megaa irriterende de går et skridt frem, og her er det mega vigtigt at du stopper med at tappe og istedet slipper tøjlerne og roser ham op over skyerne. ligeså snart han stopper stater du forfra det kan tage noget tid før han forstår budskabet men tab ikke modet bliv ved;) det har hjulpet de de 4 heste jeg kender til det bliver rigtig hårdt for dine ben

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #13   2. maj 2010 Kathrine det vil jeg prøve. Grunden til at jeg tog sporer på var han accepterede min schenkler bedre, men vil prøve uden, er du imod det fordi de er for skrappe mod hesten.

    Og tro mig jeg kan få lyst til at give et rap, når han bare står der, men er bange for, at det bliver en afstraffelses teknik, der kan give mig en dårlig vane.


  • #14   2. maj 2010 Jeg er ret sikker på, at hestene ikke hader; pisk, sporer, sadel og bid.

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #16   2. maj 2010 tak for alle jeres gode råd. Dejligt at det går så hurtigt herinde smiley Vil prøve det med tappen, trækture, og cirklerne (på marken). Forhåbentligt snart ridebane. Og tydelige signaler.

  • #17   2. maj 2010 grunden til mange heste bliver "shenkeldøve" er jo net op at lige meget hvad hesten gør glemer rytteren at slippe presset når hesten rent faktisk gør hvad de bliver bedt om især rideskoleheste får virkelig med gummistøvle og pisk, og netop pisken giver det samme de bliver ligeglade hvis de får nok af dem, for hva nytte gør det hesten prøver hvis den alligevel får en bag i??

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #18   2. maj 2010 præcis...kan godt mærke at han har gået rideskole hest i 3 år. Håber at han med tiden kan få følingen tilbage, når jeg vel og mærke ikke begår samme fejl. Så jeg håber at der er vej frem.

  • #19   2. maj 2010
    Med et fremmad signal mener jeg at hesten skal reagere på det signal du giver med benene fx. til at den skal gå frem eller det du giver når den skal gå fremmad fra jorden.

    Hvordan er den fra jorden?


  • #20   2. maj 2010 Et rigtig godt råd der hjalp mig meget da min hoppe lavede det samme nummer er, at når din hest stille sig og ikke vil gå et skridt mere, så tager du din venstre hånd og trækker ud fra halsen og lidt tilbage og så tapper du med din højre schenkel. Hesten kommer ud af balance på den måde og er nød til at tage et skridt frem hvorefter du slipper tøjlen roser og driver fremad. Samme metode kan også bruges spejlvendt alt efter hvad du din hest fortrækker.

    Dette er en metode man ikke bruger ubehagelige hjælpemidler til og til sidst forstår hesten det selvom det skal gentages mange gange.

    Held og lykke med det smiley


  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #21   2. maj 2010 Fra jorden er han faktisk ret lydhør... har trænet lidt med ham, at han skal gå bagved...stoppe når jeg stopper og bakke ved hånd på bringen, rykke sig for tryk mm.. han var lidt møffende, snappede efter godbidder mm, men allerede nu efter en lille måned er han meget mere lydhør. Han går fint frem ad, stopper dog op og tjekker tingene, meget opmærksom og til den nervøse side ( for krat, fugle og ikke mindst biler), købte ham som værende trafiksikker meeeeen......

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #22   2. maj 2010 he he Simone den var go...dét vil jeg også prøve... hjalp det i længden på din hoppe?

  • #23   2. maj 2010
    Så ville jeg gå ture med ham fra jorden, så han på den måde får en god oplevelse med det at komme væk og komme på tur.

    Hvis kan kan bakke kan du også vende hesten om og bakke den hele vejen, vende den om også prøve at gå fremmad igen.
    Maja ville en overgang ikke ud af folden, så bakkede jeg hende da bare....


  • #24   2. maj 2010 ja det gjorde det, bruger den ikke længere nu, for hun ved det ikke nytter noget fordi jeg er stædig.
    Derfor er det virkelig vigtigt at du hænger i og siger: jeg vil satme det her! og bruger den hver gang. et andet råd, vælg en af metoderne, en blanding at alle metoderne vil forvirre din hest og muligvis, højest sandsynligt gøre problemet meget værre og mere kompliceret at løse.

    Hvad angår når din hest halser hjem, så øv stop-start øvelser på vejen der ud på rideturen hvor din hest har mere fokus på dig og opgaven. Har effaringer med at på hjemturen er det svært at indlære nye ting i og med de ingen fokus har smiley derfor er det nemmere at de inden har lært det. Hvis hesten halser hjem så rid en lille cirkel og stop den efter en halv, og ros den for at stoppe. At trække bidet tilbage på en hest der vil hjem hjælper ikke så længe de kan se vejen hjem, vend den i den anden retning og stop smiley


  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #25   2. maj 2010 hi hi ..tror os det med bakke metoden kan virke.... har gjort det et på gange når Monet ikke ville hen til strigle pladsen..efter bakning gik han lige på plads. Har gået nogle ture med ham, men vil helt sikkert gå flere, også ude ved vejen så han kan vænne sig til bilerne...Vi kan nemlig ikke rigtig ride ved vej lige nu, hvilket er en stor ulempe der hvor han står.

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #26   2. maj 2010 Ja én eller 2 af metoderne må jeg holde mig til.. Vil prøve din og så den med tapning.. samt mark ridning og gå turene.. tænker at de godt kan gå hånd i hånd.. Altså se hvad der virker bedst af tapning med schenkler og din metode. tror i ikke at man kan gøre begge dele, eller blir det for meget? Det kan sgu godt være ???

  • #27   2. maj 2010
    simone M - Hvad vil du så gøre med en hest der kan stoppe på det mindste signal, man kan næsten ikke nå at sige "prrr" på vejen ud men når man skal hjemmad så findes stopsignalet ikke, ligemeget hvor mange gange man stoppre hesten? smiley Samt det er umuligt at dreje denne hest.
    Men alle signaler fungere på vejen ud helt perfekt - man kan prøve på at stoppe, dreje og lære hesten der på vejen hjem, men det fiser ikke ind.


  • #28   2. maj 2010 du kan godt bruge/prøve begge metoder og se hvor du får den bedste respons det gør jeg tit, men du skal kende din hest og vide hvornår noget forvirre den mere en gavn er, min hoppe blive f.eks sur når hun ikke fatter det. Men som du selv siger har du en hest der hurtig bliver irreteret, derfor vil jeg ikke anbefale tapning i og med din hest hurtigt vil blive pist off af at du bare sidder og tapper.

  • #29   2. maj 2010 Har ikke lige læst alle kommentarer..

    Min gør detogså sommetider og gør som om han er bange, men efter mange gange blev jeg så stædig jeg tog og lossede ham en med tøjlerne på halsen.. er også imod pisk osv, men det her virkede og han har ikke gjort det siden..

    Håber du kan bruge det til noget???


  • #30   2. maj 2010 Krikken smiley

    Hvis hesten ikke engang er til at dreje på vejen hjem er der noget galt i tilridningen af den hest smiley ej jeg har lært en metode som er virkelig drastisk, har kun brugt den en gang selv, men hvis hesten ikke vil stoppe og bare løber er der ikke andet og gøre end at trække den ene tøjle helt tilbage så mister hesten balancen og stoppe som regl. når den gør det vender jeg den og stopper så den ikke kan se vejen hjem og roser når den er faldet til ro.

    men kender godt signaler der ikke virker på vejen hjem smiley min anden hoppe gjorde det, og jeg blev ved med at ride små cirkler hele vejen hjem på grusvejen indtil hun fattede det smiley


  • #31   2. maj 2010
    Hvordan kan det være noget galt med tilridningen ( her snakker vi til info en 29årig gammel hest ) når stopsignalet virker perfekt, det adlydes af det mindste vink, alle andre steder end hjem.

    Jo, hun kan da drejes, men hun vil ikke blive stående også kan du sådan set blive ved med at kæmpe om det så lang tid du vil, hun vil blive ved med at vende om og gå hjem.
    Du kan blive ved med at lave kraftige stop og bremse hende helt op, hun går videre med det samme bag efter. Hvis du prøver at få hende til at blive stående, så igen, så snart du roser hende for at stå stille, så er hun smuttet.
    Hun stikker ikke af, hun skridter bare energisk videre.

    Man kan bakse så meget man vil med hende, stoppe, gå rundt, have så hårdt fat, råbe og skrige - hun er fuldstændig ligeglad og forsøger bare når når hun får rosen, man giver efter som ros osv.
    Hopper man af og prøver fra jorden er det det samme smiley


  • #32   2. maj 2010 jeg har haft samme problem´med min hest..han er så kun 6 år og har gået skolehest en ½ år. Han ville ikke gå væk fra stalden, men når der var andre med gik det ok, hvis de gik først..jeg kunne godt trække ture med ham, men havde alligevel en fornemmelse af at ville han ikke så blev det en magtkamp..
    jeg har haft ham i træning hos www.stinejoy.dk. og det har bare været fantastisk... hun har arbejdet med ham fra jorden af den første uge. det viste sig at han var signalforvirret, eller døv for signalerne.. så hun har indøvet stop og start først fra jorden og bagefter fra ryggen... og efter en måned går han som en drøm.... det der er vigtigt at at lægge pres på ham med schenklerne, men IKKE SPARKE kun pres og så snart han reagere bare det mindste så slipper man presset. det der sker når du sparker er at du faktisk ber ham om at gå når du sparker og så siger han ikke skal gå når du ikke sparker (slipper presset).... og det der ofte sker når en hest er forvirret over alle de signaler vi giver, er at den bliver "stædig, doven, vild mm" hvad jeg ikke mener en hest kan blive,det er dens reaktion på de mange forvirrende signaler vi giver... så nej den med pisken kan jeg ikke bifalde, måske det virker lge i øjeblikket, men du har stadig en hest der er forvirret og hvad vil du gøre næste gang, slå den 3 gange med pisken..?? du er velkommen til at skrive en personlig besked, så kan vi ringe sammen og så vil jeg gerne forklare det yderligere, det kan være lidt svært på skrift... smiley


  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #33   2. maj 2010 Ja jeg skal virkelig lære den bette hyp at kende... Han virker på mig som både selvstændig, men samtidig usikker, han går heeeeelt amok hvis han skal stå alene i stalden, ved at smadre boksen...tænker at han ikke har været alene i mange år, pga. rideskolelivet. Han finder sig ikke i meget, viser tydeligt hvis han er tvær over noget, herunder schenkler og pisk. Først er han immun og så et lille hvin og et rusk med hovedet, mens han står urokkeligt. Desuden vil han løbe med mig i galoppen, lægger an til buk, men har ikke løbet af med mig, kan stoppe ham...han er meget følsom og blød i munden :-D...nå det var lige andre problem stillinger tsk tsk. Gitte er der en side man kan kigge på om dette emne? Lyder spændende. Han blir snart 14 år, så håber man kan lære en ældre hest nye vaner.

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #34   2. maj 2010 aaah du HAR jo skrevet en side smiley

  • #35   2. maj 2010 krikken-
    Ja den måde kan man også løse det på, bruger også selv jordtræning, det er bare at vudere hvad der er bedst for hesten, skal ikke gøre mig til ekspert, ved bare at hvis jeg var hoppet af min var jeg aldrig kommet op igen smiley

    Hver hest en ny metode smiley jeg vil mene der er noget galt ved respekten og accepten mellem hest og rytter hvis ikke den høre efter på vej hjem. og det kan der jo arbejdes på på mange måder. Jeg starter f.eks altid fra jorden hvis der er noget min hest har problemer med

    Min hest er 19 år og da jeg fik hende var hun styret udelukkende efter bidet, så selvom heste er gamle kan de sagtens være forkert tilredet smiley har selv kæmpet med min hoppe få at nå dertil hvor vi er nu, og man skal prøve MANGE metoder før man finder den rigtige


  • #36   2. maj 2010
    Igen, som nævnt hvad vil du gøre hvis du kan prøve og træne det så meget du vil på vej hjem, stoppe så mange gange du vil, dreje så meget rundt du vil - det forbedre stadig intet?

    Stopsignalet virker perfekt om hesten så jorde der ud af, så er der bare at sige " prr " så er det ned i fart, på banen, på tur ud af, jamen over alt.... Så forkert tilridning, næppe....


  • #37   2. maj 2010 Det er jo også vigtigt man ved hvor man skal læggen rosen, for som du selv siger skal man fandme kende dyret godt for at gøre det præcist,

    Hvis hesten bliver ved med at skridte i samme energiske tempo skal man blive ved med de øvelser med at ride i cirkel, til sidst bliver den træt af at kæmpe og tager ved lærer. det er en hård kamp, men når det lykkes er det så fedt. Den metode virkede på min anden hoppe, men det betyder ikke den virker for andre


  • #38   2. maj 2010
    Den virker ikke for Maja smiley Når hun vil hjem så vil hun hjem. Så det der med at tage kampen op og kæmpe, det duer ikke. Fordi hvis der er en ting der gør hende "mobset" så er det "modstand" ved hende der avler modstand modstand, er man voldsomt og kraftig i sine tag, bevægelser mm. får man lige det samme tilbage og hun bliver bare dobbelt så tvær næste gang man prøver at stoppe.

    Ved hvor jeg skal lægge rosen da det fint fiser ind i andre tilfælde og hun er ganske nem at indlære ting via negativ forstærkning men ikke her.


  • #39   2. maj 2010 stopsignalet fungere da ikke hvis ikke det virker i alle situationer? det er min holdning til det. smiley

    ved ikke hvad du ellers ønsker jeg skal sige til det der smiley da jeg aldrig har oplevet en sådan hest der bare ikke lytter uden kontakt til den, vil have en løsning eller et forslag hvis jeg selv havde redet hesten og oplevet den.


  • #40   2. maj 2010 haha kender den slags hopper, sådan er min Sunna også hun bliver så gal hvis man siger hende imod, jeg aner ikke hvordan det er kommet til at fungere mellem os XD men det er på en eller anden mirakuløs måde har vi løst alle problemer som disse.

  • #41   2. maj 2010 og om det ligge i tilridningen eller ej er jo indivuduelt, i mit tilfælde var Sunna ikke tilredet ordentligt.

    Men som du selv siger kan det være så meget andet smiley hopper er bare stædige smiley


  • #42   3. maj 2010 har du evt overvejet at få den gået igennem af en massør og kiopraktor?

  • #43   3. maj 2010 Vibe A... ja jeg havde lavet et link....;-)
    men ellers litteratur om centreret ridning og akademisk dressur, vil også hjælpe dig....


  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #44   3. maj 2010 hejsa..det med kiropraktor....tror ikke det er det, for når han går med en anden hest er der fuld knald på..det samme hjem ad. Han lægger godt nok an til buk i galop, men kun når det stikker ham, så tror ikke det er pga. ømhed mere kådhed. Han havde noget sur stråle der gjorde ham ømhovet, da vi lige havde købt ham for en måned siden, men det er i klar bedring, strålekløften har lukket sig og er blevt hård igen.
    Og Gitte takker for link


  • #45   3. maj 2010 Få din hest tjekket af kiropraktor, inden du prøver at irettesætte. Det er langt bedre at få din hest tjekket, så har du noget at gå udfra. Måske prøver den at fortælle noget ved at stoppe op. Du skriver også at den laver bukke tendens i galoppen. Det kan også tyde på at der er lidt smerte et sted. Især hvis den har gået som rideskole hest.

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #46   3. maj 2010 ja det kan godt være du har ret...synes bare det er underligt at han ikke viser samme tendens så snart der er en anden hesy med...der er han bare mega frisk..ikke til at holde i trav uden han vil i galop.. men kiropraktor ja det ville nok være godt uanset hvad.

  • #47   3. maj 2010 Det synes jeg vil være en god ide. Jeg får min hoppe tjekket 1 gang årligt, og der er altid noget at finde. Jeg kan tydelig mærke på hendes humør, når tid er til kiropraktor.

  • vibe a
    vibe a Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 2 Emner: 10 Svar: 65
    #48   3. maj 2010 hvad giver du for det?? Skal lige sige at Monet har stået stille et halvt år da han var blevet deprimeret af rideskole ridning... han nåede at gå en dag på rideskolen (den samme dag som vi købte ham)...så han har fået et langt hvil...men føler også han er en lille frækkert, der helst vil bestemme hvad han skal og hvornår...så ved ikke om det bare er nykker...han fandt ud af at han bare kunne gå ind på midten og nægte at gå med eleverne...(men igen ja...det kunne også være at han var øm og derfor ikke ville, men han virker altså ret hurtig til at opfatte hvad han vil og ikke vil).. Det grinede dyrlægen også lidt af, da vi havde ham ude for at tjekke ham for forhudsbetændelse...synd..

  • #49   4. maj 2010 Jeg gir omkring 1000 kr. Jeg bruger en fantasktisk dygtig kiropraktor, som hedder Regitze Rising. Hestene er vilde med hende og hun behandler helt uden bedøvelse og andet! Hun kommer fra Århus området. Men prøv at google hende. Hende vil jeg helt klart anbefale!!

Kommentér på:
min hest stopper hele tiden op...

Annonce