{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.242 visninger | Oprettet:

Grundregler for dækken {{forumTopicSubject}}

Jeg ville høre folk herinde, om I kan stille en form for "grundregler" op, ved brug af dækken på en almindelig hest der rides...

Fx. Hvornår der bruges regndækken/100g, 200g, 300g osv, ved de forskellige vejrforhold, og ved hvilke temperaturer

Gerne både til klippet og ikke-klippet hest smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Grundregler for dækken
  • #1   21. okt 2015 Ja her er det vigtigste grundregel:

    Mærk på hesten, den giver et præcis svar, lige præcis for den! smiley


  • #2   21. okt 2015 Tjahh, det kommer vel lidt an på hvorfor du vil benytte dækken til din hest tænker jeg?

    Der er jo store forskelle på de enkelte hestes behov, og deres følsomhed overfor kulde og fugt, ligesom der også er store forskelle på heste der er vant til at gå med dækken og heste der er vant til at gå uden dækken.

    At følge et sæt fastlagte grundlæggende regler ville i mine øjne være uklogt.


  • #3   21. okt 2015 Grundreglerne for dækken er, at der ikke er nogen.. Det samme gælder klipning af hesten..

    Mærk på hesten og hold øje med pelsen.. Sætter den mere pels, skal den have mere dækken på, sveder den skal den have mindre på..


  • Emma M
    Emma M Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 2 Emner: 2 Svar: 4
    #4   21. okt 2015 I vores stald er der kun1 grundregel; Læg dækkenet om hver dag, så det ikke generer hesten.
    Så kan man også fra dag til dag vurdere om den har det for koldt/varmt. smiley


  • #5   21. okt 2015 Min hest går konkurrencer og bliver derfor trænet hårdt, hvilket resultere i, at hun bliver svedig under ridning og ikke kan nå, at blive tør.
    - Nu spurgte jeg jer, for, at få en lille idé om, hvad andre plejer at gøre og for, at spare lidt penge, hvis nu det ikke er nødvendigt med mere end 3/4 dækkener.

    Jeg er ikke interesseret i, at få dumme input om, at det er uklogt, at sætte en ''regl'' bog op omkring dækken-valg. Det er jeg udemærket klar over, at der IKKE er. Jeg ønsker min hest det bedste og vil selvfølgelig altid mærke efter hendes behov, MEN som udgangspunkt er der jo en ''grundregel'' for, hvornår man bruger et 100 gram og hvornår man bruger et 400 gram dækken. Der står mange ting på nettet og på webshops, så derfor spørger jeg mennesker, som jer, der nok har jeres individuelle erfaringer med dækkener.

    På forhånd tak smiley


  • #6   21. okt 2015 Det er bare rigtigt svært at stille nogle regler op..
    For nogle år begynder der at være frost i oktober, andre år er det som i år, hvor der stadig er halvvarme dage..

    Jeg plejer: Når hesten så småt begynder at sætte pels, så får han 150 g. overgangsdækken på.. Så fælder han som regel lidt af. Når pelsen på halsen bliver mere end 1 cm. så bliver han klippet over alt, krop, ben , hoved... Og så får han vinterdækken 300 g. på.. Og så fylder jeg på som det bliver koldere.. evt. klipper igen i januar/februar.. Og så gradvist tager dækken af som det bliver varmere.. Men igen.. Nogle år har der været sne i marts, andre år næsten 15 grader varmt..


  • Emma M
    Emma M Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 2 Emner: 2 Svar: 4
    #7   21. okt 2015 Årh - jeg bruger regndækken når det er køligt forår og sensommer, 300g om efteråret og 400g vinterdækken når der er rigtigt koldt smiley

    Plejer også først at klippe lidt sent smiley


  • #8   21. okt 2015 Min endte med 750 g. forrige år.. Han fik 300 g. på da han blev klippet i starten af efteråret, og der var pisse koldt den vinter, så han fik et 450 g. stalddækken indenunder.. ..

  • #9   21. okt 2015 Vi har 3 meget forskellige heste, ang dækkener.
    vores konkurrence hest, er endnu ikke klippet, og han går med et kraftigt regn dækken med fleece fóer, for han begynde at svede i sit overgangsdækken på 200g.
    han vil først blive klippet når/hvis han får så meget pels. at han får svært ved at tørre.
    Men så har vi en hygge 2èr hjemme, den har bjørnepels nu, og vil ikke undvære sit 300g dækken. han har ikke underuld og fryser fra den dag sommerferien slutter, han går med dækken ca. 9 måneder af året, og har gjord det i de 10 år vi har ejet ham.
    Den sidste 1èr pony ( fjordhest ) ligner en bjørn, og han vil blive klippet, måske bare jagt model i år, og så vil han blive iført et regndækken, og når det bliver omkring frost, får han et stalddækken under, han fryser aldrig.

    så dækken "helvede" har desværre ingen regler. der lige så mange regler som heste og hesteejer...
    se og "lyt" til din hest, så finder du hurtigt ud af hvad der er bedst for den....


  • #10   21. okt 2015 Altså der er ikke rigtig nogen regler vi har 3 heste og den ene går med regndækken og har lagt godt med pels hvor mon skal have 200gr på nu for at kunne holde varmen han har aldrig skulle have så meget på??
    Hvor min mor's den går med 200 gr og har tynd pels min har normal pels.
    Men hoppen skal have jagt klip snart da hun sveder enormt. smiley


  • #11   21. okt 2015 Det kommer også an på hvordan hesten sætter pels. Min hoppe har ikke særlig lang pels, men urolig tæt pels. Så selvom pelsen ikke er lang bliver hun alligevel klippet, fordi hun alligevel sveder pga den tætte pels. Hun fryser stortset aldrig. Hun er fuldklippet nu og går med 100 gram. Hun er max oppe på 300 gram i løbet af vinteren smiley tror generelt vi som ejere skal passe på ikke at ligge dækken på efter hvor meget vi selv fryser her i de kolde måneder, men i stedet mærke på vores heste.

  • #12   21. okt 2015 Jeg har nu aldrig hørt om nogle regler.. jeg har alle dage klippet mine rideheste, og alt afhængig af hvor koldt det er når de klippes får de som regel et stalddækken og et regn dækken på. eller et overgangs dækken med 200 gr. i .. Når det bliver frost får de mellem 100 og 200 gram mere på og bliver det rigtig koldt som i minus 10-12 grader så får de endnu mere på. Her er eksempler.
    Første hest; lille DV der er lidt godt i stand blev klippet omkring december og fik 100 gr. på 200 gr omkring jul og gik med det resten af vinteren. hun klarede sig med det.
    anden hest; HV vallak på 165cm for tynd 500g da han svedte vanvittigt og var klippet sidst i november .
    tredje hest; stor DV hoppe på 176 og topform . 1200 g. sidst i december og resten af vinteren. klippet første gang i slut oktober, anden gang i slut dec


  • #13   21. okt 2015 1200 gr?

  • #14   21. okt 2015 Ja det var helt skørt.. men hun var en rigtig frossenpind. .. hun gik med to 500 grams men det var stadig ik nok. Så måtte give hende et 200 grams stalddækken på også... så kunne hun holde varmen og var tilpas. ..
    jeg er sgu ik typen der pakker mine heste ind i vat med 45 dækkener og gamacher og andet gøgl. . men hende her kunne simpelthen ik holde varmen... ja så måtte jeg jo give den mere på...


  • #15   21. okt 2015 Ja. Det lyder skørt men min plejer heller ikke at skulle have 200gr på nu men det bliver han også nød til i år. ??

  • #16   21. okt 2015 præcis.. det ene år var helt vanvittigt. .. hun kom jo ind fra fold og rystede over hele kroppen med 1000 gram på.. og det yderste var med hals.. men da hun så fik et stald dækken med hel hals på på 200 gr. et vinterdækken på 500 som ikke længere var vandtæt og hendes helt nye 500 grams vinterdækken med hel sæhals på SÅ fik hun varmen... har aldrig prøvet noget lignende

  • #17   22. okt 2015 mine går med 150 g nu

    man behøver ikke at købe en masse dækner. jeg har til hver hest
    1 regndækken
    1 150 stalddækken/linier
    1 300 vinterdækken
    + div fleece og uld

    dette er kun for folk som IKKE er bange for at bruge mere end et dækken af gangen - jeg gør det nemlig. med disse dækner ja så har jeg endnu ikke haft problemer med at de ikke kan holde varmen. en vinter gik de med 300+150+ uld, men der var det virkelig også mega koldt.
    nu er mine ikke klippet - den ene får dækner på fordi hun ikke sætter pels nok, den anden fordi han ligner en islænder med oldenborgpas hvis han får lov til at sætte pels. så kan jeg lidt bedre styre det.
    men der er ikke nogen regler - jo dem kender hesten desværre kun selv. Ved godt at dette ikke er særlig brugbart, men jeg kender heste som fryser lige så snart temperturen kommer under 20 grader, og andre heste som kan gå uden dækken ved -20 grader.

    den eneste regle jeg kender og bruger, er 10 grader døgnet rundt, så kommer dækner på eller af. i år har jeg været nød til det før, pga regn og blæst (bor tæt på vandet, så det blærer en del, og mangler læ på den ene side af folden)


  • CSF
    CSF Tilmeldt:
    feb 2011

    Følger: 1 Emner: 107 Svar: 1.920
    #18   22. okt 2015 Har kun haft min klippet en vinter. Den var fuldklippet og gik med et Rambo Duo som overgangsdækken (100g) og en liner på 200g som vinterdækken (300g i alt - 400g var for varmt trods det var en slem vinter).

    Kan klart anbefale et dækken med underdyner. Fx Rambo/Amigo, Bucas Supreme el. lignende. Det fungerer super og man slipper for en million dækkener smiley


  • #19   22. okt 2015 Min er klippet og har i øjeblikket 100 gram på

    jeg har følgende dækkener jeg kan ligge på ham regn med fleece, 100 gram, 200 gram, 300 gram og 400 gram - jeg har 2-3 af hvert dækken og skifter efter hvordan vejret er og hvordan min hest føles.

    Han blev klippet i starten af oktober hvor han fik de 100 gram på, nu når vejret så småt er begyndt at blive ringere og koldere får han de 200 gram på.
    Når vi kommet ned omkring frysepunktet og ligger stabilt der får han 300 gram på - og skulle det blive enormt koldt får han de 400 gram på.

    Men mærker efter på min hest hver eneste dag for at vurdere hvordan han har det under sit dækken og hvad han har behov for


Kommentér på:
Grundregler for dækken

Annonce