556 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 14 Svar

AMT
AMT
Tilmeldt:
20. maj 2007
Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680

Telefonisk kommunikation med dyrlæge Telefonisk kommunikation med dyrlæge

Jeg syntes man hører om flere og flere tilfælde hvor en dyrlæge har fejl vurderet et dyrs helbred, når ejeren ringer ind for at få en dyrlæges vurdering.

Er det dårligt dyrlæge arbejde, eller kan det være os som ejer der rent faktisk formulere os så forkert, at dyrlægen vurdere noget andet?

Når man ringer til dyrlægen og er bekymret for sit dyrs ve og vel, fordi dyret måske er dødsyg, kan man så være så fortvivlet og forvirret at man faktisk glemmer halvdelen af hvad man vil sige, fejlfortolker dyrets symptomer, eller overser nogle vigtige faktorer?

Jeg kan huske en gang hvor vi mistænkte hesten for enten borelia eller en hjerneblødning, hvor der var så mange små signaler/symptomer fra hesten, som blev overskygget af de større og egentligt mindre væsentlige symptomer. Vi ringede selvfølgelig til dyrlægen straks, og han kom så hurtigt han kunne, og i mellemtiden mens vi holdt øje med hesten noterede vi alt hvad vi så. Selvom at der ikke gik mere end 30 min før dyrlægen stod i døren havde vi i vores panik allerede glemt halvdelen af hvad vi havde noteret.

Hvad tænker i om dette? Er det simpelthen dyrlæger der er for useriøse, tager for ledt på tingene, eller kunne det egentligt skyldes ejers dårlige beskrivelse?


 
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Slå lyden til
00:00
/
01:14
LIVE

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Her er pukkelhvalen skyllet op

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Træer og buske dækket af silke

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Har Du Været Der - Historien Om Verdens Første Nationalpark!

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Take down chandelier and a wall lamp 500 kr.
  • Hjælp til rep af kanttråd til robot plæneklipper 600 kr.
  • Opsætning af håndvaskamatur 500 kr.
  • Find fejl11 på opvaskemaskine 250 kr.
  • VVS-installatører 1.950 kr.
  • Installation af nyt tv 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Telefonisk kommunikation med dyrlæge
  • #1   3. jun 2015 En dyrlæge kan jo ikke diagnosticere en hest gennem et rør, det giver jo sig selv, og det kan man jo heller ikke forlange, det er min opfattelse.

    Dyrlæger gør deres arbejde så godt de kan. Men de kan også tage fejl, og det er jo ikke menneskeliv de har med at gøre, selvom jeg ved, at folk er glade for deres hest. Men hvor let vil man regne med det er, at diagnosticere et dyr, der ikke kan fortælle, hvordan det har det?


  • #2   3. jun 2015 Tror det er de færreste dyrlæger der er interesseret i at gøre deres arbejde dårligt, det vil de jo med tiden bare miste kunder af.
    Det kan i forvejen være svært at diagnosticere et dyr, selv når man står lige ved siden af det. Det bliver endnu svære, hvis ikke umuligt at gøre det over telefon. Det vil i hvert fald kræve en lang samtale, og kan godt forstå hvis ikke dyrlægen gider det. Opkald til dyrlægen koster ikke penge, og tager tid fra dyrlægens andre patienter. Derfor hvis man vil have sit dyr diagnosticeret ordentligt, så skal man tage sit dyr til dyrlægen og ikke bare ringe. Man kan ikke forvente diagnosticering over telefon.


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680
    #3   3. jun 2015 Ann: så du mener også at mange af fejl diagnostiseringerne skyldes ejeres dårlige forklaring på dyrets symptomer?

    Altså, jeg tror selv at ejere forventer for meget, og forklare for dårligt over telefonen, for en dyrlæge ved oftes hvilke forskellige symptomer der hører under de forskellige sygdomme.


  • #4   3. jun 2015 ingen kan jo se igennem røret hvad hesten fejler og har dyrlægen fejldignostiseret kan det jo kun være fordi de ikke har forklaret det godt nok, eller kan der ske dette, som ved så mange andre, at symptomerne ganske enkelt henviser til noget andet, med mindre man selv får alle de små detaljer med så kan dyrlægen jo ikke vurdere ud fra andet end den tid han er der og det han ellers for afvide, han kan jo hverken tale med hesten eller læse ejers Tanker om hvad der er foregået, men at dyrlægen opdager nogen symtomer der var været der uden han var der som ejer ikke fortæller kan man ikke forlange af nogen..

  • #5   3. jun 2015 Har ikke læst de andre indlæg smiley et rigtigt spændende emne smiley
    Jeg mener at vi ejere ikke skal forsøge at selv komme med konklusioner om hvad hesten evt fejler.. Da vores opgave er at få dyrlægen til at komme til os hvis det drejer sig om mere end en skramme. Derfor skal vi KUN sige hvad vi ser. Hvis vi er i tvivl om dyrlæge er nødvendigt så skal vi selvfølgelig ringe ind og høre. Men dyrlægen kan umuligt se i gennem telefonen så hvis de siger at det nok ikke er noget alvorligt og vi godtager det, så må vi tage den på vores egen kappe hvis der sker noget. Det er vores hest og vores ansvar at få dyrlægen til at komme.

    Mvh TT smiley


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680
    #6   3. jun 2015 Team tindur: ja det er ejers ansvar ikke?

    Emnet kommer i forbindelse med et emne et andet sted, hvor det ender ud i en aflivning fordi dyrlæge vurdere at det ikke er nødvendigt med et visit.

    Ejer er selvfølgelig helt oprevet, men forlanger erstatning af den første dyrlæge hun taler med, da hun mener at det er hans fejl at hunden bliver aflivet, da han telefonisk vurdere at hunden ikke har behov for et tilsyn.

    Det var derfor jeg tænkte om det aldrig er ejers dårlige forklaringer, manglende beskrivelse der er fejlen (du ved i følge dyremennesker er det altid de kloge langtids uddannede folk der er idioten) smiley


  • #7   3. jun 2015 Jeg tror at det er ejer som ikke får forklaret sig godt nok,
    Det kan være svært at tænke klart hvis ens elskede dyr er sygt og så kan man hurtigt glemmer halvdelen når man ringer til dr. dyr. Man kan ikke forvente diagnosticering over telefon, man kan jo aldrig være 100% sikker på at dyret fejler det og det uden rent faktisk at havde set den. over telefonen kan man jo egentligt kun gætte sig til det.

    fx stod jeg for nogle måneder siden med en hest som efter akut indlæggelse pludselig have en STOR øm og hård bule på halsen og når han gik så hev han efter vejret som om noget blokerede luftrøret og hostede, i ren panik over at nu var der igen noget galt med ham, fik jeg nok forklaret det lidt dårligt, ihvertfald vurderede dyrlægen over telefonen at det nok var spiserørs forstoppelse og de kom med det samme. Det viste sig bare at være en allergisk reaktion pga den medicin han fik da han var indlagt og når han så gik og slappede af med hovedet nede så trykkede bulen på luftrøret.



  • #8   3. jun 2015 Ja, det tænker jeg i hvert fald det er. For som Tindur også antyder, så bliver dyrlægerne sikkert også blændet af hesteejerens forkerte konklusioner, frem for, at de kun ser på de reelle symptomer, og dermed kan diagnosticere efter dem.

    Det eksempel du fortæller om, hvor hesteejeren forlanger erstatning fra dyrlægen, synes jeg også er urimeligt. Så skulle hesteejeren jo til at starte med have tilkaldt dyrlægen, hvis det stod så skidt til.

    Hesteejere skal som alle andre dyremennesker tage sig sammen, og betragte dyr som dyr, og ikke som familiemedlemmer, og tilegne dem følelser og intelligens, som de ikke har. Det er ikke fair overfor et dyr, efter min mening. Det er også det der er med til at gøre dyrlægernes arbejde sværere, fordi der bliver forlangt af dem, at de skal arbejde med dyreejere, fremfor dyret selv.


  • #9   3. jun 2015 Det leder så mine tanker hen på hvornår kan vi kalde det en dyrlægefejl og kræve erstatning. Efter som dyrlægen ligesom ejer skal tolke signaler og symptomer og dyrene ikke har samme sprog som mennesket.

    I min verden er en god dyrlæge ham der formår at tage sig af ejer for så at kunne behandle dyret korrekt. Dyrlægen skal have menneske kundskaber.


  • #10   3. jun 2015 Ann- Jeg er så ikke helt enig i din udtalelse. Når man har dyr i flere år så bliver de en del af familien og får ligeså stor betydning som et menneske! Det er der intet galt i. Der det går galt er når vi tilegner de en intelligens de ikke besidder.

    AMT - hvis dyrlægen selv ikke vil komme ud fordi den ikke mener der er noget galt til trods for en meget bekymret ejer... Så synes jeg dyrlægen skal komme med en erstatning.
    Men ikke hvis ejer så siger i tlf. Nå ok hvis du siger det bare er det så bliv væk (e.l.) smiley

    Mvh TT


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 41 Emner: 131 Svar: 8.680
    #11   3. jun 2015 Team tindur: i dette tilfælde havde dyrlæge vurderet at dyret ikke var i en kritisk tilstand - denne vurdering tænker jeg må komme ud fra ejers forklaring på dyrets tilstand.

    Det skal lige siges at det er søndag aften, og ejer taler med vagt dyrlæge.

    Syntes bare ikke at man donerer kan forlange erstatning når dyrlægen ikke engang har tilset dyret smiley


  • #12   3. jun 2015 Jeg som ejer bestemmer om dyrlægen skal komme siger h*n nej ringer jeg til den næste.

    Dog mener jeg ikke at mine dyr er en del af familien, de er dyr vi er mennesker. Men vi har valgt at tage dem til os så er det vores ansvar at sørge for dem


  • #13   3. jun 2015 at dyret bliver en del af familien, tror jeg, er for at dække menneskenes behov. Et dyr har ikke behov for at være del af en menneskefamilie. Selvfølgelig er man glad for sine dyr når man har haft dem længe, og det skal man også være.

  • #14   3. jun 2015 Selvfølgelig har ikke dyrene det behov smiley men det er de følelser rigtig mange mennesker får når de går timevis og årevis op ad et annet individ smiley

    Mvh TT


Kommentér på:
Telefonisk kommunikation med dyrlæge

Annonce