{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.313 visninger | Oprettet:

Er vi blevet for pylrede? {{forumTopicSubject}}

Jeg undres. Jeg er medlem af diverse hestegrupper på facebook og jeg har en bruger hos HesteGalleri. Jeg synes tendensen er over-pylleri. For at komme med eksempler:



- en havde oploadet et billed af en hest med en mindre allergisk reaktion fra insektbid (hun havde skrevet at man kunne se instikstedet) og havde tilkaldt dyrlæge ASAP

- en anden spurgte til hvorfor hendes nytilredede unghest slog med hovedet i trav på buet spor og kom med diverse løsningsforslag - tænder, bid, sadel etc, hvorimod i mine øjne er det tegn på en unghest uden balance og styrke.

Jeg siger ikke, at det er forkert at tænke i tænder, bid, sadel, ryg retningen, jeg synes bare det tendeserer til det istedet for at
gå lige et spadestik dybere. Det er så fedt at der er kommet mere fokus på udstyret og at det skal passe. Jeg synes bare tit, der bliver pylret for meget istedet for at slå koldt vand i blodet og vente en dag (alt efter situation selvfølgelig ;-))
Det kan selvfølgelig være uvidenhed men så tænker jeg at man ikke er klar til at have hest? Jeg mener bare, jeg vidste allerede som 8 årig at heste kan skifte sommer/vinter pels og at det er derfor hesten på billedet ser ud som den gør. Jeg frygter lidt hvor mange forskellige præparater kan hesten ikke nå at få, fordi det har ejer læst på nettet?

Kom gerne med jeres meninger og holdninger og lad os få
en konstruktiv debat ud af det smiley (y)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er vi blevet for pylrede?
  • #1   18. jun 2014 jeg er helt enig med dig! synes at der er mage det er for pylret omkring hesten...

    høre tit at hvis hesten bukker så skal der dyrelæge, kiropraktor osv osv ud ASAP før man kan klaske den en i røven så den kan holde op... self kan der være problemer men når der er en pony som kun børn kan ride eller en unghest der prøver grænser af, så kan jeg ikke se at man skal bruge så mange penge på at få flere hunderet mennesker (overdriver lidt) til at sige hesten er ok...

    jeg forstår det ikke...


  • #2   18. jun 2014 jeg har det på sammen måde som dig. jeg har lige købt en unghest og i starten fik den mange skræmmer og sår, og hans ben hævede også op (pga. et sår). jeg skulle alligevel have dyrlægen ud så der kiggede han lige på det, men han sagde at det nok skulle gå i sig selv. så jeg lader også tiden komme sår og skader til gode, for hvis der allerede er en forbedring efter en dag eller to, så er det nok ikke noget seriøst.
    jeg syntes som dig også at der er mange som overreagere på hesten, for hvis man tænker sig om så er den jo faktisk lavet til at overleve, og den er lavet så den godt kan klare nogle sår og spark.


  • #3   18. jun 2014 Absolut!
    Tror det bunder i uvidenhed.
    Dengang jeg var ung, brugte vi timer på rideskolen og hjalp med alt muligt, og vi læste samtlige hestebøger og blade der fandtes.
    I dag bliver de unge kørt af deres forældre, og de hjælper ikke til medmindre de får løn for det. Og bøger...hvad er det for noget??? De har et år max. 2 år på rideskole, så får de egen hest eller part - og det vigtigste ved at være hestepige er jo i øvrigt også, at have det fedeste tøj, og det fedeste bling-udstyr smiley
    Eller er der noget, jeg har misforstået?


  • #5   18. jun 2014 Det er rigtig og jeg tror alle kan se det når de kigger på andre, men måske ikke på sig selv smiley
    Der kommer jo flere og flere forslag på hvordan vi tær os pylret, og syntes det er ved at være lige lovligt ja ikke pylret men bare som om folk er lidt 'dumme' smiley

    Der kommer jo hele tiden flere diagnoser og med den tildens at vi skal gøre ALT perfekt for hesten og hvis den laver noget forkert er det mennesket/udstyret der er forkert, så bliver det jo nemmere at stille en diagnoser som lyder:
    Hesten er bare bygget kraftig og skal arbejdes med på en anden måde, måske burde du søge en ny underviser og tjekke om hesten ikke bare har store muskler det ses ofte, har ogsp hørt at dette produkt kan hjælpe os.v
    Istedet for at sige:
    Hesten er for fed giv den mindre mad

    Det bliver så kompliceret at jeg tror folk bliver mere forvirret over det...:)


  • #7   18. jun 2014 også her enig smiley

  • #8   18. jun 2014 Jeg er i hvert fald blevet meget mere pylret..

    Efter jeg mistede min traver, så går jeg rundt og er bange for der sker min nuværende plag noget, så jeg igen skulle miste en hest.. på dét punkt er jeg 100 % sikker på jeg er blevet meget mere pylret..

    Men jeg synes det er fedt hesteverdenen er blevet mere oplyst. Selvfølgelig er det efterhånden gået 3-4 tangenter over hvad godt er, og jeg savner lidt at folk stiller sig kritiske til alt - her tænker jeg både sår, skrammer, træning, konkurrenceridning osv. -
    jeg er selv rigtig god til at komme med svar som "den har måske ondt i ryggen, fordi sadlen presser forkert", osv., men der er jeg også begyndt at undersøge hesten først. Prøve at gøre nøjagtig samme øvelse igen, med fx anden sadel/uden sadel, køre finger/hovrenser over ryggen som vist af kiropraktor osv., og stille mig kritisk først, lade hesten gå 1-2 dage, sker der en ændring så var det nok "bare" en dårlig dag.
    Dét er jeg blevet bedre til, hvorimod lige i starten, så havde den bare ondt. Basta.


  • #9   18. jun 2014 Jeg vil give dig delvis ret. smiley

    Før i tiden var vi ikke så oplyste og der var ikke nok forskning omkring hestenes anatomi hvor man kikket på fejl og mangler. Vi skal i tillæg til dette være obs på at der desværre er blevet avlet på heste med fejl så der er rigtig mange flere heste der har fysiske problemer. Jeg synes det er rigtigt positivt for hestene at vi har fokus på deres helbred og tarv. At vi sørger for at udelukke smerter og forkert udstyr. Når dette er sagt så er der også medaljens bagside..

    Da der stadigvæk findes heste der er udad reagerende når de bliver frustrerede pga. manglende forståelse, hvor de så skaber problemer for rytteren ved at stejle, bukke og vil smide rytteren ad h til så er der nogle der råber op om udstyr og smerter med det samme. Men hvis man VED at det ikke er tilfælde så er jo dette frustrerende for rytter. Jeg (nok fordi jeg er af den gamle skole) ville nok selv hvis jeg var 100% sikker det ikke var smerter klaske min hest en og tage kampen op og finde en ny underviser der kunne hjælpe os i samarbejdet, fordi jeg ikke kan lide at klaske min hest en. Men jeg ville ej hellere lade hesten få lære at den adfærd belønnes ved at slippe for at gøre det ønskede da dette bliver en ond cirkel.
    I forhold til pigen om pæls skift vil jeg give dig ret. MEN.. Selv om man har åresvis af erfaring med heste, både låne/helpart og halvparter så er der stadig anderledes at have sin helt egen. Man lægger mærke til en masse ting man ikke lagde mærke til ved de andre fordi man engagerer sig på et helt andet niveau med sin egen. Så som jeg er jo meget mere pylrede med min egen end med andres.. smiley Og lægger mere mærke til flere ting ved ham. smiley

    Og fordi jeg er så pylret, og kender min hest sit temperament har jeg valgt at han skal have osteopat på for at tjekke ham igennem så jeg ved der intet er med ham fysisk når jeg begynder tilridningen. Hun kan selvfølgelig ikke se igennem ham men hun opdager ved tryk om der skulle være noget med ryggen og andre kropsdele der kan gøre ondt. Sådan at hvis han skaber sig VED jeg at der IKKE er smerter. smiley

    Mvh TT


  • #10   18. jun 2014 Jeg vil ikke kalde mig selv pylret, derfor spørg jeg aldrig folk her inde om råd. Jeg gider ikke tilkalde dyrlægen, lige så snart hesten får et hævet ben. Jeg kender hesten og ved han er en idiot til at rejse efter han har lagt ned, og derfor får en let forvridning.
    Min hest er ikke tjekket i hoved og røv, ligesom jeg ikke selv er. Jeg tror dyrlæger, massør, kiropraktor osv har kronet dage. Fordi folk er pylret. Jeg bruger de folk der er omkring mig, dem som har haft hest i mange år, og har oplevet lidt af hvert. Jeg gider ikke have råd af en 12 årig pige, som har haft hest 1 år.

    Dog vil jeg sige at udstyr, foder og omgivelserne skal være i orden, når man har hest. Så undgår man mange problemer. Men ja brug jeres sunde fornuft.


  • #11   18. jun 2014 Nu om stunder kan man ikke bare være for dårlig til at ride den specifikke hest, hesten kan ikke bare være dårligt uddannet/ikke tilstrækkeligt uddannet endnu osv.

    Nej i dag må den helt klar være syg.

    Hesten kan i øvrigt heller ikke bare være lidt svær at håndtere/ride -jeg har en enkelt gang været så letsindig at lave en tråd om ridning af Martha (hvilket er med livet som indsats hvorfor hun ikke længere rides). Må konstatere at Martha både har KS, dårligt tilpasset sadel, ondt i munden og bliver presset for meget... nemlig ja (kan tilføje at hun i øvrigt fungerer upåklageligt til alt andet end ridning)

    Jeg er slet ikke uenig i at opstår der problemer skal man sikre sig at det ikke skyldes smerter e.l.
    Men forklaringen ligger altså nogengange bare ved at hesten ikke "giver noget af sig selv", måske ikke ligefrem er en pleaser og man selv er måske ikke helt dygtig nok til at håndtere dette


  • #12   18. jun 2014 Jeg vil da 100 gange hellere at folk prøver at tænke over hvorfor hesten gør som den gør, fremfor bare at sige ''Kræet er bare fræk, et klap i røven hjælper sikkert''. Der er jo en grund til at hesten gør som den gør, og det hjælper ikke at fjerne adfærden, det hjælper at fjerne grunden til adfærden.

    Selvfølgelig er det tilladt at tænke selv. Der er ingen grund til at tilkalde dyrlæge, hestehvisker, tandlæge, kiroprakter og bla bla bla fordi hesten lavede et enkelt glædeshop sidste torsdag.


  • #13   18. jun 2014 Er vi generelt blevet for pylrede omkring vores heste? : Ja

    Men det kan måske sættes i sammenhæng med at vi de seneste 30 år har formået at fremavle heste med et såkaldt perfekt eksteriør til lige præcis hvad de skal bruges til.

    I den henseende tænker jeg især på Dansk Varmblod. Jeg synes tit jeg ser DV'er som er så spinkle og skrøbelige og tit hverken er fremavlet eller redet til at kunne holde til det pres der lægges på dem. For mig ser det mere ud som om at der lægges mere vægt på store gangarter og højde, frem for holdbarheden.

    Og hvis der ikke fokuseres så meget på holdbarheden, men der istedet slides på hestene fra de er helt unge og der rides den der fri trav som 4-års. Ja, så kommer skaderne og der skal proppes diverse forskeligt ekstra udstyr på fordi "hesten" laver skader på sig selv.

    Er det i virkeligheden avlen i dag der ikke tilgodeser holdbarhed og sundhed nok frem for wow effekt og bevægelses-10-taller?? smiley


  • #14   18. jun 2014 JEg ER pylret, that's it.
    Når man står med sin første hest, og har en tendens til at se fare/katastrofer over alt - også hvor der ingen er... - så bliver man automatisk pylret. Dog overdriver jeg heller ikke, hvis min hests bagben er lidt hævede, så ved jeg det er pga. galle, og at hun bare skal ud på fold eller lidt ud på banen, så forsvinder hævelsen igen osv. Det handler alt sammen om at kende sig hest smiley
    Og bliver min hest halt, jamen så lader jeg den da stå en dags tid og bliver det ikke bedre, så er det med at kalde dr. dyr. Jeg vil aldrig kunne tilgive mig selv, hvis jeg lod den stå i flere dage og det så var noget alvorligt, som havde forvoldt den mange smerter. Tror det handler om at lære sin hest at kende, og jeg er da glad for at vi er så oplyste nu, at vi da får ringet til dr. Dyr hvis vi mener der er noget galt med hesten.
    Jeg kan ikke forstå hvordan man kan få ondt i røven over, at andre bruger deres EGNE penge på at passe hesten så godt som muligt. Det kan jeg virkelig, virkelig ikke smiley

    - Hende der pylre om sin elskede hest, men stadigvæk lader hende leve et hesteliv, fordi hun kender grænsen =)


  • #15   18. jun 2014 ENIG!


  • #17   18. jun 2014 Tror man er af den holdning til man står med en hest der skulle have været tjekket for længst og egentlig slet ikke redet.
    Det prøvede jeg sidste år. Havde lige købt hesten, red den i en måned hvor den bukkede nærmest hele tiden når jeg galopperede, men folk blev ved med at sige at den skal bare rides ordentligt osv, det sagde selv den gamle ejer.
    Så vi blev ved ind til en underviser jeg havde redet ved 1 gang siger til mig at enten har den ondt eller så er det uforklarligt at den opfører sig sådan, for bad den på ingen måder om noget urimeligt.
    Så vi tog den til dyrlæge, og fik lavet røntgen (hvilket vi skulle have gjort inden vi købte) og hesten viser sig at have ondt flere steder, og bør slet ikke rides på. Den blev heldigvis sendt tilbage.

    Siger ikke at du er helt forkert på den! For er delvist enig. Men siger bare at det skader ikke at få doktor dyr til at kigge en ekstra gang, og det ved man især efter sådan en oplevelse som vi var igennem smiley


  • #18   18. jun 2014 Lykke - det er opslået på en offentlig facebook side, så intet ulovligt i det smiley hvad man lægger op online skal man også kunne tåle bliver online.

  • #19   18. jun 2014 ja vi er for pylret!

    Hvorfor tror I at dyrlægerne har kronede dage?


  • #20   18. jun 2014 Helt enig.

    Det handler om uvidenhed og I de fleste tilfælde er det ejeren og ikke hesten som dyrlægen kommer ud for at behandle.



  • #21   18. jun 2014 Jeg synes det er dejligt vi er blevet klogere, men synes da så sandelig også vi er blevet pylrede, ligesom du siger. Jeg får altså ikke dyrlæge ud første dag min hest er halt, og langt de flestegange har jeg kunne klare småskader med lidt vand og noget helosan. Men mine forældre er også gammeldags, så det smitter jo lidt smiley

  • #22   18. jun 2014 Jeg indrømmer gerne at jeg er en smule pylret. Dog har jeg ikke haft dyrlæge ude de sidste 3 år. Selvom jeg har fået besked fra min part om at min pony var halt, jeg tog ud og longerede hende og det vidste sig at hun bare havde trådt på en sten på vej til ridehuset. Men hun bliver tjekket og strukket ud hver dag. smiley
    Men jeg er enig!


  • #23   18. jun 2014 Jeg får heller ikke Dr. dyr ud hvis den halter lidt eller har nogle sår der ikke er kæmpe dybe. smiley Så spuler jeg i koldt vand, masserer i hot`n`cool og lader der gå et par dage. Halter den stadig så er der dr. dyr. Ved skrammer er der BH sårspray eller creme alt efter skrammens type. smiley

  • #24   19. jun 2014 Anja: dr. Dyr har ikke kronede dage. Der er for tiden ikke mange kunder i biksen og det er fordi vi generelt er blevet bredere til at holde dyr med bedere indeklima, foder, og sikkerhedsudstyr. Der var en artikel om det i hestemagasinet smiley

Kommentér på:
Er vi blevet for pylrede?

Annonce