{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.271 visninger | Oprettet:

Stævne udstyr HJÆLP! {{forumTopicSubject}}

Ja jeg kan faktik ikke finde ud af hvad man SKAL ride med og hvad man IKKE må ride med? Kan jeg få lidt hjælp? Altså jeg skal starte mit første stævne på min pony og har handlet lidt ind til det, men jeg har ingen læderstøvler? Jeg har kun ruskinds leggins? Skal jeg starte med læder eller hvad?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stævne udstyr HJÆLP!
  • #1   28. aug 2010 jeg ved, at man godt må ride med kunstlæder.
    Ellers er det vel bare hvide bukser, stævnejakke og "skjorte" ?
    Men har ikke helt styr på det selv. - har aldrig ridet stævner før:-).


  • #3   28. aug 2010 er det dressur eller spring du skal starte?

  • #4   28. aug 2010 hvis det bare er et D-stævne (klub/region) så plejer de ikke være så strikse med de leggins du har, især ikke i de små klasser, men der er selvfølgelig forskel fra sted til sted smiley

  • #6   28. aug 2010 Dressur for pony:

    Ponyryttere: Ridehjelm obligatorisk.

    Sikkerhedsvest Tilladt. Benyttes der sikkerhedsvest skal den leve op til kravene angivet i Fælles Bestemmelser. Bæres sikkerhedsvesten uden på jakken, skal sikkerhedsvesten have samme farvenuance som jakken.

    Plastron, tørklæde, slips: Obligatorisk: Hvid, off-white eller samme farve som ridejakke. Plastron, tørklæde, slips: Obligatorisk: Hvid, off-white eller samme farve som ridejakke. D-stævner og C-stævner: Valgfrit hvis der anvendes trøje i stedet for jakke.

    Skjorte, rideskjorte, bluse med høj hals: Obligatorisk: Hvid eller off-white. D-stævner og C-stævner: Valgfrit hvis der anvendes trøje i stedet for jakke. D-stævner og C-stævner: Mørk trøje eller klubtrøje kan benyttes i stedet.

    Handsker: Obligatorisk. Skal være hvide, off-white eller samme farve som jakken.

    Ridebukser: Obligatorisk. Ridebukserne skal være hvide eller off-white, dog må skindet være farvet. D-stævner og D-klasser: Stævnearrangøren kan tillade valgfri farve.

    Ridestøvler: Obligatorisk. Støvlen skal være af læder med glat/let rillet sål og hæl. Støvlen skal være ensfarvet: Sort eller af samme farve som ridejakken. Diskrete og sikkerhedsmæssigt forsvarlige snører og lynlåse af samme farve som støvlen er tilladt. Kontraststriber ikke tilladt. Støvlen kan have følgende udformninger:
    - Lang glat støvle i ét stykke.
    - Kort glat støvle med tilhørende løst, glat skæfte.
    D-stævner og D-klasser: Leggins kan benyttes i stedet for løst, glat skæfte.

    Sporer: Sporer skal være af metal. Dornen skal være stump, bøjet eller lige og pege lige tilbage fra midten af sporen når den er på rytterens støvle. Armene på sporen skal være glatte og afrundede (gummibelægning tilladt). Metalsporer med runde hårde plastikknopper er tilladt. Sporer uden dorn er tilladt.

    Ponyryttere: Dornen må max. være 1,5 cm. lang - afstanden fra støvlebagkappe til sporespids må højst være 2 cm.

    Det er obligatorisk at ride med sporer - dog med efterstående undtagelser. Det er valgfrit at ride med sporer i følgende tilfælde: -- I programmerne LD1, LD2, LC1, LC2, LC3. Rytteren må ikke ride med pisk, såfremt der bæres sporer. I disse programmer er det tilladt at ride uden både sporer og pisk.

    Pisk: Ponyryttere: Max. længde af pisk er 100 cm, målt fra knop til og med snert.

    Det er tilladt at ride med pisk i følgende tilfælde:
    - I programmerne LD1, LD2, LC1, LC2, LC3. Rytteren må ikke bære sporer, hvis der rides med pisk..
    - I gangartsprogrammer for 4-års. Rytteren må ikke bære sporer, såfremt der rides med pisk.
    - I programmer af sværhedsgrad 6 og 7.
    - Ved opvarmning til alle programmer (det er ikke tilladt at anvende en pisk fra jorden). Det er forbudt at ride med pisk i alle andre tilfælde samt i mesterskabsklasser uanset sværhedsgrad.

    § I klasser, hvor det ikke er tilladt at ride med pisk, medfører det diskvalifikation at ride med pisk omkring, i nærheden af eller på dressurbanen. På opvarmningsbane placeret i nærheden af opvisningsbane må der rides med pisk.

    Spring for pony:
    Ridehjelm: Obligatorisk. Skal leve op til kravene i Fælles Bestemmelser. Derudover ingen begrænsninger hvad angår udseende på hjelmen.

    Sikkerhedsvest: Skal leve op til kravene i Fælles Bestemmelser. Skal være ensfarvet eller diskret mønstret. Seniorryttere og youngriders: Tilladt. Junior- og ponyryttere: Obligatorisk ved alle klasser og ved opvarmning til disse.

    Plastron/slips: Obligatorisk når der bæres skjorte. Skal være lyst.

    Skjorte/rideskjorte/bluse med høj hals: Obligatorisk. Synlige dele skal være lyse. D-stævner og D-klasser: Valgfrit.

    Ridejakke: Obligatorisk. Skal være i figursyet facon med knapper fortil samt slids/slidser bagtil eller i siden og være fremstillet i vævet tekstil. Jakker som slutter ved taljen, regnes ikke som ridejakke. Militær rideuniform tilladt. Farve: Ingen begrænsninger. D- og C-stævner og D- og C-klasser: Mørk, ensfarvet trøje tilladt i stedet for ridejakke med skjorte.

    Handsker: Tilladt. Ingen farvemæssige begrænsninger.

    Ridebukser: Obligatorisk: Hvide eller off-white, dog må skindet være farvet. D-stævner og D-klasser: Stævnearrangøren kan tillade andre farver.

    Ridestøvler: Obligatorisk: Støvlen skal være med glat/let rillet sål og hæl. Støvlen skal være ensfarvet: Alle farver tilladt. Diskrete og sikkerhedsmæssigt forsvarlige snører og lynlåse af samme farve som støvlen er tilladt. Kontraststriber og -kraver tilladt. Beslag til matchende stigbøjle tilladt. Denne skal kunne udløses ved fald.
    Støvlen kan have følgende udformninger:
    - Lang glat støvle i ét stykke.
    - Kort glat støvle med tilhørende løst, glat skæfte.
    - Kort glat støvle med tilhørende leggins.

    Pisk: Tilladt. Max. 75 cm – gælder overalt på stævnepladsen.
    Sporer: Ponyryttere: Tilladt. Skal være afrundede og bagudvendte, dornen må være max. 1,5 cm. lang (målt fra støvlens hælkappe til sporespids må højst være 2 cm).

    Det kan alt sammen læses i DRF's reglementer ((link fjernet)


  • #7   28. aug 2010 du kan altid se reglement på DRF
    (link fjernet)


  • #8   29. aug 2010 Arh mange tak for det (:

  • #9   29. aug 2010 øh, men hvad med hesten? Hvidt underlag? bandager osv..

  • #10   29. aug 2010 Hjælpetøjler; Martingal, fortøj, glidetøjler, etc.: Hjælpetøjler ikke tilladt. Insekt- og solbeskyttelse; Fluehætte, hut, fluestrimler, mulenet etc.: Ikke tilladt. Klassens overdommer kan dispensere i tilfælde af tydelige gener fra insekter. En evt. dispensation til brug af hut skal meddeles inden klassens start til samtlige startende. Hutten skal være diskret og må ikke dække hestens øjne.

    Dækken: Kan benyttes under opvarmning.

    Sadel: Sadel er obligatorisk. Sadlen skal ligge tæt på hesten/ponyen og have lange, næsten lodrette sadelklapper. Western-, damesadel el. lign. ikke tilladt. Bomløs sadel er tilladt, såfremt den ligner en standard dressursadel. Sadlen skal have en funktionsdygtig eller åben sikkerhedslås.Ponyer: Det er tilladt at benytte spring- eller kombineret sadel t.o.m. sværhedsgrad 4. Ponyer af kat. 3 må bære sadelpude, men denne skal være udstyret sikkerhedsbøjler

    Underlag og trykfordelende pads: Ingen udformnings- eller farvemæssige begrænsninger, bør dog være diskret.

    Stigremme: Skal være fastgjort i sikkerhedslås på sadlen - alternativt skal der anvendes sikkerhedsstigbøjler.

    Stigbøjler: Skal være af metal. Sikkerhedsbøjler dog tilladt.

    Halerem: Tilladt for kat. 3 ponyer.

    Trykfordelende pads: Tilladt, skal dog være diskrete.

    Benbeskyttelse; gamacher, bandager, klokker: Tilladt i sværhedsgrad 1.

    Boots/gummihestesko: Ikke tilladt.


Kommentér på:
Stævne udstyr HJÆLP!

Annonce