{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.034 visninger | Oprettet:

regler om hestepas {{forumTopicSubject}}

jeg kender nogen som har mellem 50-60heste og de nægter at få lavet hestepas på nogen af dem. mit spørgsmål er så da jeg ikke er helt inde i det..
får de ikke en kæmpe bøde eller hvad sker der når nu tiden er ved at løbe ud for dem den 31/12-2011 som er fristen til at få bragt det iorden??
får de en bøde eller hvad sker der???


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  regler om hestepas
  • #1   15. dec 2011 Ved ikke hvad der ville ske. Men dyrlægen kan jo nægte at behandle hestene hvis de ikke har pas, der skal ALT hvad de får af medicin føres ind.

  • #2   15. dec 2011 så længe hestene opholder sig på matriklen får de ingen bøder, men dyrlægen kan ikke behandle dem og heste der er aflivet uden pas kan ikke blive hentet.
    Man får først bøde hvis man kører med hest der ikke har noget pas


  • #3   15. dec 2011 en dyrlæge må ALDRIG nægte at behandle et dyr. heller ikke selv om der ikke er pas på kræet, skulle disse heste får brug for dyrlæge, så chipper han den når han alligevel er der, og dør de ja så må man have dyrlægen ud og give den en chip så den kan hentes

  • #4   15. dec 2011 Rikke: efter de nye regler må dyrlægen så kun aflive dyret ikke behandle med medicin, det forklarede de mig ihvertfald da jeg ringende ind å landskontoret

  • #5   15. dec 2011 dyrlægen chipper den bare når han kommer ud og den har behov for behandling. de kan jo heller ikke aflive, for folk kan ikke komme af med dyret uden chippen. der er ingen grund til panik på det område, skulle der blive behov for dyrlæge, så chipper han den samtidig.

    det er selvfølgelig klart at det smarteste er at følge reglerne


  • #6   15. dec 2011 Fæhesten: der er noget du er fejl på, heste skal selvom de ikke skal udenfor matriklen have chip, og så vidt jeg fik af vide ved en ved landscenter da jeg snakkede med dem ang en hoppe jeg havde som jeg ikke kunne få passet på, så kostede det en bøde på 7000kr pr hest hvis ikke de havde pas ved kontrol.

    fra nyrår indgår heste i kontrol med uanmeldt besøg af veterinær dyrlægerne på lige fod som øer og grise, og ca 5% vil hvert år komme igennem en kontrol.

    det er ikke alt medicin der kommer i passet, det er kun noget der er væsenligt og oplyse til senere brug.
    altså kommer medcin for f.eks en hovbyld ikke i passet, eller en gang kolik.


  • #7   15. dec 2011 StaldVestergård: som jeg fik at vide af landscenteret for hest. som burde have styr på eftersom det er dem der kører den myndighed om at heste i DK skal have pas. så skulle hesten have pas pga indetintet og dokumentation, dette er ikke vigtigt hvis man har en hest stående i baghaven som aldrig kom ud (her er vi så inde på dyreværnslovgivningens domæne da det også kan være ulovligt) chip skal alle heste have uanset om de står hjemme eller aldrig kommer ud.
    Dyrlægen må ikke behandle en hest med medicin med mindre den har pas/ og chip, hvis den ikke har det kan dyrlægen kun tilbyde aflivning.
    Det var det jeg fik at vide.
    For mig kan det være lige meget da alle mine heste har pas og chip og medicin sider, men jeg var nødt til at forhører mig da jeg var i tvivl om jeg nu overholdte alle regler.
    Så dette jeg har skrevet er ikke noget jeg selv har forstand på eller indsigt i, jeg spurgte en myndig instans som gav mig dette svar


  • #8   15. dec 2011 tak for svar alle sammen:-) jeg vil lige tilføje at alle hestene kommer på sommergræs hvert år og er derfor ikke på samme matrikel året rundt.
    det vil sige at hvis de får en anmeldelse næste år af en borger så skal de betale 7000kr i bøde for hver hest eller har jeg misforstået noget????


  • #9   15. dec 2011 heste skal både have chip og pas, det er ikke nok og få dyrlægen ud og sætte chip i, det skal også registreres og det bliver det ved udstedelse af pas, så uanset hvor du har din hest gående så skal der medfølge et pas, og passet skal altid følge hesten både ved kørsel og udlån, stævner osv.

    ja 7000kr pr hest var hvad landscenter oplyste mig om. og hvis ikke sådan noget er i orden så kommer de på opfølgende besøg efter en tid og der koster det vist en højere bøde hvis ikke det er bragt i orden.

    men det er jo et spil i lotteriet hvis ikke det bliver gjort, bliver det ikke opdaget har han sparet pengene en tid, men det koster dyrt og spare det væk, hvis han kommer i kontrol.


  • #10   15. dec 2011 det vil sige at hvis jeg melder dem til dyreværnet både om deres trivlsel og at ingen af dem er registrede med hestepas så vil de få en bøde på 7000kr stykket puhaa det bliver da noget af en regning med 50-60 heste..
    hvad så hvis de vælger at sælge eller slagte alle hestene hvordan er reglerne så??


  • #11   15. dec 2011 det kommer helt an på hvor gammel hesten er
    og helt ærligt hvorfor melde dem det er da deres problem om de er chippet eller ej det er jo ikk lige frem billigt at få chippet dem men da der er så mange så får de rabat på det


  • #12   15. dec 2011 hvorfor melde dem???
    ja her er mit svar de får aldrig dyrlæge, smed vaccine osv. om vinteren lever de af halm og en smule havre kun de stærkeste får noget da der kun bliver smidt et par spande til 50-60 heste mange af dem har bukhove fordi de aldrig har set en smed, de er tynde og ranglede, ja skal jeg komme med flere begrundelser??? eller har i hørt nok???


  • #13   15. dec 2011 ca. 98% af dem er vildheste har aldrig set hverken en grime eller har været i menneske hænder. om sommeren når de bliver kørt på græs er i en kreaturvogn hvor de bliver jaget op i.
    her for et par mdr. siden var der to ponyer der stak af fra sommerfolden de prøvede i flere timer at indfange dem men det kunne ikke lade sig gøre da de som sagt ikke har været i hænder overhovedt, så deres skæbne blev at de fik en jæger ud og skyde dem.. synes i det er et hesteliv??


  • #14   15. dec 2011 Jim - Så burde du da have meldt dem for længst!

  • #15   16. dec 2011 ja det burde jeg nok..

  • #16   16. dec 2011 fra nytår skal alle have pas og chip, så alder her spiller ingen rolle længere.

    Man kan ikke komme af med dem nogen steder fra nytår uden de har chip, så med mindre han bestiller dyrlægen til og chippe hesten når den evt er død af sult, så kan han heller ikke få daka til og afhente den.
    så hans alternativ vil jo blive og grave sådan en hest ned i femtiden, hvis ikke han vil have dyrlægen indenfor døren.

    Med de ting du skriver længere oppe med hans måde og holde hest på siger det jo sig selv med hvorfor de ikke er chippet?
    for det første ser de jo trælse ud og han vil sikkert ikke være bekendt og få en dyrlæge ud og se på dem, og ej heller en smed.
    og når ikke man kan komme til hestene er det jo tidskrævende arbejde og få det gjiort.

    Hvis jeg var dig ville jeg tage nogle billeder af de her heste og så evt igen om 14 dage, og ser de værre ud, så sende dem ind til hestens værn eller sådan noget og få dem til og gøre noget.
    så har du bevis for de hos ham går og bliver værre og se på.

    dette kræver selvfølgelig også at de ikke er så slemme at de er i livsfare om 14 dage, for så skal du selvfølgelig ikke vente.
    men han ville have godt af og vente til efter nytår med og blive meldt så hana ikke bare får chancen for og bringe det i orden med chip, men rent faktisk også får den bøde det nu engang giver ikke og overholde loven, når nu han tydeligt lægger ud han ikke vil.


  • #17   16. dec 2011 jeg ville meget gerne tag billder af hestene men det kan desværre ikke lade sig gøre da de ville se mig gøre det, jeg kan jo ikke bare valse ind på deres egendom og tag en masse billeder. men ja det er synd for dyrene, de har været meldt gang på gang på gang men har kun sluppet med en advarsel hver gang, det danske system er ganske enkelt ikke stramt nok desværre:-( så ja det kunne da være godt at de kunne blive meldt til næste år og få et kæmpe smæk og måske at hestene får et andet hjem, man har da lov at håbe..

  • JM
    VIP
    JM Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 82 Følgere: 77 Heste: 6 Emner: 51 Svar: 2.932
    #18   16. dec 2011 Du behøver ikke at tage billeder ting Dyrens Beskyttelse på 1812 så sender de en ud og kontakt kredsdyrlægen og evt. politiet så kommer der tilsyn på ejendommen og det er anonymt.

    Har selv lige været det igennem med frilandssvin, der lå døde i flere dage på folden men det er jo bare en gris så det tager man ikke så tungt.


  • #19   19. dec 2011 stald vestergård: du snakker om at man kan få en bøde på 7000kr og det er det du har fået at vide på landscenteret, men hvorfor står det så ikke nogen steder at man resikerer at få en bøde hvis man ikke har fået lavet hestepas på sine heste???

  • #20   19. dec 2011 det ved jeg ikke om det gør, men jeg har en sag kørende derinde på en hest jeg har gående hvor passet var forbyttet på under en transport og modparten (som altså har min hests oprindelige pas) er røget til syd-tyskland, så det har ikke været muligt og finde det pas igen og registeret ejer vil ikke bare lige underskrive de papirer så jeg kan få udstedet et nyt, det er derfra jeg fik det svar derinde fra.

    De sagde at fra nytår havde jeg den gående ulovligt hvis ikke den blev indsendt inden årsskiftet, og som det er lige nu måtte hesten ingen steder transporteres...

    Jeg står i en meget kedelig situation, for kommer det ikke på plads i denne uge skal det igennem en retssag hvor de kommer til og skulle tage hesten tilbage og betale alle udgifterne på hesten i den periode den har været her.
    det er ikke det jeg ønsker, men jeg tør heller ikke have en hest gående uden pas, uanset hvor glad jeg så end er for hesten:(
    Jeg er dog desværre begyndt og tage mine forholdsregler og forberede mig på at hesten skal tilbage.


  • #21   19. dec 2011 oki ja det er en meget trist historie det er jeg ked af at hører på dine vejne:-) men håber det flasker sig for dig og det ender lykkeligt..
    en jeg kender vil prøve at ringe til landscenteret i denne uge da han også har et par stykker gående uden hestepas og da jeg fortalte det med de 7000kr i bøde ja så ville han i hvert fald ringe og forhører sig om det kan passe så jeg er lidt spændt på hvad jeg får at vide ved ham når han nu har snakket med dem...


  • #22   19. dec 2011 ja jeg snakkede med en derinde som havde meget forstand på det med retssager omkring det med heste og pas, og det var ganske gratis og køre sådan en sag da den kan køres under småsag, og han opfordrede faktisk til jeg gjorde det, nu var det jo bare ikke lige det jeg ønskede, jeg ville jo gerne beholde hesten, men jeg vil bare ikke have en ulovlig hest gående.

    tak, jeg håber også det flasker sig, men tiden er jo desværre ved og være gået nu, jeg har kæmpet med det siden starten af september, så jeg er ved og være derhenne hvor jeg må have mine penge tilbage og de må hente hesten når udgifterne er betalt der har været mens den har været hos mig.
    bøv bøv, men tålmodigheden er ved og være sluppet op nu...


  • #23   20. dec 2011 Jim - Ringer du så til DB og melder dem for misrøgt? smiley

  • #24   20. dec 2011 stald vestergaard: ja jeg kan godt forstå at din tålmodighed er ved at være brugt op når du har kæmpet med det så lang tid.

  • #25   20. dec 2011 eva k: ja det gør jeg nok i det nye år så er jeg sikker på at de får en bøde og håber inderlidt at de tager alle hestene fra dem, de har virkelig fortjent en bedre skæbne end den de har nu..

Kommentér på:
regler om hestepas

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce