{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.025 visninger | Oprettet:

Hele den der bidløs diskuttion :) {{forumTopicSubject}}

Jeg har jo en hesteblog og i dag skrev jeg altså om dette emne... Hvorfor, og hvordan well, Læs det her..

Hey alle.

Nu er jeg ved at få godt pip af det hele og tænkte derfor at det var på tide jeg skrev et indlæg om alt det her bidløst halløj, for det er lidt som om at folk har et forkert billed af min mening omkring bid og bidløs, og det kan vi jo ikke have ).

Jeg plejer at sige til folk at når jeg sige jeg rider bidløst, så skal folk tage det ligesom hvis jeg havde sagt jeg red… Western. Bare fordi jeg har valgt en vej i min ridning betyder det ikke at jeg fordømmer eller dømmer andre. Jeg står i en stald med 30 heste og jeg er den eneste der rider bidløst. Jeg rider endda af og til andres heste når folk er syge eller ikke lige kan – og det er altså heste der går alm. med bid.

Jeg mener det er et valg vi som ejer tager for vores hest, ligesom at vi vælger om vi rider engelsk, klassisk, western, galopløb etc. Jeg vælger det jeg syntes er bedst for de ting jeg ejer – men det betyder jo ikke at jeg ikke kan lide folk der ikke er enige .

Jeg syntes det er skønt at så mange er begyndt at ride bidløse og viser at man også kan ride sådan, men jeg vil da helt klart hellere se en rytter der rider pænt med et bid end en rytter der sidder og hiver og flår i en hackamore f. eks. Jeg syntes virkeligt det er på tide at vi må se i øjnene at vi ikke bliver enige og at valget om bid eller bidløst er den samme diskuttion som skulle jeg diskuttere om klassisk eller engelsk dressur var det mest “rigtige” og et er da virkeligt spild af tid.

Jeg tror – og håber da på at alle heste ejere prøver at gøre det bedste for deres heste, der er vel ingen der rider med bid fordi de tænker: “Haha jeg håber virkeligt min hest bliver skadet af det her!”. De rider vel med det fordi de mener og tror at det er det rigtige for deres heste. Jeg syntes bare ikke man skal lukke øjnene for muligheden. Jeg har mødt få heste i mit liv der ikke kunne gå bidløst fordi de havde så følsomme næserykke så de slog hovedet i sky – og på præcist samme måde har jeg oplevet det modsatte, at bid heste gik langt bedre bidløst.

Jeg underviser bidløst og jeg rider bidløst, præcist ligesom at en western rytter rider western og underviser i det fordi det er DEN vej de har valgt at gå med deres ridning og omgang med heste. Jeg kan da godt mene at jeg syntes alle danskere – og alle i verden burde blive bidløse, og det kan da også være at jeg mener det.

Men hvis man vil spræde et budskab om noget – LIGEMEGET om det er at man skal være bidløs, at man skal ride med bid, at man skal ride med pisk, bruge stick i jordtræing eller whatever… Så er det bedste budskab følgende: Pas dig selv. Og ja det lyder vildt underligt, men det er et faktum at angriber du folk og siger: “Sådan her skal du ride!!” så går folk i baglås, hvis du passer dig selv, rider og træner som du gør og er åben overfor nye inputs, så skal der nok en dag komme en og sige: “Det der du laver ser spændene ud, må jeg prøve?” .

Amen
Nu kom jeg ud med det…

Tak for jeres tid.

Taget fra www.stormont.liberamus-equos.dk


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hele den der bidløs diskuttion :)
Kommentér på:
Hele den der bidløs diskuttion :)

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce