{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
792 visninger | Oprettet:

Foder {{forumTopicSubject}}

ja, så er det tid til et spørgsmål af mere banal karakter - men det hele skal jo på plads smiley (og tak for øvrigt, fordi I bruger al den tid på at besvare 'ti spørgsmål fra tinker tossen'.

Nå, men mit spørgsmål går på foder... Den kære tinker jeg er ude efter (for at opsummere: stor_tinker_sort_hvid_meget_hår /Vanner/Grand Vanner *SUK*)... det er jo en hest af en lidt speciel kaliber, som der jo nok ikke er det store udvalg til i det lokale foderlager, eller er der? Er jeres på special diæt, nøjsom? Energi?

hmm... må jeg høre jeres foderplaner? Gerne med udgangspunkt i et et årigt føl og så med efterfølgende steps til en fast diæt for en unghest...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Foder
  • #1   1. feb 2009 Jeg kan se, at der er en tråd fra september om emnet og en om Tinkerbrok også, men jeg vil nu alligevel forfærdelig gerne høre fra jer alligevel...
    Det ville selvfølgelig være dejlig let, hvis de kunne spise det samme som mine 'andre børn', men islænderguf til en nøjsom race, og specialfoder til en fuldblodsrabarber er nok ikke det bedste valg til en tinker...
    Jo, jeg kan da nok få foderlageret til at lave en foderplan, men men men.. vil hellere høre fra nogen der kender racen indefra frem for en der har fået foder-kursus (ikke at foklejne foderlager-udregneren overhovedet, men der er jo så mange racer, at man ikke kan forvente, at de er eksperter i alle... Personligt har jeg prøvet 9 slags foder efterhånden, og er endt ud med min egen foderplan som ligger langt fra den oprindeligt udregnede...)


  • #2   1. feb 2009 Ikke at jeg har den store forstand, men du kan da få mine erfaringer.

    Hvis nogen siger de er nøjsom, så passer det ikke. De er nøjsom med krybbefoder. Men de skal saft suseme have godt med hø.

    Havre går lige i hovedet på mine. Får nervøse heste ud af det. ´De får en undelig uro og kan ikke finde ud af at komme af med den. De ser "spøgelser" osv.

    Har efterhånden fundet ud af at Pavo Condition eXtra er et godt foder til dem (og andre heste også).

    Min hingst som er 146 cm i stg. (ca. 500 kg) og pt. i let ridning får ca. 2 kg pavo fordelt på 3 måltider og dertil min. 10 kg. hø. Han går på fold i de lyse timer.

    Hilsen Helle


  • #3   1. feb 2009 Hej Pauline,
    Vi fodre med Havens foder, og er ovenud glade for det. Det indeholder ALT, og hestene spiser det med stor velbehag og der er intet spild. Det giver en utrolig flot pels og det er tydeligt at hestene trives på det.

    Kan kun anbefales.

    Jeanette


  • #4   1. feb 2009 Hejsa
    Vi bruger rød fibermix. Har osse prøvet Pavo med synes hestene mistede "glansen" i pelsen af det.
    Ellers bruger vi wrap og frøgræs i tonsmængder smiley


  • #5   1. feb 2009 Rakel og Morpheus får hel havre og musli kraft fra Tjørnehøj Mølle
    Aoura får føl foder fra Cura Caballo

    De får alle hvidløgs granulat og biotin i fodret, ogselvfølgelig masser af hø/wrap, dog halm på folden.


  • #6   1. feb 2009 Mine får roepiller, vitamin/mineral blanding, hestekraft ekstra og selvfølgelig rigeligt med hø.
    Har også oplevet som Helle K at havre går i hovedet på mine


  • #7   1. feb 2009 Blank pels

    Sjovt nok så har vores heste fået meget fin og blank pels af Pavo. Min datters hoppe har været "småsløj" og været på Højgård til mange undersøgelser. De var helt paf over hvor godt hun så ud i pelsen.

    Hilsen Helle


  • #8   1. feb 2009 mine får TOPRUN.. det er jeg meget glad for.

    da min den ene havde mat pels dengang vi købte hende...

    plus med toprun fulfoder som jeg bruger er de dækket ind med vitaminer og mineraler. og så er det faktisk heller ikke det Dyreste foder opdagede jeg. og det er jo meget rart for der ryger jo nogen kilo nå der skal fodres på sådan en basse...

    men godt stråfoder må man endelig ikke glemme........


  • #9   1. feb 2009 Vores bliver heldigvis ikke "skøre" af havren smiley
    Hvis de slapper mere af, tror jeg faktisk at de falder i søvn smiley


  • #10   1. feb 2009 Min hoppe på 4½ år, 550 kg (150 cm høj) får:
    - 10 kg hø
    - 3 små håndfulde lucerne
    - 125-150g linamix
    - 100 g salvimin grøn

    Derudover hvidløg, salt og gulerødder smiley

    Hun er NØJSOM!!! smiley Men får hvad hun har brug for (mineraler osv).

    Jeg har da hun var mindre benyttet Tjørnehøj mølles müesli super plus til hende. Det er et tilskudsfoder til ungheste - og efter min mening det BEDSTE på markedet - der er nemlig IKKE tilsat korn - og det er lavet til jordbunden i DK.

    Så kan man selv tilsætte roepiller, korn, lucererne eller hvad man er til - og derudover self. masser og atter masser af hø/wrap.

    De skal have ½-1 kg af den müesli om dagen, men så er de også dækket ind med ALT (mineraler/vitaminer/protein).

    Jeg ville aldrig benytte mig af et foder til voksne heste til en plag - de har helt andre behov (så skulle man blande helt selv, hvis man ikke skulle benytte sig af "baby"foder.)

    Jeg har læst hamrende meget om fodring (alt hvad der fandtes i forhold til nøjsomme heste og plage på dansk for 2-3 år siden - og efterfølgende løbende suppleret min viden)- netop med fokus på vores race - for jeg er typen der helst går med både livrem og seler - så sådan noget er undersøgt yderst nøje hos mig smiley

    Ps. husk at giv den 100-125 g salvimin grøn hver dag om sommeren også smiley Blandet op med lidt müesli - for græsset i DK dækker for 90-95% af hestefoldene IKKE hestene ind med mineraler - og slet ikke føl og plage!!! smiley

    Jeg tror på forskning ang. heste - og IKKE på hvordan nogen har fodret de sidste 40 år uden de store problemer...


  • #11   2. feb 2009 Som basisfoder bruger vi altid grovfoder ad libitum.
    Som kraftfoder bruger vi forskellige produkter fra Pavo, som vi synes vores heste trives godt på (også blank pels:-D) Kraftfoder tilpasses hestens behov og huld, feks drægtige,diegivende og alder.
    Alt efter behov og huld tildeles hestene havre og det hele rundes af med gulerødder.
    Som Kiofregs heste, er vores heste er også vilde med mash. (slobber)


  • #12   2. feb 2009 Tusind tak for alle svarene. Det er inspirerende og lærerigt. Jeg tror jeg er godt klædt på til at fodre den lille ny...
    Som sædvanlig er i nogle skattebasser!!


  • #13   3. feb 2009 Hvis jeg var dig ville jeg få lagt en foderplan af en uvildig person - det gør at alt kan tilpasses dine og hestens behov smiley
    Det koster ganske vist 50-150 kr - til gengæld er du så helt sikker på din hest er dækket ind med alt - og i rette mængder og indbyrdes forhold.

    Husk dog som Rikke Mortensen også nævner - at basisfoder bør være grovfoder (hø/wrap).
    Samt at korn og melasse begge er hurtig og dårlig energi - og en del af skylden hos de mange varmblodsplage med mus!
    (Videnskabeligt bevist).

    Skulle jeg fodre plag igen - så blev det helt uden korn - og med så lidt sukker som muligt. Jeg ville bruge:
    Masser wrap, tjørnehøj mølle müesli super plus (der er lidt sukker i, men når man husker det er tilskudsfoder er det slet ikke noget problem), lucerne for tyggetiden - og sidst men ikke mindst - linamix hvis plagen er svær at holde huld på smiley

    Det er det mest effektive produkt på markedet for at få heste i huld igen - det er varmebehandlede hørfrø som så er presset i piller.


  • #14   3. feb 2009 Ja Pavo virker fint på dine heste, Rikke smiley Men de to vi prøvede på , havde ikke nogen synlig effekt.
    Men kom til at tænke på selve foderskiftet. Når feks jeg er løbet tør for det foder vores hunde plejer at få og man så lige smutter til købmanden, ja så fælder de lynhurtigt pga foderskiftet. Mon osse det er det der sker når man skifter foder til hestene. At i selve foderskiftet sker der en ubalance i et eller andet ? Vores Pavo forsøg varede kun 2 måneder så måske det var pga ubalancen at de begyndte at se matte ud i pelsen.
    Måske nogen kan svare ...


  • #15   5. feb 2009 Min tinker får det samme som vores islændere..
    Kan ikk lige huske, hvad det hedder..pinligt..
    Og så får både tinkeren og islænderne pep-biotin og hvidlød ved siden af..

    Min dyrlæge har anbefalet mig til ikke at anvende havre, pga det høje indhold af stivelse, som lettere fremprovokerer muk.. hvilket min ikke har haft siden vi skiftede foder smiley


Kommentér på:
Foder

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce