{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.298 visninger | Oprettet:

Nemme sunde ting. {{forumTopicSubject}}


Min kæreste er igang med at gå i fitness center 2-3 gange om ugen, primært med fokus på vægt løftning også 20min's kondi træning.

Men, tænker at resultaterne ikke sker uden kost ændring også.
Han ryger, har skåret ned, men ryger stadig og bliver nok ved.

Mit største issue er: hvordan laver man hurtig lækker mad der er sund.
Min kæreste hader is, jeg er ikke glad for grovpasta, jeg kan ikke fordrage kartofler - kun som pomfrites og jeg kan ej heller særligt godt lide grøntsager i anden form end rå. Mener han har det på samme måde med grøntsagerne.

Man kan slf. godt tilsætte grønt til alt vi spiser: fiskefillet, bøffer, kylling & pasta - men det er vel ikke "nok"?
I aften har vi også spist pizza - det er let og hurtigt og lave med en færdig købt bund, men ikke særligt sundt.

Vi drikker iøvrigt intet cola, kun hvis vi er ude eller 1-2 gange om måneden.

Hvad med mellemmåltider - noget han selv kan lave hurtigt og let ? Og madpakker?
Rugbrødmad er bare SÅ kedeligt og tørt syntes vi begge.

Han er en der mangler selvdisiplin i den grad - også hvad angår en masse andet. Men han brokker sig heller ikke hvis der ikke er andet end rugbrød og skinke fx.

What to do, what to do?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nemme sunde ting.
  • #1   13. feb 2012 en supergod morgenmadside (eller mellemmåltid) yoghurt (kan man få med ganske lav fedtprocent) med frugt og havregryn - mætter ekstremt og smager godt smiley

    pommes frites kan laves selv og det samme kan pizzabunden! For at gøre pizzabunden sundere kan der også tilføjes ting som kerner, havregryn, rugmel, men husk endelig også pizzamel til pizza, det gør den lidt bedre smiley

    ang grøntsager - noget jeg i hvert fald synes er godt, er friske rodfrugter som blot lige svitses på panden, men ikke mere end de stadig beholder deres struktur.


  • #2   13. feb 2012 og ellers bare sådan noget som at skære ned på fedtstoffet samt evt sukker der bruges. skift margarine ud med vegetabilsk olie. Husk at for meget frugt heller ikke er godt, når man ønsker et evt vægttab, da det indeholder frugtsukker.

  • #3   13. feb 2012
    Hjemmelavede pomfrites er jeg for kræsen til at spise smiley

    Youghurten er han med på smiley så må vi blive enige om noget at proppe i.
    At lave pizzabunden selv tager tid - det er jo derfor jeg køber færdigdej ( når den er på tilbud ) fordi det er let og hurtigt ;).

    Grøntsager skal vi generelt bare spise flere af...

    Må huske den med vegetabilsk olie.. Kan man stege fiskefillet i det og andet kød?


  • #4   13. feb 2012 An på hvad I hver især er til, kan I jo godt have forskellige ting at putte i smiley

    Købe pommes indeholder blot riiiigtig mange gange mere fedt, da de som oftest er forstegt i friture. Laver i pommes i ovn eller friture?
    Hvor lang tid skal en færdigbund have i ovnen?

    Sagtens smiley


  • #5   13. feb 2012
    De laves i ovn smiley
    Bunden skal vel have 15min vel? Den er tyndere end de man laver selv og skal derfor ha kortere tid.


  • #6   13. feb 2012 Det er da vel an på, hvor tyk du laver dem smiley Men ved godt hvad det er for nogle, nægter bare at bruge dem, for synes virkelig ikke det smager særlig godt! smiley

    En bund tager hvad... 5 min at bikse sammen?! Sjældent lader jeg den hæve til pizza - og gør man, kan man jo snuppe sig et bad imens, gøre lidt rent eller andet og så skal den have 20 min eller sådan noget i ovnen., smiley


  • #7   13. feb 2012
    Stadig for lang tid... Og for besværligt hvis jeg er ude og ride, kommer hjem kl. 6-7 også er død smadret - så gider jeg ikke til at lave dej og min kæreste hader at lave dej og røre ved det.... smiley

    Jeg syntes til gengæld de smager skide godt :o)


  • #8   13. feb 2012 So sorry - er det for lang tid at bruge 10 min i køkkenet for så at smide det i ovnen? Du kan ikke en gang koge pasta på den tid.

  • #9   13. feb 2012 Bulgur er utrolig mættende og hvis man er træt af ris. Rodfrugter, og gulerødder, kartofler og porrer smager utrolig godt hvis du skærer dem i tern eller noget, og smider dem ind i ovnen med salt og en lille smule olie eller noget:-) prøv evt. at lave kylling i et ilfasfad i ovnen med krydderier og så mælk, så bliver de virkelig møre og ikke helt så kedeligt som på panden eller fedende som hvis det var fløde:-)?

  • #10   14. feb 2012
    Det at lave dejen :o)

    Gulerødder osv. duer ikke andet end rå - dvs. ikke noget med et fad.


  • #11   14. feb 2012 Fisk er sundt.. Vi pakker laks ind i sølvpapirs "poser" sammen med det krydderi vi føler for og putter dem i ovnen.. Evt. sammen med rodfrugter.. Tager 5 min. i køkkenet, 20 min. i ovnen og så er der mad.. Når vi ikke gider lave mad bliver det laks og ovnbagte frugter.. Skal det være lidt mere spændende er det med en råkost salt.. Revet gulerødder, revet æble og blandes sammen med rosiner = NEMT ! .. En laksefillet koster ca. 10kr.
    Ellers er rødbeder, gulerødder, pastinakrodder, persillerødder osv. Skåret i strimler og så i ovnen også ret godt.. Tager 30-40 min. i ovnen hvor i ikke skal røre en finger og det tager 10 min. at skære frugterne ud.. Du kan købe 2 kg. blandede rodfrugter i Netto til 14kr.
    Frikadeller kan også laves i ovnen, så er de lidt sundere..
    Du kan også ordne en masse gulerødder og grøntsager (duer også med æbler og pærer) på en gang (gerne et par kg ad gangen) og så lade dem ligge i en skål vand, så bliver de ikke slatne.. Det er nemt lige at smide i en madpakke om morgenen hvis det allerede er ordnet..
    Kylling er du jo ret glad for og det er også rimelig fedtfattigt.. Det kan også laves i ovnen i hele filleter sammen med grøntsager eller alene og med en frisk salat ved siden af.. Evt. skær det i strimler og steg det på panden med meget lidt fedt og så bland det sammen med en salat med iceberg, pasta, rosiner, gulerodsstykker og hvad i ellers kan lide.. Rester af det kan også sagtens spises på madpakken..
    Vi spiser også tit tunsalat.. Altså en almindelig salat med iceberg, agurker, revne gulerødder osv.. Så koger i pasta og blander i når det er koldt og til sidst en eller 2 dåse tun.. Det smager rigtig godt og på den måde kan man nemt få fisk 1-2 gange om ugen..


  • #12   14. feb 2012 Jeg plejer tit til morgenmaden at lave en smoothie, eller 2, det smager super godt og mætter rigtig meget! smiley

  • #13   14. feb 2012 Det er jo super hvis I foretrækker rå grøntsager, sundere bliver det ikke :o)
    Yogurt med frugt og nødder til morgenmad er også super..
    Vegetabilsk olie er meget bedre at bruge end smør osv. - generelt er vegetabilsk fedt sundere end animalsk fedt, så vær opmærksom på det.
    Til aftensmad kan I jo fx lave totillas med rå grøntsager og kylling stegt i vegetabilsk olie - det er da ret sundt ;o) Så køb de der totillaspandekager i grov istedet for hvide. :o)


  • #14   14. feb 2012
    Super med mange indput :o)
    Det er mest aftensmads idéer der mangler.


  • #15   14. feb 2012 Hov.. Mht. morgenmad er jeg begyndt at købe de der Arla Cultura drikkeyoghurt fordi min mave har så svært ved at håndterer mad om morgenen.. De kan drikkes på vej til skole, mætter ligesom yoghurt og er den drikkeyoghurt der indeholder flest mælkesyrebakterier som jo holder tarmen sund.. Og så kan halvdelen gemmes til et mellemmåltid i det første frikvarter..

    Skriver når jeg kommer i tanke om mere aftenmadsideer..


  • #16   14. feb 2012 Fandt lige et par opskrifter på nem aftensmad, som netop er lavet ud af rå grøntsager :o)

    Agurkesuppe:
    1 avocado
    1 agurk
    2 tsk citronsaft
    6 spsk dild (eller timian)
    salt
    vand
    evt. 2 spsk tahin

    1 spsk olivenolie

    Blend alle ingredienserne og tilføj bagefter lidt olivenolie :o) smager supergodt og er ultra(!!) sundt..

    Og så laver jeg nogengange den lækreste "pasta" med tomat.. Tomatsaucen består af 4 tomater, 6 soltørrede tomater (jeg plejer at være doven og købe dem i glas :b), ½ rødløg, 3 spsk olivenolie, 2 fed presset hvidløg, 2 store dadler og 1 tsk æblecidereddike (kan undværes)..
    Så skal man bare skære tomaterne over én gang, fjerne det vandede med kernerne indeni (kan gøre meget nemt med en ske) og så smid det hele i en blender (husk lige at fjern kernerne fra dadlerne også).

    Smag til med rosmarin, basilikum, timian og salt og peber - alt efter behag.

    Så bruger man tomatsaucen ovenpå "pastaen", som (hvis man skal holde sig til raw food :b) består af 2 spuash der er revet fint på langs.. Hvis man har overskud, så tilsæt lidt finthakkede cashewnødder :o)

    Sundere bliver det ikke, og det smager SÅ lækkert..

    Og så kan man jo lave alverdens fyldige salater, jeg foretrækker rodfrugtsalater med rå broccoli og med en god soyasauce - plus lidt rå champignon.. mmmh..

    Men alt det her er jo vegansk - prøv at leg lidt med det, og se om man kan tilsætte noget kød el. lign. hvis I ønsker det :o)


  • #17   14. feb 2012
    Gud hvor er min kræsenhed en ulempe en gang imellem...
    Må være kreativ..


  • #18   14. feb 2012 Haha, ja, det er desværre et problem jeg ikke kan hjælpe med smiley
    Som veganer må man lære ikke at være kræsen - da jeg spiste kød havde jeg omkring 5 grøntsager jeg kunne lide.. nu æder jeg ALT - også avocado, som jeg ellers svor på at jeg var allergisk overfor da jeg var 12 smiley


  • #19   14. feb 2012 Hvad med en masse grønt, noget kylling og nogle sunde flutes? smiley

  • #22   14. feb 2012
    Jeg er forvirret...

    Vi bruger Becel til at stege men det er jo lavet af 80% olie - så er det ikke lidt vips som vaps om man bruger det eller ren olie?

    Min mor fortalte at man godt kan bruge ren olie, men hun har bare erfaret at det sprætter og det ikke bliver mørkt..

    Ang. madpandekagerne så er det brugt - det kræver bare dyre pandekager hvis 2 mennesker spiser 2-3 pr. dag i madpakken og der kun er 10 i en pakke til 15-20kr -.-
    Også spiser vi det tit til aftensmad samme dag også, for så kan kødet jo bruges i madpakkens pandekage.
    Man kan slf. også bare fylde dem med grønt smiley

    Hmf, ja vi er dovne - især mig, når det er mig selv kun der står for madlavningen når jeg kommer hjem kl. 6-7 stykker ;).


  • #23   14. feb 2012 Becel er jo også vegetabilsk, bare sørg for at det ikke er animalsk fedt du steger i :o)
    Personligt foretrækker jeg bare olie, synes det smager bedre :b


  • #24   14. feb 2012
    Animalsk fedt? Så skal man jo stege i rent svinefedt fx. - hvem gør det? x)



  • #25   14. feb 2012 Min mor steger sit i margarine, og i noget margarine er der tilsat mælkefedt :o) Dog ikke i alt. Men nej, de fleste steger vel i vegetabilsk :b

Kommentér på:
Nemme sunde ting.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce