Tilmeldt:
12. sep 2007 Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
opskrifter... {{forumTopicSubject}}
Hej alle
Jeg har en masse gode opskrifter liggende, som både er sunde, velsmagende og nogle forholdsvis lette at tilberede, andre en smule mere komblicerede.
Her er et par emner jeg gerne komme med, men der er for meget til at jeg ligger alt ind, så kan ikke ikke "bestille" hvad i gerne vil høre nærmere om?
-Kyllingeretter
-Thairetter (både stærke og mere milde)
-Spændende salater (som du får manden/kæresten til at bede om en ekstra portion af
-Kødretter
-Slankeretter
-Gode super
Generelt for alt hva jeg laver af mad, bruger jeg tilpas mængde krydderier, som passer til retteren, jeg bruger masser af grøntsager, og jeg mixer gerne lidt nyt engang imellem. De fleste retter kan man tage nogle ingredienser ud og erstatter med noget man bedre kan lide, f.eks. grøntsager (hvis man ikke lige er til Squash, kan man måske bruge champignon istedet).
De fleste af salatterne kan man både bruge som tilbehør til aftensmad, eller tage med som frokost.
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Er din kæreste meget til GOD mad Såsom bøffer, oksesteg osv?
Eller hvordan kræsen?
Jeg skal nok finde på noget
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
(ret enkelt, når man har lavet den et par gange, tager det ca. 30 min at tilberede).
5 forårsløg i tynde skiver
1 rød peberfrugt i tern
1 stor dåse syltede ferskner skåret i tern (gem saften)
1 dåse flåede hakkede tomater
1 L. hønsebouillon
1/4 madlavningsfløde
1 dåse kokosmælk
lidt olie
2 spsk. karry
300 g. rejer (tigerrejer kan også bruges)
1 tsk. karrypasta (MUST) står generelt sammen med kokosmælk m.m. i butikkerne
Afbrænd karryen i lidt olie, og svits løg og peberfrugt heri.
Tilsæt flåede tomater, bouillon og saften fra de syltede ferkner.
kog ved svag varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kokosmælk og ferskner. kog op igen.
Tilsæt karrypasta efter smag. Det bliver satans stærkt med mere end 1 tsk.
Tilsæt rejerne tilsidst og lad ikke suppen koge op, da rejerne bliver seje.
Server med brød.
Her er der mad til 3 personer, og så er der rigeligt.
Det er ikke den mest fedtfattige ret, men den er god, og ok sund
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Heller ikke den mest fedtfattige, men det er ikke så slemt.
250 strimlet kyllingekød eller tigerrejer (jeg tager lidt på "Gefülle")
2-3 dl. vand eller bouillon
2 spsk galanga eller friskrevet ingefær
2 tsk presset hvidløg
10 sorte peberkorn eller bare alm peber
1 stilk citrongræs fintsnittet
2 skalotteløg
2 kaffir limeblade hele alm. limeblade kan også bruges
2-3 røde chili
1 ds. kokosmælk
2 spsk. fiskesovs (står også sammen med kokosmælken)
Krydderierne hakkes og stødes grundigt i en morter, til de er blevet til en pasta. En lille blender kan også bruges, brug lidt vand for at lette processen.
Vandet eller bouillonen opvarmes til kogepunktet i en gryde, og pasta (krydderierne), kyllingekødet (kun hvis man bruger kylling) og limeblade blandes i under omrøring.
Når kyllingekødet er gennemkogt, tilsættes chillierne og kokosmælken under omrøring.
Lad suppen simre uden låg og under opsyn i ca. 10 min.
smag til med lime eller citronsaft.
Hvis der bruges rejer, kommes de i nu.
Pynt evt med chiliringe.
Den største udfordring her er altså at handle ind
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
små nye kartoffler
Græsk youghurt eller cremefraiche (gerne 9%) Mængde efter behov
Presset hvidløg
Chili
Persille
Lime
Olie
salt og peber
Paprika
tag to lime, skær dem på midten og pres dem i en skål. Ligeså meget limesaft, skal der olie i. Pres et par hvidløg, skær chili ud, og hak noget persille i. Blandes godt
Kartofflerne renses og ligges i et fad.
Marinaden ovenover hældes over og fordeles godt.
Skal have en time i ovnen ca. Røres jævnligt.
De pressede hvidløg, salt peber og lidt paprika blandes i den græske youghurt og smages til.
Steg laksesteacks på panden. De er færdige når benene let går fra hinanden. De må ikke steges ved for hård varme. De må ikke være for lyserøde i midten, så er de rå.
Lav grøntsager til efter smag.
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
aug 2007
Følger: 110 Følgere: 97 Heste: 3 Emner: 352 Svar: 7.756
Dog er rå tomater og agurk NO GO uanset hvordan, man så end forsøger at camouflere dem! *gg*
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Hehe... Ellers normalt noget af det nemmeste at spise
Jeg har så mange salatopskrifter. Må det være varme salater også? Men de kommer først senere, da jeg har dem hjemme.
Louise: kan jeg ikke få dig til at kigge på min hjemmeside? Jeg har bimse-killinger
Hva siger i forresten til forskellige wok-retter?
Super nemme, og hamrende sunde?
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Er det til wokretterne du vil prøve?
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Rema 1000 har forresten super grøntsagsudvalg, og i god kvalitet. I hvertfald her hos mig.
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
aug 2007
Følger: 110 Følgere: 97 Heste: 3 Emner: 352 Svar: 7.756
I øvrigt har jeg lige luret på din hjemmeside - sikke nogle bedårende bimselinger. Jeg er især vild med Bumble Bee og Bacardi - sikken et par fine, typede drenge, og Bumble Bee har det mest bedårende look. Men skønne er de alle sammen... jeg bliver helt skruk; jeg har ikke haft birmakillinger i huset i evigheder!
aug 2007
Følger: 110 Følgere: 97 Heste: 3 Emner: 352 Svar: 7.756
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Louise: Alt hvad der står med hvidløg, det undlader du bare.
Wok:
1 kg. Grøntsager efter eget valg, jeg plejer at bruge:
Tomater
Peberfrugter
Squash
Champignon
Gulerødder
Broccoli
Minimajs
Bambusskud
3-4 stilke Forårsløg
Bouillon
3-4 fed hvidløg
1 frisk chili, udkærnet og hakket
1 ds kokosmælk (light)
300 g kyllingeinderfilet (alm. kyllingefilet kan bruges)
1 tsk rød karrypasta (kan også bare smage til med chili, men det giver altså en helt anden smag).
3 dl ris (til 2 personer)
Rens alle grøntsager og skær dem ud.
Svits hvidløg og chili i en wok eller på en pande. Kom forårsløg på, og lad dem svitse.
Kom kyllingekødet i, og lad det stege indtil du er sikker på det er gennemstegt. Kom derefter tomaterne i da saften giver en god sauce.
Kom ris i en gryde med 6-7 dl vand, og lidt salt, kog op, og rør jævnligt mens det koger. (Skrues ned på lavt blus når det koger)
Derefter resterende grøntsager i wokken/panden.
Når alle grøntsagerne er svitset, hældes kokosmælken i og koges op.
Kom bouillon i, kog op, og smag til med karrypasta.
Serveres med ris når vandet er kogt fra risen.
MEGET let ret at lave.
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
Det er også nogle dejlige bimser du har, er helt vild med din "nye" hankat. Han er da for dejlig.
sep 2007
Følger: 28 Følgere: 26 Heste: 1 Emner: 5 Svar: 123
opskrifter...
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside