-'Horsemanship og triks.

-'Horsemanship og triks.

Medlemmer: 437
Forside Forum Medlemmer Annoncer Heste
 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Moving out cleaning 800 kr.
  • Break a lock of storage as I have lost the key for it. 350 kr.
  • Hanging curtains 800 kr.
  • Vi har køb en Elektrisk bil til vores barn- bilen hedder Toyota FJ Cruiser til 3 år og vi vil gerne have den komplet samlet til idag 350 kr.
  • Etablere udendørs stikkontakt 1.500 kr.
  • Samle børnemøbler 550 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Klikkertræning?
  • #2   21. jan 2013 jeg giver slet ikke godbidder hver gang længere, over halvdelen af gangene får de ikke godbidder, men i starten var det HVER gang:-D

  • #3   21. jan 2013 Mange tak smiley

  • #4   21. jan 2013 Grunden til at klikkertræning er så effektivt er at man ved hjælp at klassisk betingning får lavet en assosiation mellem klik og en positiv forstærker, oftest en godbid. --> Klikket bliver en betinget forstærker. Men i nogle tilfælde er klap eller klø. Hvis man benytter klikkertræning korrekt skal et klik ALTID efterfølges af en positiv forstærker.
    Hvis jeg kun giver en godbid nogle gange efter et klik vil klikkeren kun blive til en semibetinget forstærker. Hvilket ikke er lige så effektivt.

    Men hvis du gerne vil væk fra godbidderne kan du klø hesten på dens ynglingssted. Men jeg ville holde mig til godbidderne hvis det fungere. Du skal så fortsat kun klikke hestens adfærd for en tilfredsstillende adfærd og ikke bare den samme adfærd som den har gjort så mange gange før.

    Når du har fået den ønskede adfærd skal du gå over på differentieret forstærkningsmønster. Som forstærker hestens adfærd yderligere. Og til sidst når adfærden er under stimulus kontrol skal du ikke klikke den med mindre du vil ændre en smule på adfærden.
    --> Da en indlært adfærd er forstærkende i sig selv.

    Det blev temmelig teknisk. Men du kan også læse denne artikel (link fjernet)


  • #5   21. jan 2013 OBS. hvis du "klikker" hesten under ridning og "rosen" er at stå stille, så er det ikke klikkertræning. Da klikkertræning altid er efterfulgt at en positivforstærkning, i det tilfælde du beskriver er det negativforstærkning du bruger.

  • #6   21. jan 2013 Mange tak!!

  • #7   21. jan 2013 Jeg anbefaler dig at læse bogen "Klikkertræning af heste" af Alexandra Kurland den er oversat til dansk.. Fantastisk bog!

    I indlæringsfasen af "klikket" for mig er "klikket" ordet "dygtig" man skal bare sørge for, at ordet lyder ens HVER gang..

    Når min hest skal lære en ny opgave er jeg glad for, den bare løser lidt af opgaven, klikker for det, når den bliver bedre øger jeg sværhedsgraden.

    F.eks. træner jeg fast med mine heste, at jeg kan tage grimen af dem, gå en meter tilbage, stå 5 sek. hvorefter jeg giver en kommando "ind i boksen" som jeg selv er ret glad for :-).

    I starten lod jeg dem beholde grimen på, med tovet over halsen, så jeg kunne få fat i dem, hvis høet i stalden var mere spændende ;-)..

    Jeg klikkede dem for at de blev stående når jeg bare gik en halv meter væk, klikkede så flere gange for, at de blev stående. Nu er øvelsen så indlært, at jeg kan gå ind i stalden sige "woah" som mine heste har lært betyder "tempoet ned/stå" siger "dygtig" tager grimen af, kan gå væk venter og siger "ind i boksen" nu er belønningen så at der er foder derinde, der gør de ikke behøver ydereligere forstærkning :).

    Men helt klart køb eller lån den nævnte bog, det giver dig endnu bedre forståelse for klikkertræning smiley


  • #8   21. jan 2013 Jeg er så ikke så super glad for Alexandra kurlands bog. Så hellere læs noget af Karen Pryer. Hun er dygtig! Især don't shoot the dog. Eller Ikke skjut hunden.(den er nosrk).
    Ellers skal du have fat i Bettina Hvidemoses bog. http://www.dyreterapi.dk/butik?catalogue_selected=221610_19784#221610 Den er let og lige til. synes den siger meget mere end mange andre "store" bøger!!


  • #9   21. jan 2013 Alexandra Kurland har mange synspunkter jeg ikke er enig med hende i træningsmæssigt, men jeg synes hun kommer med rigtig mange gode pointer om brugen af klikkeren, tilvænningen og gode eksempler fra hverdagen.

    men meget af bogen er en diskussionsklub hun har med sig selv... Lå mærke til sidst jeg læste i den, at et af emnernes første side var om en masse "ligegyldigt" for selve emnet - men ellers synes jeg hun er dygtig smiley


Kommentér på:
Klikkertræning?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce