{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.107 visninger | Oprettet:

Ifolet hoppe, halt {{forumTopicSubject}}

Jeg har min skønne hoppe Gledi, en dame på 14 der går som avlshoppe. Jeg red lidt på hende i midten af graviditeten, men droppede det igen fordi jeg syntes hun var en smule for tynd.
Nu er både fedtet og følmaven vokset en del, men i dag da jeg var ude og se til hende, så jeg noget mystisk. Hun var nede og rulle, og da hun kom op igen haltede hun på højre bagben. Altså, hun ville ikke støtte på det, før efter nogle sekunders skridten.
Jeg tog hende derfor med indenfor og lavede en bøjeprøve på ovennævnte ben (har set det så mange gange så kan sagtens gøre det selv). Da jeg efter at have holdt benet oppe i ca 20 sekunder satte det ned igen, ville hun SLET ikke støtte på det de første 30 sekunder, indtil hun lige havde gået lidt. Så var der ingenting igen.

Jeg tænker umiddelbart at hun måske har fået at spark og derfor er øm. Hun virker bestemt ikke som om et irriterer hende. Det andet er, at fordi hun har føllet inde i maven, måske har fået flyttet sin høje hofte en smule "ud af led". Det har jeg hørt om før ved andre heste.

Jeg tager hende ind imod og laver en bøjeprøve ved hvert led på det højre bagben for at se om det er i hoften eller længere nede, men tænkte at jeg lige ville høre om I måske kendte til hvad det kunne være?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ifolet hoppe, halt
  • #1   10. jun 2010 Jeg er skam udemærket godt klar over hvor meget der skal bøjes og ikke bøjes - Så dum og uansvarlig er jeg alligevel ikke smiley
    Har været dyrlæge praktikant i et år, min onkel er gammel hestedyrlæge, og har hjulpet en masse på hans gamle klinik - hvor jeg OGSÅ ´har lavet bøjeprøve på hans egne heste.
    Det er rigtigt, jeg gik måske lige formuleret mit grundlag for at gøre det selv, en smule forkert smiley


  • #2   10. jun 2010 Nej, det ved jeg. Bare mig der lige forsøgte at gøre det så kort som muligt, men det undlod jo så også lige den vigtige faktor om mine kendskaber til den slags. Min fejl smiley


    Men jeg syntes også at jeg så hendes halthed inden hun rullede sig, efter hun havde ligget ned tidligere på dagen. Det er som om at hun får ondt hver gang hun overbelaster det ene bagben der. Virkelig mystisk. Det er en hest der ALDRIG har haft en eneste sygedag igennem hele sit liv, og så lige pludselig er hun halt.


  • #3   11. jun 2010 Hmm.. Ja, det kunne måske godt være. Hader den slags, når det bare kommer ud af det blå.

  • #4   11. jun 2010 Lyder lidt som kodeledsforvridning??

  • #5   11. jun 2010 Hvilket led reagerede hun på med ikke at kunne støtte på benet? Det kunne godt lyde som en kodeledsforvridning. Men jeg ville da snakke med din onkel hestedyrlæge, da der kommer/er et ikke uanseligt pres på de bagben den næste tid.

  • #6   11. jun 2010 Har altid fået, at vide, at man ikke selv skal lave bøjeprøve... Men vil mene, at det måske kan være en kodeledsforvridning...

  • #7   11. jun 2010 Okay, tak for jeres svar! Det vil jeg da helt lige tale igennem med min onkel, da en kodeledsforvirring lyder ret realistisk.

Kommentér på:
Ifolet hoppe, halt

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce