{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
921 visninger | Oprettet:

Vinterridning - hvad gør du? {{forumTopicSubject}}

Hejsa :o)
Vores heste går i løsdrift, og har henholdsvis 150 g og 200 el. 300 g dækken på, og holder varmen fint.

Men jeg vil rigtig gerne ud at ride i juleferien, men jeg kan simpelthen ikke rigtig få mig selv til at hive dækkenet af min hest og ride en tur? Altså vi har fleece-tæppe til at sætte fast i sadlen, så det varmer over krydset på dem, men er -9 - -11 grader ikke rimelig vildt at udsætte hesten for? Og hvad når den sveder bagefter?
(vi plejer at lægge et fleece-tæppe på dem bagefter, til at suge sveden, og så når de er tørre indenunder, får de det rigtige dækken på igen. Men er det for koldt til bare at have fleece-dækken på?)
Hvad gør du, og hvad synes du, jeg kan gøre?

Tusind tak på forhånd smiley
Kram Amalie.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vinterridning - hvad gør du?
  • #1   22. dec 2010 Hej Amalie - jeg kender udmærket problematikken, tro mig xD !

    Jeg har løst problemet således: tæpper - rigtig mange tæpper.
    Når vi står og strigler får Flicka et godt, stort uldtæppe på, så hun ikke bliver kold mens hun står stille. Hvis vi skal ud og ride "ordentligt" (altså mere end bare skridte en tur) har jeg et lændedækken i fleece som er vand- og vindafvisende. Når vi skridter af igen, får hun lændedækkenet af og uldtæppet på igen. Hvis vi bare skal skridte en tur rider jeg altid med uldtæppet når det er så koldt som det er nu. Og ja, når hun står på staldgangen efter ridning er det med uldtæppet igen :b
    Flicka er aldrig svedt, da jeg ikke mener at hesten skal rides til den sveder, så hun er max(!) en smule fugtig ved gjorden - og det tørrer på få minutter når gjorden er taget af. Så det er aldrig noget problem at skifte tilbage til hendes normalt dækken (lige nu går hun med 200gram :)) - men hvis hesten er svedt ville jeg lade den stå med et uldtæppe og hvis det bliver fugtigt efter noget tid skifte til to fleecetæpper eller et nyt uldtæppe og smide et dækken på når hesten er helt tør :b

    Håber det kunne hjælpe smiley
    God jul til dig og familien
    Knus !


  • #2   22. dec 2010 Min pony har masser af vinterpels, men han går også med dækken. Jeg har næsten aldrig fleecetæppe på i ridehuset, når vi træner, da jeg mener at ponyen vinterpels godt kan holde på varmen samtidig med, at han jo bevæger sig og arbejder, hvilket også får ham til at holde varmen.
    Jeg er enig med F&F - jeg træner heller ikke min hest til han sveder - højst bliver han lidt fugtig ved gjorden eller på bringen, men det har jo også lidt at gøre med den lange pels.

    Med min ponys lange pels ville jeg ikke sige, at det var noget problem at ride tur med fleecetæppe, men hvis din hest er klippet vil det self. være lidt koldere.


  • #3   24. dec 2010 Tak for svarene smiley
    Jeg tæske-rider altså ikke mine heste, men det er bare når de sveder under sadlen, og ved gjorden og sådan, jeg ikke kan lide, hvis de fryser, fordi der er sved. De er nu også så tykke, at der ikke skal så meget til XD

    Igen tak for rådene, de kan bestemt bruges !!!! smiley


  • #4   24. dec 2010 Haha det er jeg skam godt klar over at du ikke gør Amalie smiley !
    - Så længe de kun sveder ved gjorden og under sadlen kommer der jo ikke is kold vind virekte på dem hvor de er våde, så tror jeg bestemt ikke det gør noget smiley (Nogle heste begynder jo også nemmere at svede - f.eks. Spirits da jeg begyndte at ride ham, fordi han var så hidsig blev han helt skumsvedt efter måske 15 min, og jeg vil ikke mene at det var min skyld - det var jo fordi han var så hidsig. Nu er det - med massere af træning o_O' - heldigvis ovre, så vi kan ride lææænge uden af Bassen sveder :D)


Kommentér på:
Vinterridning - hvad gør du?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce