{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
497 visninger | Oprettet:

Følle sparker - reaktion? {{forumTopicSubject}}

Hej hej..
Vi har et lille DV føl i pleje fordi vi desværre mistede vores eget.. Han er fra sidste torsdag/fredag nat dvs. 5 døgn gammel.. Han er fuld af krudt og energi.. "desværre" er hans plejemor alt for god ved ham og han er nu blevet så durkdreven at han er begyndt at sparke efter os når vi rører ved ham.. Hvis vi puffer ham væk når han gør det eller hæver stemmen lidt kommer hoppen straks og skubber os væk og går imellem.
Min far mener bare at vi skal lade ham og hoppen gøre det for det er deres instinkter og det gørjo heller ikke ondt når han rammer. Jeg er ikke helt af samme opfattelse for hvis han lærer at sparke får vi et helvede hedt med ham når han bliver 4-6 måneder og lige pludselig skal vænnes af med det igen. Og hvis hoppen (på 550-600 kg) begynder at finde ud af at hun kan skubbe os væk og vi så flytter os for hende bliver hun ikke til at have med at gøre når når føllet er vænnet fra..

Hvad ville i gøre i denne situation.. Jeg er ikke meget for at acceptere deres unoder, men jeg ved heller ikke helt hvordan jeg skal gribe det an når hoppen passer så godt på ham..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Følle sparker - reaktion?
  • #1   20. maj 2009 Helt enig med dig....
    Man er nød til at sætte sig i respekt hos både hoppe og føl.
    Ellers ender det galt.
    Det er jo store dyr man har med at gøre.


  • #2   20. maj 2009 Nu har jeg haft hoppen i 4 år og hun har altid været overbeskyttende overfor de andre heste, men jeg sætter altså grænsen når hun begynder at skubbe mig.. Hun har før mistet føl (blev aflivet for øjnene af hende hos en tidl ejer) så det var vigtigt at hun fik en succes denne gang. Før vi købte hende har hun gået kun med menneske kontakt når hun skulle ifoles eller føllet skulle vænnes fra i 3-4 år så hun lider af voldsom seperations angst..
    Hun har altid været en kærlig hoppe, men mens hun har gået drægtig har hun været sur og tvær og allerede dér begyndte hun at udvise mindre tillid til os, så det har jeg trænet ekstremt meget.. Jeg er ikke så meget for at slå føllet både fordi han er så lille og fordi jeg helst ikke vil blive uvenner med hoppen, som er blevet ret voldsom..
    Så jeg er lidt splittet...


  • #3   20. maj 2009 Han er jo ikke så gammel, lad ham være føl, selvflgelig skal han ikke sparke, men lad hoppen og føllet have lidt fred så de kan vænne sig til hinanden. Du behøver jo ikke vente med at hånde ham til han er 4 mdr, men giv dem 1 mdr, hvor du bare gør med hoppen som du plejer, så start derefter med Følle.

  • #4   20. maj 2009 Jeg tager skam også imod råd.. Jeg er som sagt bare ikke så meget for at slå ham.. Hoppen kan jeg godt sætte mig igennem overfor, men jeg er bare bange for at hun vil blive mere voldsom hvis jeg slår hendes baby.. Jeg har lidt overvejet at tage dem ind og arbejde med hoppen og så bare lade føllet løbe ved siden af og SE hvordan mor er omkring mennesker for hoppen sparker eller bider ikke og så gemme træningen med føllet lidt endnu..
    Jeg modsiger mig selv, det ved jeg godt, men jeg er virkelig splittet.. PUH HA.. Det var meget nemmere da jeg bare arbejdede med andres hopper og føl :o)


  • #5   20. maj 2009 Charlotte: Nej, jeg behøver ikke vente, men hvis jeg lader ham sparke mens han går ved hoppen er han jo 4-6 måneder når han tages fra.. Jeg ved ikke helt hvad hans ejere har planer om mht fravænning..

  • #6   20. maj 2009 Hej
    Orkede ikke at læse alle de indlæg, men min lille prinsesse gjorde det også i stor stil. Og efter en lille uge med blå mærker gav jeg hende et klap bagi, ikke super hårdt, men bare så hun mærkede at det ikke var i orden at sparke, efter der stoppede hun.
    Håber du får bugt med det så han ikke "tager" styringen.

    VH. Sandra


  • #7   20. maj 2009 jeg købte engang en hoppe, som havde et hingsteføl ved siden da jeg købte hende, desværre havde det fået lov til at hoppe op af folk og en dag havde vi gæster og de havde en lille pige på 3 år med og da føllet så hende gik det lige på hende, jeg har ALDRIG brugt at slå på dyr, men denne gang fik det føl en regulær gang prygl, og han gjorde det aldrig nogen sinde mere, jeg havde en lille springpisk med og da hoppen ville forsvare sit føl, der dengang var 4 mdr så fik hun bare et par slag i sin dertil indrettede bagpart så fik det ende. Altså sæt dig i respekt med det samme hilsen lene A

  • #8   20. maj 2009 han må IKKE sparke, dask ham sådan en hvis den gør det igen og det samme med hoppen når hun skubber.
    du kan evt. ta en piske og bruge den tunge ende og dunk hoppen en mellem øjnene, ikke noget vildt hårdt, men så hun kan mærke det, det kommer du højst til at gøre 3 gange på hende, så fatter hun det.

    nu er der ikke nogen der skal flå hovede af mig, men det er metoden jeg har lært at bruge. og den virker.

    for for alt i verden, accebter ikke at den sparker og andre unoder..


  • #9   20. maj 2009 Det er fuldstændig helt og aldeles udelukket at slå hoppen mellem øjnene.. Hun var forfærdelig hovedsky da jeg fik hende, så det gør jeg ikke, men et rap på bringe/skulder kan jeg godt gå med til ved hoppen..

  • #10   20. maj 2009 det vidste jeg ikke.

    men man skal hvertfald også være bestemt overfor hoppen, lige som med alle andre heste, store som små


  • #11   20. maj 2009 det føl vi har i stalden har vi heldigvis ikke de store problemer med.

    jeg begyndte at strigle hoppen fra dag 2, så hun vendte sig til at der kom mennesker ind i boksen sammen med hende og føllet.
    Jeg lod som om føllet ikke var der de første 3 dage, og derefter begyndte at snakke med det. Og nu er det det mest snaksaglige føl man kan finde i omegnen.
    den er 1 mdr og 11 dage gammel nu.

    men tilgengæld danser den rundt når den skal på fold, men det er jo bare fordi den glæder sig, men der bliver den også sat på plads.

    i kan da lige prøve at se hende på mit album, hun er bare sød. sådan hel mussegrå med halv hjelm og 4 hvide sokker. meget charmerende


Kommentér på:
Følle sparker - reaktion?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce