{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.081 visninger | Oprettet:

Hjælp til genopbygnings øvelser {{forumTopicSubject}}

Hej HG mennesker!
Jeg håber i kan hjælpe mig lidt med mit ''problem''!

Jeg har en dejlig haflinger hoppe på 8 år, som i sommer fik sit første føl. Alting gik fint og Currin viste sig, at være en formidabel mor!
Desværre er det sådan at hun,selvom hun er blevet fodret med speciel foder osv, har mistet en masse hul og muskelmasse i sammenhæng med at hendes føls regelmæssige besøg i mælkebaren.. Det er især gået ud over hendes rygmuskler.
Hun er normalt en bred dame, men er lige pt. en streg i luften. Hun har fået sat en masse hul igen, men ja, hendes muskler er virkelig svækkede. jeg arbejder ofte med hende fra jorden af, men mangler nogle nye fif til en effektiv arbejdsform med henblik på, at få bygget, især, hendes rygmuskler op

Derfor vil jeg spørge jer, om i har nogle gode arbejdsformer og øvelser med henblik på rygmuskulaturen?

På forhånd vil jeg sige tusind tak for jeres hjælp smiley
Mvh. Liva og Currin..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til genopbygnings øvelser
  • #2   29. mar 2013 Longering over bomme.

  • #3   30. mar 2013 Har haft stor nytte af akademiske øvelser til vores haflinge hoppe, søge frem og ned fra jorden, evt understøtte det ved hjælp af en kapsun..
    Samt efter foling og mens føllet vokser skal der ekstra godt foder til..
    Vores hafling foler om en uge og hun er stor og fin, hun får hesta mix Classic fra Hippolyt, samt equilac til drægtige,og diegivende hopper...godt med grov hø og tørt wrap.Håber du finder en løsning for din Hafling.


  • #4   30. mar 2013 Jeg tænker at hvis hun har mistet muskelmasse grundet et voldsomt vægttab som følge af hun har haft en baby at passe på, så skal hun stille i gang.

    Det er nok desværre at starte forfra med hende fra jorden og få opbygget musklerne først.
    Som det første ville jeg starte med sådan hest i en ganske almindelig grime og så longere hende så hun strækker sig frem i longen. Det kan tage noget tid, når det kun foregår i en almindelig grime, fordi du ikke kan ''opmuntre'' dem til at strække sig på samme måde som i en kapsun.
    Når hun så begynder at strække sig er det ekstremt vigtigt at du ikke med det samme beder hende om at løfte sig igen. Det kan hun ikke. Hun skal gå laaaangsomt, næsten skridt er det mest optimale men det kan være svært at få dem til medmindre de er luddovne af natur men bare lade hende finde ud af at her er behageligt at være og at hun kan slappe af i den position
    Her ville jeg stabilisere hende i nogle uger. I den tid ville jeg ikke drive på hende overhovedet men blot bede hende skridte hvis hun strækker sig meget ekstremt. Derefter så ville jeg begynde at drive FORSIGTIGT på hende når hun strækker sig i den ekstreme position og opmuntre hende til at strække sig lidt mere fremad.

    Først nu begynder hun at bruge ryggen aktivt.
    Her skal hun stabiliseres yderligere en tid. Så begynder hun at være klar at lave overgange i longen.
    Ganske forsigtigt. Det handler om at hun ikke skubber sig i gang ved at lade indvendig bagben glide bagud men i stedet skifter takt ved at sætte indvendig bagben indunder sig
    Det tager tid at lære dem.

    Når de er stabile her og man kan begynde at drive mere og mere på dem i longen uden de mister bæring og går i stå så ville jeg mene at hun er klar til at arbejde i en kapsun og lære bøjning og bæring på det indvendige bagben fra jorden - og søge frem og bøje sig for at følge sporet hun går på
    Og først her - efter et forløb man skal forvente tager 3-4 måneder afhængigt af hvor nemt hun har ved at fange ideen i starten.

    Er man ikke erfaren ud i at longere og ved man ikke præcis hvordan man skal korrigere dem i longen (tro elendelig ikke at fordi det foregår i en grime, at så er man passiv som longefører) - tværtimod!

    Men det er en lang proces - og det kræver enten man har en dygtig underviser til at hjælpe sig eller man ved hvordan..

    Men sådan ville jeg gribe opgaven an
    Når hesten har stabiliseret sig i løbet af nogle måneder kan man også hjælpe dem på vej ved at introducere forskellige bomøvelser - men det er hamrende hårdt for dem, så det skal ske forsigtigt og man skal kun lave 2-3 gentagelser for de syrer til i musklerne.

    Vi andre laver jo heller ikke 100 armhævninger - eller laver dem fuldstændig korrekt første gang vi forsøger os?


  • #5   30. mar 2013 hej alle sammen!
    tak for jeres svar! smiley de er meget brugbare..
    - Kia, jeg er i gang med longe arbejdet - i grime og hun er rigtig fin til at komme ned og bruge sig selvm som du beskriver det.. så må jeg bare væbne mig med tålmodighed de næste par måneder smiley

    TAK igen ! godt påske!


  • #6   31. mar 2013 Da jeg købte min hoppe for 10 år siden havde hun nøjagtig samme problem, da hun også havde haft føl som havde tæret på hende. Der vejledte min dyrlæge mig til at gå meget lange ture med hende hver dag, efter nogle uger begyndte vi at arbejde med bomme, tilbagetrædning, sidebevøgelser og longering samt skridtture fra ryggen. Så ca. 1/2 tog det at få bygget muskler op og få hende i form. smiley

    God arbejdslyst - når man arbejder så tæt med sin hest så opbygger man samtidig et tættere tillidsbånd.


  • #7   31. mar 2013 tak christina!
    gåture, longering er skridt-ture høre normalt med til min træning.. så må vi jo fortsætte sådan smiley
    tak for vejledning!


Kommentér på:
Hjælp til genopbygnings øvelser

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce