{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.161 visninger | Oprettet:

5 vintertips efter naturens regler {{forumTopicSubject}}

Fortsættelse af '5 Skønhedstips' bar om vinter.
Her får i 5 tips efetr naturens regelr, om hvordan i klarer jer igennem vinteren på den smarten hjemmelavede måde. Og for jer 'fattigrøve' (som jeg selv) der måske ikke har de facilitetter som de storer stutterier og alt det der, så prøv de her tips. Bruger dem selv og de virker. Tro mig :o)

1. Ormeangreb kan faktisk undgåes ved hjælp af et ganske alm. juletræ. Nærmere bestemt ædelgran! Har i lidt overskydende (ædel)gran fra jeres juletræ eller har i ligefrem jeres egen skov, så smid resterne ind til hestene og lad dem æde, nippe og bide af det. Nogle af jer tror sikkert det er giftigt for hestene, men det er det ikke! Har selv kørt med det prencip i tre år nu og vi har ikke haft nær så mange orm. som før.
Spørg mig ikke hvorfor eller hvordan det holder ormeabdgreb nede, men det virker! Prøv det selv, hvis i vil! :o) Tro mig det hjælper.

2. Nu hvor hestene er flyttet på vinterfold, er det tid til at give hø og wrap ude på folden. Langt de fleste 8der har råd til det) stiller måske krybber eller noget andet smart trug ud til hestene på folden, men for os, der ikke har råd til den slags, kan i stedet finde et gammelt hult tracktor dæk. Megte genre to eller tre store pr. 'trug' . Lad os sige tre. Dem lægger man så oven på hinanden og måske skruger et par skruger igennem så de holder, og så lægger man hø/wrap ned i. Så er man også fri for at hetsene vader rundt i det og skider og pisser i det, og det flyver heller ik nær så meget til højre og venstre. Tro mig, det er en smart løsning for os landmænd ;o)

3. Nu hvor vinteren nærmer sig, blir det jo self. grugeligt koldt udenfor og dette medbringer ofte sygdom som snue og forlølelse. Disse sygdomme rammer ofest heste med et lavt immunforsvar (det der slår uvedkomne bakterierne i kroppen ihjel). Og for jer heste ejere der står her med en 'svag' hest, gi den hvidløg i foderet! Intet styrker bedre immunforsvaret og så er det sundt og giver hesten en god appetit (når den ellers er vant til det). Nogle heste er måske allergiske over for det, og så er det jo ikke så smart at gi, men for dem der kan tåle det og vil spise det, gi dem hakket hvidløg elelr hvidløgsgarnulat! De styrker rigtig godt og giver fodret et lilel pift så heste måske får mere glæde af at spise. Men det er jo alt afhængende af om hesten kan lide det elelr tåle det. Men det er IKKE giftigt for hetsen! Vi bruger det selv og vores heste kan stå ude hele året rundt (også takket være deres vinterpels). Så det skader skam ikke at prøve det (men tal lige emd en foder ekspert først )

4. En anden grundt til sygdom kan også skyldes hestens fysiske tilstand. Blandt andet tand problemer. Dette kan skyldes hestens spise omgivelser f. eks. hvis hestens spiser fra krybbe eller hønet. Ser I heste er far naturen vant til at spise græs og drikke fra jorden af og deres tandsæt og tarmsystem er dermed også 'bygget' til at spuise på dne måde. Men nu hvor hestene er her hos os, spiser de pludselig typisk fra krybbe i bringehøjde. Mange heste tager ikke skade som sådan, men nogle heste får både tand problemer og fordøjelsesbesvær ved det. Dette kan sagtens bearbejdes. I stedet for den højt ansatte krybe, kan man lægge maden i en alm. spand og stille spanden på gulvet i boksen. Hvis hetsen vælter spanden, man man stille spandne i et gammelt bildæk eller bruge et fad eller i det hele taget bare lægge det på gulvet (ikke så smart hvis det er dyrt elelr flydende foder). Og havd andgår hø og wrab, kan man bare lægge det på gulvet. På den måde får hesten sin naturlige fordøjelse og spiseomgivelser tilbage, men man behøver ikke følge dette råd hvis hesten har det fint med de højt ansatte spise muligheder. Dette råd er kun til dem hvis heste har tand problemmer elle rfordøjelses besvær. Dette råd følger vi også af sikkerheds mæssige årsager :o)

5. Om vinteren når hesten har svedt ekstra meget og måske evt. redet i regnvejer, kan den være frygtelig kold når den kommer hjem (måske er den varm udenpå, men indeni fryser den ofte) og det er ikke altid man har tålmodighed eller tid nok til at gå rundt med den i ekstra lang tid, eller har et dækken til den. Nogle vælger at klippe deres heste, men for dem der genre vil have deres heste beholder vinterpelsen, men genr evil undgå det ekstra arbejde der følge rmed, kan man skridte hesten godt af med et varmt tæppe der sækker krydset, det øverste af maven og bringen, måske enda halsen med, for derefetr at stille hesten ind i boksen med en tyk måte af halm og godt med hø. Giv så hetsen lidt varmt klid eller lidt byg/havre grød (alt efter hestens appetit/hverdagskost) og masser så evt. hesten godt så den holder varmen. Det er ikek alene godt for hesten og jeres venskab, men også super hyggeligt og på dne måde får i begge varmen. Dette behøves ikke hver dag, men det er nu rart for hesten at komme hjem efter en hår ridetur i koldt vejr, til et dejlig varmt dækken, en spand varm klidblanding og lidt massering af de ømme led og sener. Jeg må indrømme at jeg ikke gør det hver dag, men ind i mellem når timen har været ekstra hård gør jeg det for både hyggens og hestens velfærdes skyld. I kan jo tage og prøve det :o)


Det avr vist de råd jeg havde til jer, men hvis i har nogle spørgsmål så spørg. Måske kan jeg eller andre herinde hjælpe dig/jer.
Det er ikke sikkert i vil prøve dem, og det skal i heller ikke uden at ha lyst, men nu har i dem da :o)
Gider ikker hører på kritik!
Nåh, men det var vist bare det. Jeg følger med herinde :o)

Mvh. Anna-Sophie smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  5 vintertips efter naturens regler
  • #1   23. nov 2008 tak for de gode råd de var super<3<3 åh nej jeg kan ikke huske hvad jeg ville spøge om?!XDXDXDXDXDXD

  • #2   23. nov 2008 teamtørk (ellen)Robin,Merle,I og sara! I ER ALT! M
    Heh du atr dig bar tid c:


  • #3   23. nov 2008 Rigmor C
    Tjaa... Det er som regel ik mig der sørger for foderet i stalden herhjemme :o)
    Men det skulle vist være et eller andet korn-haløjsa der er knust lidt som man blander op med vand og laver til grød tror jeg.

    Er ik sikker, men prøv at spørg en foder specialist ;p

    Knuzz ..


  • #4   23. nov 2008 ¨˜°º•¤kristine¤•º°˜¨ ¤ Team Elite Vallaken¤
    Heh det er ik videnskabligt bevist (tror jeg) men det virker og er smadder sundt for hesten :o) Og så er det godt at de har noget sejt at tygge i, i stedet for at lave ulykke smiley Hihi ^^,


  • #5   23. nov 2008 Super fedt (: Tak. (:

  • #6   24. nov 2008 ¨˜°º•¤kristine¤•º°˜¨ ¤ Team Elite Vallaken¤
    Hvert år ved vinter tid får vores heste (ædel) grantræer ind i boksen hos sig og gnave i, og ude på folden får de alle de kasserede juletræer, som er for grimme til at sælge af (vi har en lille juletræs platage) Hehe og mener faktisk oss det simulere mod mavesår. Og så er det blevet bevist at hetse hele tiden ska ha mulighed for noget at gnaske i, da de fra naturens side er bygget til at æde græs døgnet rundt. Hvis de ik har adgang til hø, halm, wrap m.m. er de let tilbøjelige til at få mavesår. Det har vi hørt af samtlige heste trænere og foderkonsulenter. Hehe ^^

    Og der er aldrig sket noget med vores heste,. Tværtigmod virker de sunder og stærkere og så elsker de at tumle rundt og lege med juletræerne. Det er så sjovt at se. Og så spiser de heller ik nær så meget strå foder, så det ka vi godt gemme, og det jo herligt :o)

    Heh, men der er ingen farer for at prøve det. Hestene tager ikke skade, så længe de ikke er alergiske ove rfor gran. Hehe :o)


Kommentér på:
5 vintertips efter naturens regler

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce